Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Zato sam zakucao od samog starta na 3G. Kada krene Exynos da radi sta hoce na 4G sa baterijom...nes ga majci.

Kakve ima veze da ki je 3g ili 4g sa radom telefona? Ima razlike u trajanju baterije ali nema apsolutno nikakve veze sa radom telefona

Na 4g imaš brzi download i mnogo niže latencije, ali i nešto veću potrošnju. Ako si na lokaciji gde ti je signal isti na 3g i na 4g, standby trošenje baterije je vrlo slično. Testirao na Note 9 exynos.

Jedino je na 2g baterija primetno duže trajala, ali je dosta lošiji kvalitet razgovora, plus net je neupotrebljiv, to je rešenje samo ako imaš Wi-Fi plus ako ti ne smeta kvalitet razgovora kao na mobilnim pre 20 godina.

Poslednja izmena:
Plus nemas VoLTE...

Ja sam na starom paketu (Play 10) tako da nemam VoLTE.
Doduše, još uvek ni ne kapiram poentu toga - uvek sam na 4g, kada razgovaram, on me prebaci na 3g, kada završim razgovor, za sekund me vrati na 4g. I šta sam ja to epohalno propustio? Ne koristim net dok razgovaram, niti primetim tranziciju sa 3g na 4g i obrnuto.

I ja sam bio skeptik dok nisam aktivirao..

Da li vam se dešava da nakon neuspelog pokušaja otključavanja preko otiska prsta, i sledećeg uspešnog, javlja stutter na kratko vreme? (S21 model, always on display podešen na tap to show.)

Probao sa 3g, ali sam vratio na 4g. Cemu onda s21 ultra ako cu sve od mogucnosti da zavrnem. Vec sam zavrnuo dosta toga i niije lep osecaj.

2G je po pravilu samo za Voice, dok je 4G za Data. 3G meni radi sasvim korektno, s'obzirom da se operateri samo hvale da ima svuda 4G signala.

Da li bih mogao ovde da dobijem odgovor na jedno pitanje. Mozda ste pisali o ovom problemu i pre. Kada stigne poruka propustenog piziva broj nije podvucen i ne moze samo broj da se selektuje. U pitanju je MTS mreza. Hvala

Problem?? :D
Koje punjenje koristite na tel, ja kao da imam drugaciji tel od vasih? Meni je baterija odlicna, mesovito koristim wifi i podatke i lagano mi izdrzi dan max koriscenja, sot uvek preko 7h, nekad i preko 8h ako sam vise na wifi.

Koje punjenje koristite na tel, ja kao da imam drugaciji tel od vasih? Meni je baterija odlicna, mesovito koristim wifi i podatke i lagano mi izdrzi dan max koriscenja, sot uvek preko 7h, nekad i preko 8h ako sam vise na wifi.
Haha, to penzionerske upotrebe. Probaj da igras 3 igirce pola dana na 4 g, pa se onda javi. 😃😃😃

Problem je što izgubiš 7,8h gledajući u telefon :)

ima li nekog resenja sto telefon povremeno nema internet?

Presao sa p40pro zbog GSM-a sada net ne radi kako treba..😅

Meni se to desavalo da kada sa wifi predjem na 4g ne nakaci se na 4g nego ostane offline. Morao sam u airplane mode pa nazad da bi se resilo. Ukljucio sam Volte i presao na esim, i od tada nemam taj problem, ali ne znam sta je od ova dva resilo...

Da li bih mogao ovde da dobijem odgovor na jedno pitanje. Mozda ste pisali o ovom problemu i pre. Kada stigne poruka propustenog piziva broj nije podvucen i ne moze samo broj da se selektuje. U pitanju je MTS mreza. Hvala
Nije u pitanju mreža. Kolega je imao isti problem. U pitanju je messages aplikacija (Google) koja je sada default na Samsung telefonima. Promeni default za poruke na Samsung aplikakiciju i radiće.

Zna li neko kako da ugasim ovaj levi panel? Slucajno sam ukljucio, ne znam kako. I sad nema trika da ugasim.
Screenshot_20220314-101600_Gallery.jpg

@juventus89, samo svajpuj od sredine ekrana ka levoj ivici telefona i nestaće taj levi panel.

E ovo nie valja

Prilozi

• Screenshot_20220314-105946_Reddit.jpg
    Screenshot_20220314-105946_Reddit.jpg
    295.5 KB · Pregleda: 70
Imam ja negde v12.14 na drive-ovima, podelićemo ako treba :).

@Pit u podešavanjima kucaš u serach delu default apps i kada uđeš u taj deo podešavanja, na vrhu imaš opciju "Choese default apps" i tu kada uđeš za SMS app izaberi nativnu Samsungovu aplikaciju umesto google aplikacije za poruke.

Nazad
Vrh Dno