Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Moj predlog je da ne instalirate januarski apdejt, ovo je strasno, nakon njega telefon se po ceo dan restqrtuje i na pozivu i mimo njega, dok nw proslom nisam imao ni jedan problem
Ja sam to juce napisao, ali neko brze bolje od moderatora ili ko god je obrisao ovde moji komentar...
Disrespect is real around here 😁

Kako beše da "ubijem" buduće apdejte?! ;)

^ isključiš net na telefonu i ne brineš 😀, mislim da je u developer opcijama.

Mora kad-tad, pogotovo što će ljudi prodavati S22 serije ako uzimaju S23.

I toga ima jer S21 se prodaje po meni i dalje visokim cenama.

^ zato i kažem, kažem iz iskustva preko Iphone. Kad sam uzeo 13PM za 1065€ (drugarska cena) tada je bio nekih 1180€ a sada je trenutno 1270€ sto govori da je cena 14 serija povukla i 13. Vrlo je moguće da se to desi i sa S22U kad izađe u prodaju S23U.

Cena na KP za nov S22 Ultra je i dalje 940 evra i nije pala iako će za par dana izaći s23. Da li će biti pad cene za s22u ili ne?
... i to je odlična cena za nov sa pravom garancijom od 2 god. Ne bi me čudilo da posle izlaska S23U cena novih S22U ode na 1.000 - 1.050 evra .

Kako će S23U dizajnerski biti identičan sa S22U, a većini ljudi nije bitni koji je procesor, mislim da cena S22U neće padati već će stagnirati ili čak blago porasti. S23U će kupiti ljubitelji koji menjaju telefona svake godine, oni koji imaju neki problem sa S22 i oni koji prelaze sa recimo S9, S10 ili starijih modela.Svi ostali će zadržati S22 modele, a naročito S22 Ultra, tako da mislim da pada cene za S22U neće biti.

^ sigurno neće biti tolika gužva za preorder

Drustvo imam putanje dali je ovaj problem sto sam video ovih dana kod svih S22 ultra,kod oba drugara prilikom snimanja 4k 60fps video snimka video tokok snimanja secka kao da nije ni u 30fps.A posle kada se pusti normalno radi u 60fps.To kaze da se desilo sa zadnjim androidom.Oba telefona su snapdragon verzije.

Drustvo imam putanje dali je ovaj problem sto sam video ovih dana kod svih S22 ultra,kod oba drugara prilikom snimanja 4k 60fps video snimka video tokok snimanja secka kao da nije ni u 30fps.A posle kada se pusti normalno radi u 60fps.To kaze da se desilo sa zadnjim androidom.Oba telefona su snapdragon verzije.
Дешва се и код мене на N20U SD, након ажурирања на A13..

Tako je već od a13 čini mi se, pogotovo ako je uključen auto fps.
Ali to je samo u viewfinder-u, snimak ko snimak je bez problema.

Imao sam identičan problem na s21u, brisanjem keša iz recovery-ija je rešilo to i od tada ga više nemam. Nekome je čak i običan restart pomogao.

Ćao ljudi, razmišljam se da li da kupim s22 ultra ili da sačekam s23u (mada me strah da će biti baš preskup kod naših operatera).
Vidim da može da se nađe snapdragon verzija s22u za nekih 950e (neki mobile factory, je l ima neko iskustva sa njima?). Ono što me zanima jeste da li SD ima tih problema sa seckanjem i restartom pri pozivima?

Za Mobile Factory sve najbolje, uzimam treći telefon kod njih. Doduše ja sam pristrasan, to mi drži drug, ali znam da su ljudi najnormalnije rešavali garantne probleme kod njega i ima dobre servisere, menjali su mi ekran na ženinom Samsungu.

Ćao ljudi, razmišljam se da li da kupim s22 ultra ili da sačekam s23u (mada me strah da će biti baš preskup kod naših operatera).
Vidim da može da se nađe snapdragon verzija s22u za nekih 950e (neki mobile factory, je l ima neko iskustva sa njima?). Ono što me zanima jeste da li SD ima tih problema sa seckanjem i restartom pri pozivima?

