Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Pozdrav svima,na s22 mi se pojavljuje poruka azuriranje provajdera usluga i trazi da uradim restart telefona,kad pokusam da uradim restart izbaci mi poruku da nije to bilo moguce uraditi,isto tako nemam opciju u setings da provjerim dal ima dostupnih novih azuriranja,kada skrolujem dole na dno,vidim da je zadnje azuriranje iz Maja 2024.
Telefon je od juce u mom vlasnistvu.
Da li je imao ko slican problem?

Eo, jutros skinuo tel s punjaca, i vpn (lokalni) ugasen, accubattery izbrisao, nista u pozdadini, tel jedva koristio eo vidite par aplikacija, sot je lol.. ide nova baterija a nocas reset1000031878.jpg

Da. I meni. Drugi update je sigurnosna zakrpa za jun, pošto su sa prvim, uz ispravke bagova, uvalili staru zakrpu za maj.

Meni na S22+ bila dva majska ažuriranja i upravo sad i ovaj za jun.

Screenshot_20240613_214735_Software update.jpg

Pozdrav, društvo!
Moj S22U je od pre par dana ( par dana nakon apdejta na 6.1 ) počeo sam od sebe da se resetuje, i onda se zaglavi u boot-u.... Nekad se odmah upali, nekad nakon 5 minuta, nekad nakon pola sata... Pa onda radi nekad duže nekad kraće pa ponovo reboot sam od sebe... Nosio sam ga u promobi - rekli mi da je matična nakon pregleda od 5 minuta, 58800 din. Nosio ga u par drugih servisa, niko ništa pametno nije utvrdio. Samo su mi u ovom poslednjem ponovo instalirali sistem, ali isti taj, poslednji zvanični. I radio je pola dana ok i opet isto.
Ako je neko imao sličan problem, molio bih da me uputi na rešenje. Prelistao sam ovde stranice i stranice i ništa ne nađoh. Ili, ako je rešenje stvarno zamena matične, ima li neko telefon sa polomljenim ekranom ili eventualno neki servis koji bi preporučio da ga tamo odnesem? Pre dva meseca mi je istekla garancija, u VIPu. A Pre pet meseci su mi u garanciji zamenjeni baterija, ekran, touch, leđa telefona, pa mi je i žao da ga se odreknem, a i nemam baš novca za novi skupi telefon. Hvala vam unapred!

Imam S22U od samog starta, tj preordera. Nikada nikakvih problema nisam imao sa njim, nikada random restarti, nikada zamrzavanje. Isto tako i nakon poslednjeg update-a.
Izgleda da je kod tebe baš to što su ti "dijagnostikovali" u pro mobiju. Otkazivanje hardvera. Nažalost.

Pozdrav svima,na s22 mi se pojavljuje poruka azuriranje provajdera usluga i trazi da uradim restart telefona,kad pokusam da uradim restart izbaci mi poruku da nije to bilo moguce uraditi,isto tako nemam opciju u setings da provjerim dal ima dostupnih novih azuriranja,kada skrolujem dole na dno,vidim da je zadnje azuriranje iz Maja 2024.
Telefon je od juce u mom vlasnistvu.
Da li je imao ko slican problem?
CIDmenager, sistemska apk. Ili da se disable preko adb, ili da se obrise ako je telefon root. Neka gnjavaza oko sim kartice i a14 i csc koliko sam iscitao.

Meni se nakon 6.0 update nikad nije restartovao a pre toga redovno.

Kako da se na S22u promeni SMSC broj?
U aplikaciji za poruke, podešavanja, pa Advanced se nalazi ta opcija ali je siva. Pokušao sam i preko koda ##4636## ali opet neće.

P.S. Bez ovog broja ne mogu da šaljem niti primam poruke (osim propušteni poziva iz Globaltela).

Drustvo sta moze da se desava zeni sa s22 ultra iznacuje da nema mreze a kartica u telefonu vadio sam je i opet vracao i opet isto.Gledao sam opcije mreze rekao bih da je sve od opcija kako treba.Sin je cackao telefon pa je nesta mozda poremetio ako neko zna sta moze biti upitanju neka pise.
Eto kako pise

Prilozi

• 20240624_191931.jpg
    20240624_191931.jpg
    151.2 KB · Pregleda: 57
Kako da se na S22u promeni SMSC broj?
U aplikaciji za poruke, podešavanja, pa Advanced se nalazi ta opcija ali je siva. Pokušao sam i preko koda ##4636## ali opet neće.

P.S. Bez ovog broja ne mogu da šaljem niti primam poruke (osim propušteni poziva iz Globaltela).
Evo rešenja, ako još neko bude naišao na isti problem.

