Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Kako vam se cine kamere na s23 i da li je neko od vas primetio da ispada iz fokusa kada se slika neki dokument sa tekstom?
И мене ово брине као будућег власника Ѕ23 а имам утисак да се из неког разлога не прича довољно о овом проблему... Схватам да на YT има и цензуре и плаћених хвалоспева који обилазе проблеме у широком луку али ми је чудно да се овде не форуму о томе више не прича. Како се сваки други уређај са неким проблемом"писмено каменује" и разради узрок до детаља.

И мене ово брине као будућег власника Ѕ23 а имам утисак да се из неког разлога не прича довољно о овом проблему... Схватам да на YT има и цензуре и плаћених хвалоспева који обилазе проблеме у широком луку али ми је чудно да се овде не форуму о томе више не прича. Како се сваки други уређај са неким проблемом"писмено каменује" и разради узрок до детаља.
Kada sam pisao o ovome pre mesec dana,brojni stručnjaci ovde su se javili i rekli da je to "normalno"

Imao sam do skoro S23 model pa sam prešao na s23+. Na S23 sam imao taj problem. Ni veliki aprilski update ga nije rešio. Kad sam kupio S23+ dobio sam odmah majski update. Tog problema više nema a koliko se sećam on je postojao i na S23+ modelu. Da li je sa majskim updateom taj problem rešen na s23 modelu ne znam ali pretpostavljam da bi trebalo da je tako.

Imao sam do skoro S23 model pa sam prešao na s23+. Na S23 sam imao taj problem. Ni veliki aprilski update ga nije rešio. Kad sam kupio S23+ dobio sam odmah majski update. Tog problema više nema a koliko se sećam on je postojao i na S23+ modelu. Da li je sa majskim updateom taj problem rešen na s23 modelu ne znam ali pretpostavljam da bi trebalo da je tako.
Ako je poroblem hardverske prirode, pre će biti da te je zapao sada primerak koji nema taj problem.

Koliko sam čitao nije sasvim sigurno da je u pitanju hardverski ili softverski problem. Nqvodno taj problem imaju telefoni proizvedeni u Vijetnamu. Oba modela koja sam koristio si Vijetnamci. E sad...prometio sam određene nepravilnosti kod slikanja dokumenata ako dokument slukam iz velike blizine. Ranije sam se obično približqvao dokumentu tako da mi slika uhvati što manje prostora oko dokumenta. Sad slikam iz malo veće daljine pošto S23+ ima dovoljno dobru kameru da tekst i kod takvog slikanja bude kristalno čist. Kad kažem iz ve malo veće daljine mislim na udaljenost od 60-70cm. To sam pokušavao i na S23 ali bez rezultata.

Ја не поседујем још увек Ѕ23 а један који сам тестирао изложен у радњи је био жалостан резултат. Ево слике у прилогу пребачене преко Quick share-а. Онај аргумент како је то lens field curvature и да је то нормално ми је аргумент као "It's a feature, not a bug - bro trust me!"
И јасно ми је да корпорацијама такав аргумент одговара да убеде људе да телефон од 1000е слика (бар документа) лошије од телефона од 200е зато што поседује то чудо технологије.

Prilozi

• 20230317_184839.jpg
    20230317_184839.jpg
    284.9 KB · Pregleda: 232
Samo da pitam sta koristite wqhd vs fhd i jel ima razlike sa baterijom.
I jel koristite light mode i jel pomaze sa beterijom?

Samo da pitam sta koristite wqhd vs fhd i jel ima razlike sa baterijom.
I jel koristite light mode i jel pomaze sa beterijom?
Wqhd vs Fhd не би требало да има осетне разлике.
А light mode се за сад показао супер, типа -10% перформансе а +20-30% на SOT
Барем по речима других људи овде са форума.

Koristio i standard i light. Sa light om baterija osetno duža, sigurno oko 30% bolja autonomija. Razlika u radu/performansama ne postoji, identicno radi tel, a razlika je ustvari u malo manjem taktu procesora i malom undervoltu👍

E to to,ocu sad da probam.
Mislim meni izgura tel ceo dan.Ukljiceno mi sve lte,navigacija,nfc,Bluetooth,wqhd itd.
Ali hteo sam jos malo da izvucem baterije.
Sad sam umislio da mi sa light se sporije otvaraju apk,ali verovatno samo umisljam.
Pa reko pitam iz iskustava.

