One UI 3.0 radi odlično, osim nekih Good lock modula nisam primetio da nijedna druga app neće da radi.
Lično imam par zamerki za OneUI 3.0 u pogledu estetakog izgleda nekih elemenata, ali to je subjektivno. Recimo ne sviđa mi se što u Recent sekciji Phone app nema više ikonice/slike lica na koji se taj poziv odnosi, ne sviđa mi se što u Galeriji postoji razmak između fotografija, pa to mi ne izgleda lepo. Zatim u Galeriji kada se otvori neka fotografija na One UI 2.5 svajpom na dole izlistavaju se sve informacije o fotografiji (veličina, rezolucija, model uređaj sa kojim je napravljena itd.) na One UI 3.0 svajpom na dole izlistavaju se samo rezolucija i veličina za više info mora da se klikne na strelicu sa desne strane što je iritirajuće. Ne sviđa mi se što su istunbali power saving modove, iako ih nisam koristio, mislim da je to bilo bolje rešeno na One UI 2.5.
Ne sviđa mi se što u folderima ne može da se promeni raspored ikonica, već su po defaultu u rasporedu 3x3 s
što je dosta neiskorišćenog prostora pogotovo na telefonima sa 6.9 inča dijagonalom ekrana, na One UI 2.5 je bio raspored 4×3. Takođe, kod rutina su onemogućili medimu power saving mode i 120Hz, sada ne može medium power saving mod i 120Hz preko bixby rutina. Ne sviđa mi se promena na widgetu za nativnu aplikaciju vremenske prognoze, bolji mi je bio widget na One UI 2.5.
Ovo su samo neke moje zamerke, nekom ovo gore nabrojane uopste neće smetati, a smetaće mu nešto drugo.
Dobra strana je što Samsung nije ništa zabrljao, sve radi brzo i fluidno, baterija je za nijansu bolja, rekao bih da je i kamera malo bolja, ali možda je to placebo efekat. Kozmetika može da se namesti preko Good lock /nice lock modula kada svi budu funkcionalni krajem januara (tada izlazi Good lock 2021). Tako da mislim da svakako treba preći na One UI 3.0.
Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra