Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Ko je update-ovao na a11, upravo stigao na mts oko 163mb update.
aa552f4fb51647e37e537fa846430ffa.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Ne znam u kojoj temi bi ovo komentarisao ali zašto Telekom jedini nema svoju verziju Androida? Na Samsung firmware, Telenor ima TSR, a VIP ima TOP (ako nisam pogrešio)

Telenor kod je MSR , a MTS ubacuju čist SEE fw - po meni najbolje .

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

^ samo kod S10 Lite je sve SEE kod Telenora možda iz razloga SD.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ne znam u kojoj temi bi ovo komentarisao ali zašto Telekom jedini nema svoju verziju Androida? Na Samsung firmware, Telenor ima TSR, a VIP ima TOP (ako nisam pogrešio)
Mts (SEE) ima najredovnije i najbolje ažuriranje softvera od svih domaćih. MSR i TOP često znaju da preskoče i redovno kasne.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

^ slažem se, često kod vip i Telenora budu sa njihovim aplikacijama software, zato odinom ubacim oficijalni i nema patnje da update kasni po 2 meseca i nema glupih aplikacijama od operatera

Poslednja izmena:
@Risko

To je i bila poenta update-a, odlično da i u praksi funkcioniše [emoji106], dobro je čuti konkretno od ljudi koji su imali problem - da ga više nemaju.

Lično nisam imao nikakvih prob. ni posle prvog update-a, javiće već neko...

Meni posle instalacije androida 11 telefon brze radi.to je ono sto se odmah primeti.jel i kod vas tako? Ostalo, kao baterija cu videti za dan dva.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Hocu da predjem sa Vipa(TOP) na DBT firmware.
Da li je potrebno da vadim SIM prilikom postupka?
Da li mozete da mi potvrdite da je ovo ispravan postupak? Nisam odavno ovo radio...

2) Extract the firmware file you just downloaded. You should get 5 files:

AP (System & Recovery)
BL (Bootloader)
CP (Modem / Radio)
CSC_OXM (OXM CSC file, will wipe your phone)
HOME_CSC_OXM (OXM CSC file, will NOT wipe your phone)

3) Add each file to it's respective field in Odin v3.13.1. Use CSC_OXM if you want to do a clean flash and HOME_CSC OXM if you want to keep your apps and data.

4) Reboot your phone in Download / Odin mode:
-Power off your Galaxy S10/S10+
-Connect the cable to your PC, but do not plug it into your phone yet
-Hold Volume Down + Bixby button and plug the Type C cable into your phone while holding down those buttons
-You will get a warning on your screen, press 'Continue'

5) Once in download mode, Odin should detect your device and a blue box will show up with the COM port number.

6) Do NOT tick any extra boxes. The only options to be ticked are F.Reset Time and Auto-Reboot and they are enabled by default.

Jeste to postupak da nabaciš aktuelnu verziju FW za DBT. Karticu nema potrebe da vadiš.

Ima postupak kako da ti se zaista promeni System softver FW, ali ne znam tačno kako se to radi, trebalo bi, čini mi se neki kod da uneseš i to samo jednom može da se uradi.

Neko od učesnika na forumu uspeo je to da uradi, pa ako čita nek se javi i pojasni ili ti vrti Samsung teme.

Fora kod ovoga što si ti naveo je što ti nećeš dobijati nadalje OTA ažuriranja kada I Nemci, jer ti System softver FW zapravo nije DBT. On će i dalje vući TOP OTA ažuriranja.

Može se desiti i da nikada više ne dobiješ OTA, pošto može biti da ova verzija DBT koju bi nabacio bude naprimer ispravka CUA7, a naš VIP CUA6, te shodno tome on će ti uvek govoriti da si ti na aktuelnom ažuriranju i neće moći da povuče sa servera OTA, već ćeš morati ponovo preko odina da nabacuješ.

Nadam se da sam dovoljno jasan i da razumeš o čemu ti pričam.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Prosli put kada sam to radio sa S8. dobijao sam redovna DBT azuriranja.
Ali ako necu dobijati vise OTA azuriranja onda nema smisla ni da stavljam DBT.
Ima neko da potvrdi ovo?

Da li postoji mogućnost da promenim broj ikonica po stranici u folderu, sada su 3x4, ranije na 10tki bilo 4x4.
Takođe mi se na sviđa kako su odradili dual sim funkcije, ranije u SMS purukama sam mogao da biram sa kojeg sim-a ću da pošaljem SMS, postojale dve ikonice za slanje.
Imenik je takođe dosta izmenjen i tu su dual sim funkcije unazađene, takođe Recents je unazađen, smanjen, nepregledan, klikom na broj/kontakt nema mogućnosti odabira sa kog sim-a ću pozvati kontakt...
Kud se zalete da radim update. :D

Ne postoji to za foldere, bar ja nisam našao...možda sa nekim good lock modulom eventualno.

