Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Bacup uradi sa smart switch aplikacijom,prebacice ti sve
U setovanju kamere imas da izaberes da li ce ti bacati u memoriju telefona ili na sd karticu,sve slike baca u dcim folder i to ne mozes da menjas

Nema niata od te ljubavi onda zato sto sam resetovo stari fon kad sam uzeoo ovaj novi odmah na licu mjesta,tako da sam trebao prije uradit sa smart swichom,ali sam se vodio time da ce mi na prvom podesavanju novog urejdjaja ponuditi da vratim sve sa straog telefona,tako sam svake godine radio kad sam mijenjao telefone,on meni cak nije zapamtio ni brojeve telefona sa google naloga koji su bili memorisani na s 10.
Od kada ta opcija preko google naloga vise nije u funkciji?

Nema niata od te ljubavi onda zato sto sam resetovo stari fon kad sam uzeoo ovaj novi odmah na licu mjesta,tako da sam trebao prije uradit sa smart swichom,ali sam se vodio time da ce mi na prvom podesavanju novog urejdjaja ponuditi da vratim sve sa straog telefona,tako sam svake godine radio kad sam mijenjao telefone,on meni cak nije zapamtio ni brojeve telefona sa google naloga koji su bili memorisani na s 10.
Od kada ta opcija preko google naloga vise nije u funkciji?
Можеш да увезеш контакте са гугл налога, ако си чувао ту контакте, уђеш у подешавања контаката, погледај у синхронизацији...

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Do sada najbolja baterija. 36h ukupno sa 7:20h sota.
Na 60hz sve vreme i ukljucen power saving. Sto se performansi tice nisam primetio razliku a da je stalno na 60hz sam skontao tek na pola puta pa nisam hteo menjati nista (navikao sam iz A10 da mi je na 120/60 i sa p. saving). Neke app su u sleep a neke u deep sleep a neke nisam podesavao. Fon je u dark modu. To je to sto se tice podesavanja. Istina, ovaj put sam dosta manje youtuba koristio.
Kod mene ciklus obicnu pocinje nocu. Vrv bi bilo manje ukupno vreme da potrosnja pocinje ujutro. Ali ovo je usporedivo sa mojom praksom koriscenja u kojoj sam do sada max imao mislim 25h ukupno i 7 i nesto h sota al u proseku je to bilo 5-6h sota na dan (sa p saving, 120/60hz, dark mode, + naptime)
60hz je pomoglo sigurno a mozda i bolja optimizacija baterije u A11?
dd2954f7b0724541d592e8d581fd6b31.jpg
0f1c9a709853fbb235060af6963e79cc.jpg
2051c5c2b3673d5de15b55153dfd2d00.jpg
2ebd19f30584383f548c976a73ae9944.jpg

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni se čini da je bolja baterija ali nikako da stvarno istestiram, juče sam nešto čačkao preko adb pa je bio telefon na kablu, danas proveo sat vremena u kolima pa zbog Android auto takođe na punjaču. Prosek koji gsam daje mi se podigao za 10-ak minuta ali ne uzimam to za relevantno.

Gdje si nakupio 7h sot? Yt vanced sat i po, malo surf i to je to?

Sent from my iPhone using Tapatalk

@vojo77 ja na n20u konstantno imam po 7h sota pri tome koristim i kinemaster i surf i slusanje muzike ,skidanje torent fajlova i uvek je tu oko 7h ,nekad za niansu vise nekad za niansu manje

Gdje si nakupio 7h sot? Yt vanced sat i po, malo surf i to je to?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Def youtube najvise a i najveci ptrosac je. Ali njega sam sada manje koristio. Pokusavam da se odviknem [emoji28]
Zatim porukanje razlicite app, Bible app, fox, b92, tapatalk, xda, zezanje sa podesavanjima...

Kako je yt najveci potrosac?? Nece da moze, procentualno si ga najvise koristio a on je inace jedan od manje zahtevnih potrosaca na telefonu

Da li rade mbanking aplikacije (Intesa, Raiffeisen)?

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Можеш да увезеш контакте са гугл налога, ако си чувао ту контакте, уђеш у подешавања контаката, погледај у синхронизацији...

sve je ukljuceno i sinhronizovano,ali nema brojeva novih koje sam spremio na google nalog,tu nesto brljavi,samim tim i google nalog nije vratio poruke i pozive,moguce da je nesto do njih,jer sve to prije islo bez problema,prilikom pocetnog podesavanja ponudi stari telefon koji si koristio i on sve pokupi iz njega.

