Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

U pitanju je bug,tako da cekamo ispravku
Imas po youtube recenzijama o 6.1

Meni se resio sam od sebe nakon 6.0 update-a, svaki primerak je izgleda imao razlicitu gresku.

The Galaxy S22, Galaxy S22+, and Galaxy S22 Ultra are receiving the May 2024 update in some European countries. This is the first post-One UI 6.1 update for these phones and comes bundled with the May 2024 security patch.

Moj radi bez problema doduse nije kod mene vise ne zali se nova vlasnica kod koje je uredjaj.Bas sam preneo da uradi update samo sto je kod mene na SEK regionu

Upravo sad video da se vratio Discover na Chrome browseru na S22 ultra. Od OneUI 6.0 ga nije bilo, na srpskom (latinica) jezičkom paketu. Evo sada je prošlo 5 dana kako sam telefon ažurirao na 6.1 i iznenada se ponovo stvorio Discover. Prijatno iznenađenje. Samo sa potraje :p

Posle velikog 6.1 stiglo danas još jedno "manje" ažuriranje :

Screenshot_20240515_212426_Software update.jpgScreenshot_20240515_212430_Software update.jpg

Posle velikog 6.1 stiglo danas još jedno "manje" ažuriranje :

Pogledajte prilog 442542Pogledajte prilog 442543
Meni to (još🤔) nije stiglo. Ali ovim glavnim sam zadovoljan. Čini mi se da je baterija bolja. Malo mi je pokarabasio AOD podešavanja, ali uz Good Lock se uglavnom sve može vratiti na staro (osim ikonica na AOD-u, koje su jednobojne i ne moze viber da mi bude opet onako ljubičast kakav jeste u originalu 😉.

S22-Ultra-Updates.png

EUX

Pa treba ti CSC koji je dobio majsko ažuriranje.

Ako hoćeš da proveriš Google Play system ažuriranja: Settings - Security and Privacy - Updates

I tu klikni prvo na jednu pa na drugu stavku.

Drustvo ko od vas ima s22 ultra snapragon?Kakva vam je baterija na 4g meni je blagi uzas sto me jako cudi za snap verziju, inace ovako mi je baterija top sem na 4g gde je mozda i gori od exynos samsung telefona kojih sam imao bas puno.

Ja sam mislio da gore trajanje baterije na mobilnim podacima od Exynosa 2200 nema. Cini mi se da ostavim telefon i da ne koristim jedan dan sa ukljucenim 4G ne bi izdrzao xD.

Ja sam imao N20 ultra obe verzije i snap je tu bio primetno bolji, a sad ja imam snap a zena exynos cak mi se cini da je njoj bolja baterija na 4g na exynos verziji.

Ja imam običan S22 Snap, imao sam i Exy, a pre njih S21 opet i jednu i drugu verziju. Sa S21 Snap, išao je oko 4 i po sata SoT, nekad i 5. Kod S22 Snap prosečno 4 i nešto preko, tipa 4.15 do 4.20, uveče u 21-22h već na punjač, a ima dve godine uređaj. Pre njega sa Exy, užas blagi, jedva sam prebacivao 3 sata, već oko 17h na punjač... Nije da sam presrećan ali radi mi posao

Ne znam da li bi nova baterija popravila stanje znatno ali je oslabio kapacitet, omo 4.5h izvlacim na ultri exy.

^ verovatno bi za 15-20 % (ako je S22U korišćen 2 god.) , zamena baterije je oko 6.000-7.000 a zamena S22U za S23U bila bi 200-250€ ... Pa sad vidi šta ti se isplati .

Drustvo sta se desava sa Translate opcijom posle apdejta na 6.1 uopste ne radi kao ranije to jest uopste ne radi?

Ima li nekog da je menjao bateriju i kakva je situacija nakon zamene, 4.5h mi je sot u poslednje vreme
I mene zanima i preporuka u BG gdje da zamijenim a da mi ne uvale neko kinesko smece? S22 Ultra
Meni prikazuje neke sumanute SOT, cas 4.5h cas 3, 6, ne znam, sto znam je da za 8 sati posla ga punim dva puta, punim do ~80-85 i opet kad padne ispod 40 na nekih 30% ili nize, a punim MAKAR jednom na poslu nekad i dva puta, a vjerute mi nisam na telefonu 50% vremena dok sam na poslu lol, stavise nekad ga sat dva ne pogledam pa ne znam odakle ove cifre dolaze. Istekla mi je garancija u martu, svakako mimo ovoga i pregrijavanja ovih dana, pretpostavljam isto zbog baterije, ne bih mijenjao jos neko vrijeme pa ako baterija popravi stvari da guraju jos godinu dvije dobro je, trenutno mi se nista novo ne svidja bas.

Isto na putu sada, ok tu se vise koristi, fotka, translate, ali nije da je 90% vremena, telefon se 3 puta brze isprazni nego drugov iphone 14 pro max koji se vise koristi dosta, a ja ga jos pripunjavam na 2 eksterne, i u kaficu... uglavnom crkao bi bez baterije uvece dok bi drugov telefon bio sasvim ok bez dopunjavanja.

Evo neki screenshotovi sa telefona. Jutros u 12 je tel napunjen na 87, u 6 je bio na 5 6%

Nista neki spec teski programi, malo chrome firefox poziv viber i sl...

Poslednja izmena:
Koliko je pouzdan taj battery health?
Cini se kao pravi sot za taj kapacitet oko 4.5h kao i meni.

Po meni nikoliko jer mi je nemoguce da se baterija ovoliko trosi a health kao 88% :D evo sad cu da ga pripunim prije posla pa javljam nakon posla na koliko ce biti, ili kad ce se isprazniti, od 8am do x.

10 do 8 bio je 75%, evo sad je 12:38 on je na 29%, bukvalno sam samo na poruke odgovarao bez ikakvog koristenja dodatnog i to ne milion poruka no u toku rada kad pogledan.

Uglavnom, 7 do 8k je original baterija, 3500 zamjenska, mislim da cu nju pa cu i prodat tel dogodine toliko je i garancija.
Nocas resetujem tel da ispratim i tako bez icega al cini mi se da kad sam to radio prosli put isto je bilo..

Napuni ga do 100 pa onda gledaj sot koji ti je na kraju dana i nikako ne stavljaj zamensku cim je neko drugi stavi garanzija ti istice, probaj preko garancije da zamenis bateriju besplatno

Istekla garancija u martu, medju prvima sam ga dobio :/ jedino ako zamenska ne valja nista pa onda ne bih radio sam i to sa 100% evo nocas kad resetujem ostavicu da se puni preko noci i vidjecu do kad traje samo da sejvujem bank apps o autentikator

Nazad
Vrh Dno