Šta je novo?

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Sa 10kom je dosao, 13 mu je kraj osim ako nas ne casti Samsung.

Svejedno je za te pare dobra kupovina

Da li neko ovo koristi i kako pravilno podesiti?Da li da obrisem aplikaciju,jednom dnevno prijavljune da je cpu preopterecn i da treba da se restartuje.
Otkad da SD verzija bude malo toplija(nista ne gledam,samo obicno koriscenje interneta,cak ni na YT nisam isao) bas preko puta kamere i sa ukljucenim 120Hz od juce ujutru do danas evo ostalo 10% a SoT 4.2-4.3h samo 😮‍💨
Da li da smanjim na 60Hz?
I dalje nemam A13 inace fon je pravljen u Vietnamu a za Irak jebeny!!!
Tako pise na cpu info...koliko je to lose?
Inace 3.godine koristim folije jer sam imao OLED ekrane,sad atavio staklo,da li je moguce da je tolika razlika,malo deluje kao zrnasto,kao mutnije itd....
Msm da cu baciti staklo i vratiti se na foliju.
Imatei neki savet i za bateriji,kako,sta podesiti vezano za samo punjenje?
Nije mi jasno isto kako dok sam pisao recenicu pre ove i kacio sliku,baterija mi je sa 6% pocela da se roza i spala je na 0 za 2-3min maksimalno,gledam i,ne verujem da pada po procenat na svakih 20 sek...i bukvalno uzimam punjac i on pqda na 0 i ugasi se....bas sam 😦😳😕😧😱
Hvala...

Prilozi

• Screenshot_20221213-190044_Settings.jpg
    Screenshot_20221213-190044_Settings.jpg
    60.3 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20221213-191253_KupujemProdajem.jpg
    Screenshot_20221213-191253_KupujemProdajem.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_20221213-191619_Device care.jpg
    Screenshot_20221213-191619_Device care.jpg
    73 KB · Pregleda: 13
Poslednja izmena:
Meni se cini da ti je telefon pokvaren, jedino sto mozes da uradis je factory reset, mada misljenja sam da nece pomoci, da je hardverski problem...
Moguce da je maticna ploca za zamenu, a mozda i baterija uz nju.

Da li neko ovo koristi i kako pravilno podesiti?Da li da obrisem aplikaciju,jednom dnevno prijavljune da je cpu preopterecn i da treba da se restartuje.
Otkad da SD verzija bude malo toplija(nista ne gledam,samo obicno koriscenje interneta,cak ni na YT nisam isao) bas preko puta kamere i sa ukljucenim 120Hz od juce ujutru do danas evo ostalo 10% a SoT 4.2-4.3h samo 😮‍💨
Da li da smanjim na 60Hz?
I dalje nemam A13 inace fon je pravljen u Vietnamu a za Irak jebeny!!!
Tako pise na cpu info...koliko je to lose?
Inace 3.godine koristim folije jer sam imao OLED ekrane,sad atavio staklo,da li je moguce da je tolika razlika,malo deluje kao zrnasto,kao mutnije itd....
Msm da cu baciti staklo i vratiti se na foliju.
Imatei neki savet i za bateriji,kako,sta podesiti vezano za samo punjenje?
Nije mi jasno isto kako dok sam pisao recenicu pre ove i kacio sliku,baterija mi je sa 6% pocela da se roza i spala je na 0 za 2-3min maksimalno,gledam i,ne verujem da pada po procenat na svakih 20 sek...i bukvalno uzimam punjac i on pqda na 0 i ugasi se....bas sam 😦😳😕😧😱
Hvala...

1. Uradi tako, probaj sa ukljucenim 60Hz,
2. stavi na off - AOD (always on display) , sve što ima tamo za off
3. restart telefona,
4. sa vaše slike, ugasite na 3 sliki, prilagodljiva baterija

1. Uradi tako, probaj sa ukljucenim 60Hz,
2. stavi na off - AOD (always on display) , sve što ima tamo za off
3. restart telefona,
4. sa vaše slike, ugasite na 3 sliki, prilagodljiva baterija
Ma sta mi sve to,vredi kad sam se razocarao...znaci definitivno je kvar neke vrste...ne mogu da verujem.

