Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Sale primećujem da mi se APN promeni svaki put kad flešujem rom. Predpostavljam da u samom romu su već unapred postavljeni APN-ovi za sve provajdere. Ja koristim M:ts karticu i predpostavljam da bi i drugim korisnicima bilo korisno da umesto mt:s wap koristiš gprsinternet podesavanje bez proxy-ja . Iz prostog razloga što onda nema blokiranja voip portova. Ako mozes to da staviš u sledeći rom eto bila bi korisna stvar.

Znači u polje APN umesto gprswap upises kao APN gprsinternet, takodje obrises popunjene podatke u polju proxy i port. I to je to. :)

Pozdrav!

Da li mi sami možemo to da uradimo kod sebe? Prvo gde se nalazi taj fajl da napravimo sigurnosnu kopiju (bekap) i koji je postupak? Da li se ide u Settings>Wireless&networks>Mobile networks>Access point names>MTS RS(gprswap) pa tu promenimo ime i obrišemo proxy ili je nešto drugačije?

Ide se u settings, tu promenis APN: grsinternet (mozes i ime profila ali to nema uticaja), i izbrises proxy i port i sacuvas posle toga podesavanja.

Sale svaka cast za poslednji lite, nisam menjao od proleca i vidim da si implementirao dosta stvari u lite verziju tako da ne moram da ubacujem aromu jer vec ima te stvari koje sam ubacivao iz arome. I cini mi se da trosi manje ram memorije nego verzija koju sam imao do sada.

Poslednja izmena:
To sam naglasio u zadnjoj da sam sredio ram. Sad će još jedna verzija još brza, sigurnija i mislim da stavljamo tačku na s2

Sjajna vest. Imao sam već par ciklusa punjenja i nešto mi se čini da se brže prazni baterija. Apolo regular je kernel.

Takođe sam to primetio, dosta brzo srče bateriju.

I ja sam pokušao sa Apolom, ali na kraju mi sam se vratio na PhilZ. Za moje potrebe on mi bolje "čuva" bateriju.

Svaka čast ovo je najbolji rom do sada. Telefon mi radi bez greške i brzo. Odustao sam da ga menjam. Uopšte se ne isplati menjati ovakav telefon osim ako ne želiš veći ekran. Ni jedan ne radi ovako dobro. Danas sam još jednom isprobao sve modele po radnjama i S2 sa ovim romom je neprikosnoven medju telefonima ove veličine. Pogotovo zato što samsung ima taj slide to call i slade to message koji ne bih menjao nizašta. Stvarno S2 sa Sašinim romom je još uvek najbolji telefon.

100% se slažem sa ovim! Rom je stvarno ekstra i nikakvi dodaci mi nisu potrebni. Ipak, voleo bih da promenim ikone u AOSP verziju pa vas molim da mi preporučite neku dobru temu koja dobro radi sa Neat-om 5.1.1. Znam da ovo dolazi sa Aromom ali ne želim da menjam ništa osim ikonica.

I ja sam pokušao sa Apolom, ali na kraju mi sam se vratio na PhilZ. Za moje potrebe on mi bolje "čuva" bateriju.
Pa zar nije Phillz isti kao Apolo light, samo sto Apolo jos ima podrsku za bln?

Ja nisam probao lite verziju nego regular. Pošto mi svjetljenje dugmića nije bitno ostajem na philz-u.

I ja bi da mi nije bitno

Da li bi ekran trebao da se ugasi u toku razgovora ako su prikljucene slusalice? Ja primetio da se i posle nekoliko minuta razgovora ekran nije iskljucio iako mi je podesen timeout na 15 sekundi.

100% se slažem sa ovim! Rom je stvarno ekstra i nikakvi dodaci mi nisu potrebni. Ipak, voleo bih da promenim ikone u AOSP verziju pa vas molim da mi preporučite neku dobru temu koja dobro radi sa Neat-om 5.1.1. Znam da ovo dolazi sa Aromom ali ne želim da menjam ništa osim ikonica.

Verovatno glupo pitanje, ali nisam najbolje ispratio temu pa me interesuje da li se neat romom (lite) dolazi klasicna samsung app za slikanje tj da li je kvalitet fotki sa ovim romom isti kao i sa stock samsungovim za s2 (znam da je za s3 kada se stavi asop bude nebo i zemlja i to je pored same velicine s3 bio jedini razlog zasto sam prodao isti)!!?

Bolji :D
Salim se, obzirom da je Neat ROM, u stvari, unapredjen stock, kvalitet je identican.

Super, vidim i da je ulazak u meni prebacen na sredinu umesto da stoji u donjem desnom uglu. Jos me interesuje samo jedna stvar, da li u imeniku moze da se slajduje i prebacuje izmedju brojeva, favorita itd (levo, desno) ili mora da se klikce po tabovima koji se nalaze na vrhu ekrana (kao kod redovnog samsung softvera), sto ljudima sa manjim sakama automatski znaci da moraju da koriste i drugu ruku?!

