Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Sve navedeno verovatno ima smisla, ali radi se o uređaju koji u svom nazivu sadrži reč telefon, a funkcionalnost o kojoj pričamo su pozivi. Mislim da sam dovoljno rekao. Ne znam ni šta bi bilo tragičnije, da su pozivi u alfa/beta fazi ili da Samsung/Google omogućava API-e sa kojima druge aplikacije mogu da zeznu pozive.
 
Postavio bih jedno pitanjce (koliko god da je nekima glupo): može li npr. Globaltel da se aktivira kao esim i kao treći broj na S22u
 
Kazu da moze i SamFw FRP Tool, bez factory reseta i za dz. Pitanje samo sta se desava posle sa apdejtima posle promene CSC-a.
Ja menj'o CSC sa TOP-a na EUY kako bih dobijao regularne i apdejte, ali sam na kraju ostao i bez TOP i bez EUY azuriranja tako da svaki mesec moram rucno da instaliram preko ODIN-a. 🤷‍♂️
E sad da li samo mene zeza azuriranje, ne znam stvarno. Doduse jos nisam probao da vratim CSC na TOP da vidim da li bih u tom slucaju dobio OTA, ali u ovom stanju sada nisam dobio ni jedan OTA od kad sam promenio CSC.
 
Ja sam menjao CSC iz TOP u EUY, nisam imao OTA. Vratio sam iz EUY u TOP i onda je proradio opet OTA.
 
Rade oba ona programa sa prethodne strane:
Call Recorder - Cube ACR i Call Recorder - SKVALEX

Samo ko nema ROOT ili nije iz OVIH ZEMALJA nece mu snimati razgovor sa "linije" nego mikrofona, tako da ce se sagovornik cuti tise.
Programi mogu tisi zvuk da poprave softverski:
Cube ACR:
The recordings quality is low?
Make sure you have set the correct audio source for the phone calls: "voice communication (software)" ( Android 9) or "voice recognition (software)" (Android 10-12).
Make sure battery optimization is disabled: go to the Cube ACR app menu > miscellaneous settings > go to battery optimization. Open the list of ‘all apps’. Find Cube ACR and disable battery optimization for it.
Next, try increasing phone recording auto delay to 5 seconds, and setting the recording clarity to the max.

Tako da ukratko ili menjanje CSC-a ili ROOT ili tisi zvuk :D
 
Sve navedeno verovatno ima smisla, ali radi se o uređaju koji u svom nazivu sadrži reč telefon, a funkcionalnost o kojoj pričamo su pozivi. Mislim da sam dovoljno rekao. Ne znam ni šta bi bilo tragičnije, da su pozivi u alfa/beta fazi ili da Samsung/Google omogućava API-e sa kojima druge aplikacije mogu da zeznu pozive.
Pazi, aplikacija koja je lose napisana itekako moze da zapuca telefon (od zapucavanja procesora na 100% do cuclanja memorije i brdo drugih stvari). Ja ovde pricam ne o osnovnoj funkcionalnosti telefona tj pozivima nego o nekoj third-party aplikaciji koja na neki nacin "prcka" po uspostavljenom pozivu na bilo koji nacin. Neko se ovde i javio da su restarti prestali kad je izbrisao aplikaciju za snimanje razgovora.

Ako imas neku aplikaciju koja "nadgleda" pozive, stanje mreze ili nesto slicno, obrisi je pa vidi sta se desava a na kraju mozes da probas ono sto sam objasnjavao sa hard resetom pa ako i dalje imas problem nakom toga onda imas itekako razloga da psujes Samsung jer je hardverski problem a u protivnom mozes samo da nagadjas.
 
Sad gledam postoji i besplatna SamFw aplikacija pored SamKey koja se placa i sa kojom se menja CSC ne brsu podaci i radi OTA!

SEK CSC (Ukrajina)
SM-S90*B - yes, OTA works!
Not possible for other SM-S90* models!

Sa SEK CSC ne radi Samsung Pay jer nije dostupan u Ukrajini jos (ali radi Google Pay) sto i nije neko cimanje :)


Ima i drugih resenja, ali onda ne radi OTA, mora ODIN rucno!
Just flashed India (Snapragon) CSC (INS) on European (Exynos) S22 ultra 908B: S-pay, call recording and spam protection all working
 
Poslednja izmena:
Baš sam vratio CSC sada nazad na TOP sa tom aplikacijom, super radi.
Sad ćemo da vidimo za mesec, dva, tri, kad budu izbacili update da li će OTA da radi.
Mada sad kad vidim ova A1 sra*a, hopster i ostalo što mi se instalira u pozadini, tačno mi dođe da vratim EUY i izgubim OTA, samo da ne gledam taj bloatwer.
 