Što se imenika tiče (i sms poruka) to je već lična stvar, meni ovako mnogo više odgovara (ali razumem ko na dnevnom nivou menja sa kog broja zove da mu je problem).

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Tačno sam znao da neću moći da promenim broj ikonica po stranici u folderu, totalna glupost.

Ne želim da instaliran neke modove, jer to me smara, kao i vraćanje na 10tku, odavno sam sam se od toga izlečio. :D

Nravno da će se novine koje 11stica donosi većini svideti i osvežiti izgled, unaprediti rukovanje i korišćenje telefona, ali ja tel u poslednje vreme sve više koristim kao alat nego stvar razonode i zabave.

Izgleda da to ide sa godinama. :d

Obzirom da smo tu po godinama, apsolutno znam i razumem šta kažeš [emoji56][emoji6]

Kod mene je tako.

Moram još nesto da spomenem, to sam sinoć primetio, ne radi više ni edge screen light, koliko vidim ne postoji više kao opcija u podešavanjima.

Šta uradiše...

Izgleda da na S10 ostao samsung daily i posle updatea na 3.0 one UI.
Nadamo se sa 3.1 da će konačno moći google feeds da se odabere kao i na novim s21
Kod mene je tako.

Moram još nesto da spomenem, to sam sinoć primetio, ne radi više ni edge screen light, koliko vidim ne postoji više kao opcija u podešavanjima.

Šta uradiše...
Imaš u notification pa prebaciš na brief...i meni su pomogli u drugoj temi oko toga...a totalna glupost da su izbacili kao edge light i opciju i quick toggle.

Drustvo, a da li je neko primetio (po meni totalna glupost na A11) da su izbacili opciju za slanje preko wifi direct-a. Sada ima kao opcija Nearby Share ali nije to to. Em da bi se poslalo preko njega treba da na fonu koji salje i koji prima budu istovremeno ukljuceni wifi, bluetooth i gps. I koliko shvatam to moze da se salje samo sa Samsunga na Samsung ili "mozda" neki tel koji to podrzava...i onda ispada da je ta opcija slanja ogranicena, sto u vreme wifi directa nije bio slucaj.
P.s. i ko koristi VR (Samsungove naocare) da zna da su prestali sa podrskom za isti i da je od A11 i tu sve "osakaceno". Primera radi ja nisam mogao da instaliram najosnovnije aplikacije tipa Samsung galeriju VR, video VR, broser VR i td., sto je pre moglo bez ikakvih problema pre A11. Tako da sada imamo skoro ne upotrebljiv VR

Nadamo se sa 3.1 da će konačno moći google feeds da se odabere kao i na novim s21Imaš u notification pa prebaciš na brief...i meni su pomogli u drugoj temi oko toga...a totalna glupost da su izbacili kao edge light i opciju i quick toggle.

Hvala ti, to je to, nisam ulazio u Brief pop-up settings da pogledam.
Barem nešto da mi radi.

U listi poziva klikom na ime otvara ti tri ikonice (pozivi, poruke i kontakt info). Ako klikneš i zadržiš pozive nudi opciju odabira sim kartice za poziv. Možda ti pomogne. Na žalost ovo ne radi u kontaktima.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Stavio sam da uvek pita sa kog broja cu pozvati kada zelim da pozovem kontakt, tako da je to donekle reseno.
Hvala u svakom slucaju.

Tačno sam znao da neću moći da promenim broj ikonica po stranici u folderu, totalna glupost.
Ne želim da instaliran neke modove, jer to me smara, kao i vraćanje na 10tku, odavno sam sam se od toga izlečio. :D
Nravno da će se novine koje 11stica donosi većini svideti i osvežiti izgled, unaprediti rukovanje i korišćenje telefona, ali ja tel u poslednje vreme sve više koristim kao alat nego stvar razonode i zabave.
Izgleda da to ide sa godinama. :d
Ne znam da li sam te dobro razumeo ali oduvek se pa i sada može promeniti broj ikonica u "Home screen gridu" i "Apps screen gridu" (pod Home screen settings).

On misli na broj i raspored aplikacija unutar foldera, ne za ceo meni

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ima li neko problem da startuje recovery mood?
Nema trika da mogu da ga pokrenem od kad sam apdejtovao UI 3.0 [emoji58]

Послато са SM-G9750 помоћу Тапатока

^ spoji ga sa PC i uradi isti postupak i uće u recovery mode, tako je uglavnom sa svim koji su na A11.

Poslednja izmena:
Tako je, USB kabl na PC ili laptop, isključi se telefon(power off), Volume Up + Bixby pa onda dugme za uključivanje, kada se pojavi Android logo pusti se dugme za uključivanje i Voila eto ga recovery mode.

Vrh Dno