Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Na belom se manje vide otisci... Naravno da je problem boja kada imaš bubice u glavi kao ja... [emoji23]

NOTE 9
Da, na belom se otisci najmanje vide.
Pa ne znam, ako mob nosis bez zastite onda bi beli bio najbolja varijanta zbog otisaka, mada vecina ljudi ih odmah stavlja u neki case pa je boja tu maltene nebitna. [emoji4]
Ali kao sto rekoh, ogroman je izbor po pitanju boja sa ovogodisnjom serijom, svaka je lepa na svoj nacin, nema greske ni sa jednom. [emoji4]

Poslednja izmena:
Ma stavim samo neku silikonjaru da mogu normalno da ga spustim i zbog kamere. Uzmem uvek i clear view futrolu pa malo menjam kad mi dosadi.

NOTE 9

Da li je senzor glavne kamere noviji ili je u pitanju note9/s9 ± malo bolji algoritmi?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Cackao sam malo danas S10 modele.
Hm, trenutno po meni ne vredi prelaza sa S9+, tek kad padne cena... Prednja kamera je malo bolja, ali bas malo. Ne znam za low light kolika je razlika. Ugao prednje kamere je uzi nego na S9. Zadnja glavna je verovatno ista pri dobrom osvetljenju, ne primetih neku razliku... Ekran sam zaboravio da stavim na isto podesavanje kao na mom S9+, na mom je "basic", a ovaj je bio na "zivotopisan". Sa takvim podesavanjem, bela je na S10 za nijansu vise bela. Rupa i pilula mi uzivo deluju vece, ali postoji opcija "sakrij kameru", koja je kao kod P3 XL, tacnije citava ta linija od skoro 1cm bude crna, a status bar ispod toga (sat i ostalo). Problem je sto je kamera suvise nisko postavljena, pa u tom slucaju dobijete gornji bezel malo veci nego na S9+. Power dugme je suvise visoko postavljeno, ne znam zasto su to menjali...

Lepo ja odmah rekoh za to power dugme da ce biti problematicno..

Danas sam i ja cackao, ali ne mogu da verujem da ima lag u kameri, kad treba da izadje iz app.

Udjite u kameru, stisnite back. 2 sekunde prodje dok izadje. Zamrzne sliku i izadje.

Horor.

Mene to ne cudi uopste recimo. :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sredice to ,svi zure da izbace sto pre i to se desava,ispravice to sigurno

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Ja sam se ponadao da cu ove godine promeniti telefon i da ce me 10ka impresionirati. Opet nista. Samo zbog kamere koja je bolja od s7e, verovatno necu cekati da padne cena, nego cu cekati s11, ili cak mi10

Brt, ja sam presao sa s7e na s9.. Bio je star oko 2 god i bez garancije, plasio sam se malo ekrana. Suma sumarum, malo bolja kamera (na s7e imas gcam port sa kojim su maltene identicni), malo brzi mob, ali slabija baterija.. Generalno nije vredno. Ovaj s10 je ok skroz, ima dve stvari koje su meni bitne. Vrh baterija, i kamera je standardno dobra.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Brt, ja sam presao sa s7e na s9.. Bio je star oko 2 god i bez garancije, plasio sam se malo ekrana. Suma sumarum, malo bolja kamera (na s7e imas gcam port sa kojim su maltene identicni), malo brzi mob, ali slabija baterija.. Generalno nije vredno. Ovaj s10 je ok skroz, ima dve stvari koje su meni bitne. Vrh baterija, i kamera je standardno dobra.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Ali zato trenutno košta pola bubrega.

Nikada nisam razumeo ljude koji se loze na kameru, brate imas aparat za upola cene, cak i za trecinu koji ce da stanca bolje slike..

Plus ovo cudo ne daj boze da ti ispadne dok slikas i dok si u transu, oprosti se odmah. :D

Ako hoces kvalietnu zastitu dodaj na sve jos nekih 50e+..

