Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Moze li neko da preporuci neke dobre slusalice za telefon (moze "C" a moze i na 3.5mm jer imam reducir)jer ove AKG sto idu uz S20 u paketu su krs krseva?😱

^ ja bih ti preporučio galaxy buds live, jesu bežične ali u odlične slušalice. Mogu se nove naći za 80€. Mnogo je lakše kad se rešiš kablova, sad kad sam navikao teško bih se vratio na žične.

drugari, ispade mi danas s20u i ono staklo pozadi od kamere mi naprslo..

moze savet gde da odnesem to da mi urade, i ako ima neko ideju koliko kosta zamena tog stakla?

ProMobi, ne bi trebalo da je vise od 5.000 rsd ako se menjaju cela ledja, e sada staklo samo na kameri...

Moze li mi neko reci sta je ovo u gornjem desnom uglu pored Wi-fi

Prilozi

• Screenshot_20220428-122221_One UI Home.jpg
    Screenshot_20220428-122221_One UI Home.jpg
    76.3 KB · Pregleda: 65
^ to ti je da telefon radi na high performance

@markoni007 imaš u settings/device care/battery/power mode pa namestis koji želiš. Da staviš jedan ispod nećeš primetiti razliku u brzini a dobićeš na bateriji malo.

Imam jedan veliki problem sa potrosnjom baterije na svom S20 telefonu. Preko noci, kada se telefon ne koristi (SOT 0) potrosi 14% baterije.
Jos je ukljucena opcija ogranicenosti brzine procesora na 70%. Ne mogu da pronadjem sta toliko trosi bateriju . Dva puta dnevno punim telefon .
Ako moze neko da mi pomogne, do sada sam imamo Huawei pa se ne snalazim bas najbolje na Samsung-u
Telefon je star 6 mjeseci, ima Exynos procesor. Android 12

Prilozi

• Screenshot_20220429-070035_Device care.jpg
    Screenshot_20220429-070035_Device care.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 51
^ namesti AOD da ti preko noći se gasi, namestis na primer da se u 23h ugasi i u 6h upali da ti preko noći ne vuče bez potrebe bateriju. Ako si imao nekih vecih update uradi wipe cache da očisti repove koji ostaju posle nadogradnje softera pa onda opet testiraj.

Da li wipe cache briše samo neke skrivene podatke ili mi mogu otići i neki bitni dokumenti sa telefona?
Pitam isto zbog neobjašnjive situacije za zazuetu memoriju koju uopšte ne kapiram šta zauzima. Evo srceenshota, pod segment drugo, ja imam 52gb što je po mom mišljenju jako puno.
viber_image_2022-04-29_10-11-17-388.jpg

^ neće ti wipe cache ništa obrisati osim tog amelja sto zauzima prostor i vuče bateriju bez potrebe. Probaj pa ćeš videti da li je oslobodio dodatnog prostora.

^ namesti AOD da ti preko noći se gasi, namestis na primer da se u 23h ugasi i u 6h upali da ti preko noći ne vuče bez potrebe bateriju. Ako si imao nekih vecih update uradi wipe cache da očisti repove koji ostaju posle nadogradnje softera pa onda opet testiraj.

Hvala ti puno na odgovoru i na zelji da mi pomognes :)

Koliko sam video ne mogu da podesim vreme ukljucenosti AOD . Mozes li mi jos objasniti kako da udjem u recovery mode, jer sa pritiskanjem dugmeta za pojacanje i power dugmeta se ne desava nista, tj samo je telefon normalno ukljuci

^ sto se tiče AOD uđi u njega kroz settings i tu ćeš naći opciju kako da namestis paljenje, gašenje i vremensko namestanje kad da se upali i kad da ugasi. Sto se tiče recovery mode mora ti telefon biti spojen na pc preko kabla ili na slušalice ali ne bežične nego USB-C. Spoji ga i onda ga ugasi. Prvo stisni i drži volume up pa tek onda stisni power dugme i kad vidiš logo od Samsunga pusti oba dugmeta.

Uspeo sam do obrisem wipe cache i da podesim AOD :)

Da li postoji jos nesto sto moze da vuce bateriju ? Backup opcije su iskljucene, ekran je podesen na FHD+ rezoluciju, ne koristim prepoznavanje lica....

Bas ne znam sta vuce bateriju toliko. Jutros u 7 je skinut sa punjaca i vec sada je na 50% ,
AOD je 6,2%
Instagram 5,2% (6min aktivno)
Chrome 2,4% (7min)
Facebook 2,1% (1m)
Pozivi cca 3min

^ neće ti wipe cache ništa obrisati osim tog amelja sto zauzima prostor i vuče bateriju bez potrebe. Probaj pa ćeš videti da li je oslobodio dodatnog prostora.
Uradio i ja sad wipe cache, ali ako mi veruješ obrisao mi je samo 500mb. i Dalje je u "drugom" oko 51gb o_O

@markoni007 ako koristiš exynos 990 onda je normalno da baterija brzo pada, taj procesor je loše urađen pa zato i takva potrošnja. AOD je poznat da može na dan da skine i od 15% baterije kod Samsunga pa možda da ga namestis tap to show da ne radi stalno. Možda ti još pomogne da instaliras Samsung app booster koji u sebi ima za optimizaciju svih aplikacija pa ti malo dotera bateriju. Ili zadnje rešenje factory reset.

@SmartHD probaj isto sto sam napisao i kolegi ako ne pomogne factory reset je zadnja opcija.

AOD je poznat da može na dan da skine i od 15% baterije kod Samsunga
Potvrđujem, pre par meseci sam bio autom na putu par dana, dakle 100% vremena na 4G, pa sam iskoristio da istestiram na starom S20+ šta mi najviše vuče bateriju - AOD, BT, GPS... Svaki dan sam gasio po jednu stvar i došao do zaključka da AOD najviše troši ;)

^ to mi je najčudnije sto kod xiaomi AOD potroši 0.4% za ceo dan a na samsungu bukvalno kolje bateriju.

Zna li neko sta znaci ova zelena tackica koja se pojavi kada se uspostavi poziv ? Da li znaci samo da je mikrofon ukljucen ili nesto drugo ?

Prilozi

• Screenshot_20220429-202043_Call (1).jpg
    Screenshot_20220429-202043_Call (1).jpg
    26 KB · Pregleda: 44
^ to je nedavno ubaceno da znaš jel ti neka aplikacija koristi mikrofon ili kameru. Ako ne želiš blokiraš.

Ja posedujem S20 5G sa Snapdragonom za USA trziste i on je SingleSIM.
Telefon se kod nas kupuje kao G981U a dolazi, uglavnom, sa open USA ROMom sa XAA CSC-om sto ce reci da ima koliziju za apdejt te se ROM celog telefona mora prebaciti da bude G981U1 (open USA) i tek onda ce moci da se savsim normalno i neopmetano apdejtuje

Ja posedujem S20 5G sa Snapdragonom za USA trziste i on je SingleSIM.
Telefon se kod nas kupuje kao G981U a dolazi, uglavnom, sa open USA ROMom sa XAA CSC-om sto ce reci da ima koliziju za apdejt te se ROM celog telefona mora prebaciti da bude G981U1 (open USA) i tek onda ce moci da se savsim normalno i neopmetano apdejtuje...
Jel može pojasnjenje? Ja imam G988U i kamera mi baguje baš , a ne dobijam nikakav apdejt.. Ne znam kako ovo da isprebacujem sto si napisao... 😐

Pojašnjenje je dugačko i mislim da da sam ga negde opisao detaljno...
Ukratko, preko SAMtool-a promeniš CSC telefona na XAA ako već nije XAA. Ako već jeste ili ga promeniš, ideš na korak 2 a to je da pomoću Frije skineš poslednju verziju ROMa za željeni model (g988u1/xaa npr)
Raspakuješ rom u neki folder. Korak 3, skineš Odin sa kojim fon hoće da radi, prebaciš fon u download mod i povežep ga preko pca i kabla sa Odinom. U Odina ubaciš potrebne fajlove i pokreneš flešovanje...

Trebam brata da posavetujem sta da uzme od trenutno postojecih telefona kod operatera.
Dosao sam do zakljucka, da kome treba mali telefon zbog nosenja u dzepu, da ima dobre kamere i da se moze dugo pricati (posao) treba birati izmedju S21FE i S22.
Ko kupuje sebi da treba uzeti S21FE a kome kupuje firma da treba uzeti S22.
Da li sam u pravu ili gresim?
Velicinom su vrlo slicni, plastika ili staklo nebitno je jer ide u futrolu (kadica), a trajanje baterije, duzina pricanja, kamere i velicina su glavni parametri za izbor.
Da li ima bitne razlike u celodnevnom zivkanju i prici na telefonu izmedju ova dva modela?
Svaki dobronameran savet je dobrodosao. :)

^ ja bih pre uzeo S21FE. Veći ekran, veća baterija i sa SD mnogo bolja autonomija, bolji cipset, jeftiniji…

Zasto sam stavio u S20 temu poruku nemam pojma, omasio, obnevideo pa ovde umesto u S22 temu...
Cena mu je nebitna jer bi firma trebala da mu kupi telefon.
Dal da brisem prethodni post?!

Da li je neko koristio aplikaciju ADB control ? Preporucili su mi da preko nje izbrisem neke sistemske aplikacije u korist bolje baterije. Moze li mi neko reci sta sve mogu da izbrisem ? Npr nista od Samsung aplilacija ne koristim

Nazad
Vrh Dno