Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

@dule2303 Razliku u radu "cpu-a" tesko da ces primetiti tako da ti je konstatacija bespredmetna. Imao sam S20 pa S21 i meni kao obicnom korisniku, to radi manje vise slicno da ne kazem isto a u pitanju je drasticna razlika u SoC-u ;)

Znamo svi da je dostignut vrhunac. Sada jedino što očekujem od Samsunga jesu serije telefona koje će da nas pripreme na fold, flip i ostale oblike, te će to jedno vreme biti aktuelno. Verujem da će S22 biti opet dobra, ali ne toliko wow serija jer nemaju šta da smisle, ili neće. Meni bi lično recimo na S22 Ultra lepo pristajao drugi ekran na leđima uređaja, a da setup kamera bude drugačiji. Ovako izgleda da se i ne trude prevše jer sada kada su napravili "integraciju" olovke u Ultra modelu, delom su zatvorili priču Note serije. Da li će se i kako osetiti to iskustvo sa N serije na S seriji, to ćemo da vidimo, ali za sada pomaci minimalni, razlike u cenu neopravdane, naše odluke...pa uvek vuku ka novim stvarima.

Još kada bi imala širinu Note serije, a ne S serije, bilo bi odlično.

Ima nas koji volimo telefone manjih dimenzija a identično jakih specifikacija ali ne vredi, izgleda da je to mission impossible zauvek... da čuvamo ove što imamo dok traju, pa izgleda da ne gine Apple posle. Sa Samsungom je očigledno da mora da imaš cigletinu ako želiš iole smislene specifikacije za uložen novac. Pa još i Exynos... nema dalje, S u Note telu sa Exy procesorom po neverovatnoj ceni, a ako poručiš odmah dobiješ i popust na punjač i staklena leđa 🥲

Da mu ne fali ništa, prodavali bi ga svojima u Koreji :) Dosadašnje iskustvo bar tako govori, ostalo ćemo videti. Daj bože da si ti u pravu.

Exy 2100 se dosta razlikuje od ostalih Exy, nije ni on savrsen, ali je dosta bolji nego ostali i kod mene radi savrseno (ne igram igrice, tako da za gpu nemam misljenje).
Edit: I ja bi voleo dimenzije s22 i ravan ekran, a spec s22u i uzeo bi ga bez razmisljanja samo zbog dimenzija.
p.s. da neces da uzimas s22u, posto sam video da si prodao s21u? @dule2303

Treba sačekati sa kupovinom. Vodeći se pravilom da se svaki drugi chip pokaže dobrim, ovaj će imati neke manjkavosti. Nagađam samo :).

Neverovatno da samo Samsung radi pravih 960fps slow motion i to samo koliko sam primetio na ovim najskupljim modelima.

Exy 2100 se dosta razlikuje od ostalih Exy, nije ni on savrsen, ali je dosta bolji nego ostali i kod mene radi savrseno (ne igram igrice, tako da za gpu nemam misljenje).
Edit: I ja bi voleo dimenzije s22 i ravan ekran, a spec s22u i uzeo bi ga bez razmisljanja samo zbog dimenzija.
Pa naravno da će da uzme s22u pobogu, kakvo ti to pitanje 😇😁

A samsung ako nastavi ovim stopama (i google zbog pixela) vrlo moguće da nas uskoro oteraju u apple vode

Ko želi manji ali dobar (da se tako izrazim) fon, pravac Asus Zenfone 8 ili iPhone 11 Pro (jes' zastareo ali mu ergonomija razvaljuje a i hardver ne zaostaje, po meni)...

Nemoguce da Sony nema neki kompakt model...

Ko želi manji ali dobar (da se tako izrazim) fon, pravac Asus Zenfone 8 ili iPhone 11 Pro (jes' zastareo ali mu ergonomija razvaljuje a i hardver ne zaostaje, po meni)...
Izgledao je intresano ovaj novi mi 12. Za promenu da se odmori ruka od cigle, ali izgleda da će ove godine i Snapdragon da bude loš tako da i to ispada iz priče.

Neverovatno koliko proizvodjaci ne zele da poprave bateriju. To je po mom misljenju pravac u kome treba ici kada su vec performanse dostigle neki potreban plafon. Kapiram da svi imamo punjace negde ali samo guraju jaci SoC(i to marginalno iz gen u gen) gde je nemoguce u 95% slucajeva primetiti razliku(kamera isto) u radu izmedju barem 3 generacija, a bateriju ladno fizicki smanje. Ne vidim da se to resava punjenjem od "800w" jer je fizika neumoljiva i to na duze staze mora da steti bateriji. Zasto se ne inovira tehnologija baterija a zadrzati iste performanse SoCa.

^Zasto bi nam prodavali telefone sa neunistivim baterijama (donekle izuzetak je Mi10 Ultra)? Ko bi onda kupovao nove modele svake ili svake druge godine? Ovako im se vise isplati. Vise profita i vise gomilanja otpada, dok nam forsiraju pricu o ekologiji i naknadnoj kupovini punjaca.

Ja se slazem. Debilizam. Recimo meni su zakrivljeni ekrani ista glupost. 2x skuplji za zamenu, 5x se lakse lome. Korist ne vidim osim sto imas vise glare-a u samoj krivini ekrana. Da ne pricam sto je debilizam kriviti ekran note seriji telefona. Tu su negde i staklena ledja a 90% ljudi stavi silikonce neko. Pa onda zaliveni telefoni gde ne mozes sam da mnjes bateriju...

Izbaciće Samsung modularnu seriju, kad-tad. Već ima telefona gde korisnik može sam da menja bateriju, poklopac itd. Vraćamo se na dobre stare, proverene stvari. Biće zanimljivo jer i Apple najavljuje sličnu priču. Ok je da telefon mora da ima premium look, i tu nema mesta plastici uopšte. Mislim da Samsungu najviše fali za sada isti chipset za sve, tj.sva tržišta. A i treba videti kako će se saradnja sa AMD-om pokazati, i da li će biti nekih GPU update-ova. Ja sam samo jednom za proteklih 5-6 godina, možda i više dobio update za GPU. A i ovo ciganisanje sa Ultra modelom sa 8GB RAM-a je tek epic fail.

To mi je u planu ali zavisi od cene naravno,uzeo sam nord 2 sad u prelaznom periodu i mogu ti reci da ne znam zasto bacamo toliko para na tel kad i ovo radi savrseno. Bolest ne bira izgleda. Ima li neki info o ceni za s22 ultra 256gb

1350 je preterano za telefon...prosle godine kupio cerci nov iphone 12 za 850..da mogu da svarim IOS bez razmisljanja.. velicina bat kamere top...ali navucen na note seriju odavno.... nadam se da ce cena brzo da pada sve preko 850-900 je ludost

Za nas techo frikove mislim da je cena u drugom planu. Prosto mozak tako radi.

Vrh Dno