Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Imam jedan problem ali mislim da nije do ROM-a šta više siguran sam da nije do ROMa mislio sam da će mi ovaj ROM pomoći ali napisaću šta me muči možda možete da mi pomognete ili da ubacim u temu baš za S2 ili battery stats. Naime i na ovom (NeatROM 5.1) i na Stock ROMu mi se dešava problem sa baterijom, kada mi je telefon uključen na struju da se puni, normalno radi zaključava ekran na 30 sec očitava battery stats, kad se napuni telefon i piše charged, i kad ga skinem sa punjača on i dalje očitava da se puni, i tek posle minut dva ugasi ikonicu da je telefon pun i onda kreće zabava, battery stats mi se zakuca na 5 minuta i tako stoji ceo dan, ekran neće da ode u auto lock znači non stop svetli, jedino na dugme mogu da ugasim ekran i da ga zaključam, ako mi neko slučajno pošalje sms ili me nazove a nisam pored telefona, ekran ostaje upaljen i troši naravno struju kao nečitav, za 1 sat potroši 6% baterije. A ukoliko ga skinem sa punjača i telefon mi u tom trenutku zvučnim signalom označi da sam ga isključio sa punjača i ugasi onu ikonicu da je telefon pun tada mi telefon najnormalnije radi, sam gasi ekran na podešenih 30 sec očitava bateriju kako valja, na 10 sati potroši mi svega 2% baterije. Pokušao sam reset gauge chip sa nekim programom, da ispraznim pa da napunim bateriju na 100%, pa vadio bateriju napolje i ne vredi.

p.s.Jel može kratko uputstvo kako da flashnujem samo taj kernel ili link kako se to radi

Zamolio bih da neko od korisnika NeatROM Lite napiše ( posebno v5.xx) koliko može da traje baterija. Naj više koristim wifi internet. Na raznim forumima pišu "dva dana, guta bateriju.." Ne menja mi se ROM svaki dan a mislim da je ovo najbolje mesto za moje pitanje.

Meni traje nekad 2 dana, nekad mi traje 3-4 sata.

Inace jako glupo pitanje, jer ne koristimo svi iste aplikacije kao ti, niti imamo istu upotrebu, niti smo u istom delu grada, niti imamo isto osvetljenje.

Moraces da flesujes i sam vidis koliko traje baterija, jer na to pitanje NEMA NIKO ODGOVOR.

Poslednja izmena:
Sale primećujem da mi se APN promeni svaki put kad flešujem rom. Predpostavljam da u samom romu su već unapred postavljeni APN-ovi za sve provajdere. Ja koristim M:ts karticu i predpostavljam da bi i drugim korisnicima bilo korisno da umesto mt:s wap koristiš gprsinternet podesavanje bez proxy-ja . Iz prostog razloga što onda nema blokiranja voip portova. Ako mozes to da staviš u sledeći rom eto bila bi korisna stvar.

Znači u polje APN umesto gprswap upises kao APN gprsinternet, takodje obrises popunjene podatke u polju proxy i port. I to je to. :)

Pozdrav!

Da su nesrećnici jesu. :) Ovo sto sam izneo važi samo za mts, mislim da kod telenora i vipa nema tih problema pa njih bolje da ne diraš. :) Samo edituj kod mts pa da sa romom stize takva APN konfiguracija kakvu neće dobiti ni od operatera. :) MTS posalje konfiguracionu poruku koja ne podržava voip ondnosno blokira port 5060, mislim da drugi to ne rade. (jajare)
Ali kad se ispravi podešavanje sve radi super.:banana:

Poslednja izmena:
imam sva 3 nesrecnika i potvrdjeno je da kod druge dvojice radi bolje bez proxy, tako da... obrisano :)

Kad uključim punjenje pojavi se ikona bat.pokazuje da je skroz prazna a nije i neće da se ugasi sama već držim power dugme posle čega nestane i pojavi se kako treba.
NeatROM Lite 5.1.1 sam instalirao. Kako da rešiti ovo. Možda Skripte za čist ROM, kako se koriste?