Ne može, zato što ima slide to call i slide to sms. Ako ti to ne odgovara, uvek možeš da staviš neku aplikaciju za kontakte.

Zar baš niko ne zna koliko bln troši bateriju? Nisam previše pratio temu, sećam se nekih priča da ne dozvoljava deep sleep, ali je to bilo odavno...

Ja imam Apolo kernel i koristim blnww. On ne nože da se namesti da se posle nekog vremena isključi ali zato dozvoljava deep sleep. Nije mi nikad radio duže od pola sata, a za to vreme je potrošio zanemarljivo malo baterije.

Ja sam bln "koristio" nekih 10 dana i za to vrijeme možda 2 puta opazio njegovu notifikaciju.
Potrošnja baterije je bila neznatno veća, ali za mene je upotrebna vrijednost bila još manja. :)

Evo da se i ja javim sa utiscima jer mislim da ce barem nekog zanimati i biti korisno...
Pre nekoliko dana ubacio sam Saletov NeatROM LITE VERSION - I9100XWMS1_NeatROM_Lite_v5.1.1 , i moram da napomenem da sam vratio skoro sve app koje sam imao i ranije na telefonu, nekolicinu sam samo izbacio.
- konacno nema svih onih (meni) nepotrebnih aplikacija koje dolaze sa standardnim Android software-om, te nema ni zauzimanje pocetnih strana na ekranu kao ni memorije za app, a isto tako i tu i tamo cestih notifikacija za update istih app.
- telefon sada brze radi: brze ulazi u apps i brze izlazi iz apps bez bagova da se zamrzne ekran ili izadje notifikacija "Force Close"
- posebno mi se svidja Status Bar gde sami mozemo podesiti sta nam je sve neophodno i sta cesto koristimo, a isto tako i poredjati ih kako nama odgovara
- za Status Bar sam za Sound stavio opcije: Sound+Vibrate, Vibrate i Silent. Medjutim kada ukljucim telefon onda se pojavi i opcija samo Sound, ali kada se sve presalta ona nestane i ostane kao sto sam i podesio (mozda je to samo kod mene neki mali beznacajni bag)
- isto tako mi se svidja sto se moze ukloniti i "Brightness slider" koji poprilicno mesta zauzima.
- puno je dodatnih novih opcija i mogucnosti izmena sto je stvarno extra, kao npr: Flashlight (sad nije potrevno insalirati app sa marketa jer vec postoji opcija u telefonu i to precica), pozicija i boja sata, baterije u obliku kruga, sam nacin otkljucavanja ekrana uz niz funkcija-precica, onda kada se prikljuce slusalice pojavi se i notifikacija i uz notifikaciju niz standardnih aplikacija za zvuk (tu bi bilo super kada bi neke mogli da izbacimo ili dodamo sami one koje koristimo, a vec nisu ubacene) tako da opet mogu da se uklone razne precice sa pocetnog ekrana kao sto su Radio, YouTube, MusicPlayer i sl.
- vidim po forumu postoje neke polemike oko konekcije na internet medjutim ja sa tim nemam problema, sve radi ok (rucno sam izbrisao proxy i promenio gprswap u gprsinternet), jedino nisam probao MMS da li ce mi raditi...
- svidja mi se i opcija zakljucanja i otvaranje Power Meni-a dodirom po sredini Status Bara ili duzim dodirom jer time mehanicki stedimo Power button
- na Lock Screan-u sam postavio pored prikazivanja sata i datuma da mi pokazuje i weather data, medjutim konstantno mi pise: Unable to display weather data - mozda je bag mozda ja nisam nesto dobro podesio
- u porukama sam primetio da iako sam stavio najmanju velicinu texta (Volume Down), cesto kada udjem vrati mi za jedan stupanj povecanu velicinu teksta
- najvaznija stvar jeste da: iako mi je baterija stara vec 2 ipo godine, sa standardnim Android software-om mi se praznila tokom noci 10%/h (mob. konektovan na kucni Wi-Fi, a ujutru imam par SMS-ova, mozda po koju poruku na WhatsApp i Viberu, nekoliko email-ova) i ujutru kada se probudim baterija je bukvalno prazna... Sada sa Saletovim NeatROM-om Lite v5.1.1 sve to isto + (app Facebook i Facebook Mesanger i par otvorenih konverzacija), baterija se tokom noci trosi 1.5-2%/h. Kada ga aktivno koristim preko dana (koliko sam mogao da procenim i uporedim) sada se trosi 5-7%/h. Tako da telefon znatno manje trosi bateriju i samim tim znatno duze mi traje. Svakako planiram novu bateriju da kupim pa cu ona znati pravo stanje.

