Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Bio sam na moru i za tih 12 dana ni jednom mi nije uspelo da mi telefon izdrži od ujutru do uveče, uvek je morao biti na punjaču dok se koristi kao navigacija u autu. Zagrevanje je prisutno ali ne da je neprijatno držati tel u ruci, a korišćen je prilično za fotkanje i snimanje. Sa te strane je sve ok, međutim, autonomija na suncu je slaba, bukvalno gledate kako se % baterije smanjuju, signal u romingu katastrofa, mobilni internet skoro neupotrebljiv. Napravio sam oko 2500 fotografija i 80ak videa i mogu da kažem da mi dslr više nije potreban na odmoru, sve što mi treba je s21u :)

^ za toliko korišćenje na suncu gde osvetljenje podigne na maksimum plus toliko slikanje i snimanje ne bi ni jedan telefon izdržao ceo dan.

^ za toliko korišćenje na suncu gde osvetljenje podigne na maksimum plus toliko slikanje i snimanje ne bi ni jedan telefon izdržao ceo dan.
P30 Pro je upravo to radio. U odbranu S21u ide da ima znatno svetliji displej i qhd rezoluciju sa 120hz. Svakako se ne žalim, samo iznosim utiske, a s21u i dalje najkompletniji telefon i u ovoj godini.

^ ja govorim o zadnjim generacijama telefona koji imaju napucane ekrane, memorija, procesor… možda bi jedino 13pm izdržao

Koliko brzo puni onaj 25W samsung punjac? Tipa ono imas 40% i nakacis 10min na punjac? Razmisljam da li da uzmem taj posto nemam jos ili da nastavim da koristim ove sto im treba preko 2h za punu bateriju. Ako neko ima visak 25w PD punjac nek se javi

Drugarica ima S21U junski update, i uporedjivao sam slike sa svojim p40 pro, i primetio sam da su slike nocu losije nego kad je kupila telefon. Cak je i ona to potvrdila. Da li je i kod vas kvalitet opao tokom vremena? Da li se resetovanje telefona moze poboljsati ili je do takve verzije softvera? Kakva su vasa iskustva?
Ne koristim toliko nocu, ali cuo sam od par ljudi da je mnogo opao kvalitet slike... Nesto se desava samo jos ne znam sta

P30 Pro je upravo to radio. U odbranu S21u ide da ima znatno svetliji displej i qhd rezoluciju sa 120hz. Svakako se ne žalim, samo iznosim utiske, a s21u i dalje najkompletniji telefon i u ovoj godini.
Sta je sa s22 ultra, sta njemu fali, stvarno nisam pratio? Inace posedujem s21 ultru.

Različita su iskustva, ali do ovog junskom, do kada sam ga koristio imao je lošu optimizaciju i krajnje je bilo loše iskustvo za 1.000+ evra. Nekima je odličan, ali eto ima nas koji su razočarani, poput mene. Optimizacijom, animacijama, standby režimom.

Koliko god mogao šta god poželiš, upeglan nije i eno ga zvrji u komodi, čeka kupca.

Једно питање за вас са S21U Exynos,ако неко игра захтевније игре отприлике сат времена, да ли је подношљив за држање телефон или постаје рерна? Мислим да је тренутно међу телефонима можда и best buy али пријатељ који ме питао за њега игра доста Pubg па му је то битна ствар...

Sinoc sam prvi put igrao igricu nakon duzeg vremena, neku strategiju sam skinuo sinoc oko 15 do 2 i igrao do 4h ujutru i tel je bio okej, malo se zagrejao, ali nista posebno i nakon toga je izbrisao. Mene jedino nervira kamera, okej su slike, ali ni priblizno kao kad je izasao, pogotovo nivo detalja, ostrina, sum i zum preko dana, nocni mod je pre bio perverzija, sad nista posebno. Kakve slike pravi s22u, potpuno iste slike je pravio s21u kad je izasao i kad je bio na a11.
@shatroghistro otkad sam uzeo tel, punim tel normalnom brzinom i napuni od 20 do 100% otprilike sat i 45-50min mozda. Samo original za punjac.

@Stefan1995 ja imam neki usb c punjač od oculus Quest 2, dal 10W ili 15 možda, sa 30ak posto pise 1h15min i piše fast charging, to sam dodatno uključio. To mi je onda ok, ne mora brže. Mada mi bolje trajala baterija na P30 Pro. Proverio i kod drugara na s22 ultra, i njemu slično kao meni traje.

