Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Pa ne znam iskreno, verovatno lupam gluposti :D
Da li je moguce da odem negde gde to nije podrzano? Kako ce da se ponasa ako gurnem fizicku karticu nekog stranog operatera a imam nas esim?

Ja zadnjih god imam 2 kartice, sim i esim, stalno smo po Evropi dok radimo selidbe i nikada nisam imao problema. Sve se ponasa normalno, tj esim je kao i fizicki sim. Zaboravis skroz 😁

Što se tiče dileme e-sim vs fizički sim, na S23 situacija je vrlo fleksibilna jer imaš sim tray za 2 fizičke sim kartice + opciju za e-sim.
Domaću sam vratio sa e-sim-a na fizičku sim karticu a za roaming biram šta mi više odgovara.
Ako na putu nema vremena da odem odmah u radnju, onda pre puta uzmem e-sim preko interneta - malo skuplja opcija.
Ako na putu imam vremena/mogućnost, prošetam se do radnje, uzmem fizičku jer lakše mogu da biraš stvarnog operatera u pojedinim državama. Mislim da uz fizičke sim kartice operateri daju bolje uslove.
Ne znam samo koliko e-sim kartica telefon može da upamti, jednu ili više.

Da li ima neko trenutno problema na mts-u ili je do telefona, ne mogu da uputim poziv, odmah izbaci.... Signal ima, net radi...
Da li ima neko trenutno problema na mts-u ili je do telefona, ne mogu da uputim poziv, odmah izbaci.... Signal ima, net radi...

Isti problem sam imao oko 19:40h, signal ima, net radi ali sa druge strane nikakav signal. Nakon restarta telefona proradilo. Imam eSIM, umesto fizičke, ako to nešto znači.

Da, i meni je bilo u to vreme, pa nekih narednih sat vremena, isto esim, restart nije pomogao, ali je proradilo... Do mreze je znaci.

Neko reče da esim hvata bolje signal...

Nema mi to smisla, ali priznajem, ne razumem se u to.

Nisam danas izlazio iz kuće, mučio me stomak :) 100% wifi, auto brightness Screenshot_20230512_003831_Device care.jpg

Što se tiče dileme e-sim vs fizički sim, na S23 situacija je vrlo fleksibilna jer imaš sim tray za 2 fizičke sim kartice + opciju za e-sim.
Domaću sam vratio sa e-sim-a na fizičku sim karticu a za roaming biram šta mi više odgovara.
Ako na putu nema vremena da odem odmah u radnju, onda pre puta uzmem e-sim preko interneta - malo skuplja opcija.
Ako na putu imam vremena/mogućnost, prošetam se do radnje, uzmem fizičku jer lakše mogu da biraš stvarnog operatera u pojedinim državama. Mislim da uz fizičke sim kartice operateri daju bolje uslove.
Ne znam samo koliko e-sim kartica telefon može da upamti, jednu ili više.

Može samo 1 esim, pa zato ne prelazim na domaći e-sim

Jel zna neko šta se dešava sa facebook aplikacijom ? Bilo koji profil da otvorim on automatski posalje zahtev za prijateljstvo toj osobi. To je ono najbitnije pored ostalih anomalija koje sam primetio.
Prešao sam inace na s23 sa iphone 11 pro i to je takva glavobolja, uskoro ide najverovatnije na prodaju.

Jedini prikladan odgovor na to je

EmakKgjW8AYVfhF.jpg

Salu na stranu, prvi put to cujem, a i generalno za te probleme koje imas.
Ajde ukljuci opciju da se vide dodiri po ekranu pa otvaraj aplikaciju i prati, mozda imas neke one fantomske klikove (mada mi je i to ono, maltene nemoguce)

Treba prvo da omogucis developers sekciju, i onda tu imas opciju

Jel zna neko šta se dešava sa facebook aplikacijom ? Bilo koji profil da otvorim on automatski posalje zahtev za prijateljstvo toj osobi. To je ono najbitnije pored ostalih anomalija koje sam primetio.
Prešao sam inace na s23 sa iphone 11 pro i to je takva glavobolja, uskoro ide najverovatnije na prodaju.
Do fb ti je, nije do telefona, instaliraj ga opet pa vidi ili obriši podatke za fb apk pa se uloguj opet. Možda si negde uključio greškom tu opciju mada ne znam da tako nešto i postoji.

