Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Ja sam tako brisao po preporuci sa XDA pa sam dobio brik.
Batali to i kupi si SD verziju.

Ima li ko sa Snapdragon varijantom da potvrdi radi li VoLTE na Snapdragon verziji, kao i dual sim (fizički + esim)

Radi mi VoLTE na S20 SD. Dual sim ne koristim, samo jednu karticu.

Da li imate preporuku za zaštitno staklo sa Aliexpresa? Drugaru treba, ali ne znam koja stakla je bolje kupiti za zakrivljene ekrane.

Stigao novi update od 900mb za s20
Za sad, prvo punjenje ne obecava
2h sota
Katastrofa je suvise mlaka reč...

Prilozi

• Screenshot_20220512-193412_Device care.jpg
    Screenshot_20220512-193412_Device care.jpg
    41.9 KB · Pregleda: 64
Dve stvari koje mi se dešavaju ponekad. Prva je da me neko pozove, ne čujem sagovornika uopšte i ne mogu da prekinem vezu. Zabode telefon tu dok sagovornik ne prekine. Odmah nakon toga kada me pozove opet, sve je normalno. To se desi bar jednom mesečno.
Druga stvar je da kada povežem bluetooth slušalice, ne mogu da utišavam i pojačavam, ne mogu da aktiviram nijednu opciju iz Galaxy Wear app. Prikazuje mi kao da je telefonu callu i da zato ne može da se menja. Nakon restarta bude ok.
U pitanju S20 SD.

Da li je neko koristio aplikaciju ADB control ? Preporucili su mi da preko nje izbrisem neke sistemske aplikacije u korist bolje baterije. Moze li mi neko reci sta sve mogu da izbrisem ? Npr nista od Samsung aplilacija ne koristim
Nemoj da "brišeš" - deinstaliraš , samo izabereš aplikacije koje ne koristiš i onemogućiš (disable) . Neće ti više raditi u pozadini i neće ih biti u meniju .

Gleda šurak da uzme telefon devojci, našao polovan ali ima duhove na ekranu.
Traže mu 30€,e sad jel vredi to da odradi ili da batali taj telefon i predje na sledeći?

^ ako misliš na promenu ekrana za 30€ to je najverovatnije kineski ekran. Ako hoće original jeftinije će mu biti da nađe isti takav polovan telefon bez duhova.

Nije mu rekao da li za 30€ menja ekran...
A ja sam mislio da toliko u zimaju za ruke kad menjaju ekran pa reko gde za 30€ zameni ekran i ruke naplati...
Znači bolje da ga ne uzima u takvom stanju sa duhovima?

Da ne uzima naravno. Najbolje bi bilo da potrazi neki polovan gde ima garanciju npr 2meseca ili vise i ako ima neki problem ili duhove na ekranu moze da sredi bez problema u servisu.
Edit: dobra je kupovina s21fe, moja preporuka za njega, jedino ne znam koja je razlika u ceni, ali noviji je model i ima da nadje sa garancijom, plus snap.

Poslednja izmena:
Koliko se secam, ovakvi problemi su bili cesti na S6, S7 telefonima. Da li roze ili zelena, ne secam se tacno, ali masovno se desavalo.

Ovako drugarica ima s20ultra i posle poslednjeg updejta prestao da joj radi mikrofon na drustvenim mrezama insta, wa, viber, mesindzer znaci svuda..Dok kada snima kamerom normalno i pozivi obicni radi sve top.Samo u app nece da pusti mikrofon.A u app podesavanja dopusteno je sve da koristi kameru,mikrofon video poziv ili neka glasovna ne cuju je nista.Da li je neko mozda imao problem ili mozda zna u cemu je problem? Ako sam omasio temu molim mod.neka prebace gde treba.I da resetovala je 3x telefon na fabricka podesavanja i dalje isti problem.

Servis, ako ima garanciju.

Zadnji update za S20 ultra je bio u maju,da li to znaci da za S20 seriju vise nema nadogradnje softvera

Ja sam na julskom, s20+ SD verzija. S20 serija će dobiti a13 i posle samo security updates

Jel zna neko gde ima da de uzme nova original baterija za S20?

esim na s20 SD ne radi, nema ni opciju da izabereš
Otkud tebi to da ne radi?
Nakon apdejta na Android 12, svi S20 i ostala bratija koji poseduju samo 1x nSIM slot dobili su eSIM podrsku bez obzira da li su za USA/Canada/Korea/Europe trziste i bez obzira da li su Network Free ili za operatere.
Jedino S20 i drugi iz te klase koji ima/ju fizicka 2x nSIM slota nema/ju podrsku za eSIM, sto je i logicno,..
Imao licno i koristio eSIM (osim na SM-G9810 modelu za Chinese market koji ima 2x nSIM slota tako da eSIM ne moze da se nabaci cak ni kroz softver, a pisao sam vec o tome (i S21)), i zato ovo pisem iz iskustva a ne napamet!

Ne znam uglavnom ne radi, nemam opciju u podešavanjima da izaberem. S20+ Snapdragon verzija A12 jul

Prilozi

• Screenshot_20220829-082231_Settings.jpg
    Screenshot_20220829-082231_Settings.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 33
Ideš pod Mobile networks ili pod More connection settings. Tu bi trebalo da se nalazi Mobile plan za dodelu eSIM-a.

maNE štaNi 😂

Prilozi

• Screenshot_20220829-103911_Call settings.jpg
    Screenshot_20220829-103911_Call settings.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20220829-103919_Settings.jpg
    Screenshot_20220829-103919_Settings.jpg
    29.6 KB · Pregleda: 27
To ti je neki phone clone 😁
Da zamotaš to u 2 črvene i pravac kroz prozor 🤣
Šala na stranu.
Ili ti je fizički dual SIM za dve nano sim plastične kartice ili nešto nije u redu sa modelom?!

Nazad
Vrh Dno