Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Izvinjavam se sto ovde postavljam ovu poruku.
Instalirao sam ovaj 6.0 ne svidja mi se i sada zelim da se vratim na Neat ali u recowery nemam mogucnost da vidim internu memoriju gde mi je Neat i uopste ne vidim ni jedan zip fajl...kako sada da to uradim,da li bi mi neko pomogao?

Flesuj neki kernel preko odina. Nadji tar fajl i udri :)

Ovaj recimo https://drive.google.com/file/d/0B3ApZsjOd2bzQkFGdDU0MEFpYlk/view

U PDA (ili AP polje) izaberi .tar fajl. Onda start i kad flesuje, restartovace fon. Izvadi usb kabl, onda brzo drzi 3 dugmica(vol up+home+power). Odradis full wipe+wipe preload i flesujes Neat.

Poslednja izmena:
Verovatno ima onaj CM retardirani recovery. Moze i tako al' treba da trazi signed zip. Mada ko zna da l' ce i to da radi. CM13 je jos uvek alpha, pa me ne bi cudilo da ovoliko recovery brljavi :D

preko odina sam ga rcno...recovery je los,ides na apply ono nista se ne desava...
hvala na pomoci!

Ubacio sam u neki s2 neatrom da mi bude pomocni telefon jer sam ga imao pre dve godine i odusevljen sam kako radi. Sale svaka cast najbolji si!

Drugari, da podignemo temu malo iz mrtvih. :) Od pre par dana mi se stalno pojavljuju sledeće notifikacije: "android.process.acore has stopped, android.process.media has stopped, com.android.smspush has stopped, com.google.process.gapps, MTP application has stopped". Ovo prvo se pojavljuje maltene non-stop, šta god da pokušam da uradim, bukvalno se na 2,3 sekunde javlja. Znam da su to kontakti (google mi je šapnuo) i video sam da se savetuje da se uradi "clear cache/data" od "contacts/contact storage", ali za sada ne bih to da uradim jer koliko sam skontao, obrisaće mi sve kontakte. Većina kontakta mi je sinhronizovana sa google nalogom, međutim ima možda par brojeva koji nisu, a nikako ne mogu da ih saznam (pa da ih eventualno naknadno dodam). Nikako ne mogu ni export da uradim... Pretpostavljam da je najpametnije rešenje da lepo formatiram sve i reinstaliram rom. Ne znam da li bi samo reinstalacija roma bez wipe-a pomogla (da li se tako gube kontakti ili ne?)?
Inače nisam ništa petljao oko telefona (jeste da je on pomalo počeo da brljavi jer je odavno instaliran rom), samo su ažurirane aplikacije i što se 17 mesečni klinac igrao s njim (samo šalta slike i stiska home dugme). :) Ne verujem da je on mogao nešto baš toliko da uke..! :D

Ljudi ja imam na ovom telefonu slab signal, mts sam mreza ali ovo je katastrofa ja u centru grada hvatam 1 crtu 3g (H+) a kad ubacim u drugi telefon istu karticu bude 4 ili 5 crta H+. Citao sam negde da to moze biti zbog menjanja one plocice gde je port za punjenje da se na njoj nalazi neka antena, a ja sam je menjao 2 puta. E sad kako ja taj problem da resim?

Do antene je. Isti problem sam imao, i generalno se često dešava na Samsungu. Idi u neki pouzdani servis i kaži im da imaš problema sa signalom i da je do antene. Ne znam koliko sada košta, ali je meni izašlo 1000din.

Menaju ti celu onu plocicu, tj. usb konektor. :)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Mogu ja tu nešto sam da uradim da prođem tu za dž, pa ako ga dokrajčim da ponesem?

Ljudi treba mi pomoć. Ima li šanse da se povrate podaci iz Notesa nakon reinstalacije sistema? Instalirao sam ponovo Neat rom 6.3 a nisu mi rekli da treba notes da se sačuva

Jedino ako imas nandroid backup, pa da izvuces.

Sent from my m8 using Tapatalk

Ili ako je vezan za nalog pa da se odradi sync samo.

Xperia Z2

Drugari...jel moze ako nije cimanje neko detaljnije uputstvo za instalaciju ovog roma (njegove najbolje, najnovije verzije, ako ih ima vise). Ako moze sa sve uputstvom za root i sta sve bese ide uz to, valjda i cwm, ako se dobro secam. Radio sam to samo jednom u zivotu na nekom prepotopskom lg fonu pa sam sve pozaboravljao. I isto ako moze neko uputstvo da se odradi neka reparticija (ili kako bih to vec nazvao), tj. da ne bude sam onih 2gb za aplikacije nego da mi otkljuca svih 16gb da ih ja rasporedjujem kako hocu, a ne da me ogranicava. Moze i neki link (linkovi) gde je to sve lepo objasnjeno. Bio bih vam mnogo zahvalan. Znam da sam malo bezobrazan, jer to verovatno pise ovde medju ovih 500 i kusur strana, ali se nadam da cete razumeti jednog studenta kampanjca kome se opasno blizi rok pa bi izgubio silno dragoceno vreme trazeci informacije koje bi generalno stale u jedan malo duzi post. Hvala jos jednom.

Pa nije bas da pise...kolko sam video od svega samo link za download roma i karakteristike roma.

