Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Ono levo je Samsung Free što je u stvari neka vrsta Google Discover-a i uopšte ne prati moja interesovanja tako da sam to isključio ali mi Discover radi iz Chrome-a sasvim normalno.
Maločas mi se fon ažurirao na Oktobarski apdejt...
Ma zamenio sam se sa s21...to što nisam mogao da prebacim na google me je najviši nerviralo na s20 😇😉

Znaci ako se odlucim za Snapdragon verziju, rizikujem da pokupim renew/refurbish telefon, i ne radi auto update? Pretpostavljam da mogu "rucno" da radim update skidanjem OTA-e bez da moram da otkljucavam bootloader i rootujem telefon?

Ne rizikuješ. Sigurno je tako.
Ne može ni ručno. Objasnio sam zašto.
Pusti mi mob broj na PrivPor pa ću ti posle 15h objasniti šta i kako.

^ @geoneo thx!
Ja sam godinama koristio G i V seriju LG-a. Perfektni telefoni po mom ukusu. Sada kada je LG mrtav moracu da predjem na Pixel ili Samsung jer su jedino oni sposobni da stave sve u telefon a da ne bude cigla. (>4000mAh, Wireless charging, IP rating).
Ne poznajem dovoljno Samsung ali znam da ne zelim Exynos chipset :) Iskljucivo Snapdragon i "normalan" S10, S20
Pisi ovde kad stignes, verujem da ce i ostale interesovati.

Normalnog nema kod nas i .
SD na S10 seriji je ništa posebno dok je na S20 i S21 sasvim OK, mada i tu ništa posebno a razlog su Samsungove mršave baterije+gomila pozadinskih sinhro procesa koji ručkaju struju baterije.
Imao sam više modela S10 serije sa SD kao i S20 i S21 i mogu reći da se tek na S21 oseti energetska štedljivost SDa.
Pixeli mi se nikako ne sviđaju (od manjih imao sam 4a i 4a 5g i probao 5icu). 5ica odaje utisak spoljašnjeg kvaliteta i ništa više...
Možda S22 bude pravi pogodak. Biće manji i možda će svi biti da SD a bez Exynoa.

Poslednja izmena:
Bogami ja sam vrlo (pre)zadovoljan baterijom na mom g9810...i kada je s20 u pitanju apsolutna preporuka za isti; i dalje tvrdim da nema boljeg malog telefona. Čućemo utiske i od kolege @SretenBG za koji dan 😇🤗

Upravo stigao update za S20 Ultra model sa security patch-om za oktobar.

Prilozi

• Screenshot_20211015-135817_Software update.jpg
    Screenshot_20211015-135817_Software update.jpg
    82.3 KB · Pregleda: 32
Preuzeo sm-g9810, kakva zverka u ovim dimenzijama. Qhd na 120hz milina. Samo jos da vidimo baterija kako će da se ponasa, ali iz iskustva mog druga @Proday, biće sigurno odlična.

Čestitke!
Trajanje baterije ili zadovoljstvo njenim trajanjem je jako relativna i individualna stvar a naročito na 120Hz displej i pri max rezoluciji...
Ali, svakako, da te dobro sluša fon! ;)

Naravno. Imao sam s10 snapdragon, ako ovaj s20 bude gurao toliko, ili malo više, biću presrećan. Podesio sam bixby routines za YT i Netflix, njih kada koristim biće 60hz jer 120hz nema poentu za gledanje video sadržaja, a i sigurno će smanjiti potrošnju baterije.

Meni bi trebao da stigne S21 5G Snapdragon iz USA i to kupljen u Samsung Shopu u USA ali je SingleSIM kao i svi drugi na koje sam naisao a da su iz USA :( ... Jbm li ga, a bas sam strashno zeleo Dual SIMa pa da mu tutnem eSIM i izvadim obicnu karticu (tako bih dobio na manjoj tezini telefona :D a i mogao bih jos neku karticu da upotrebim (kao James Bond)).

