Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Neka je sve za nijansu unapredjeno, osim baterije koja je znacajno veca, opet ne vredi tolike doplate, ako gledamo trenutne cene.

Ovo je poenta price. Lepo si rekao ako gledamo trenutne cene. 'Ajde da uporedimo pocetne cene S9 vs S10 pa da vidimo vredi li tada. [emoji4]
Kroz par meseci ce se cene stabilizovati i samim tim poredjenje ce se vrsiti lakse. [emoji3]
Cene na pocetku prodaje su prenaduvane ali polako, doci ce i to na svoje mesto. Pogledajte sada koliko su S9/+ i N9 na KP.

Upravo tako. Kada uporediš početne cene u odnosu na prošli model i nije tako strašno.

NOTE 9

Cene na pocetku prodaje su prenaduvane ali polako, doci ce i to na svoje mesto. Pogledajte sada koliko su S9/+ i N9 na KP.

Opet to nije nikakav izgovor da postave početnu cenu od 900$ za S segment. Sve je ovo moglo i trebalo da se dobije po ceni ove ekonomik verzije. Zašto im dati 180$ više.

Ma o cenama ne vredi voditi raspravu uopste. Sve dok ima ljudi koji su spremni da plate onoliko koliko oni traze, cene ce ici na gore i to nije nikakva filozofija. Tu se ne moze promeniti nista.
Pa eno Apple je cist primer, radije ce proizvodnju da smanje koliko god da je potrebno nego da spuste cene. Ali njima se moze, nazalost imaju ubedljivo najveci profit u smartphone svetu.

Ovo je poenta price. Lepo si rekao ako gledamo trenutne cene. 'Ajde da uporedimo pocetne cene S9 vs S10 pa da vidimo vredi li tada. [emoji4]
Kroz par meseci ce se cene stabilizovati i samim tim poredjenje ce se vrsiti lakse. [emoji3]

Ja pricam o sadasnjosti. ;) Sad ne vredi prelazak (550e doplata), to je poenta moje price. Kad cena padne za 30% mozda predjem na 10, zavisi i od konkurencije...

Pa znam, ali kako mozes porediti trenutno stanje, to je poenta moje price.
Ne mozes porediti cene moba koji jos uvek nije ni izasao na trziste sa proslogodisnjim modelom.
Kada se cena kroz par meseci stabilizuje pa dajte onda da poredimo. Ili jos bolje kada izadje N10 pa kada S seriji dodatno ode cena na dole. [emoji4]

A jel' škripi telefon ili je "onako" čust? :zgran:

Da li S10/S10+ dolaze sa nocnim rezimom slikanja?Nesto poput Night sight na Pixelima?

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Imaju nešto što se zove Bright night, uz pomoć AI sam prepozna kad treba da se uključi. Kažu pravi i do 28 snimaka koje onda iskombinuje.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Danas sam i ja cackao, ali ne mogu da verujem da ima lag u kameri, kad treba da izadje iz app.

Udjite u kameru, stisnite back. 2 sekunde prodje dok izadje. Zamrzne sliku i izadje.

Horor.
Čitao sam o ovome da se ljudi bune, a dosta sam se zagrejao da se vratim u Samsung porodicu :<

Ostaje da se vidi kako se Exynos ponaša pa da vidim da li vredi on ili da čekam note 10

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Sta mislite da li vredi doplata od 500e za s10? Imam ponudu od 300 za s8, a dolaze i sluske, tako da razmisljam da li je isplativ upgrade :/

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nije isplativ. Ono sto se danas dobija sa novim modelima je smesno. Lagano se moze preskociti i 2 generacije pa uzeti nesto novo tek u trecoj. Nista S10 ne moze vise nego S8. Da radis video render na njemu sigurno neces pa da vidis taj SOC napredak. Kamere su ostale slicne, sem tog wide-a al to ne vredi 500e kao ni malo bolja prednja. Sa Google kamerom dobijas kameru koja parira s10 lagano. Nijanse su u pitanju... Naravno, ako si tehnoman i volis to, onda je druga prica, ali za prosecnog korisnika je i S8 i dalje zmaj.