Mozda sam malo oduzio post, ali smatram da ce nekom znaciti.
Sale, sve pohvale za rad i trud i naravno za NeatROM v5.1.1 i ako bude bilo nove jos bolje verzije (ako je to moguce) probacu i tu! :)

E tako se to radi :) i bagovi i dobre stvari. Svaka čast

Niko mi nije pomenuo za taj AccuWeather widget, moraću to ispitati pre novog rom-a. Hvala na odličnom feedback-u

E tako se to radi :) i bagovi i dobre stvari. Svaka čast

Niko mi nije pomenuo za taj AccuWeather widget, moraću to ispitati pre novog rom-a. Hvala na odličnom feedback-u

Jesam ubacio NeatROM pre par dana, ali sam morao malo da se zadrzim da isprobam, vidim, procenim. Uglavnom, mislim da sam najvaznije rekao, a ako nesto primetim ili se nesto desi (nadam se da nece) javljam. Da postoji nesto sto ne valja ili smeta, to bi se odmah primetilo, a posto se nije do sada pojavilo i primetilo... :D

Hvala tebi Sale, sve pohvale! :happy:
Trebao sam mnogo ranije da pocnem da pratim temu, a ne s vremena na vreme da se pojavim i pola stvari ne vidim i ne procitam. :trust:

Sale, može li se nekako u aosp locksreen-u namestiti da postoje samo prečice za otključavanje i kameru? Često mi se desi da slučajno kliknem na sms ikonicu a ona uvek otvara stock aplikaciju koju ja ne koristim. Ili da me ta prečica makar vodi ka Textri a ne ka stock aplikiciji? Zamrzavanje stock aplikacije nije opcija, kada to uradim i preko lock screen-a kliknem na nju telefon se reboot-uje.

I drugo pitanje. Na XWMS1 sam stavio JB reloaded temu od Crussadera (ono verziju koju si ti modovao da može da radi na MS1) i sve je super samo mi nedostaje okrugla plava ikonica za bateriju. Navika još od Vertumusove teme za S2 :). Može li se nekako ubaciti ta ikonica, ne mogu sam da pronađem a tražio sam baš dugo? Kada je instaliram iz aroma mod-a od Jeetu-a preko JB Reloaded imam okruglu plavu ikonicu ali posle nekog vremena krene da mi brljavi (baterija je na 100% pa mi prikaže oznaku kao da se puni, pa posle nekog vremena pokaže 98% itd.)

Poslednja izmena:
u systemUi.apk u folderu drawable-hdpi
otvoriš ga u rar-u (ne raspakuješ) i tu nađeš 204 ikonice za bateriju i zameniš ih ovim.
mislim da će ti sale to jasnije objasniti.
meni je zgodnije da ih zamenim u nekom modu koji flesujem pre flesovanja

Ovo nisu zipovi za flešovanje? Kako da ih stavim?

Nimbus ti je skoro objasnio. Otvoriš winrarom Reloaded theme i ides u preload symlink system app systemui res drawable-hdpi i ubaciš 204 ikonice koje hoces, zatvoriš zip i flesujes. Pošto si vec mešao Reloaded i aromu, najbolje pre toga da uradis reflash roma bez wipe, restart pa onda instaliraš tu modifikovanu temu

Sale, može li se nekako u aosp locksreen-u namestiti da postoje samo prečice za otključavanje i kameru? Često mi se desi da slučajno kliknem na sms ikonicu a ona uvek otvara stock aplikaciju koju ja ne koristim. Ili da me ta prečica makar vodi ka Textri a ne ka stock aplikiciji? Zamrzavanje stock aplikacije nije opcija, kada to uradim i preko lock screen-a kliknem na nju telefon se reboot-uje.

I drugo pitanje. Na XWMS1 sam stavio JB reloaded temu od Crussadera (ono verziju koju si ti modovao da može da radi na MS1) i sve je super samo mi nedostaje okrugla plava ikonica za bateriju. Navika još od Vertumusove teme za S2 :). Može li se nekako ubaciti ta ikonica, ne mogu sam da pronađem a tražio sam baš dugo? Kada je instaliram iz aroma mod-a od Jeetu-a preko JB Reloaded imam okruglu plavu ikonicu ali posle nekog vremena krene da mi brljavi (baterija je na 100% pa mi prikaže oznaku kao da se puni, pa posle nekog vremena pokaže 98% itd.)

Moze da se izbriše ako me podsetis sutra uveče :)

Iskreno da ti kažem, mislim da je za accuweather najvažnije to što je potpuno netačan. Ja uopšte ne koristim accu kao source za prognozu jer nema veze sa životom. Vrlo često ni podatak o trenutnoj temperaturi nije blizu stvarnoj. Zbog toga nisam ni probao widget za lockscreen.

Na telefonu koristim BW i weatherunderground kao server. Nije 100% tačan, ali je tačniji od domaće prognoze. Ne znam da li postoji još neki widget koji koristi wu kao server.

Hvala Nimbus i Sale, ubacio sam bateriju i sada je sve savršeno :happy:

Vrh Dno