Ja imam obican s23 8/256 i nemam taj problem sa kamerom.Na kutiji pise Vijetnam

Gde se uopste nalazi ta opcija light mode? Iskreno nije mi potrebna, nisam jos ni jednom dosao u situaciju da moram da dopunjavam preko dana, ali da probam i to.

Jel neko dobio ovu poruku, pretpostavljam za poklon slusalice

Prilozi

• Screenshot_20230514_220850_Messages.jpg
    Screenshot_20230514_220850_Messages.jpg
    76.8 KB · Pregleda: 135
Za prvi dan više nego zadovoljan s obzirom da po prvi put posle ko zna koliko telefona nisam gasio vibraciju,a imao sam priličan br notifikacija
wi fi samo na par minuta
4G 70%
5G 29%
Uz sve to instalirano ažuriranje OSa,i svih aplikacija posle transfera s starog tel

Screenshot_20230514_235447_Device care.jpg

Za prvi dan više nego zadovoljan s obzirom da po prvi put posle ko zna koliko telefona nisam gasio vibraciju,a imao sam priličan br notifikacija
wi fi samo na par minuta
4G 70%
5G 29%
Uz sve to instalirano ažuriranje OSa,i svih aplikacija posle transfera s starog tel

Pogledajte prilog 389411
Koja je fora sa tim InstaPro? Kapiram da je za Instagram ali ne znam tacno sta?

Koja je fora sa tim InstaPro? Kapiram da je za Instagram ali ne znam tacno sta?
To za nas profesionalce kad podešavamo algoritme ili uđemo u nečiji inbox da vidimo s kim i kako komunicira statistike radi jer ne plaćaju nas za dž 8k $ nedeljno
😅Šalim se,ima više mogućnosti od običnog tipa dl storija,objava ,gašenje reklama,visok kvalitet slika,etc...

Prilozi

• Screenshot_20230515_005317_InstaPro .jpg
    Screenshot_20230515_005317_InstaPro .jpg
    52.5 KB · Pregleda: 108
Instander je bolji ali nažalost mnogo kasni sa ažuriranjem, developer je Ukrajinac pa je razumljivo zašto :)

Pre neki dan nesto zabagovao na suncu, jedva se ista videlo, pa prvo pojacavao osvetljenje, pa smanjio i dobio znatno bolji rezultat nego do sada i dalje ne kao vecini, ali znatno bolji. Drugi fajl je trenutna osvetljenost.

Prilozi

• Screenshot_20230515_150450_Device care.jpg
    Screenshot_20230515_150450_Device care.jpg
    60.8 KB · Pregleda: 79
  • Screenshot_20230515_103028_Device care.jpg
    Screenshot_20230515_103028_Device care.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 99
Jel poručivao neko preko ringke sajta maske za telefon ? Trenutno su fusion X na akciji 9.99$, sa prijavom za newsletter po 8$ komad. Poručio pa ništa ne piše za koliko stižu, samo vidim da je UPS kurirska služba.

Kad spomenu Fusion X, odlično izgleda i verovatno i čuva telefon, ali jedna mi se stvar nije svidela kod njega pa sam ga vratio.

Leđa su mu od tvrde plastike sa malim kosim rebrima i je li ti se malo prst oznoji, počeće telefon da ti klizi na jednu stranu, kada ti je naslonjen na dlan dok kucaš jednom rukom recimo. To je ona situacija kada ne držiš telefon celom šakom, kao kada ga nosiš, već ga odozdo podupire mali prst, a samo je naslonjen na ostale prste, dok palcem nešto radiš po njemu.

Mozda ako imaš baš veliku šaku pa ga uvek uspeš držati jagodicama svih prstiju dok kucaš. U suprotnom nerviraće te. Mada, za te pare je dobra kupovina 😅

Ja sam naručivao pre za N20U, stiglo za mesec ipo. Sad razmišljam da uzmem jednu za S23U, mada osećaj silikonske pod prstima je nezamenjiiv... Jel zna neko gde kod nas ima sa se uzme org narandžasta silikonska?

Nazad
Vrh Dno