Postoji li neka vrsta testa telefona,kqo ma kompu sto powtoji onaj stres test, engine valey ili kako se vec zove?
Inace.sinoc sam ga sa sporog punjenja skinuo oko 21.30h i podesio manje vise onako kako si 60Hz.....
Danas u 15.15h kada sam dosao.sa posla bez upotrebe ekrana i telefona baterija je pala na samo 95% po meni to je dobro,mozda gresim.
Cackao s ga,akao,gledao,citao...nije se grejao,baterija deluje ok.Ostavio sam ga u 17:26h sa pustenim filmom na YT u 1080p sa automatskim svetlom i ustedom energije(to mi je inace uvek ukljucujem na svim telefonima,meni ok) pa cemo da vidimo potrosnju...
Samo me znam da li sam DEAKTIVIRAO ili OBRISAO aplikaciju msm Samsungovu sto mi je prijavila CPU preopterecen itd...onu od juce.Mozda bi se opet pqlilo da je aktivna ili upaljena.

Imas benchmark testove tipa 3dmark, geekbench... Malo ga optereti testovima, normalno je da ce se ugrejati kad bude pod punim opterecenjem, ali nije normalno da izbacuje neke greske, blokira i slicno.
Sto se tice 60Hz, kupio si tel. sa 120Hz i uzivaj na 120Hz, ako ne moze, znaci da nesto nije u redu sa relefonom. Meni je uvek na 120Hz i imam veci SoT od tvog, jos igram i igrice, a nikad mi nije iskocilo to obavestenje da mi je CPU preopterecen i da restartujem telefon.
Ako factory reset ne bi pomogao, onda je gotovo sigurno neki hardverski problem.
Edit: mozes probati i neku zahtevniju 3d igru, umesto benchmark testova. Kad se ugreje, moze se desiti da padne fps u igri, ali opet ne bi smelo da izlazi nikakvo upozorenje i da se mora restartovati telefon..

Imas benchmark testove tipa 3dmark, geekbench... Malo ga optereti testovima, normalno je da ce se ugrejati kad bude pod punim opterecenjem, ali nije normalno da izbacuje neke greske, blokira i slicno.
Sto se tice 60Hz, kupio si tel. sa 120Hz i uzivaj na 120Hz, ako ne moze, znaci da nesto nije u redu sa relefonom. Meni je uvek na 120Hz i imam veci SoT od tvog, jos igram i igrice, a nikad mi nije iskocilo to obavestenje da mi je CPU preopterecen i da restartujem telefon.
Ako factory reset ne bi pomogao, onda je gotovo sigurno neki hardverski problem.
Edit: mozes probati i neku zahtevniju 3d igru, umesto benchmark testova. Kad se ugreje, moze se desiti da padne fps u igri, ali opet ne bi smelo da izlazi nikakvo upozorenje i da se mora restartovati telefon..
Pa tako je.Sad sam u dilemi samo sta sam iskljucio,da li sam iskljucio,obrisao...ne znam da li je aplikacija ili nesto u podesavanjima.
Kako da znam ako se slucajno ne pojavi,evo do sada nije se pojavilo.Film u FHD 1h35min i svuklo 20% baterije.Oko 4.75min na 60Hz.
Sacu pogledati te testove...

TEST 1 GEEK CPU na 60Hz nije se ni smlacio telefon evo rezultata jer nista ne razumem.Baterija spala 1%

TEST 2 GEEK COMPUTE na 60Hz nije se ni smlacio telefon evo rezultata jer nista ne razumem.Baterija spala 1%

TEST 3 3D Mark Wild Life 60Hz opet nije se ni smlacio evo rezultata a baterija down 1%

