Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

SFC20.png

Sve ok, EP-T4510 45W punjač

Zašto bi iko hteo da koristi klot rom na s22 seriji? Ko hoće klot Android kupuje Pixel. Ne spamuj. 😁

Ti si druze ogranicen. Neko voli aosp 🙂

Poslednja izmena:
AOSP radi kao metak. Cistije ne moze na Androidu.

Pozdrav,da li mogu da proverim koji procesor ima moj tel bez aplikacije,pošto mi apk pokazuje da je arm,a nije snapdragon.A prodavac kaže da jeste.

Sm-s908e je oznaka

Može da bude samo Snapdragon ili Exynos kada je proizvođač u pitanju a arm je potpuno drugi pojam i odnosi se na set instrukcija (recimo arm64-v8a)...

Za konkretan i precizan odgovor ti je najbolje da instaliraš ipak neku aplikaciju koja će ti tačno reći koji je procesor unutra, kao npr na slici

Prilozi

• Screenshot_20220903-203009_CPU X.jpg
    Screenshot_20220903-203009_CPU X.jpg
    65.9 KB · Pregleda: 66
Kolika je bila spoljnja temperatura kad si ovo merio? I jel si radio neki test (šta si tačno radio, npr browsing pola sata...) ili je ovo standby?

Rekao bih da je bio malo u frižideru 😀
Ne znam kolika je danasnja temp bila ali eto to je oko 25~c (cenim). Koristio sam yt i insta u roku od 30min, max je isao na 31c cisto radi te provere jer nisam ni imao ovu aplikaciju.

Ovo je baš hladno, mislim da mi ovako niska temparatura CPU nije bila ni napolju početkom marta kada su temparature bile oko 10-12 stepeni i kada sam tek počeo da koristim S22 Ultra. Sada u letnjim mesecima je konstanto temparatura CPU oko 35 pa naviše, a baterije od 32 pa naviše.
Ako je tako sto picas, ko zna koliko ce da ima za par dana kasnije 😀 Sta da vam kazem, ja idalje furam onu moju idealogiju a to je ne kupovati telefon cime izadje minimum pola godine kasnije, i ne uzimam kod operatera vec da nadjem vakum negde iz inostranstva. (bolja kontrola kvaliteta a i trzista) 🤷‍♂️ 🙃

Poslednja izmena:
Pozdrav,da li mogu da proverim koji procesor ima moj tel bez aplikacije,pošto mi apk pokazuje da je arm,a nije snapdragon.A prodavac kaže da jeste.

Sm-s908e je oznaka
Moraš da instalirš neku app koja će da ti pokaže info o uređaju. Imaš masu tih app free na play store. Recimo ova je skroz ok za te stvari.

Tvoj je Snap jer ti je grafika Adreno a lepo ti piše i da je GPU Vendor Qualcom...

Čak i po taktovima s vidi da je Snap u pitanju

@Bit s, to je to. Zmaj je Octa-core i jezgra rade 1x3.00 GHz Cortex-X2 & 3x2.40 GHz Cortex-A710 & 4x1.70 GHz Cortex-A510)

Ne znam kolika je danasnja temp bila ali eto to je oko 25~c (cenim). Koristio sam yt i insta u roku od 30min, max je isao na 31c cisto radi te provere jer nisam ni imao ovu aplikaciju.

Ako je tako sto picas, ko zna koliko ce da ima za par dana kasnije 😀 Sta da vam kazem, ja idalje furam onu moju idealogiju a to je ne kupovati telefon cime izadje minimum pola godine kasnije, i ne uzimam kod operatera vec da nadjem vakum negde iz inostranstva. (bolja kontrola kvaliteta a i trzista) 🤷‍♂️ 🙃
Spoljnja ~25 stepeni, a uređaj 21 neće da može. Ne postoji takav hladnjak.
- Na slici stoje 4 takve temperature, ako ja dobro vidim.

Vakum pakovanje za S22 ne postoji već je kutija sa dve nalepnice.
Inače, žena i ja imamo iz Nemačke uređaje, pa imamo problema sa pozivima, tj da se ne čujemo, a ona pre neki dan nije imala signal nekih 20-ak minuta, od posla do kuće.

Upravo tako, ali kakav je bio Exynos ranije, može se reći da su na ovoj seriji najviše napredovali po pitanju hlađenja.

Vakum pakovanje za S22 ne postoji već je kutija sa dve nalepnice.
Inače, žena i ja imamo iz Nemačke uređaje, pa imamo problema sa pozivima, tj da se ne čujemo, a ona pre neki dan nije imala signal nekih 20-ak minuta, od posla do kuće.
Onda jedino da je lutrija sa cipovima. Druge nam nema...