Čitao sam o ovome da se ljudi bune, a dosta sam se zagrejao da se vratim u Samsung porodicu :<

Ostaje da se vidi kako se Exynos ponaša pa da vidim da li vredi on ili da čekam note 10

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
Očaj, kad sam video slogirao se.

Da li mi se čini da DeX podržavaju svi modeli osim s10e?!

Послато са HTC U12 life уз помоћ Тапатока

Prednja kamera ista kao na S9/Note 9, sramota za današnji model koji je vrh ponude i ovu cenu. Zadnja kamera mi deluje identična. Zvuk odličan.
Pilula kao da malo bode oči :D

https://youtu.be/ROWMkfLTUB8
46741c28a172b16f6907344479f883ae.jpg
eb9f5ed1227a2bb4d0e537db670dc53f.jpg

Poslednja izmena:
Samo zadnje su iste + wide. Prednje nisu iste. Bar ne na papiru. Ako pričaš o kvalitetu onda ok.

Samo zadnje su iste + wide. Prednje nisu iste. Bar ne na papiru. Ako pričaš o kvalitetu onda ok.

Da, o kvalitetu. Briga me da li su iste ili ne, bitan je rezultat i šta se dobija za ovaj novac. Oni su definitivno nesposobni da naprave dobru prednju kameru i isprate konkurenciju u ovom cenovnom rangu, a ni zadnja nije wow. Na polju kamera skoro pa nikakvo unapređenje, prodavanje magle još od S7, nikakav napredak. Trebali su da oduvaju sa S10 modelom.

Dali su opciju...pa kome smeta nek isključi, mada ne vidim razlog.

NOTE 9

Poslednja izmena:
Da, o kvalitetu. Briga me da li su iste ili ne, bitan je rezultat i šta se dobija za ovaj novac. Oni su definitivno nesposobni da naprave dobru prednju kameru i isprate konkurenciju u ovom cenovnom rangu, a ni zadnja nije wow. Na polju kamera skoro pa nikakvo unapređenje, prodavanje magle još od S7, nikakav napredak. Trebali su da oduvaju sa S10 modelom.

https://www.dxomark.com/samsung-galaxy-s10-front-camera-review/

Po primerima koje su dali, solidno je bolja od Note 9...

A sad vam je dxomark dobar i relevantan.Nego, niko ne pise o S10e a meni je on najzanimljiviji.Sta mislite koja ce cena bti za 2-3 meseca.

Na oglase sam mislio, 570e je suludo, malopre sam video Note 9 po toj ceni

Nego, niko ne pise o S10e a meni je on najzanimljiviji.Sta mislite koja ce cena bti za 2-3 meseca.

Meni je takođe S10e najzanimljiviji. Telefona dijagonale 6"+ ima mali milion, a jedino su iPhone X(S) i S10e kompaktnih dimenzija. Biće interesantno videti kako će se kretati odnos cena S10 i S10e. Trebalo bi da razlika bude 150usd/eur, ali kod nas je u startu manja (15.000din). Da ne govorimo o tome kako je u preorderu praktično nema jer kupci S10 dobijaju gratis sluške, a kupci S10 dobijaju ....da ne kažem šta. 

Firme uveliko kupuju kod operatera, i vece znaju da racunaju koliko im je osnovna tarifa bez telefona (tj. tarifa koja im treba), sve troskove (tarife + telefon rate) otpisuju kao trosak firme, prodaju telefon bez iznosa PDVa i opet su u plusu za porez koji su izbegli da plate.
Tako da samo prvih dana je to neka blesava cena, dok ne nakupe vise komada vise njih, i bace u oglase.

Ako S10e kosta 810e u maloprodaji, sasvim je realno da se uglasima nadje ispod 700e koji dan nakon pocetka same prodaje, a ispod 500e kroz 6 meseci. Jer niko nece kupovati kroz 6 meseci matori telefon po punoj ceni :D

Dodajte uz to da ce bubice (za S10/+) mozda prodati za neku cifru, pa ce i cena telefona biti manja odmah za toliko.

Nazad
Vrh Dno