Haha odlicno, moze disable tih gluposti srecom ;)
Znam, ali ovo je više pitanje principa 🤔
Dodatak, kliknuh na "remove bloatware" naivno očekujući da će mi izbaciti listu paketa koji mogu da se obrišu, međutim sam je krenuo da briše pa sam brzo stopirao i dobio poruku da su dva paketa obrisana. Koja, nemam pojma. Ali eto čisto da znate, ako hoćete debloat bolje ručno naći listu na XDA forumu pa polako birati.
 
Poslednja izmena:
Mislim da sam negde čitao da na exynos modelima ne mogu da rade dual sim i e sim u isto vreme, nema mogućnost triple sim-a. Može samo Sim1 i e sim. Za kobinaciju Sim2 i e sim, nisam pročitao da izričito ne može, ali možda negde na netu ima detaljnije o tome.
 
Upravo stigao novi update od 400+ MB na S22 Ultra.
 

Prilozi

  • Screenshot_20220728-095108_Software update.jpg
    Screenshot_20220728-095108_Software update.jpg
    68.3 KB · Pregleda: 28
Ja za sada ne diram ovaj koji je. Baterija traje odlično, i mislim da je julska zakrpa pun pogodak kako su sredili uređaj.
 
Miim da je ovaj update pre svega security patch sa nekim manjim unapređenjima. Posle ovog update mi stoji da je security patch 1. avgust 2022.
 
Naručio bih dva S22 Ultra 256gb direktno iz Samsunga (u Nemačkoj) sa ugovoronom obavezom iz Vodafona (jer je mnogo povoljnije nego kod Vodafona ili Telekoma, a idu i Buds2, Adidas cover i torbica uz njih besplatno), pa imam nekoliko pitanja.

1. Da li naručivanje telefona direktno od Samsunga ima nekih mana u odnosu na operatere i druge radnje tipa Mindfactory/Saturn/... (softver, garancija...)?
2. Šta uključuje dodatna garancija (Samsung Care+) i da li se isplati dati 150€ za dve godine za jedan telefon za nju? Jel stvarno menjaju džabe ekran ako se polomi?
3. Koju masku (da nije na preklop i idealno da ima adekvatne proreze za pojedinačna sočiva kamere, da ne mora da se koristi "camera protector") uzeti da lepo štiti telefon sa svih strana, a da nije glomazna (po mogućstvu da ima još neku boju osim crne - za ženu, meni je crna super, a i da razlikujemo telefone na stolu)? Može iz Samsunga ili neki drugi brend (može i "no name", samo da bude dobra i da štiti i da isporuka za Nemačku ne traje par meseci).
4. Da li odmah ići na Dome ili uz Care+ nije potrebna? Ako treba da li ima nekih radnji koje to rade (ne bih da zeznem, na Amazonu su mnogi imali problema)?
 
Evo posto vidim da se lome koplja oko snimanje rezgovora, mogu da preporucim jedan CSC koji korisitm na svome telefonu i ujedno dobijam sve update na telefonu sto se tice FW kao da sam na DBT-u. CSC: XXV (Vietnam)
Naravno ovo je da imate fabricku opciju za snimanje a ne lomove koji resetuju telefon :D
 
Zašto bi ubacivao XXV (Vijetnam) ili INS (Indija) kad se tamo prodaje Snapdragon i neće ti radi OTA (u prevodu ODIn ručno jednom mesečno), pored SEK (Ukrajina) gde promenom CSC-a radi OTA?
 
Čovek napisao da uredno dobija sve nadogradnje! Sumnjam baš da bi stavio fw koji nije za adekvatan hardwer 😉
 
Nisam znao da je snimanje razgovora toliko popularno, mislim ja ne znam zasto bi to koristio pa bi voleo da neko napise zasto je snimanje razgovora toliko bitno.
Teško im da zapisu na papri, nego ti kažeš i on posle pusti snimak. Koliko znam to je nezakonito
 
^^Nezakonito, ali korisno kad mi neko kaze datum, vreme, adresu... Ja lepo ponovim za njim i imam cist snimak - podsetnik u slucaju da ne zapisem odmah u kalendar/notes...
 
I do sad samo snap tako da je ovo super vest jer nece vise biti za...je oko nabavke
 
Nisam znao da je snimanje razgovora toliko popularno, mislim ja ne znam zasto bi to koristio pa bi voleo da neko napise zasto je snimanje razgovora toliko bitno.
Mnogo je bitno jer se bavim poslom koji vezan za datume i preciznu satnicu, umesto da kažem sagovorniku ček ček samo da zapišem sve to, ja kažem sve ok razumeo, on u čudu a ja lepo preslušam i nema greške. Takođe, u našoj zemlji ima mnogo muvatora, kad pričaš preko telefona sve može i sve ok a uživo fazon "aaaa pa nisam tako rekao druže he he"...A nisi a? Izvoli preslušaj..."Jaooo he he pa dobro ako sam tako rekao he he"
 
Nazad
Vrh Dno