E sad prelazim ma 120Hz 🤒

Prilozi

• Screenshot_20221214-195114_3DMark.jpg
    Screenshot_20221214-195114_3DMark.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 4
  • Screenshot_20221214-195108_3DMark.jpg
    Screenshot_20221214-195108_3DMark.jpg
    81.5 KB · Pregleda: 2
  • Screenshot_20221214-195043_3DMark.jpg
    Screenshot_20221214-195043_3DMark.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:
TEST 1 GEEK CPU na 120Hz blago se smlacio telefon evo rezultata jer nista ne razumem.Baterija spala 1%

TEST 2 GEEK COMPUTE na 120Hz blago se smlacio telefon evo rezultata jer nista ne razumem.Baterija spala 1%-1.5%

TEST 3 3D Mark Wild Life 120Hz blago se smlacio evo rezultata a baterija down 1%

E sad ako neko moze da mi kaze sta jos da uradim testiram,nije se grejao,nije nista prikazao,izbacio itd...Fino se ponasa,moze li neko da desifruje i rezultate ako sta ima zanimljivo?Hvala!

Prilozi

• Screenshot_20221214-200845_3DMark.jpg
    Screenshot_20221214-200845_3DMark.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 3
  • Screenshot_20221214-200829_3DMark.jpg
    Screenshot_20221214-200829_3DMark.jpg
    77.2 KB · Pregleda: 2
  • 1671045025419.png
    1671045025419.png
    216.5 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
Probaj fabricki reset, mozda ga neki gremlin drnda u pozadini

Uzeo telefon.
prilikom setapa trebalo je namestiti google nalog, samsung nalog i tu kod samsung naloga ja sam izabrao register with google accout ili vać kako se zove opcija,
uglavnom u tim nekim koracima registracije ispalo je da je moj gmail nalog registrovan na neki drugi broj ... uglavnom posle pola sata kliktanja promenio sam podatke, posle sam promenio i šifru na gmailu ali mi, kad odem u settings, samsung account pa profile info pod Country of rregon piše "Iraq" i ne mogu to da promenim!
Jel može to nekako da se sredi? i kako?
I kako da se logujem na kompu na taj samsung nalog kad mi na kompu ne nudi da se ulogujem preko googla! već treba šifru upisati!
Ispod profile info ima stavka Devices, jel može to da se promeni, piše "tara's S20 FE"
Telefon je uzet nov u radnji u BG i ovo mi je prvi samsung.

Poslednja izmena:
Moguce da je pokupio lokaciju sa Gmaila, ako si stavio Iraq promeni na Serbia tamo pa se izloguj i uloguj na Samsung account na telefonu

Ne mogu da nađem gde se to nalazi, gledam na kompu pdešavanjja google naloga.
Zaboravih da napomenem još nisam stavio sim karticu u telefon! Ne znam koliko to igra ulogu!

Pa jel dobro ovo,meni za sada
Probaj fabricki reset, mozda ga neki gremlin drnda u pozadini
da kucnem u drvo...od sinoc od kad se ugasio...iskreno trenutno mi je SMRT ako bi trebao da odradim fabricki zbog svih aplikacija koje imam.
Nego,evo rezultata baterije i potrosnje...do 60% je bila usteda 60Hz a od 60% sam stavio na 120Hz,iakljucena usteda.
Nisam dobio niti imam A13 nadogradnju,to samo meni ili...jel poceo da stize?

I sta konkretno znaci ovo za bateriju na drugoj slici?😐

Prilozi

• Screenshot_20221214-204104_Device care.jpg
    Screenshot_20221214-204104_Device care.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20221214-204558.jpg
    Screenshot_20221214-204558.jpg
    56.4 KB · Pregleda: 21
Udji na Gmail na telefonu,
pipni gore desno slovo,
odi na google account,
personal info
skroluj dole dok ne vidis general preferences for the web
idi na preferred Language -> Serbia
usput promeni bilo gde gde vidis Iraq na Serbia ili Srbija, kako god da pise

@CaptainCrash 3.5h sa tolikom potrosnjom je skroz ok, samo i na 120Hz bi trebalo da drzi bolje, imas kod mene jedan prosecan dan na slici, malo dopunjen na kraju ali nebitno malo