Ukratko: Globaltel ima neki problem sa Google aplikacijom za poruke. Treba se prebaciti na default Samsung SMS aplikaciju, tamo podesiti taj SMSC broj, pa se posle može vratiti na Google aplikaciju. Globaltel podrška ništa nije rešila (ali su znali da je SMSC broj problem).

Inace def je bilo do baterije, sa novom radi ok, mislim i dalje je sranje kad se koristi intezivnije al bolje nego ranije svakako, exynos nikad vise.

Pozdrav, društvo!
Moj S22U je od pre par dana ( par dana nakon apdejta na 6.1 ) počeo sam od sebe da se resetuje, i onda se zaglavi u boot-u.... Nekad se odmah upali, nekad nakon 5 minuta, nekad nakon pola sata... Pa onda radi nekad duže nekad kraće pa ponovo reboot sam od sebe... Nosio sam ga u promobi - rekli mi da je matična nakon pregleda od 5 minuta, 58800 din. Nosio ga u par drugih servisa, niko ništa pametno nije utvrdio. Samo su mi u ovom poslednjem ponovo instalirali sistem, ali isti taj, poslednji zvanični. I radio je pola dana ok i opet isto.
Ako je neko imao sličan problem, molio bih da me uputi na rešenje. Prelistao sam ovde stranice i stranice i ništa ne nađoh. Ili, ako je rešenje stvarno zamena matične, ima li neko telefon sa polomljenim ekranom ili eventualno neki servis koji bi preporučio da ga tamo odnesem? Pre dva meseca mi je istekla garancija, u VIPu. A Pre pet meseci su mi u garanciji zamenjeni baterija, ekran, touch, leđa telefona, pa mi je i žao da ga se odreknem, a i nemam baš novca za novi skupi telefon. Hvala vam unapred!
Drugar ima identican problem sa svojim s22 ultra.Samo sto je njemu bio u zadnjem dzepu fon i kad je cucnuo iskrivio je ram telefona. Telefon mu je tako iskrivljen radio normalno jos jedno mesec dana.Da bi onda poceo sam od sebe da se non stop resetuje i pokusava da podigne sistem.Stalno zaglavi kod onog logoa samsung i opet krene da proba da podigne sistem.
Nosio ga je juce u jedan servis u tosinom bunaru i rekli su mu da mu je crkla mc memorija na ploci i da mora da se menja cela ploca, i da oni ne mogu da mu nabave plocu.Kazu ima polovnih na kp sajtu za 200 eura pa moze to ako hoce da kupi a oni da mu ugrade.
Plus mu je se iskrivio ram od telefona pa se i to valjda menja sa sve staklom,pa i to nije jeftina stavka.
I sad ne zna sta da radi?Da li da se upusta u sve to ili da jednostavno juri drugi fon,a ovaj stari frkne u kantu jer ne znam sta bi mogao da proda u delove?
Tako da ako neko mozda ima neki savet sta bi bilo najbolje da uradi sa starim telefonom?
Da li da rizikuje sa polovnom plocom za oko 200 eura plus novi ram sa staklom ili da uopste ne pokusava da ga popravlja nego da ide na neki drugi novi telefon?
Mislio je da ga odnese u promobi servis ali tamo je dijagnostika 2000 dinara ako ne zelis kod njih popravku telefona kada ustanove sta mu je crklo.
A ocigledno je ploca crkla i koliko vidim ona kod njih kosta skoro 59 soma i za tu lovu se to kod njih uopste ne isplati menjati.

Je li imao ko prilike da koristi S22U & S24U? Prije neki dan sam ocu dao S24U a od njega uzeo S22U (da koristim dok mi ne stigne OP12).

Koliko S22U izgleda više premium, nevjerovatno, moj neki utisak. Dal zbog zakrivljenog ekrana, ali mi generalno djeluje mnogo moćnije u ruci, kompletno kućište djeluje kvalitetnije odrađeno. Onda ekran mi se čini bolji tj. vjerovatno i nije ali onaj antireflektivni premaz definitivno narušava prikaz, svjetliji je ekran to sigurno ali mi je prikaz na S22U jednostavno bolji. Dvije godine ga je otac koristio bez zaštitniog stakla, ekran tačke jedne nema, dok ste moj S24U imali prilike da vidite na šta liči posle 4 mjeseca. Mnogo bolja baterija na S24U (ovaj S22U je sa mrtvim Exonysom) ali i ona je bolja nego što sam mislio, izdržaće od jutra do mraka, meni dovoljno. Fluidnost i nakon dvije godine odlična, imam sve one AI gluposti kao što sam imao na S24U. Kameru nisam isprobavao sem x10 optiku koja čisti pod sa kropom sa 5x optičkog na S24U.