Idi na web u google contacts i vidi dal su ti tamo kontakti.

https://contacts.google.com/

Ako je tamo prazno onda manje vise, zdravo dovidjenja.

Poslednja izmena:
Hvala [emoji4]

Radi OTP banka i Mobi banka.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra using Tapatalk

Hvala za info [emoji4]

Ajmo sad jedno direktno pitanje. Po vasem licnom misljenju, da li isplati preci sa A10 na A11?

Razmisljam se vec par dana i nikako da predjem, samo citam vase komentare i ne mogu da se odlucim :trust:

One UI 3.0 radi odlično, osim nekih Good lock modula nisam primetio da nijedna druga app neće da radi.

Lično imam par zamerki za OneUI 3.0 u pogledu estetakog izgleda nekih elemenata, ali to je subjektivno. Recimo ne sviđa mi se što u Recent sekciji Phone app nema više ikonice/slike lica na koji se taj poziv odnosi, ne sviđa mi se što u Galeriji postoji razmak između fotografija, pa to mi ne izgleda lepo. Zatim u Galeriji kada se otvori neka fotografija na One UI 2.5 svajpom na dole izlistavaju se sve informacije o fotografiji (veličina, rezolucija, model uređaj sa kojim je napravljena itd.) na One UI 3.0 svajpom na dole izlistavaju se samo rezolucija i veličina za više info mora da se klikne na strelicu sa desne strane što je iritirajuće. Ne sviđa mi se što su istunbali power saving modove, iako ih nisam koristio, mislim da je to bilo bolje rešeno na One UI 2.5.
Ne sviđa mi se što u folderima ne može da se promeni raspored ikonica, već su po defaultu u rasporedu 3x3 s
što je dosta neiskorišćenog prostora pogotovo na telefonima sa 6.9 inča dijagonalom ekrana, na One UI 2.5 je bio raspored 4×3. Takođe, kod rutina su onemogućili medimu power saving mode i 120Hz, sada ne može medium power saving mod i 120Hz preko bixby rutina. Ne sviđa mi se promena na widgetu za nativnu aplikaciju vremenske prognoze, bolji mi je bio widget na One UI 2.5.
Ovo su samo neke moje zamerke, nekom ovo gore nabrojane uopste neće smetati, a smetaće mu nešto drugo.
Dobra strana je što Samsung nije ništa zabrljao, sve radi brzo i fluidno, baterija je za nijansu bolja, rekao bih da je i kamera malo bolja, ali možda je to placebo efekat. Kozmetika može da se namesti preko Good lock /nice lock modula kada svi budu funkcionalni krajem januara (tada izlazi Good lock 2021). Tako da mislim da svakako treba preći na One UI 3.0.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Poslednja izmena:
Svi spominjete Good Lock module, kako instalirate u Srbiji, ima li neko uputstvo?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

^ imaš Nice lock ali moraš ručno ubaciti modove. Skineš ga sa Google play i onda skidaš apk modove.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Skineš Fine Lock i u njemu skineš sve module. Onda kada sve instaliraš ubaciš NiceLock i izbrišeš Fine Lock...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Ja lično skinem apk fajlove za svaki Good lock modul (koji mi treba) i preko opcije Activities u Nova Launcher-u izvučem svaki instalirani modul na home screen i posle mu normalnom pristupam bez Good lock-a ili Nice lock-a.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Poslednja izmena:
Svi spominjete Good Lock module, kako instalirate u Srbiji, ima li neko uputstvo?

Ja sam izvadio sim karticu, podesio VPN na Ameriku, otisao na Galaxy store i sasvim normalno sve instalirao.
Posle vratio sim i ugasio VPN.

Sjajno, hvala vam! Baš ću sutra prvo isprobati ovu metodu sa vađenjem sim kartice, ako to ne prođe iz nekog razloga imam i alternativu ;)

Sjajno, hvala vam! Baš ću sutra prvo isprobati ovu metodu sa vađenjem sim kartice, ako to ne prođe iz nekog razloga imam i alternativu ;)

Mislim da nema potrebe za vadjenjem kartice... Dovoljno je ukljuciti avio mod i samo wifi..

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

Moze da proba, mada mislom da fon i dalje moze da iscitava ko je provajder kartice. U svakom slucaju, mora VPN.

Poslednja izmena:
Kako je moguce kupiti Samsung SnapDragon kod nas?

Na koja trzista Samsung salje Snapdragone? Za neku buducu kupovinu. :)

Kako je moguce kupiti Samsung SnapDragon kod nas?

Na koja trzista Samsung salje Snapdragone? Za neku buducu kupovinu. :)
Кина, Кореја, Канада, САД

Vrh Dno