Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Koliko vam traje baterija na NEAT FULL ovom poslednjem? Nemam neki reper za poredjenje ali ovako po osecaju mi se cini da traje krace nego na neat rom 3.5 ICS ? Inace vizuelno mi je sad telefon lepsi a i neki subjektivni ocecaj da radi puno brze...

Pre bilo kakvog zaljenja na bateriju, full wipe, format svega, clean install, obrisite bloat, obrisite gmaps i sve sto vam radi u pozadini, upalite bbs i ostavite telefon 4 sata da radi. ostavite dump file na temi ili mozete lepo da vidite i sami sta je budilo telefon...

I nemojte uporedjivati ICS sa JB, je ne moze i ne sme da se uporedjuje.
...

Sta nam je sa Saletom? Jel mrda? :p
Sale, ne znam da li ti je neko prijavio, ali jedan od modova u "LSJ_Reloaded_Mods_1" mislim da je AdvanceS izgleda ovako:

Kao sto vidis bela strafta se pojavila na vrhu iza sata. Na prethodnom ROM-u mi je sve bilo OK.

To se obrati crusader-u, a ne Saletu

Nakon 24 sata NeatROM-a utisak je da sve radi OK. Čak i fluidnije nego na CM9, ali valjda je to i normalno obzirom da je ono ipak bio 4.0.4.
E sada obzirom da sam prešao sa CM-a iskreno nedostaje mi dosta nekih custom opcija. Valjda će to biti riješeno nekim od modova. Za sada čekanje dok Sale ne ispegla mod baš sa ovu posljednju verziju ROM-a.

da li je moguce vratiti boot sound i kako na 4.2 ?..............

edit:reseno.....ne nalazi se u system/etc nego u system/media/audio/ui

Poslednja izmena:
obrisite bloat, obrisite gmaps i sve sto vam radi u pozadini, upalite bbs i ostavite telefon 4 sata da radi.
Mozes li malo preciznije da objasnis kako se radi gore navedeno?

Obrišeš bloat(nepotrebne sistemske samsung aplikacije i ostale) obrišeš gmaps ili ako koristiš iskljucis location u settings-u + sa autostarts poiskljucujes sve skoro što ima veze sa maps i lokacijom... Instaliraš bbs poslednji stable 1.11 ili 1.10 ne sećam se i napuniš telefon do kraja... Telefon ne diraš 4 sata ostavi ga da normalno radi, posle toga odeš u bbs namestiš unplugged i odradis dump. Okaci u bbs temi taj dump i reci ce ti šta ti vuče bateriju, ako misliš da ti nesto krlja u pozadini.

Sta znaci ne diras tel. 4 sata? Ukljucen ili iskljucen wifi, data? Poruke, pozivi?

Znači da ga ne čačkaš 4 sata ni poruke ni pozivi ni email ni ništa, samo ne diraj i odradis posle dump iz BBS-a. Uključi wifi i sync slobodno, taman da se vidi šta vuče.

Poslednja izmena:
ima li neke razlike izmedju XWLS8_NeatROM_Lite_v4.1 i XWLS8_NeatROM_Lite_v4.2 ili je to isti rom?

Sale instalirao sam ovaj novi "NeatROM Lite 4.2" ali mi i dalje ne rade podesavanja za "Lock screen". Cim hocu da udjem u "Lock screen options" "Settings UI" se zabode i resetuje.

Kada budes odradio wipe (SVEGA) lepo nece biti problema i da se stavljaju modovi iskljucivo za LS8. A osecam da nisi odradio nesto i pojavio ti se error. Mislim svima se pojavi error, jer misle da znaju umesto da prate uputstvo.

Nisam siguran ali mislim da je slyah kernel 6.0beta4, telefon mi 3 puta za kratko vreme zabode i onda mora opet da flešujem rom (možda je moglo i samo kernel sa flešujem) , sad sam ostavio Philz kernel pa ću vidim.
Edit:Naravno clean install sam radio, i to 2x sam sve brisao, i onu skriptu za wipe kernel.