Mozda svi s22 budu sa snapdragon procesorom pa više nećemo morati da se mučimo. 😊
Jel koristi neki one hand operation+? Vrhunska fora ima za recent apps, i mnogo korisna. Swype ukoso na dole kod mene aktivira ovaj meni koji predstavlja recent apps, a na ove dve tacke su dodatni opcije svake aplikacije.

Prilozi

• Screenshot_20211017-133357_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20211017-133357_Samsung Internet.jpg
    81.8 KB · Pregleda: 24
Meni bi trebao da stigne S21 5G Snapdragon iz USA i to kupljen u Samsung Shopu u USA ali je SingleSIM kao i svi drugi na koje sam naisao a da su iz USA :( ... Jbm li ga, a bas sam strashno zeleo Dual SIMa pa da mu tutnem eSIM i izvadim obicnu karticu (tako bih dobio na manjoj tezini telefona :D a i mogao bih jos neku karticu da upotrebim (kao James Bond)).
Bio je na kp kod poznatog prodavca jedno vreme 21 5g snap 256gb za hk...650e cenili. Sad koliko vidim samo n20 ultra imaju

Zvao sam ih i nemaju više mogućnost nabavke istog :(

Пробај на Ebay - у, ако си расположен за мало гимнастике са нашом царином😀

Jednom mi je stigao telefon od 200€ iz Kine koji je bio vakumiran i nov ali yaba. Bila je polu ispravna matična ploča telefona i čik se ti sada bakći sa vraćanjem :(
Šta da tek da očekujem sa Samsungom ...

Kupuješ od proverenih ljudi i nemaš problem 🤗😉

Па да ти кажем ја сам телефон наручио из Јужне Кореје, ево преко годину дана без проблема, засад😀

Da ispravim sebe.
Znam ja za sve nedostatke tj. manjkavosti S21 u odnosu na S20 ali meni i mojim potrebama savršeno odgovara S21 i te prednosti koje S20 poseduje meni ama baš ništa ne znače.
Zato sam i rekao da (mi) je S21 odličan.

Izvinjavam se, nemam opciju edit, pa moram ovako jedan za drugim.

U vremenskom razmaku izmedju ovog iznad posta i ovog sada primetio sam da mi je jako malo napuklo staklo zadnje kamere. Recite mi da li je imao neko nesto slicno? I kakva je muka zameniti? Hvala

Izvinjavam se, nemam opciju edit, pa moram ovako jedan za drugim.

U vremenskom razmaku izmedju ovog iznad posta i ovog sada primetio sam da mi je jako malo napuklo staklo zadnje kamere. Recite mi da li je imao neko nesto slicno? I kakva je muka zameniti? Hvala
Odgovor na to pitanje imaš na 109. strani ove teme.

Ja sam to imao na s20+. Poznata je stvar na internetu i najverovatnije ce ti se pojaviti jos neka pukotina sada kad je krenulo. Naravno, napravili me na budalu u ovlascenom, pisao sam ovde. Bolje zameni sam za 10ak evra i ostaje ti garancija. U servisu traze oko 7000.

Ja sam to imao na s20+. Poznata je stvar na internetu i najverovatnije ce ti se pojaviti jos neka pukotina sada kad je krenulo. Naravno, napravili me na budalu u ovlascenom, pisao sam ovde. Bolje zameni sam za 10ak evra i ostaje ti garancija. U servisu traze oko 7000.

Da li je moguce sam da se odradi? I da li je moguce da je staklo na kp 280 din? Da mozda ne misle na zastitno? Mada ne verujem jer na tom oglasu gde je 280 din pise kontakt kao cena ugradnje.

Sad gledam tutorijal na yt, ne bi trebalo toliko tesko da bude, mada uvek deluje lako kada neko drugi ko zna radi.

Nazad
Vrh Dno