Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Moje pretpostavka. Mozda to bude i cena za 256gb. Videcemo uskoro

Sigurno će nabavljati kod nas uglavnom ultru 8/128.
Mene interesuje kakav će mali s22 biti sada kada su najave da će biti i pozadi od stakla.
Samo na underklokuju exynos i to je to.

Moj Note10+ (12/256 Snap 855) sam platio 500e nov na oglasima(i to sa punjacem :D ). Sada mogu da ga prodam za max 350. Kako je S22U "bolji" skoro 4x? Odose cene u nebo. Pa kupicu najjaci iP13PM za te pare sa beskonacnom baterijom koji ce bolje da drzi cenu. Mnogo bre.

Lepo neko rece samsung ce nas ovom politikom naterati da kupimo iphone,mada nijedan telefon ne vredi 1409e pa ni mnogo manje pogotovo sto ne nudi mnogo vise od prethidnog modela. Mene jedino vuce s22u xbog izglefa jer mnogo vise volim note seriju ali s21u je definitivno tel koji moze bez problema da se koristi naredne dve godine

Ko ima s21u nema potrebe da prelazi na novi model, za doplatu od preko 600e dobijas "bolji" gpu i malo bolje kamere. Kako je neko rekao, sa ovom politikom svi cemo preci na iphone..
Izasli su negde benchmark rezultati, cpu nista bolji od sd888, gpu takodje.
Jos plus su smanjili ram memoriju na ultra modelu.

Ne vidim da iphone nesto ima neke ogromne nadogradnje iz generacije u generaciju. Ja sam probao i ios mi je potpuni deal breaker.

Ne znam, meni je taj MediaTek kao kad sklopis komp od 3000e i u njega spakujes Biostar plocu.

To je nas problem sto robujemo brendovima ,do pre par godina nisam hteo da cujem za amd a sad je obrnuta situacija,trenutno koristim nord 2 sa 1209 socim i mogu ti reci da ne zaostaje ni u cemu za ex ali bukvalno ,cak je u nekim situacijama i brzi

Da se ne lazemo, najlakse je napanjiti jezgra, ali kako svu tu snagu prebaciti na autonomiju baterije? Sirova snaga bez optimizacije i podrske je nista.

8,5 sati sota danas sa ukljucenim mobile data ,bt i lokacijom pa ti vidi,drugo punjenje ili trece,bice to jos bolje sigurno ,to sam na s21u samo mogao da sanjam ,s21u bio na 96hz po potrebi samo palio 4g ,bt i lokaciju. Ne stoji to sto pricas uopste na zalost,ja ti pricam iz licnog koriscenja. Mislio sam da uzmem nird da ga probam samo dok ne uzadje s22u ali mislim da ga po ovoj ceni necu kupiti ni u ludilu. Veruj mi da ovo ne zaostaje ni za ex2100 ni za sd888

Nisam rekao da zaostaje, pitanje je kakav je u praksi. Exynos je odskocio, Snap je oduvek bio bolji, Kirin je odsecen, a Mediatek sada koristi sansu. Slicno kao Intel i AMD, nekome vise pase jedno, nekome drugo. Sama podrska uvek na strani proverenih brand-ova.

Po raznim forumima i it sajtovima je sledece- posle apple, MediaTec D9000 je najbolji procesor, prvenstveno zbog tsmc procesa. Svi pisu da je samsungov proces kriv zbog pregrevanja snap-a i exynos-a i da dok ne predju na tsmc proces bice tako.
Ne razumem se bas u cemu je tacno problem, ako neko zna vise nek napise.

TSMC je tehnologija iz 2011.godine, ako ne gresim. Veca snaga, manja potrosnja. Cisto sumnjam da giganti poput zmaja i Samsunga nisu ovo ubacili. Neka druga caka je tu. I dalje naravno svi gledaju u ledja A15.

TSMC cipovi unutar CPU GPU tajvanska kompanija vredna 500 milijardi koja ulaze 100 milijardi u razvoj cipova zbog nestasice istih(nenormalne cifre)...pravi fabriku u Americi 12 milijardi zbog straha da ih Kina ne prisvoji kazu da je ta firma ustvari razlog..rade cipove najvise za Iphone i Intel rade i za f35 avione..u toku ove godine se ocekuju cipovi u 3nm izradi...samsung se drzi svoje proizvodnje...samo ove dve kompanije mogu da naprave 5nm cip... ova neka prica koliko sam ja shvatio

Poslednja izmena:
Da. A ostale fabrike da bi ih stigle trebaće im 10god fazon. Tsmc bukvalno nema konkurenciju na ovoj planeti.

Po raznim forumima i it sajtovima je sledece- posle apple, MediaTec D9000 je najbolji procesor, prvenstveno zbog tsmc procesa. Svi pisu da je samsungov proces kriv zbog pregrevanja snap-a i exynos-a i da dok ne predju na tsmc proces bice tako.
Ne razumem se bas u cemu je tacno problem, ako neko zna vise nek napise.
Nije slucajno MT 9000 dobio toliko prostora u TSMC proizvodnji, napravili su ozbiljno parce hw, po svemu do sada imaju dominanantan SOC. Nije slucajno SD izgubio mesto pa presao u Samsungove fabrike... I meni je to negde meverovatno, da MT to uradi, ali izgleda da se trziste komplikuje, sto za nas potrosace moze da bude dobro...
TSMC cipovi unutar CPU GPU tajvanska kompanija vredna 500 milijardi koja ulaze 100 milijardi u razvoj cipova zbog nestasice istih(nenormalne cifre)...pravi fabriku u Americi 12 milijardi zbog straha da ih Kina ne prisvoji kazu da je ta firma ustvari razlog..rade cipove najvise za Iphone i Intel rade i za f35 avione..u toku ove godine se ocekuju cipovi u 3nm izradi...samsung se drzi svoje proizvodnje...samo ove dve kompanije mogu da naprave 5nm cip... ova neka prica koliko sam ja shvatio
To je i dalje buducnost, TSMC je trenutno i dalje vrh u proizvodnji, sto dosta govori o odnosu snaga

TSMC pravi šta ko plati, ne ako se nekome dopadnu performanse, lol. Samsung pravi i GeForce RTX 3000.

Mediatek već neko vreme pravi ozbiljne stvari a posebno su dobri nakon zabrane Kirina.

Pa da, očekivano. Svaki drugi im valja. Kako će da sklizaju jednom, neće da se vrate tako lako.

I treba,godinama nam za iste novce uvaljuju losiji soc,ne bi mi ih bilo zao iskreno,nego sto im se prodaja ne bazira na s seriji to je problem. Prednjace tu svi mid range telefoni a tu itekako rade dobar posao

Vrh Dno