Citam na XDA da volte moze da bude problem sa ovim sto ljudi imaju probleme u pozivu.. Da li je neko probao da to iskljuci i koristi telefon bez toga?

Poslednja izmena:
Ni meni se ne greje puno mali S22. A i baterija nije losa uopste s obzirom da ga arcim celo vece na 4g.
Druze, imas prilicno los signal. Iskljuci VoLTE bice bolja baterija. Normalno, ako si blizu WiFi, koristi ga zbog loseg signala.
Imam Samsungov punjac od 45W. Pre updatea od pocetka sve je pisalo super fast, sad nakon updatea sa istim punjacem stoji fast charging. Moracu da probam drugi punjac, ali sumnjam nesto da je do njega...
Probaj drugi kabal, od kabla i stanje usb porta zna da zavisi brzina punjenja.

Onda jedino da je lutrija sa cipovima. Druge nam nema...

Citam na XDA da volte moze da bude problem sa ovim sto ljudi imaju probleme u pozivu.. Da li je neko probao da to iskljuci i koristi telefon bez toga?
VoLTE koristi mobilne podatke za prenos zvuka, slicno kao sto pricate preko Whatsapp/Viber-a. Ako je los signal, prenos je drasticno usporen, telefon pojacava prijem na antenama, vise se koristi baterija i vise se telefon zagreva. Ako je brzina prenosa i dalje nedovoljna, dolazi do prekida u razgovoru ili se samo jedna strana cuje i sl. VoLTE je dobar dok je dobar signal, kvalitet zvuka je odlican ali mislim da je previse osetljiv na kvalitet signala i opterecenost bazne stanice i po tome mi klasican 4G koji se prebaci na 3G prilikom razgovora uz HD voice i dalje u prednosti po pouzdanosti.

Hvala na sugestiji, ugasio sam VoLTE, pa ću da testiram par dana jel ima nekih poboljšanja. 😉
Saznao sam par zanimljivih stvari o VoLTE. Kod nas imate koristi samo ako obe strane koje ucestvuju u konverzaciji imaju aktivan VoLTE i iz iste su mreze, ako je nekom neaktivan, nece se koristiti i ako ste iz razlicite mreze isto nece biti koriscen (za sad nije omogucen VoLTE izmedju lokalnih operatera). Ovo povlaci da VoLTE takodje nije dostupan u roamingu. Da napomenem da VoLTE pored ikonice signala samo znaci da mreza podrzava ovu uslugu i da vam je aktivna na telefonu a ne da se uvek koristi kad se uspostavi veza.

Drugi problem je ako uspete da uspostavite VoLTE poziv sa drugom stranom a neko ostane bez LTE (4G) signala, nema prebacivanja na 3G nego se prekida veza. Pre prekida veze doci ce do smetnja u vezi, obicno jedna strana ne cuje drugu kao sto sam vec napisao.

Dalje ako odete na neku planinu i tamo nema 2G i 3G signala samo 4G jedini nacin da nazovete nekog je da se veza moze uspostaviti preko VoLTE a tad moraju biti ispunjeni uslovi od gore. Takodje kod nas nije jos dostupno uspostavljanje hitnih poziva ako nemate 2G i 3G signal dostupan.

Sve u svemu, glavne prednosti VoLTE su brzina uspostavljanja veze i kvalitet zvuka ali ako vam je bitno da ste uvek dostupni bolja kombinacija po meni je iskljucivanje VoLTE i koriscenje 4G uz Viber/Whatsapp ako ste u nekoj nedodjiji.

Bio aktivan ili ne, modem je onda loš.

Isto sam citao da su izbacili 42mb update za modem, ali to kod nas nije stiglo koliko vidim... Nakon ovog drugog update za avgust od 900mb

vec drugi put mi nestane edge panel i ne mogu da ga vratim
zna li neko u cemu je caka
prvi put kad nisam uspeo da ga vratim uradio sam reset teleona , ne bih opet da ga resetujem, kada sve drugo radi ok

Jel ti ovo "upaljeno"?

Prilozi

• Screenshot_20220904-130211_Settings~2.jpg
    Screenshot_20220904-130211_Settings~2.jpg
    77.6 KB · Pregleda: 55
da
upaljeno
nznm koji mu je
prebacio mi se na drugu stranu
uzassss😡

Što software može da upropasti niko ne može.

Nazad
Vrh Dno