Telefon je update-ovan zadnji put na 4.1.2 i to je to. Nije mi bas najjasnija procedura. Jel treba root prvo ili ne? Kad ja skinem onaj fajl sta sam skinuo, rom? A posle pise da trazim odgovarajuci kernel. Gde da g trazim? Mislim verovatno pitam gluposti, ali *** kad ne znam. Jel moze malo detaljnije ako nije problem?

Telefon je update-ovan zadnji put na 4.1.2 i to je to. Nije mi bas najjasnija procedura. Jel treba root prvo ili ne? Kad ja skinem onaj fajl sta sam skinuo, rom? A posle pise da trazim odgovarajuci kernel. Gde da g trazim? Mislim verovatno pitam gluposti, ali *** kad ne znam. Jel moze malo detaljnije ako nije problem?
Gde ces detaljnije od ovoga. Skines NeatRom zip sa XDA, onda ovaj kernel sto sam ti dao, stavis ga na SD karticu, udjes u stock recovery, apply update from SD card i flesujes taj zip. To je kernel + root.

Onda drzis 3 dugmica (vol up + power + home istovremeno) da udjes u custom recovery. Ides wipe data pa clean to install a new ROM pa flesujes NeatRom zip.

Ili ovo drugo uputstvo iznad mog posta :)

Poslednja izmena:
Gde ces detaljnije od ovoga. Skines NeatRom zip sa XDA, onda ovaj kernel sto sam ti dao, stavis ga na SD karticu, udjes u stock recovery, apply update from SD card i flesujes taj zip. To je kernel + root.

Onda drzis 3 dugmica (vol up + power + home istovremeno) da udjes u custom recovery. Ides wipe data pa clean to install a new ROM pa flesujes NeatRom zip.

Ili ovo drugo uputstvo iznad mog posta :)
Ahaaa...znaci onaj fajl nije rom nego root i cwm. A kad instaliram taj fajl onda tek skidam neat rom pa njega instaliram? Ako sam dobro razumeo. Evo sad videh ima vise verzija roma. Koliko sam video neka v8.0 je najnovija. Da li preporucujes da skinem nju? A jesam duduk, al sta cu... :)

Prvo, niko nije duduk :)

Drugo, skini oba fajla. I NeatRom v6.4 i kernel sa onog linka sto sam ti dao. Onda flesujes iz stock recovery philz kernel kao sto napisah. Pa 3 dugmica, pa clean to install a new ROM i flesnes NeatRom zip ;)

Kao sam skapirao osnove. Sad cu probati pa vicem upomoc ako nesto zas**em. :) Nego ne rece mi, moze li na ovom kernelu da se instalira v8.0? Videh sad da je on zasnovan na KK pa se nesto mislim verovatno je bolji od v6.4? I jel ima neki nacin da izbrisem onu glupavu blokadu da za aplikacije ima samo 2gb prostora? Hval na pomoci i strpljenju. ;)

To za 'blokadu', moraš da reparticionišeš, imaš uputstvo na xda..
Neat v8.0 nije stock-based, to ti je 4.4.4 android(AOSP based), a v6.4 je android 4.1.2
Ja sam koristio v8.0, odličan je bio.
Slimsaber je takođe odličan bio koliko se sećam..

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

A kako da flasujem v8.0? Jel isto kao v6.4 kao sto mi je zile rekao? Ili ne moze sa onim kernelom?

Skini taj ROM, i open gapps.

Gapps: https://github.com/opengapps/arm/releases/download/20160516/open_gapps-arm-4.4-pico-20160516.zip

1. Ako si na 4.1.2 stock samsungu, onda skini ovaj zip http://d-h.st/mEg i prebaci ga na sd karticu telefona.

Evo uputstva za flesovanje ovog zipa u stock recovery-u

Download xxx-signed.zip kernel matching your ROM
Put the previously downloaded xxx-signed.zip file on your external sd card
Boot into stock recovery (volume up+home+power)
Select "apply update from external storage".
Now select the xxx-signed.zip file you copied in previous step
You are rooted + new PhilZ-cwm6 kernel with CWM6

Udji u recovery pomocu 3 dugmica.

2. Flesuj ovaj kitkat recovery:
https://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Advanced_Edition/i9100/philz_touch_6.48.4-i9100.zip/
Normalno flesuj kao i svaki zip. Posle toga idi u advanced pa reboot in recovery. Uglavnom pronadji reboot in recovery tu negde (mozda je u Power options)

3. Kada udje u novi recovery, uradi sledece:
1. Znaci wipe data/factory reset->clean to install new rom-> yes
2. Vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal memory (ili sdcard0 ako tako pise)
3. Nadjes taj rom NeatRom v8.0 .zip i kliknes yes i to je to. :)
4. Ako flesujes AOSP rom onda je potrebno flesovati gapps->vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal memori (ili sdcard0 ako tako pise)->nadjes .zip gapps i kliknes yes i to je to. :)

Mozes sve i sa sd kartice ako so tamo stavio fajlove. Choose from external memory ili sdcard1 zavisi kako pise od verzije recovery-a.

Hvalaaa puno. Sad sam bas razmisljao...posto je to ustvari ujakov fon mislim da je bolje da mu stavim v6.4 jer je kao stok pa nece da se gubi i morati da uci sve ponovo. :D Jos samo kad bi mi ojasnio kako da uradim onu reparticiju kad instaliram v6.4 (ili mozda to treba pre instalacije roma)? Trazio sam po xda ali slabo se snalazim tamo...a i ehglish mi nije jaca strana.

Nemoj da reparticionises. Vecu internu ne mozes dobiti. Tj. i ne preporucujem to da radis.

Vrh Dno