Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Screenshot_20220908-091754_Software update.jpg
Stigo novi update, ovog puta za septembar i bez 4.1.1 One UI kao sto Ameri dobijaju

Stigao i kod mene, ne znam kada onda misle da puste One UI 4.1.1 ako A13 i One UI 5.0 treba da stignu u oktobru.

Prilozi

• Screenshot_20220908-092732_Software update.jpg
    Screenshot_20220908-092732_Software update.jpg
    68.5 KB · Pregleda: 16
Ne treba ni da stiže za mesec - dva koliko bi se koristio, odmah sa 4.0 pređu na 5.0 i svi zadovoljni

Neka popeglaju bagove na S21 seriji ako ih ima, i prenesu čisto stanje na S22 seriju. Inače, možda se danas vratim na S22 Ultra ponovo :D. Lomim se između Fold3, Fold4 ili S22 Ultra. Ipak je Ultra overall najbolji uređaj od ova tri koje pikiram. Samo, ovaj put ću da se pokrijem ušima i ćutim :).

Da je jedan...:D.

Pozdrav Svima. Da li neko ima problem sa IDIOTSKOM notifikacijom posle restarta da je "bezbedni folder zakljucan" od strane android sistema. Ja bar ne vidim nacin da je uklonim osim da posle svakog restarta otkljucam folder i zakljucam ga manuelno. Onaj ***** koji je smislio ovakvu notifikaciju, treba ga obesiti za oo na nekom trgu. Pa normalno da je zakljucan jer to je njegova svrha da se sakriju podaci od drugih. Sledeci update ne bi me zacudilo da se folder automatski otkljuca i sve izbaci na pocetnu stranu da svi vide sta krijemo :D :D

Kakva je degradacija baterija na S serijama generalno, ovih 3700mah na regularnom modelu moze ispostovati verovatno prvih godinu dana, ali kakva bi bila situacija za 2, 3 god..

Ja nisam osetio da je baterija slabila na ovim novijim samsung uređajima(s20, s21, s21u i z flip 3) uvek punjenim najbržim mogućim punjačem.

Neka popeglaju bagove na S21 seriji ako ih ima, i prenesu čisto stanje na S22 seriju. Inače, možda se danas vratim na S22 Ultra ponovo :D. Lomim se između Fold3, Fold4 ili S22 Ultra. Ipak je Ultra overall najbolji uređaj od ova tri koje pikiram. Samo, ovaj put ću da se pokrijem ušima i ćutim :).
Rekoh ti ja :) javi utiske kada stigne.

Pozdrav Svima. Da li neko ima problem sa IDIOTSKOM notifikacijom posle restarta da je "bezbedni folder zakljucan" od strane android sistema. Ja bar ne vidim nacin da je uklonim osim da posle svakog restarta otkljucam folder i zakljucam ga manuelno. Onaj ***** koji je smislio ovakvu notifikaciju, treba ga obesiti za oo na nekom trgu. Pa normalno da je zakljucan jer to je njegova svrha da se sakriju podaci od drugih. Sledeci update ne bi me zacudilo da se folder automatski otkljuca i sve izbaci na pocetnu stranu da svi vide sta krijemo :D :D
Otključavaš ga nakon restarta da bi mogao sa dobijaš notifikacije od aplikacija koje si sakrio. A namesti autolock nakon određenog vremena ili nakon gašenja ekrana, da ne moraš ručno.

Ti si težak mazohista :)