Isto mi se desava sa fejsbukom maloprije, nesto gledam prijedloge, poslije notifikacija dodje troje prihvatilo zahtjev.
Sreca sto su iz firme :D

Edit: Kad sam usao u poslane zahtjeve, jos su 4 profila bila tu, kao da sam poslao. Ludilo ***. Imam ga jer mi treba zbog posla i nekih informacija, inace davno bih to djubre ugasio.
P.S. Google Pixel je u pitanju.

Problem je do Facebooka a ne do samog telefona... Mnogi vidim da se zale danas na isti problem...

Da li bi neko ko je na KP uzeo telefon preko operatera, da mi objasni kako to funkcionise, jer vidih da neko spominje notara, a nisam tako nikad radio pa sam u nedoumici.

Koliko sam ja ispratio, sve mozes sam, bez vlasnika, osim ukoliko mora da se uredjaj zameni za novi, onda je potreban vlasnik ugovora, ili se napravi ovlascenje kod notara, mada nisam siguran kako se to sprovodi, tj. sta pise u tom dokumentu....

Ja mislim da kod operatera ne možeš da reklamiras ako nisi vlasnik uređaja. A kod ovlašćenog servisa ne znam, najbolje pozovi pitaj. Notar rešava stvar 1/1.

u 99% slučajeva promobi popravlja telefon i u tom slučaju ne treba vlasnik ugovora. U slučaju zamene uređaja mora vlasnik da preuzme. Do sada nisam čuo da je neko dobio zamenu uređaja barem kod Samsunga, uglavnom su popravili telefon.

Zamenjen display bez vlasnika na huawei p30 na osnovu serijskog broja. Nikakav racun, notar nije bio potreban. Promobi servis reseno u roku od dva radna dana. Tel bio kupljen na kp sa mts garancijom.
U slucaju zamene uredjaja bi trebalo da se proveri kako funkcionise…

Kao što rekosmo, popravke da, a ako dodje npr do toga da ne može da se popravi, nosioc ugovora mora da ga preuzme novi uredjaj. Bilo kod operatera ili kod ovlašćenog servisa.

I meni se desavao problem sa mrezom. Zvao Mts i rekli da je problem kod njih i sa nekim karticama. Smesno meni priv.ne radi a sl.radi, obe na Mts-u u istom tel. I ranije mi se desavalo. Opcija-kazu je- prebacivanje na 3g mrezu i iskljucivanje Volta, dok normalno ne proradi. Mislim da ce se opet desavati, jer je meni ovo 3.put.

I meni se desavao problem sa mrezom. Zvao Mts i rekli da je problem kod njih i sa nekim karticama. Smesno meni priv.ne radi a sl.radi, obe na Mts-u u istom tel. I ranije mi se desavalo. Opcija-kazu je- prebacivanje na 3g mrezu i iskljucivanje Volta, dok normalno ne proradi. Mislim da ce se opet desavati, jer je meni ovo 3.put.
I meni se desilo danas, kratko je trajalo. Meni je dodatno brljavio i sa javljanjem, tj. Ja nisam mogao da zovem, mene jesu, ali kad se javim veza se prekine. Sad je sve u redu.

Kako vam se cine kamere na s23 i da li je neko od vas primetio da ispada iz fokusa kada se slika neki dokument sa tekstom?

Kako vam se cine kamere na s23 i da li je neko od vas primetio da ispada iz fokusa kada se slika neki dokument sa tekstom?

Vrh Dno