Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Svaki drugi Exynos valja. Kako god da zvuči da je Exynos dobar. Po meni ništa ne fali 2100, ali sada kada uporedim Fold3 sa S21 Ultra, zmaj je zmaj, to za 10 do 15 procenata. Ne više po mom mišljenju.

Poslednja izmena:
Qualcom je angažovao samsung da izradi gen1 chipset. Ne ulazim u razloge koji mogu biti delom politički delom logistički.
TSMC je lider u proizvodnji čipova i samo su oni sposobni da proizvedu veliku količinu čipova koja je potrebna danas.
Pogotovu u današnje vreme, kada nakon korone treba sve pokrenuti i svima isporučiti čipove.
Kako god, čipova se može proizvesti određeni broj, a zahteva je previše.
I tu dolazimo do nestašica i ovoga što živimo danas.
I određene kompanije (čitaj apple) su bitnije od drugih :)
E sad čija manufaktura je bolja :
Snap 835, 845 - Samsung
Snap 855, 865 - Tsmc
Snap foruna (888), gen1 - Samsung

TSMC pravi šta ko plati, ne ako se nekome dopadnu performanse, lol. Samsung pravi i GeForce RTX 3000.

Mediatek već neko vreme pravi ozbiljne stvari a posebno su dobri nakon zabrane Kirina.
To da rade za pare se podrazumeva naravno, poenta je da ne bi Mediatek usao tako ozbiljno u pricu da nemaju ozbiljan proizvod. A za Kirin se potpuno slazem, bas im je leglo..

Sve finalne spec i cena u EU.
Mali dosta osakaćen sa 3700mah. Ultra naravno 8gb rama.

Svaki drugi Exynos valja. Kako god da zvuči da je Exynos dobar. Po meni ništa ne fali 2100, ali sada kada uporedim Fold3 sa S21 Ultra, zmaj je zmaj, to za 10 do 15 procenata. Ne više po mom mišljenju.
Exynos nikad ni jedan nije valjao...2100 je bio najbliži da kažemo dobrom rešenju, sve ostalo je tuga!
Lepo ja kazem 865 najbolji cip do sad
Više puta rekao i ponovio isto. Greota što s21 ultra nema taj čipset ili što note 20 ultra nema 5k bateriju...al savršenog nema, ustanovili smo već odavno.

Koja je poenta baterije od 3700mah na malom S22? Pa na obicnom S21 je bila veceg kapaciteta i opet je bio katastrofa po pitanju SOT-a.... Ljudi ce morati dva puta dnevno da pune ako hoce da koriste aktivnije...

S22 serija će biti predstavljena 9.02.2022. godine. Predstavljanje počinje u 16h.

Koja je poenta baterije od 3700mah na malom S22? Pa na obicnom S21 je bila veceg kapaciteta i opet je bio katastrofa po pitanju SOT-a.... Ljudi ce morati dva puta dnevno da pune ako hoce da koriste aktivnije...
Očekujem da telefon bude prilično manjih dimenzija od s21 tako da je smanjena baterija donekle opravdana time (manjim ekranom takođe). Ja sam baterijom na s20 bio prezadovoljan (i pored toga što sam forsirao qhd ekran i bio zaključan na 120hz sve vreme)...naravno snapdragon model je bio u pitanju. I kolega koji ga je kupio od mene je u vise navrata hvalio autonomiju istoga.

Bolji izbor ce biti dosta jeftiniji Xiaomi 12x, ko zeli telefon manjih dimenzija.
S22 baterija 3700mAh, a 12x 4500mAh i to uz hladni SD870, verujem da ce razlika u autonomiji biti prilicno velika. Glavna kamera ce biti slicna posto ce oba telefona imati 50MP 1.0um senzor. Prednost Samsunga ce biti telefoto i ultrawide, kao i softver.

Može xiaomi da ima i 6000mAh bat kad sam bez one ui ko šuntav 🙈😔 ...mada po ovom što si napisao, deluje kao ozbiljan malo telefon; nisam ispratio uopšte, sad ću da googlam

Edit: po svemu viđenom, s20 od pre dve godine, u dosta toga bolji od ovog novog xiaomija.

@Proday Da nismo tehnički pismeni, ne bi nam značila ništa razlika jer je ne bismo ni prepoznali ;). Samsung je opet po svemu sudeći omanuo, ali opet će biti u top 3 modela na kraju godine.

Nisam bas u materiji,ali prijatelj planirao ovih dana S21Ultra,pa me zanima da li bi mu bilo bolje da rezervise S22 u pretprodaji!? Kupovina kod operatera,kontam da bi mu razlika u rati bila 500-600dinsa (moja procena).A nisam stigao da uporedjujem modele,zanima me onako na prvu da l da ga savetujem da ide na S22,jer i ne zna da je 9.2.predstavljanje

Ja bi isao na s21u, posto ce s22 kostati isto, a imati slabije spec. S22u je vec druga prica ako moze da uzme, mada pitanje je koja ce verzija stici kod nas i kako ce se pokazati.
Sa ovim gusim temu, ali da sad uzimam tel uzeo bi ip13p iskreno.

. S22u je vec druga prica ako moze da uzme, mada pitanje je koja ce verzija stici kod nas i kako ce se pokazati.
Na S22Ultra sam i mislio... zato i napisah da je moje procena da ce razlika u rati biti oko 500-600 din. sto je na 24 rate oko 100e razlike (ako sam dobro razumeo najavljuje se da ce s22 biti oko 100e skuplji nego s21 po izlasku)

Imam neki predosećaj , ako S22 Ultra bude oko 150-160k kod operatera (verzija 12/256 ) da će dosta ljudi jedva čekati da se reše / prodaju S21U :) i ugrabe novo-upakovani NOTE :cool:

Mislim da gresis ,mozda sam ja jedini ali tolike pare necu dati za tel pogotovo ne sa ex verzijom ovakva kakva ce biti,mozda kad krenu po oglasima sa mreze inace za te oare bih pre uzeo iphoe a evo vec troje koje znam koji imaju s21u i koji su menjali svake godine ove godine nece sigurno

Da li neko ima podatak koje su tačne dimenzije S22?

Nazad
Vrh Dno