Poslednja izmena:
ubacio sam rom koji je djilkosh izbacio i sve radi ok i izgubio mi se onaj zuti trougao koji se pojavljivao prilikom podizanja sistema koji me je uzasno nervirao :)

Poslednja izmena:
Kada budes odradio wipe (SVEGA) lepo nece biti problema i da se stavljaju modovi iskljucivo za LS8. A osecam da nisi odradio nesto i pojavio ti se error. Mislim svima se pojavi error, jer misle da znaju umesto da prate uputstvo.

Druze odradio sam Full Wipe (Pobrisao data/factory reset + cache partition + dalvik cache + format system) i na sveze instalirao NeatROM 4.2. Onaj problem koji sam imao je resen, medjutim koliko vidim (laik sam) da li je moguce da sam ovim pregazio i kernel? Posto vidim da mi ne stoji da mi je Siyah kernel instaliran vec "dpi@DELL166 #3" ... Moje pitanje je da li nakon svakog Full Wipe poteza, moram ponovo instalirati i Siyah kernel?

Druze odradio sam Full Wipe (Pobrisao data/factory reset + cache partition + dalvik cache + format system) i na sveze instalirao NeatROM 4.2. Onaj problem koji sam imao je resen, medjutim koliko vidim (laik sam) da li je moguce da sam ovim pregazio i kernel? Posto vidim da mi ne stoji da mi je Siyah kernel instaliran vec "dpi@DELL166 #3" ... Moje pitanje je da li nakon svakog Full Wipe poteza, moram ponovo instalirati i Siyah kernel?

i ja sam laik ali mislim da kad instaliras rom u njemu je vec sadrzan kernel bas taj koji si napisao tako da ako hoces siyah moras ponovo samo njega da flesnes...

inace ja sam malopre instalirao oficial rom koji je djilkosh izbacio i izgubio mi se zuti trougao koji obavastava ako nije originalni rom,a probao sam i neatlite juce...

Poslednja izmena:

Moraš :)

I ja imam problem sa baterijom a postavio sam 4.1 Lite bez brisanja preko neke starije verzije NEAT-a sa ICS 4.04. Ovo je postupak koji sam sprovodio nekoliko puta u poslednjih godinu dana, sa skoro svakom novom verzijom i nikada nije bilo problema. Sada mi baterija traje 30% manje nego ranije.

Poslušao sam savet, ubio sinhronizaciju gmaps i stanje je nešto bolje ali i dalje nije to to. Nemam baš vremena da se zezam sa bbs-om i da čekam da ga neko pogleda (putujem pa bih to brzo da rešim jer mi treba telefon koji radi ceo dan) pa sam instalirao Gsam Battery Monitor. Koliko vidim, najveću potrošnju imaju ekran, Kernel (Android OS) i Android system procesi.

1. Isti dan kada sam flešnuo 4.1 sam dodao i novu mSD karticu u telefon (Transcend 16GB, Class 10). Da li je moguće da je zbog toga porasla potrošnja?
2. Šta mislite, ima li smisla da probam neki drugi kernel?
3. Na kraju, da li mislite da bi Full Wipe instalacija 4.2 pomogla?

Poslednja izmena:
Ja sam stavio Neat Lite 4.1, sa full wipe, i imam identičnu situaciju kao i Aragorn. 30 do 50% brže troši bateriju. I to sada preko vikenda, kad skoro ne pipam telefon (službeni). Najveću potrošnju prijavljuje Screen, što mi nije logično, obično je ugašen, niko se ne igra niti slično.

Ja sam za sada zadovoljan kako mi drzi baterija obzirom da se ROM jos nije slego sto bi reko neko ovde ;)

WiFi/Gprs i sync ne gasim i evo koliko imam danas bateriju.

e8ypesu7.jpg
utese9ed.jpg

Moraš da ga zamoliš

Uradio sam full wipe... Sve kako pise... I zasto nema opcija multi window na XWLS8 NeatROM Lite jer sam i taj probao?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno