Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Jest azdaja, slazem se i tek sada vidim da ima modela koji ne podrzavaju Dual SIM :( (sorry) fabricki

Jedno pitanje za sve pa ko moze neka pomogne!!!
- Da li na Korejskoj verziji SM-G981N (koja je iskljucivo SingleSIM) moze da se promeni CSC u XAA npr. pa da se fon ODINom flesuje firmver modelom SM-G981U1/XAA i tako na fonu proradi drugi ROM koji ce mu omoguciti DualSIM (nSIM+eSIM) ili je to nemoguce?!?!?

Znam da postoji neka fora oko OYM-OXM-OKR i drugih podverzija CSCa da ne moze da se flesuje ali sam to zaboravio za sta, bese, sluzi a i nisam siguran, pa ako moze POOOOMOOOOC!

Sada procitah upozorenje na SamKEY-u
Change CSC Function
This option is used to change BUYER (SalesCode, SalesCountry)

Make sure CSC ID you entered is supported by the CSC version!
For example, G975F :
You can change carrier to 'XSG' only if phone flashed by OXM CSC
If your phone flashed by ODX CSC, then flash OXM before change CSC

CAUTION >> THERE IS NO REFUND FOR THIS FUNCTION

SamKEY Team (2017-2022)
Da li ovo zanci da MOZE ali da prvo moram da ga uflesujem zeljenim firmverom npr. G981U1/XAA (a na njemu je sada G981N) pa da nakon toga promenim CSC na XAA jer CSCi ne pripadaju istoj grupi/podgrupi (XAA pripada OYM a na fonu je sada OKR grupa)?!?!?

Prosto i narodski receno, mogu li da preflesujem 981N za korejsko trziste sa SD i da "dobijem" 981U1 verziju, npr., sa svim njenim mogucnostima?

Poslednja izmena:
'Ajd novo pitanje:
- Kako da bekapujem kompletan ROM telefona (firmware) da, u slucaju, ako nesto krene naopako mogu isti da vratim ODINom na fon i tako ozivim S20 mangupa?!?!

Samo da javnem da sam pokusao preko "SamFw_FRP_Tool-a" da promenim CSC pa da ga posle uflesujem preko Odina, ali yaba. Ni da cuje.
Ne kupuju mi se kljucevi sa SamKEY. Kada sam video cene htedoh da se slogiram. Krajem 202ve kada sam poslednji put kupovao, platio sam 3 licence 5.5$ a sada je jedna licenca 8-9-10$ :O :O :O
Mozda cu, ipak, prvo da ga flesnem Odinom pa posle da mu promenim CSC. Nisam pametan, a najgore mi je to sto nisam bekapovao IMEI i EFS folder u slucaju da nesto krene naopako kao sto zna.

Imam ga ja i ovako ali kada se vraca bekap/recovery onda je IMEI u okviru nekog fajla. . . bla, bla, bla... jbm li ga vise.
Nameracio sam se da zafrknem ovaj S20 5G Korejski sa SD samo tako :( kopka me nesto bas.

Poslednja izmena:
Probao sam da flesnem fon preko Odina ali nece. Prijavi neku Partition gresku tj. da ne moze da reparticionise particije i tu se cela prica zavrsava.
Nasao sam podatak da treba da snizim verziu butloadera da bih omogucio Odin flesovanje ali ima previse akrobatike u svemu tome tako da sve to otpada...

Jedno pitanje/konsultacija (ili sta vec):
- Ako namestim na S20 da mu je osvezavanje ekrana 120Hz moze li se to nekako "samo" skalirati na 60Hz kada je fon u Iddle/Sleep-u odnosno kada ne skroluje nista ili ne izvrsava neki program?!?! Jer sada gledam osvezavanje mu je uvek zakucano na 120 kada se u Display opcijama setuje tako...

Nema S20 serija mogucnost da ima adaptivno osvezavanje. Uvek koristi istu vrednost.

Potrebna pomoc/savet:
- Kako da podesim da mi S20 skalira na jaci WiFi signal u stanu?!
O cemu se radi. Imam glavni Gateway koji pokriva veci deo stana, no jednu sobu pokriva slabo i tu sam stavio MiFi range extender. Kada iz dnevne sobe predjem u to sobu, S20 ne prebacije na jaci signal nego nastavlja da se muci sa signalom iz dnevne i obrnuto (iPhone je to po automatizmu besprekorno radio).

Ima li pomoci?!
P.S. Resetovao sam Network podesavanja i opet isto.

Poslednja izmena:
Mislim da mozes rutinu za to da napravis. Mislim da moze da mu kazes da otkaci odredjeni AP ako signal padne ispod odredjene jacine.

