Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Urgent, urgent! :mad:

Imam instaliran I9100XWMS3_NeatROM_v6.4 već dve godine, JellyBean 4.1.2. U poslednjih šest meseci, tri puta se sam od sebe restartovao i upadao u bootloop pa sam morao iz recovery-ja nandroid backup pa wipe i to je rešavalo problem.

Međutim, danas se desilo isto restartovanje sam od sebe, ali više ne mogu da uđem u recovery (Volume Up + Home + Power). Sada mi samo prikazuje Samsung Galaxy SII i ne pojavljuje se ekran gde učitava NeatRom kao pre kada je upadao u bootloop. U download mod mogu da uđem (Volume Down + Home + Power), međutim, kada probam da flešujem isti rom iz Odina, ne mogu jer je u ZIP formatu (može samo sa memorijske, a njoj ne mogu da pristupim jer ne mogu da uđem u recovery, je l' te). Probao sam da flešujem isti PhilZ koji je već instaliran, PhilZ-cwm6-XWLS8-FOP-4.22.tar.md5 (instaliran je PhilZ-cwm6-XWLS8-FOP-4.22-signed.zip ali njega ne mogu opet zbog ZIP formata pa sam skinuo ovaj .tar.md5 format) ali tu dobijem FAILED grešku u Odinu. Istu grešku dobijem i kada probam da flešujem PhilZ-cwm6-XWLS8-FOP-4.35.tar.md5.

Više nemam ni jednu opciju. Šta mi je činiti? Ako mi predlažete da ubacim stock pa opet flešujem ovaj postojeći PhilZ i NeatRom 6.4, molim vas da mi date link odakle da skinem stock jer nisam siguran koju verziju smem da ubacim s obzirom da je trenutna verzija roma 4.1.2, a PhilZ-a 4.22.

Skini stock poslednji sa sammobile i flesuj odinom. Probaj par puta i daj boze da nije ono najgore

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Hvala na brzom odgovoru, Sale. Pustio sam da se skida ovaj za Španiju - I9100XWMS3_I9100FOPLS6_FOP.

Ako ne uspe da ga flešuje, je l' to znači da je brick-ovan i da je tu nemoguće bilo šta više uraditi?

Ne može da se "brickuje" s2. U najgorem slučaju je otišla matična al ajde nećemo sad o tome. Flesuj taj pa javi

Na mom je crkla matična pre neki dan. Klinac prosuo jogurt po njemu i ode...

Izgleda da je to slučaj i sa mojim. Probao dva puta da flešujem ovaj španski što sam skinuo (Odin 3.10) i opet izbaci FAIL. Probao sam opet da flešujem ali sa Odinom 1.85 i evo već više od 45 minuta stoji na BOOT u belom kvadratu u Odinu, dok u message delu Odina piše NAND Write Start! i ništa se ne dešava. Kapiram da ne bi trebalo da ga prekidam, ali ko zna koliko može ovako da čuči.

Ako posle ovog pokušaja ne uspe, to je to definitivno, menjanje matične? Najgore mi je što je, pretpostavljam, interna memorija na matičnoj i što će otići i brdo nekih slika koje su pamćene u njoj jer mi se memorijska kartica u jednom trenutnku napunila, a nisam ih bekapovao. A kada sam ga kupio novog pre pet godina, nije prošlo ni 4-5 meseci i otišla mu je matična (tako su mi rekli u servisu), samo što se tada manifestovalo time da nije mogao uopšte da se uključi.

Je l' postoji još nešto što mogu da probam da ga povratim?

Postoji repartition prvo ali će sve nestati sa interne, ***. Nadam se da si koristio Google photos
Slobodno ga prekini, više od toga ne može da se zezne

Poslednja izmena:
Nisam, nažalost, nemam običaj da koristim bilo kakav cloud.

Repartition je, pretpostavljam, pokušaj da se oživi pod pretpostavkom da nije matična. Je l' imaš neki link sa uputstvom, ako se odlučim na taj korak?