Ne znam kako i zasto i kada, ali animacije mi nekad seckaju, nekad rade top. Tipa primer, kad listam slike, secka do bola. Ne znam da nije jer imam 10 hiljada slika, mada ne bi trebalo. Na proslom Mate 30 pro nije seckalo sa istim brojem slika.

Ne znam kako i zasto i kada, ali animacije mi nekad seckaju, nekad rade top. Tipa primer, kad listam slike, secka do bola. Ne znam da nije jer imam 10 hiljada slika, mada ne bi trebalo. Na proslom Mate 30 pro nije seckalo sa istim brojem slika.
Uključi performance mode i koristi tako jedno popodne pa uporedi da li ima razlike. Ko zna dal obaraju klok ovim ažuriranjem, nije da to nisu radili.

Uključi performance mode i koristi tako jedno popodne pa uporedi da li ima razlike. Ko zna dal obaraju klok ovim ažuriranjem, nije da to nisu radili.
Cek ako ukljucm taj mod, zasto da cekam jedno popodne. Trebalo bi odmah da se vidi razlika ako je do toga.

Edit: Tacno radi bez seckanja ikakvog kad sam stavio na taj brzi mod.

Mislio sam ako ti se samo ponekad desi pa da budes siguran da je do toga a ne slučajno, nisam shvatio da se često dešava.

Eto, bar smo otkrili da je definitivno do brzine procesora. Vidi onaj srednji "high" mode dal ti pije vodu, pa malo češće puni.

Prilozi

• SmartSelect_20220712-220407_Device care.jpg
    SmartSelect_20220712-220407_Device care.jpg
    112.9 KB · Pregleda: 38
Nakon godinu i par meseci koriscenja... Telefon je odlican za prosecnog korisnika... Baterija, ekran, brzina, fluidnost... izdrzljivost... super sve... Nije me ni jednom izneverio u bilo kom smislu. Ipak, i dalje je toliko izvikana kamera ogroman fail... I pre godinu dana sam napisao komentar da sa ovakvim hardverom kamere, samsungovi programeri jednostavno ne znaju da izvuku maksimum, i ta cinjenica se nije promenila... GCam verzija skinuta pre godinu dana, i dalje daje kvalitetnije fotografije nego stock aplikacija. Lose dizajnirana, nefunkcionalna u mnogim prilikama, i na kraju sa katastrofalnim AI-em koji skroz upropasti sliku (probajte sunce da fotkate pred zalazak, ili na samom zalasku, pa cete videti sta pricam)... Zato ovaj telefon i jeste kotiran tako lose na respektabilnim sajtovima sto se kamere tice... A procesor, optika i senzor pruzaju toliko potencijala... Tuga jedna...

@vargolan Hajde postavi link od tog GCam, bas zelim da probam. Za prvu konstataciju se bas i ne bih toliko slozio, a kao neko ko godisnje promijeni 6-7 uređaja visoke klase i srednje, znam sta pricam.
Samsung Galaxy A52s je odlican za prosjecnog korisnika, S21 Ultra je mnogo vise. Korisnik @BricoGO je objavljivao fantasticne fotografije, nacinjene ovim telefonom, gledao sam i na drugom forumu. A gledao sam kako ovde u temi "postavite slike sa mobilni telefona" ljudi prave top fotke sa slabijim uredjajima. Ono sto hocu reci je da ima nesto i do rukovanja tom kamerom.
@vargax6 Odgovoricu ti i ovde :) Ja sam presao na S21 Ultra sa iPhone 12 Pro Max i nisam se pokajao uopste. Moj razlog je kao i tvoj, malo mi iPhone bio dosadio, smorilo me.

Drugari, presao bih sa iPhone 12 Pro Max na S21U ili S22U .. Koja je vasa preporuka?
Vidim da dosta ljudi na internetu pisu da je bolje uzeti S21U 12gb nego S22U 8gb ... I da nema neke razlike izmedju ova 2 modela, a u ceni ima bas...
S21U u svakom slučaju. Gledaj samo da ima 256gb ako planiraš na duže staze. Nećeš pogrešiti ni sa ip 13 pro (max) ako ne bežiš od ios-a 😉👋