Ja to ne nađoh a napravio sam gomilu rutina.
Ima za pocetni uslov If ali za Then nisam nasao pa ako moze pomoc?
Napravih rutinu.
IF wifi opadne na 3 crte i manje THEN gasi wifi i ELSE wifi on
ali samo ugasi wifi bez rekonekcibd

Poslednja izmena:
Evo ss

Prilozi

• Screenshot_20220928-103231_Bixby Routines.jpg
    Screenshot_20220928-103231_Bixby Routines.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20220928-103242_Bixby Routines.jpg
    Screenshot_20220928-103242_Bixby Routines.jpg
    22.9 KB · Pregleda: 27
Mislim da mozes rutinu za to da napravis. Mislim da moze da mu kazes da otkaci odredjeni AP ako signal padne ispod odredjene jacine.
Sve sam pokusao (cak i stranci savetuju pravljenje rutine za Samsunga) i rutina radi kada predjem sa jaceg na slabiji signal tako sto iskljuci WiFi ali ga vise nikada ne ukljuci iako je ukljucena Reverse akcija koja WiFi vraca u On stanje. . . :(
Ili ja u svemu tome negde gresim?!?!
Na Androidu je ovo skaliranje izbaceno jer je to Apple-ov patent pa moze rekonekcija samo kada WiFi signal padne na 0

Možda bi ovaj post mogao i u sekciju "Servis", pa ako moderatori smatraju da treba, neka ga slobodno premeste...

Dobio sam S20 kome je "crko" tač. Sve ostalo radi, ekran se normalno pali i gasi, prima pozive, ali na dodir uopšte ne reaguje.
Znam da je ranije pisano da se u takvim slučajevima menja ceo ekran/displej. Da li se u međuvremenu nešto možda promenilo, da ne mora da se menja displej?
Zamena celog displeja je neisplativa.

Jedino kroz onaj servisni kod da probaš da vidiš da li možeš preko celog ekrana da napraviš onaj zeleni potez kada je sve u redu. Pošalji upit za zamenu ProMobiju da vidi za cenu. Na novom sajtu ne vidim više cenovnik za to. Ranije su imali kao posebnu stavku.

Sve sam pokusao (cak i stranci savetuju pravljenje rutine za Samsunga) i rutina radi kada predjem sa jaceg na slabiji signal tako sto iskljuci WiFi ali ga vise nikada ne ukljuci iako je ukljucena Reverse akcija koja WiFi vraca u On stanje. . . :(
Ili ja u svemu tome negde gresim?!?!
Na Androidu je ovo skaliranje izbaceno jer je to Apple-ov patent pa moze rekonekcija samo kada WiFi signal padne na 0
Ne radis pogresno. Ni kod mene nije radilo kako treba uvek. Uvek uradi prvu akciju ali je cesto ne "revertuje". Jednostavno, te rutine su im "half-baked" proizvod. Pogledaj u galaxy store-u da li imas update za rutine, znaju da ih pokvare, pa fiksuju, pa pokvare opet i u krug.

Kontaktirao sam Promobi i zamena baterije je 6000 otprilike.

Vodi samo računa da ta baterija i ako je original, nema isti kapacitet kao i baterija koja dolazi sa telefonom iz fabrike.

Zašto ako je original baterija?

Misllim da su to reciklirane baterije. Kada sam menjao i posle toga gledao kapacitet, uvek je bio oko 10% manji od prve ugradnje.

Svakako će biti bolje od ove koja traje 2,3 god :)

Misli da to zavisi i kada su proizvedene i kako su skladistene. Nisu to modeli stari 4-5g pa da su degradirale u nekom skladistu.

Nije ni da stoje u idealnim uslovima. Ja sam imao takvo iskustvo, i rekao mi je serviser iz ProMobi-ja da su prosto takve i nema tu leka.

A kakve su baterije ove koje dolaze uz ekran, da li su one kao "prva ugradnja" ? Gore je neko pitao, mislim da je u promobi zamena ekrana 30ak hiljada dinara. Najnize je 26000 za samsung koliko se secam, jednom sam gledao neku njihovu listu, sad ne znam gde je, sklonili verovatno.

Da, izgleda da je novi sajt doneo promenu da nema više cenovnika direktno za Samsung i Huawei kao ranije. Za te baterije ne znam iskren da budem. Meni je jako brzo degradirala baterija na S9+ i Note 10 Plus modelu, pa sam kod njih menjao.

Kod njih si menjao, pa je brzo degradirala ta nova?

Fabrička je degradirala brzo. Menjao sam u garanciji u ProMobi-ju.

Vrh Dno