Poslaću ti ujutru. Vozim sada

Hvala ti, Sale, k'o bratu :) Mislio sam da se niko neće javiti na temi posle pet meseci od poslednjeg posta :)

Meni je nedavno ispustio plemenitu dušu S2, takođe matična. Posle mene koristila ga je supruga, fotografije od zadnjih 3-4 meseca su nestale, srećom sam cloudovao ostale pre toga. Inače je Neat rom bio na njemu. Hvala Sale na korisničkoj podršci :)

Trebalo juče da promenim rom na jednom s2. Na pamet mi odmah pade saletov neat, koji stavljen par minuta nakon preuzimanja roma. Korisnik, naravno, prezadovoljan. Hvala sale, legendo.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Meni je nedavno ispustio plemenitu dušu S2, takođe matična. Posle mene koristila ga je supruga, fotografije od zadnjih 3-4 meseca su nestale, srećom sam cloudovao ostale pre toga. Inače je Neat rom bio na njemu. Hvala Sale na korisničkoj podršci :)
Meni je ovo druga matična da crkava na jednom uređaju. Prva je crkla u garanciji dok još nisam bio počeo da se zezam sa romovima i sad ova posle jogurta
Trebalo juče da promenim rom na jednom s2. Na pamet mi odmah pade saletov neat, koji stavljen par minuta nakon preuzimanja roma. Korisnik, naravno, prezadovoljan. Hvala sale, legendo.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Hvala [emoji4]

Ubacio sam ujaku neat rom pre par meseci i sve sljaka ok, samo zeza wifi konekcija. Naime, povezem telefon na wifi i on radi i onda odjednom posle ivesnog vremena nema neta. Znaci ne izgubi vezu sa ruterom, ali nema pristup internetu. Nije do rutera, jer jos par uredjaja u kuci rade bez problema na wifi, a i sam s2 nije imao tih problema na stock romu, pa reko zbog toga da nije mozda do neat roma. Problem se resi tako sto iskljucim wifi pa ga ponovo ukljucim. Nije nesto sto ne znam ni ja koliko smeta, pretrbeo bih to radi ovako dobrog roma. Nego je problem kad recimo nekohoce da vas zove na viber i onda telefon ne zvoni, a ni ne prebaci na mobilni net jer je telefon regularno idalje povezan na wifi samo sto nema neta. Pa ako neko zna, prvenstveno Sale, kako da resim to bilo bi super. Inace rom je bombona.

Zdravo Mihajlo. Proveri da li je Keep wifi on during sleep na always u settings/wifi/advanced

Zdravo Mihajlo. Proveri da li je Keep wifi on during sleep na always u settings/wifi/advanced

Evo ovako je podeseno:
652e48653e6ec4ce5fe7c064c025840f.jpg

Prebaci na nikada pa vrati na uvek. I javi kakva je situacija

Odradio tako, pa cemo da vidimo kako se ponasa.
P.S. Malo mi nije jasno kako uz "nikada" stoji u zagradi da "povecava koriscenje podataka"? Nelogicno mi je...ako vec gasi wifi u stanju mirovanja valjda bi trebalo da smanjuje upotrebu podataka?

gasi wifi i prelaziš na mobile data... na te podatke se misli

Prebaci na nikada pa vrati na uvek. I javi kakva je situacija

Opet gubi internet na wifi. Nisam napomenuo i kad ga otkljucam ne dodje net, nego moram da gasim wifi pa da palim ponovo da se on poveze ponovo i onda tek ima pristup internetu. Sto li to radi... :\

Da li si ubacio poslednju verziju neata? 6.4? Ako jesi onda bez Full wipe-a nema pomoći. Ili bez loga. Ja koristim 6.4 i nemam ama baš nikakvih problema sa wifi a nisam primetio da se još neko žalio. Tako da... Cista instalacija pa javi

Da da...evo sad se vratohpar strana unazadd kad sam trazio pomoc oko flesovanja i videh da sam ubacio v6.4. Nisam te bas razumeo najbolje...mislis da mu radim hard reset?

V6. 4 je dobra ali ne znam kako si je instalirao, kojom procedurom, koji recovery imaš... Bekapujes sve, udjes u recovery, ako je Philz dovoljno je samo "clean to install a new rom" i instaliras ponovo Neat. Tokom instalacije izaberi Lite verziju

Pa verovatno sam po tvojim uputstvima, odavde sa foruma. Znaci skinem rom prebacim na telefon. Udjem u recovery>clean to install a new rom>i onda install zip nadjem rom i instaliram?

Ako prebacim zip roma na telefon jel nece kad radim "clean to install a new rom" da obrise taj zip roma ili da ga stavljam na sd karticu? Jel radim posle instalacije neki wipe dalvic i kes ili factory reset?
P.S. Jel nije problem za link roma?

Samo odradi clean to install a new rom, nece obrisati internu memoriju. I ne treba da radis wipe posle flesovanja.

Može link za poslednju verziju Neat ROMa za S2? Vidim da pominjete 6.4, ja to ne mogu da nađem
P. S. Treba mi i link za gapps

Poslednja izmena:
Vrh Dno