Snap sa restartom nema problema,ali ima sa seckanjem prilikom snimanja 4k 60fps.

Cena na KP za nov S22 Ultra je i dalje 940 evra i nije pala iako će za par dana izaći s23. Da li će biti pad cene za s22u ili ne?
Dosli smo u mozda i najzanimljiviji period za trziste bilo cega polovnog, u zadnjih 15 god, a prvi put polovnih pametnih telefona. Elem, usled inflacije, sve zivo je poskupelo, dosta ljudi koji su hteli novo, sad zbog prevelikih cena kupuju polovno, i traznja je nikad veca za polovnim automobilima, telefonima, i laptopovima (u najmanjoj meri, valjda jer ih ima i dalje na tone iz zapadne evrope sto donose na KP).

Meni je ovo bilo jasno jos prosle god sa serijom 13 ajfonova, gde su 12ice kostale skuplje nego sto su mesecima pre izlaska 13ice, sto je suludo, ali realno - logisticki problemi, skuplji u nabavci, malo ko voljan da odresi kesu. Plus, osim sto je evro vredan manje nego proslih godina, ljudima su skakale rate kredita, a plate nisu pratile.

Dok se inflacija ne stabilizuje, i dok ljudi ne krenu opet da menjaju cesce telefone, sto na zapadu odakle dovlace neke od uredjaja, sto ovde od operatera ili "za kes" po radnjama (a sve vise vidimo trend preskakanja generacija i po 2-3 god, dok se nekad na god dana menjalo), nece cene padati kao nekada.

Naravno, kao i uvek ajfoni se najbolje drze, a ostali uredjaji manje vise uvek padaju kad izadje novi, samo sto to ove god nije toliko kao prethodnih.

Imam drugara koji je sa note 9 na n20u sd (bas iz mobile factory, preporuke i od mene za njih) presao, i sad razmislja sta dalje, ali eto, sve ispada inferiorno za ulozen novac, a zeli i da saceka da vidi da li ce imati problema sa modemom ili tako necim, pa i god dana nakon izlaska modela, da se uveri, a on je jos i entuzijasta. Tek ovi koji nisu mere po pet puta pa seku, i stoga i rezultirajuce cene.
Snap sa restartom nema problema,ali ima sa seckanjem prilikom snimanja 4k 60fps.
Ovo mozda moze ukljucivanjem performance modea da se resi, tako je na Huaweiu

Meni se ovo isto dešava na Fold4

To da restartom i seckanjem su očigledno pojedinačni slučajevi - vidiš na forumu da se skoro niko više ne žali , 99% je S22U ispeglan kroz more apdejtova koji su bili .

^ e vidiš iskreno taj Snap 8 Gen 1 u S22U nešto se baš i nije proslavio - tipa "uh koja razlika između S22U Exy i SD" .... Pojedini primerci sa Exy su imali taj problem sa modemom/restartom/ekran koji se "zaglupi-smrzne" , ja lično nisam a ovo trenutno mi je četvrti S22U (Exynos) , jedino što je tačno , Snap ima malo bolji prijem signala , a i to je diskutabilno raspravljati " ima 3 crtice signala a ovaj dve" .
Jeste Exy u nekim slučajevima inferiorniji i zato ga i guraju u S23 seriju - što pozdravljam . Nekoliko dana sam koristio S21+ (Exy) , pa to radi fantastično i prvi put sam sve ubeđeniji da treba uzimati nov uređaj na svake 2 god.

Koristio sam uporedo n20u snap i s22u exy i nikakve razlike nema u softveru, cak mogu da kazem da n20u kao da lepse radi.

Od kada sam upalio power save mode i ugasio 5G nema ni jednog baga ili restarta.

Možda nije idealno rješenje, ali telefon nije ugašen od zadnjeg update 27.12. a radi kao lud.

Nazad
Vrh Dno