Nakon godinu i par meseci koriscenja... Telefon je odlican za prosecnog korisnika... Baterija, ekran, brzina, fluidnost... izdrzljivost... super sve... Nije me ni jednom izneverio u bilo kom smislu. Ipak, i dalje je toliko izvikana kamera ogroman fail... I pre godinu dana sam napisao komentar da sa ovakvim hardverom kamere, samsungovi programeri jednostavno ne znaju da izvuku maksimum, i ta cinjenica se nije promenila... GCam verzija skinuta pre godinu dana, i dalje daje kvalitetnije fotografije nego stock aplikacija. Lose dizajnirana, nefunkcionalna u mnogim prilikama, i na kraju sa katastrofalnim AI-em koji skroz upropasti sliku (probajte sunce da fotkate pred zalazak, ili na samom zalasku, pa cete videti sta pricam)... Zato ovaj telefon i jeste kotiran tako lose na respektabilnim sajtovima sto se kamere tice... A procesor, optika i senzor pruzaju toliko potencijala... Tuga jedna...
Brate kamera je saberi oduzmi bruka. Slazem se da bi moglo bolje ali to "bolje" je veoma sirok spektrum danas. Te zum ovaj, zum onaj, portret, nocni mod, 4k,8k 4k hdr+ itd... Ovaj telefon je top 5 u svemu.

... a kao neko ko godisnje promijeni 6-7 uređaja visoke klase i srednje, znam sta pricam...

Ovako nešto često pročitam, ovde na forumu, ili čujem od nekoga. Bez obzira na iskustvo sa tolikim brojem telefona, osobe koje tako kratko koriste uređaje, ne mogu da prihvatim kao merodavne korisnike istih. Uz pretpostavku da koristiš uvek 2 telefona, to je maks 4 meseca na jednom telefonu. Za 4 meseca telefon ni ne počne da štuca.

Meni je regularno potrebno nekoliko dana da završim prelazak sa uređaja na uređaj. Poslednji telefon sam kupio januaru, a počeo da koristim krajem marta, dok nisam jedan vikend odvojio za prelazak na novi uređaj.

@eborko Ništa lično, NHF, just my 5c.

To je bio odgovor da je to uredjaj odlican za prosjecnog korisnika. Prosjecan sam korisnik skoro, mozda malo iznad jer volim da mijenjam i isprobam, zezam se, razumijem sta kazes ali kao neko ko toliko mijenja i znam sta se desava ovo je mnogo vise od odlicnog uredjaja za prosjecnog korisnika.
Telefon je proglasen telefonom predhodne godine, u jakoj konkurenciji, to dovoljno govori o njemu.

• Like
Reagovanja: PJ
Moja poruka je bila praktično off topic, jer se nije odnosila na konkretan uređaj. U svakoj temi o telefonima ima bar neko ko menja telefone češće nego što smo ih punili pre 15 godina :)
Ja se za to vreme ni ne naviknem na uređaj.

Meni je samo zaparalo oci odlican za prosecnog korisnika. Ja nikako nisam prosecan korisnik, cepam igrice pola dana i telefon mi je top. Reci mi samo koji je bolji za zahtevnog korisnika, odmah cu ga kupiti? Nemoj samo one ZTE Nubie i Assus rogove 😀
Sto se tice kamere, meni je top, naravno da moze i bolje, ali pazi samo jednu jako bitnu stvar, mnogo toga zavisi od toga kako je koristis, dal na primer obrises masnocu sa objektiva ( meni uvek bude masan ), koliko ti drhti ruka i mnogo toga jos.

Sirova fotka, samo point and shoot, identično je bilo uživo. Slažem se da kamere na ovom telefonu nisu vrhunske ali po meni su trenutno najbolje(možda s22u SD ima bolje). IPhone nisam koristio nikad, da se ogradim.
20210707_204550.jpg

Svako ima neke drugačije kriterijume, ali je bitno uporediti sa dostupnim telefonima a ne dslrom ili šta je sočivo u mogućnosti.

Vrhunske slike pravi za nešto što vadis iz džepa. Mene zum oduševljava. Posebno kada si na nekom eventu pa snimis skroz čisto sa 10x, magnificent. Apple je smešan po tom pitanju. 3x

Koliko brzo puni onaj 25W samsung punjac? Tipa ono imas 40% i nakacis 10min na punjac? Razmisljam da li da uzmem taj posto nemam jos ili da nastavim da koristim ove sto im treba preko 2h za punu bateriju. Ako neko ima visak 25w PD punjac nek se javi
Upravo imam 41%, sad cu da probam :D
Edit: Posle 13 minuta 63%. Kada sam ga prikljucio kaze 49min to full charge

Za celu bateriju mu treba oko 1h20m

Poslednja izmena:
Već treći put danas prilikom primanja poziva telefon zabaguje, zvoni sve normalno na satu i telefonu i kada povučem da se javim ulazi u interfejs za pozive međutim i dalje telefon vibrira a piše da sam se javio, druga strana me ne čuje uopšte i gore ne izbacuje sekunde da je počeo razgovor, samo restart pomaže posle toga. S21U u pitanju

Nazad
Vrh Dno