Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Fuel gauge chip problem. Ostavi telefon i baterija ce se kalibrisati. Izbegavaj stalno da restartujes uredjaj.

Kako misliš da ostavim telefon?
Instalirao sam Neat rom za 5 minuta, problem ali sam ga skinuo sa mirror linka, onaj prvi me zeznuo.
Nije problem da kupim novu bateriju ali vidim da puno njih sa ovim kineskim baterijama takođe 2x dnevno pune.... dobar je telefon da ga menjam samo zbog baterije.

Poslednja izmena:
Svima se desava to sa velikim padom procenta prilikom restarta. Nece ti pomoci nova baterija.

Znači jedino nov telefon...... :D
šteta *** odlično je urađen i ne baguje nit zeza, kamera odlična za te pare nema bolji iako je "star model".....

lol, pa to nije razlog da menjas telefon. :p
Ne desava se tako cesto, samo kada restartujes telefon (a on nije na punjacu), i to samo ponekad. I kad ti opadne % nakon restarta ce da se povecava polako..

Baterija se ne isprazni naglo vec taj cip pobrljavi i onda softver prikazuje pogresne %. Rom nije kriv, to se desava na svim romovima, jednostavno je takav hardver.

pa kako kad se ovaj Neat rom sam restartuje a onda link2sd trazi da pokrenem ponovo da ucita skripte, a onda kad zamenim bateriju posto imam dve.....

Vratice se procenat posle. Kako sad to da ti se Neat sam restartuje?

Nemam pojma slucajno sam primetio..... jedno 2-3 puta dnevno

To ti nesto debelo nije u redu ako se restartuje 2-3 puta dnevno. Odradi full wipe pa reflashuj ROM.

Ево данас није ниједном.

Kako se gasi/restartuje tel, ja kad pritisnem taster za paljenje pojavi mi se opcija za smanjenje tona/vibraciju.

Ides u settings->dipslay pa skroz dole pri dnu stikliras Reboot options.

to je prava stvar. Hvala.

Pomagajte, telefon nece da se upali, ne daje nikakve znakove zivota.
Kada stisnem power dugme nista se na ekranu ne desava, ne moze da udje ni u recovery ni u download mode, kad ga prkacim na punjac ne pokazuje nista, kad ga povezem na kompjuter takodje bez ikakvih promena. Vadio sam bateriju, vracao je, probao drugu bateriju nista ne pomaze...

Radio je normalno do pre par sati. Stavio sam ga na punjac (bio je oko 50% pun) i posle nekih sat-dva kada sam dosao da ga skinem sa punjaca nije davao nikakve znake zivota. Skinuo sam ga sa punjaca, probao sve pomenuto ali nista.
Ne znam sta da radim :(

Izvadi bateriju na 5min pa probaj opet. Ako nece probaj drugu bateriju. Ako opet nece nosi u servis, verovatno je matična

Probao sam to, ali sad cu opet.
Primetio sam da se blaaago greje u bas gornjem delu ekrana. Nije vruc, nego je ostatak telefona skroz hladan a taj deo je mlak.
U koji servis da odnesem? BGelektronik je zvanicni ali ne znam da li da nosim u njega. U svakom slucaju garancija je istekla.

Edit: Probao i nece.
Ako se menja maticna da li ostaju podaci? I ako ne ostaju da li postoji neka mogucnost da se sacuvaju (slike)? I koliko bi zamena maticne mogla da kosta?

Poslednja izmena:
Matična je koliko ja znam najskuplji deo telefona, 70% cene telefona kako vidim po cenama na drugim novim uređajima; za podatke mislim da ne možeš pre zamene matične da sačuvaš a posle možda da, možda ne.
Možda grešim, nek me neko demantuje.

Sve gubiš što je bilo na telefonu, osim eksterne sd. Vec se meni desilo to, u bgelektronik sam odneo jer je bio 3 meseca star

Odneo ga u BGelektronik i cekam da vidim sta ce da kazu.
Pitao sam koliko bi kostala zamena maticne ako je ona problem i dobio sam odgovor "mnogo", a na insistiranje i kvantifikaciju: 20.000 dinara :trust:
Pitao i na buvljaku i rekose mi da imaju za 30€, navodno original. Da li bi taj "original" sa pijace bio istog kvaliteta kao i original ili ce cpu/gpu/itd biti slabije i slicno?

Cekaj prvo da vidis sta ce da kazu.
Hahaha, gde nadje na buvljaku maticnu za S2, hahaha :D
Ne znam da li je ista, al' cenim da jeste.
20k nisi lud da das u svakom sl, a za 30e vredi probati

Javili mi da je problem maticna i da zamena nove kosta ravno 22.400 dinara :S:
Tako da definitivno odustajem od popravke kod njih, dacu samo 400 dinara za dijagnostiku.

Na buvljaku mi covek ladno vadi 4 maticne i pokazuje mi ih :D
Ne znam da li da trazim neki sa slomljenim ekranom ili da popravljam na buvljaku? Mozda da probam u jos nekom servisu ako imate predlog...

Dzabe, svaki servis će da ti naplati 20+k za to.
Ne znam šta da ti kažem, interesuje me samo kako ti je palo na pamet da tražiš matičnu ploču za mobilni telefon na buvljaku ? Hahahaha, koji si kralj. :D
Šta znam, ja bi probao to, realno ako radi - radi, ne može raditi loše ili dobro valjda.
Jesi gledao koliko se kreću cene za telefon sa razbijenim ekranom ?

Brate ja sam moj perfektan s2 platio 50e pre mesec dana.

Nosio sam ga u BGelektronik u Belvilu, pa rekoh kad sam vec tu da probam da se ogrebem za informaciju i na buvljaku kada mi je usput :D
Sa razbijenim ekranom se krecu od 20€ pa do 35€.
Nisam video da ima ocuvanog celog telefona za ispod 70€. To si ti extazy super prosao :)

Telefon je stvarno dobar sa Neat romom, zapravo super i zato hocu da ga popravim. A imam i original extended bateriju, aluminijumske bampere i ostale dodatke pa bi zaista bila steta da se baci. Makar da ga dam mami ako nista drugo, za nju bi bio vrh :)

Pa onda uzmi sa slomljenim ekranom, jos dobijes ostale delove u skucaju da ti crkne jos nesto. :)

Ali svi ti slomljeni su dobro raskantani, tako da nema nista od kamere. Na nekima fale i po par srafova...
Imam i opciju da u servisu zamenim za staru plocu koje su skinute iz S2 sa polomljenim ekranima za 25€ pa ne znam sta da radim. A hitno mi da danas odlucim...

Svaka čast za ideju da tražiš matičnu na Buvljaku :-D
Rizik ti je Buvljak ali ako si već rešio da ga popraviš, isplati se rizikovati za te pare
Postavi oglas da tražiš s2 sa polomljenim ekranom, dosta je popularan telefon, mislim da će ti neko kome ne treba dati za male pare

Vrh Dno