Sve u svemu super telefon i u 2024, ako mene pitate ni pod razno ne idite na S24U već sačekajte da vidimo šta će Samsung ponuditi sledeće godine. :)

S22ultra
Savet za duži vek baterije
Provereno
Probajte pa javite
1. Smanjite rezoluciju ekrena na hd+
2. Ugasite always on

Pozdrav

Prilozi

• Screenshot_20240720_143251_Settings.jpg
    Screenshot_20240720_143251_Settings.jpg
    56.9 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20240720_143259_AlwaysOnDisplay.jpg
    Screenshot_20240720_143259_AlwaysOnDisplay.jpg
    40.6 KB · Pregleda: 26
Zašto se zaustaviti samo na tome, zašto ne poisključivati sve ostalo i jednostavno ići na Maximum power saving mode umesto Performance ili Balanced - baterija će sigurno još duže trajati.

Jer poenta je imati telefon top klase a onda na njemu postaviti rezoluciju telefona entry klase, osvetljenje staviti na minimum, poisključivati wifi/data i sve ostalo...

Kod mene sve full od prvoga dana ,cedim ga do besvesti
Mogu samo zakljuciti posle ovoliko vremena kod mene(nov kupljen) da nemam nameru ga menjati bar jos 2 godine
Svaka cast s23u i s24u ali niti jedan niti drugi nisu razlog za rastajanje od S22U,sem da bih rekao,pokazao da imam noviji model

Isplati se preći sa S22U na S23U sad zbog SD procesora , duže trajanje baterije i bolji prijem signala a trenutno je baš mala razlika u ceni polovnih i novih na oglasima - oko 200€ manje više .

Vise provera: da li postoji nacin da odradim NANDROID backup bez da TWRPa? Jer za install TWRPa moram uraditi brisanje i full decryption, sto znaci full reset - a meni treba backup pre reseta :)
S22 Ultra Snap je u pitanju.

Koliko vam inače traje baterija na S22U, Exynos verzija? Ja sam sačekao da prođe par ciklusa, tj. da prođe onaj learning pattern i čini mi se 4h SOT-a, to je to. Izdrži od jutra (8h) do sledećeg dana do podne, priličnog korišćenja (power saver ne palim, rezolucija FHD+, AOD upaljen kad god stigne notifikacija) mislim da je to skroz ok za uređaj star 2 godine ravno.

Ako ga arcis kao ja nema tog telefona koji ce dati 5-6-7 sati sot
Znaci instagram,pozivi,youtube,igrice ,slikanje,citanje,pretraga itd i to sve na data,imam neogranicen net,moze mi se
Jos tu dodas kakav je signal tu gde si ,tj gde ga koristis posao,kuca,kafic itd
Od svega zavisi ,jos ako tu dodje nakacen sat ,sluske ,full rezolucija,aod
Ma teorije nema predje 4h a i manje ,bilo koji telefon
Sad ako citas ovde postove i vodis se njima ima ih i do 7h sot a kod S23 i S24 se ni ne puni baterija traje i do 3 dana 😆
Znaci uz sve gore dodaj na sve to veliki i svetao ekran po meni max sot 5h ,realno od 3-4h,sto je sramota za telefone u 2024 godini
Znaci ako ga gazis to je to,sve ostalo prazne price
Da ne zaboravim toplo vreme i ono ubija bateriju

^ imao S22U i S23U = i to više komada od svakog , generalno Ok je baterija na S22U ali na S23U je dosta bolja . Poređenja radi na S22U variralo mi je od 3,5 do 5,5h SOT po danu , na S23U ide od 5 do 8h SOT istim korišćenjem (AOD ,lokacija, društvene mreže - variranje zavisi koliko je na WIFI ili 4G ) ... Lično moje mišljenje je : ko je zadovoljan i dugo koristi S22U neka preskoči S23U i S24U i sačeka S25U . I opet miran 2-3 god , nema tu neke toliko drastične razlike , ajde trajanje baterije jeste ali 45W punjač to reši .

Screenshot-20240729-211055-Settings.png

Stigao jul Google Play system update!

Žena koristi vec 2 godine 22ultru i prezadovoljna, radi i dalje bez problema. Ali ipak evo sad hoce 24ultru i nista drugo 😂

Pa zna žena šta valja!...kupuj, jel zadovoljna žena - mir u kući 😇☺️

Tako će i biti 😂
Kroz par dana stiže, samo još da vidim od maskica i stakla sta uzeti

Nazad
Vrh Dno