Evo da se i ja javim sa utiscima jer mislim da ce barem nekog zanimati i biti korisno...
Pre nekoliko dana ubacio sam Saletov NeatROM
LITE VERSION - I9100XWMS1_NeatROM_Lite_v5.1.1 , i moram da napomenem da sam vratio skoro sve app koje sam imao i ranije na telefonu, nekolicinu sam samo izbacio.
- konacno nema svih onih (meni) nepotrebnih aplikacija koje dolaze sa standardnim Android software-om, te nema ni zauzimanje pocetnih strana na ekranu kao ni memorije za app, a isto tako i tu i tamo cestih notifikacija za update istih app.
- telefon sada brze radi: brze ulazi u apps i brze izlazi iz apps bez bagova da se zamrzne ekran ili izadje notifikacija "Force Close"
- posebno mi se svidja
Status Bar gde sami mozemo podesiti sta nam je sve neophodno i sta cesto koristimo, a isto tako i poredjati ih kako nama odgovara
- za Status Bar sam za
Sound stavio opcije:
Sound+Vibrate, Vibrate i Silent. Medjutim kada ukljucim telefon onda se pojavi i opcija
samo Sound, ali kada se sve presalta ona nestane i ostane kao sto sam i podesio (mozda je to samo kod mene neki mali beznacajni bag)
- isto tako mi se svidja sto se moze ukloniti i "
Brightness slider" koji poprilicno mesta zauzima.
- puno je dodatnih novih opcija i mogucnosti izmena sto je stvarno extra, kao npr: Flashlight (sad nije potrevno insalirati app sa marketa jer vec postoji opcija u telefonu i to precica), pozicija i boja sata, baterije u obliku kruga, sam nacin otkljucavanja ekrana uz niz funkcija-precica, onda kada se prikljuce slusalice pojavi se i notifikacija i uz notifikaciju niz standardnih aplikacija za zvuk (tu bi bilo super kada bi neke mogli da izbacimo ili dodamo sami one koje koristimo, a vec nisu ubacene) tako da opet mogu da se uklone razne precice sa pocetnog ekrana kao sto su Radio, YouTube, MusicPlayer i sl.
- vidim po forumu postoje neke polemike oko konekcije na internet medjutim ja sa tim nemam problema, sve radi ok (rucno sam izbrisao proxy i promenio gprswap u gprsinternet), jedino nisam probao MMS da li ce mi raditi...
- svidja mi se i opcija
zakljucanja i
otvaranje Power Meni-a dodirom po sredini Status Bara ili duzim dodirom jer time mehanicki stedimo Power button
- na Lock Screan-u sam postavio pored prikazivanja
sata i datuma da mi pokazuje i
weather data, medjutim konstantno mi pise:
Unable to display weather data - mozda je bag mozda ja nisam nesto dobro podesio
- u porukama sam primetio da iako sam stavio najmanju velicinu texta (Volume Down), cesto kada udjem vrati mi za jedan stupanj povecanu velicinu teksta
-
najvaznija stvar jeste da: iako mi je baterija stara vec 2 ipo godine, sa standardnim Android software-om mi se praznila tokom noci 10%/h (mob. konektovan na kucni Wi-Fi, a ujutru imam par SMS-ova, mozda po koju poruku na WhatsApp i Viberu, nekoliko email-ova) i ujutru kada se probudim baterija je bukvalno prazna... Sada sa Saletovim NeatROM-om Lite v5.1.1 sve to isto + (app Facebook i Facebook Mesanger i par otvorenih konverzacija), baterija se tokom noci trosi 1.5-2%/h. Kada ga aktivno koristim preko dana (koliko sam mogao da procenim i uporedim) sada se trosi 5-7%/h. Tako da telefon znatno manje trosi bateriju i samim tim znatno duze mi traje. Svakako planiram novu bateriju da kupim pa cu ona znati pravo stanje.
Mozda sam malo oduzio post, ali smatram da ce nekom znaciti.
Sale, sve pohvale za rad i trud i naravno za NeatROM v5.1.1 i ako bude bilo nove jos bolje verzije (ako je to moguce) probacu i tu!