Otključavaš ga nakon restarta da bi mogao sa dobijaš notifikacije od aplikacija koje si sakrio. A namesti autolock nakon određenog vremena ili nakon gašenja ekrana, da ne moraš ručno.
U kom univerzumu je ovo logicno? Skroz je nebulozna prica. Prvo to nije postojalo od starta, tek sa Avgustovskim update-om se pojavio ovaj problem. Drugo, zbog cega nije dozvoljeno da se ukloni ova notifikacija, da se ne prikazuje nakon restarta. I kome su potrebne notifikacije iz bezbednog foldera? Ili onemogucis pristup totalno svima u potpunosti telefonu ili ovaj folder koristis za skirvanje stvari od osoba koje imaju pristup telefonu pored vlasnika. A samo obavestenje da je nesto skriveno na telefonu u vecini slucajeva je kompromitujuce za vlasnika telefona, ako me razumes :D

pobrisan off-topic o garanciji i pravima potrošača. postoji tema

@Zeha postoji deo foruma "šta da kupim" za takva pitanja

Zdravo ljudi. Evo, nekih 20ak dana ima kako sam kupio s22 ultra, i za sada sve radi super. Jedine 2 mane koje sam do sada primetio je slaba vibracija, kao i slabija baterija (možda sam previše očekivao). Izgura na nekih 5,6h ako je na wi fi, ako se gasi net tokom noći i sl. Dok sa 4g mislim da ne bi izgurao ni do kraja dana uz neku aktivnu upotrebu.

E sadu podešavanjima baterije, vidim da mi na Google play service odlazi preko 12,13% baterije. Tražio sam po netu raznorazna rešenja i nisam još uvek uspeo to da rešim. Da li je neko od vas imao sličan problem i kako ste ga rešili?

Slabo vibrira, ja mislim da su to namerno uradili jer na s21u kod mene kad stavim preko pola snagu vibracije, OIS toliko neprijatno zvuci (zvecka) da je mogu da opisem.. Drzim na 30%. Verovatno im je to resenje..

Deinstaliraj azuriranje za google play service, meni to pomoglo

pobrisan off-topic o garanciji i pravima potrošača. postoji tema

@Zeha postoji deo foruma "šta da kupim" za takva pitanja
Iako jeste namera bila sta da firma uzme bratu za sluzbeni telfon, vise je bilo pitanje poredjenja uredjaja i narocito dal 265GB pravi probleme, a gde drugo pitati o tome nego u ovoj temi gde su korsnici S22...
Ai' dobro, vec je odluceno i poruceno.
🖖

Screenshot_20220909-111353_Geekbench 5.jpg
Malo je bolje sa septembrom. Barem tako deluje.. Uvek sam se vrteo oko 950 za single core...

Da li je eticki da, posto vec placam mesecno osiguranje za telefon, da uzmem i da ga razlupam u param parcad i uzmem novi?
Sedim u kaficu, telefon je na hladnom drvenom stolu, ne u dzepu, ne na tkanini, sve sto radi jeste hotspot za laptop i temperatura usranog procesora je 42 C??
Ja stvarno ne znam vise sta da mu radim sa tim pregrevanjem.

Vratio sam juce VoLTE, i situcija se nije promenila u smislu baterije. Dakle kvalitet signala diktira sve, bio on upaljen ili ne.
To sto si ukljucio/iskljucio VoLTE ne znaci nista ako se ne koristi u toku razgovora kad je aktivan a tada najvise zavisi od kvaliteta signala. U standby rezimu nema razlike izmedju iskljucenog i ukljucenog VoLTE rezima.
Da li je eticki da, posto vec placam mesecno osiguranje za telefon, da uzmem i da ga razlupam u param parcad i uzmem novi?
Sedim u kaficu, telefon je na hladnom drvenom stolu, ne u dzepu, ne na tkanini, sve sto radi jeste hotspot za laptop i temperatura usranog procesora je 42 C??
Ja stvarno ne znam vise sta da mu radim sa tim pregrevanjem.
Ja na bilo kom androidu na kom sam koristio Hotspot telefon se strasno grejao. Nisam merio temperature ali na dodir telefoni su bili bas topli.

Poslednja izmena:
S22 baterija odlična za moje potrebe, najmanje 5 sati, najviše 9 sati u toku jednog dana. Tako mi je otprilike gurao 13 mini. Nisam heavy user, ne igram igrice, možda to ubija bateriju. Za gledanje YT, mejlove, surf i društvene mreže, jedan dan se gura lagano.
Trenutni uptime 250 sati, nema restarta, ne laguje ništa, bas sam zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno