Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

S22 Ultra. 29,08,2022 posle ažuriranja na uređaju ne radi proksimetar ,senzor blizine. Kazu u servisu problem je softverske prirode.. rešenje vraćanje unazad ili čekati dok ne izadje nova zakrpa?
Snezor se ponasa kao da ste prislonili tel. ka licu odmah nakon uspostave veze.. uzasno iritira jel morate otključavati tasterom .. nakon restarta radi par min i ponovo zakuca.. dali ima neko isto problem posle ove zakrpe od 29.8.2022?
Тако мени ради А72, отпочетка, и још нису средили, после 100 апдејтова, иритира. Могу да замислим тебе како иритира на S22U. И не само тебе, многе овде.

@dule020 Tipujem sada Fold4 ili čekam S23 Ultra da dođe sa Snapdragon-om.
@Stock To što ima probleme je veća sramota Samsunga nego mene :). Moj prag tolerancije postoji za sve, pa i za skupe igračke poput telefona.
@Lemaja Otišao je za 850 evoropskih novčanica. 3 meseca je bio star.

Mali S22 za sada radi odlično, nemam te probleme koji se pominju. Baterija drži otprilike kao na 13 mini, sad je drugi put napunjen pa cu pratiti dalje kako se ponaša. Primetio sam da secka Twitter, ali to je izgleda do same aplikacije, ostale se normalno ponašaju.

S22 Ultra. 29,08,2022 posle ažuriranja na uređaju ne radi proksimetar ,senzor blizine. Kazu u servisu problem je softverske prirode.. rešenje vraćanje unazad ili čekati dok ne izadje nova zakrpa?
Snezor se ponasa kao da ste prislonili tel. ka licu odmah nakon uspostave veze.. uzasno iritira jel morate otključavati tasterom .. nakon restarta radi par min i ponovo zakuca.. dali ima neko isto problem posle ove zakrpe od 29.8.2022?
Koristis tel normalno i ugasi se ekran onako random sam od sebe?
Ja sam imao problem sa tim senzorom kad sam presao na android 13, kad razgovaram sa nekim i kad zavrsim razgovor, ekran nece da se upali i ne reaguje dok ne pritisnes taster za otkljucavanje...to sam resio tako sto sam otisao u apps i nasao "phone" aplikaciju i odradio wipe data i proradilo sve normalno...ne znam dal to tebi radi neka aplikacija, dal mozes da ustanovis koja pa da odradis isto sto i ja...

Ja sam imao problem sa tim senzorom kad sam presao na android 13, kad razgovaram sa nekim i kad zavrsim razgovor, ekran nece da se upali i ne reaguje dok ne pritisnes taster za otkljucavanje...to sam resio tako sto sam otisao u apps i nasao "phone" aplikaciju i odradio wipe data i proradilo sve normalno...ne znam dal to tebi radi neka aplikacija, dal mozes da ustanovis koja pa da odradis isto sto i ja...
Пробао сам ово на А72, видећемо да ли ради

Пробао сам ово на А72, видећемо да ли ради
Da li si imao isti problem kao ja ili? da ti se desava bas u pozivima?
Ja sam odradio wipe data i za contacts, verovatno ne treba, ali posto je to povezano, da ne bih nagadjao odma sam i to odradio...
Mislio sam na early beta kada su veće šanse da se nešto tako desi.
Bitno je da to ustvari nije nikakav problem realno, resava se za par sekundi, ali onaj ko ne zna da se snadje za njega to deluje kao bas veliki problem koji jako nervira...
I inace, za sve koji imaju problem za pozivima, mozda ne bi bilo lose da urade wipe data u phone aplikaciji, nikad se ne zna, mozda se resi problem jako prosto...

Poslednja izmena:
Da li si imao isti problem kao ja ili? da ti se desava bas u pozivima?
Дешава ми се да се екран не укључи кад га склоним са лица док разговарам, и то рандом, некад да, некад не, чешће не. Одрадио сам вајп дејта па ћу видети, сутра вероватно, да ли ради.
Вајповао сам и контакте па ћу видети.

Nakon ovog poslednjed updatea od 900 Mb, kada stavim na punjac,ne pise mi vise Super Fast nego samo Fast charging. Sve je kao i pre,u opcijama je omogućen super fast. Probao restart,ubadao punjac vise puta,svaki put samo Fast charging. Jesu menjali nesto oko toga ovim updateom ili Vi nemate takav slučaj?

Jel može nekako da se podesi da tokom punjenja ekran bude skroz ugašen?
Ne znam zašto su uopšte stavljali da ekran radi i piše samo vreme do punog punjenja. Kao da neko sedi pored njega i gleda non-stop u ekran i navija kao na utakmici...

Problem je do zakrpe i nastaje u toku uspostave poziva, situacija je identična i nakon pokretanja telefona u bezbednom režimu rada sa samo pokrenutim sistemskim aplikacijama.