Ovo na drugoj slici ti je iz neke druge aplikacije ali svakako je nebitno, donji broj je broj punjenja baterije, tj. koliko si puta punio telefon

EDIT 2: jao pa tebi je sve belo, prebaci se na Dark mode jer i to ti jede bateriju

Prilozi

• Screenshot_20221214-205302_Device care.jpg
    Screenshot_20221214-205302_Device care.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 35
Ja sam mislio da je to broj koliko puta je baterija srozana na 0% tj koliko puta je dosao do mere da se ugasi sa 0%...omg!
Dark...ih ne znam,ako mi verujes to nikad ali nikad nisam koristio,probao jesam i mene ubi tj ubi mi oci.
Tebi 6h rada a baterija 55-60% na 120Hz!?
🤤🤤

Upali dark mode i ukljuci Eye Comfort Shield, to ti je kao Night Light na Win10, blago pozuti ekran. Ubija te plava boja i mozda prejako osvetljenje ekrana, zategni i to malo ili stavi na auto

To je kombinacija vise WiFi + manje Data, ali morao bi bolje da drzi ako je Snap i ako je baterija u ok stanju

Udji na Gmail na telefonu,
pipni gore desno slovo,
odi na google account,
personal info
skroluj dole dok ne vidis general preferences for the web
idi na preferred Language -> Serbia
usput promeni bilo gde gde vidis Iraq na Serbia ili Srbija, kako god da pise

Uradio, nigde nije pisalo Iraq,
Preferiranij jezik mi je bio engleski, stavio na srpski (i serbia) i ništa se nije promenilo!

Video sam to ali ne mogu da nađem nigde 3ći korak: From samsung.com/ae footer click Your Service.
Probao sam lajv čet, tu su me izbacili čim su čuli da sam iz srbije, kao nisu oni nadležni, uglavnom našao sam tel broj podrške pa ću ih zvati sutra.
Sad još da isčačkam srpsku tastaturu da vidim odma ih čćđž ... i swajp tastaturu.
I hvala na pomoći :)

Video sam to ali ne mogu da nađem nigde 3ći korak: From samsung.com/ae footer click Your Service.
Probao sam lajv čet, tu su me izbacili čim su čuli da sam iz srbije, kao nisu oni nadležni, uglavnom našao sam tel broj podrške pa ću ih zvati sutra.
Sad još da isčačkam srpsku tastaturu da vidim odma ih čćđž ... i swajp tastaturu.
I hvala na pomoći :)
Jel Exynos ili SD?

Pitao sam, rekli su mi u prodavnici da je SD.
Guglao sam oznaku (SM-G781B/DS), na samsungovom sajtu piše isto da je SD.

Isao sam na rucno trazenje i dobio A13 🤤🤤🤤
Instalirao iz momenta i to je to.Nema dodatnih nekih zakrpa itd?Samo to osnovno?Inace ostavio sam nelu pozadinu,auto osvetljenje,iskljuceno ono zuto svetlo za oci i na 120Hz...ne greje se,ne secka,ne trokira za sada i lepo radi zaista 🤐👍 samo da potraje.Nisam isao na reset jer imam 30+ aplikacija instaliranih i podesenih tj uneti user i pass..i taman sam podesio kako mi odgovara ekran itd.
Nije jos baterija merodavna jer je tek instalirano a inace.
Iskljicio sam konacno onaj dodatni RAM,smatram da mi ne treba bar se nadam i non stop mi t
stoji ovde brso aplikacija koje ne koristim,obriaem sve i vratim se opet i opet sve i opet sve stoje,tako mozes do besvesti.
Ima li neka kratenija tastatura od ove Samsung da probam?🤔
Ima tu jos malo da se cacka,inace telefon je extra 😊 ...da kucnem u vodr!!
Samo mi i dalje nije jasno sta je onaj dan bilo i zasto je trazio restart...samo da je sve u redu 🤞🤞🤞🤞
Sad se setih da sam taj dan ili dan ranije usao negde,pitaj Boga gde i secam se da sam ogranicio procesor na so 70% rada i mozda jos neato,zasto i iz kog razloga,radi kakve ustede,pojma nemam
Sad ae ne mogu setiti i vratiti tamo.Ne znam da li to mozda ima veze i zna li neko gde aam mogao da udjem?
Hvala pa se javljam sa daljim iskustvima🤝🙌👐👏🫶

Temperatura visoka?😱😱😱

Prilozi

• Screenshot_20221215_183834_Device care.jpg
    Screenshot_20221215_183834_Device care.jpg
    55.6 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20221215_195755.jpg
    Screenshot_20221215_195755.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Tastatura samo GBoard, ne treba ti druga.