Kad uključim punjenje pojavi se ikona bat.pokazuje da je skroz prazna a nije i neće da se ugasi sama već držim power dugme posle čega nestane i pojavi se kako treba.
NeatROM Lite 5.1.1 sam instalirao. Kako da rešiti ovo. Možda Skripte za čist ROM, kako se koriste?

Neki čudni gremlini :)
Samo udjes u recovery, wipe data, clean to install a new rom, flesujes rom, gotovo. Nije potrebna skripta

Ni do sada nisam bio oduševljen telenorovim internetom ali sad mi na 5.1.1 užasno radi. Stalno timed out i te stvari. Treba mu dugo da otvori bilo šta.

Vidim sada dosta polemike oko AP podešavanja. Za informaciju u m:tel mjeri, preko Drine, radi savršeno. I sa proxy serverom i bez njega.

Sad kad sam obrisao radi mnogo bolje ali moram to još malo duže ispitivati.

Sale ajde treba pomoć, svaki put kad pipnem i zadržim par trenutaka prst gore na status baru otvori se device options prozor kao kada držiš power dugme. Ukoliko samo pipnem sredinu status bara u tom slučaju se telefon zaključa kao da sam samo kratko pritisnuo dugme za paljenje. Vidi šta je to, možda ima neka opcija pa to tako treba, sinoć umalo nisam razbio telefon misleći da je počeo ekran da me zeza. Onda sam vratio backup starog roma, neki 3.5, i video da sve radi normalno. Čim vratim 5.0.2 ili 5.1 problem se ponovo pojavljuje.

Poslednja izmena:
Sale ajde treba pomoć, svaki put kad pipnem i zadržim par trenutaka prst gore na status baru otvori se device options prozor kao kada držiš power dugme. Ukoliko samo pipnem sredinu status bara u tom slučaju se telefon zaključa kao da sam samo kratko pritisnuo dugme za paljenje. Vidi šta je to, možda ima neka opcija pa to tako treba, sinoć umalo nisam razbio telefon misleći da je počeo ekran da me zeza. Onda sam vratio backup starog roma, neki 3.5, i video da sve radi normalno. Čim vratim 5.0.2 ili 5.1 problem se ponovo pojavljuje.

haha. pa to je dosta njih trazilo. hoce lockscreen u status baru a da se ne vidi ikonica. najlogicnije mi je bilo da bude u sredini. znaci jedan kratak dodir zakljucava ekran, duzi otvara power menu. ako ti se ne svidja evo ti zip da iskljucis
http://dfiles.eu/files/wrclrh3or?redirect

Jel ima neka dobra modovana kamera za novi neat? Imao sam onu za xxms1. Ma probaću je na ovom pa javljam.

Hvala Sale to je sredjeno. Touch screen je toliko osetljiv da se čini da svaki put kada sam hteo da spustim roletnu preko sredine uvek aktivira Device options.

Sada još nešto, pošto sumnjam na rom. Telefon nije zaključan ali kada se stavi kartica odredjene afričke zemlje jednostavno neće da je prepozna. Svima ostalima sa stock romovima rade te iste kartice. Jel moguće da rom nesto zeza?

Hvala Sale to je sredjeno. Touch screen je toliko osetljiv da se čini da svaki put kada sam hteo da spustim roletnu preko sredine uvek aktivira Device options.

Sada još nešto, pošto sumnjam na rom. Telefon nije zaključan ali kada se stavi kartica odredjene afričke zemlje jednostavno neće da je prepozna. Svima ostalima sa stock romovima rade te iste kartice. Jel moguće da rom nesto zeza?

Nije moguće. Moguće je jedino da nema podešavanja interneta za tu mrežu

Vrh Dno