Ako je do software-a, onda je kod svih koji su ažurirli tako? Ili ipak ne, samo kod nekih?

Nema tu pravila koliko ja vidim po post-ovima. Nekome je sve u redu, nekome ne radi kako treba. Kako, nije mi jasno, ali tako je.

Nije mi jasno kako dobijate 7-8h SOT-a na S22+, ili ja negdje pogrešno gledam? Max što ja dobijem je 3.5h ali baterija drži cio dan tako da mi je taj podatak o SOT-u irelevantan.
Btw, juče sam isključio 5G, trebalo bi da baterija bude i bolja.

Juče dok sam ovde čitao loša iskustva sa S22 serijom, pomislih kako sam ja izgleda jedan od retkih koji nije imao nikakav problem do sada. No, ne lezi vraže. Danas mi se u toku razgovora telefon restartovao iz čista mira. Neverovatno je da samsungova flagship serija ima ovakve probleme. Da mi android i pogotovo samsungov UI nije toliko udoban, verovatno bih se vratio na iphone.

Ako je do software-a, onda je kod svih koji su ažurirli tako? Ili ipak ne, samo kod nekih?
Bilo bi tako da nema više promenjivih/nepoznatih. Bilo je priče da Exynos verzija ima drugačiji softver u odnosu na SD, pa me ne bi čudilo da i među Exynos verzijama ima razlika u hardveru. U ovom konkretnom slučaju mislim na modem.
Nije mi jasno kako dobijate 7-8h SOT-a na S22+, ili ja negdje pogrešno gledam? Max što ja dobijem je 3.5h ali baterija drži cio dan tako da mi je taj podatak o SOT-u irelevantan.
Nije merodavno meriti SOT između dva korisnika. Lako se može desiti da jedan koristi aplikacije koje više troše (npr. igrice) dok drugi one koje manje troše. A i da koriste iste aplikacije mogu ih drugačije koristiti (npr. brzina skrolovanja sa automatskim učitavanjem snimaka/gif-ova...).
Juče dok sam ovde čitao loša iskustva sa S22 serijom, pomislih kako sam ja izgleda jedan od retkih koji nije imao nikakav problem do sada. No, ne lezi vraže. Danas mi se u toku razgovora telefon restartovao iz čista mira. Neverovatno je da samsungova flagship serija ima ovakve probleme. Da mi android i pogotovo samsungov UI nije toliko udoban, verovatno bih se vratio na iphone.
Pričalo se kako postoje dve vrste korisnika S22 serije: oni koji imaju probleme i oni koji nemaju. Sad bi neko rekao da je podela zapravo na one koji imaju probleme i one koji će ih dobiti 😁

Sve zavisi od obrasca koriscenja, znas i sam. Ja izvlacim na s22+ 6, 6.5 sot. Uglavnom od 7-16 mobilni podaci + bluetooth sa aktivnom vezom sa slusalicama i satom, pa od 16 do 23 wifi + bluetoooth. Tokom dana nekih sat, sat i po razgovora. 120hz adaptive i osvetljenje na nekih 45-50%.

Meni je gotovo cio dan na WiFi, nemam igrica na telefonu, osvjetljenje je na 50-55%, bluetooth palim po potrebi (mada znam da je blutooth doveden sad do savršenstva bukvalno pa ne troši ništa više ni kad je stalno upaljen, jednostavno navika da ga gasim stalno iz doba telefona kad je urnisao bateriju :D), isto sat/sat ipo razgovora, do 2 max. Viber, Tapatalk, Teams, Outlook, Instagram, portali od 8 ujutru do 22h drži bateriju ali do 3.5h SOT-a max. Ugasih sad 5G, čini mi se da je bolja situcija ali vidjeću posle par dana.

Modem je deo SoC-a, senzor valjda nije.
Mada, kada bolje razmislim, je možda i taj senzor od više različitih proizvođača, ni to me sada ne bi iznenadilo.

Jel može nekako da se podesi da tokom punjenja ekran bude skroz ugašen?
Ne znam zašto su uopšte stavljali da ekran radi i piše samo vreme do punog punjenja. Kao da neko sedi pored njega i gleda non-stop u ekran i navija kao na utakmici...
Settings > Battery > More Battery settings ugasiš show charging information

Jebote ovo je neverovatno ta Samsung ne moze da poboljsa ono brzo obradjivanje alike kad se ukljuce detalji na 50 mpix kameri nego 10 sekundi traje i cak baguje sada?? Cim ukljucim on veti vrti ne mogu da slikam jer kao obradjuje fotku...***** ti telefon od 1000 e....
Nakon poslednjeg azuriranja ,septembarski aptch

Sramota šta rade majke mi. Ni kršten update da puste, jer nema testiranja adekvatnog nego samo što pre u etar.

Je l flešovao neko betu 2 na ultri? 😁

Vrh Dno