Za CPU instaliraj CPU-Z i proveri da li procesor obara takt, mnogo je 44C za normalan rezim rada

Stiglo i nama Arapima azuriranje, javljam utiske

Prilozi

• Screenshot_20221215-200509_Software update.jpg
    Screenshot_20221215-200509_Software update.jpg
    89.3 KB · Pregleda: 26
Tastatura samo GBoard, ne treba ti druga.

Za CPU instaliraj CPU-Z i proveri da li procesor obara takt, mnogo je 44C za normalan rezim rada

Stiglo i nama Arapima azuriranje, javljam utiske
Evo slika,Gboard deluje kul 🙃
A zadnja slika...skinuo neki HEALTH BATTERY test,ja mislio prikazace Bog zna sta,ono kao sto se vidi nabilo temperaturu svega a nista zivo prikazalo nije.Pise test pass i to je to..Boze sacuvaj!
Dainogo trosi accybattery koji svi hvale i predlazu o da li tamo prikaze zdravlje u procentima,koliko je potrebno da se koristi da bi se dobio taj info i da li mnogo crpi bateriju posto kada instaliram meni non stop stoji upaljeno?
***e ovo smece od aplikacije vise nabilo temp.nego dok sam igrao igricu nekih 30min..uzas...
Inace takt procesora je slikan u razmaku od 1-2 sek....

Da li je realno da video koji je u 480 ili 720p na YT MANJE SKINE BATERIJE nego kad surfujem,gledam,citam veati otd...a pri tome temp oko 35c procesora?Ispada da gledam YT da bi baterija duze trajala,bas sam uporedjivao,pa skoro po 8-9 min traje 1% dok ne padne.

Prilozi

• Screenshot_20221216_164811_CPU-Z.jpg
    Screenshot_20221216_164811_CPU-Z.jpg
    92 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20221216_164804_CPU-Z.jpg
    Screenshot_20221216_164804_CPU-Z.jpg
    93.5 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_20221216_163406.jpg
    Screenshot_20221216_163406.jpg
    52.6 KB · Pregleda: 28
Ja ne pamtim kad sam na telefonu koristi išta osim gboarda.
Ništa drugo mi ne odgovara.

Kapetane imam utisak da imas jedno 20 nebitnih aplikacija, ne treba ti nijedna od ovih info aplikacija, samo CPU-Z.

Okaci screenshot instaliranih aplikacija da vidimo sta imas instalirano (ako nije problem naravno).

Kapetane imam utisak da imas jedno 20 nebitnih aplikacija, ne treba ti nijedna od ovih info aplikacija, samo CPU-Z.

Okaci screenshot instaliranih aplikacija da vidimo sta imas instalirano (ako nije problem naravno).
Ista situacija kao prosli put prilikom punjenja,baterija super do 6%,nakon toga za 2min pada sa 6% na 1%.To znaci!?
Sto se tice reseta,sta bi se dobilo i da li bi to nesto pomoglo jer to nikad u zivotu nakon update Androida nisam radio a nisam primetio neke probleme sa ranijim telefonima.
Evo aplikacija.

Prilozi

• Screenshot_20221217_090549_One UI Home.jpg
    Screenshot_20221217_090549_One UI Home.jpg
    157.9 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20221217_090553_One UI Home.jpg
    Screenshot_20221217_090553_One UI Home.jpg
    163.1 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20221217_090556_One UI Home.jpg
    Screenshot_20221217_090556_One UI Home.jpg
    160.1 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20221217_090602_One UI Home.jpg