Naravno da je važna kamera, ljudi žele da u jednom uređaju imaju i dobru kameru a ne da svaki put moraju nositi još jedan poseban uređaj koji će služiti samo za fotografisanje. Da ne govorim o ostalim prednostima fotografije na smartfonu u odnosu na fotoaparat, slanje, editovanje, društvene mreže i sl. Ukratko, kvalitet kamere je važan na smartfonu.

Jeste... Ali reci mi samo šta je to tako lose u današnjim kamerama što se tiče bilo kog flagship uredjaja i da ne može da završi posao... Bar što se tiče društvenih mreža

NOTE 9

Ovde treba da se vodi polemika da li vredi preci sa S9 a ne sa S7. I sa S9 po mnogima vredi a tek sa S7, pa suludo je i raspravljati, naravno da vredi. Vredi u smislu da su to dva potpuno razlicita uredjaja i da je apsolutno sve bolje na 10. Tim pre sto su zadrzali led not (potrudili se cak da ga "naprave" oko prednje kamere iako fizicki nisu imali gde da ga smeste), zadrzali 3.5 mm (koliko jos dugo ne znam ali svakako je tu) i za to veliko postovanje za Samsung. Da ne pominjemo to koliko su ekrani napredovali, cipsetovi, mnogo vise memorije, bolje kamere. Apsolutno ne vidim nacin da se polemise na temu S7 vs S10. [emoji3]
Po meni i sa devetke itekako vredi preci, ako nista drugo onda zbog boljih baterija i wide angle kamere. [emoji4]

Ma ne vredi druže... Ovde samo kamera...kamera... i samo kamera.
Ne samo ovde, u svim temama.
NOTE 9

Pa jedino se u kamerama vidi neki napredak realno :)

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Koja im je ovo fora sa velikim ikonama?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Napredak se vidi u svim aspektima. Džabe kada je kamera najvažnija stvar na svetu. Društvene mreže i selfiji su čudo... Gde sam bio - šta sam radio...

NOTE 9

Ako hoces kvalietnu zastitu dodaj na sve jos nekih 50e+..
Ne moras, kao i za sve ostale telefone imas vrhunske maskice (Mofi npr.) i folije na Aliju, oko 10$ ukupno izadju maskica i folija.

To sto ljudi ovde za high-end telefone ne-kineskog brenda kupuju razna stakla od 50e i maskice od 20-30e je neobjasnjiv fenomen :)

US $8.59 29%OFF | For Samsung S9 Case For Samsung S9 plus Cover Fabric Cloth For Samsung S9 S9P Case Business Dark Color Handcraft Gentleman Case
https://s.click.aliexpress.com/e/ch13wHVI

Ima i kvalitetnih Nillkin stakala za 12$, onda oko 20$ izadju dobra maska i kvalitetno staklo :)

Poslednja izmena:
^ Mnogo testova je dokazalo da po pitanju stakala nema ni približne razlike između onih najskupljih i onih običnih od par dolara. Obično bacanje novca je kupovina tih bolesno skupih stakala. Jedino kada se radi o zakrivljenim ekranima i sl gde jeftina stakla prosto nisu odgovarajuća. A to da postoji "kvalitetno" koje će ga više zaštititi... obična zabluda.

Ovde treba da se vodi polemika da li vredi preci sa S9 a ne sa S7. I sa S9 po mnogima vredi a tek sa S7, pa suludo je i raspravljati, naravno da vredi. Vredi u smislu da su to dva potpuno razlicita uredjaja i da je apsolutno sve bolje na 10. Tim pre sto su zadrzali led not (potrudili se cak da ga "naprave" oko prednje kamere iako fizicki nisu imali gde da ga smeste), zadrzali 3.5 mm (koliko jos dugo ne znam ali svakako je tu) i za to veliko postovanje za Samsung. Da ne pominjemo to koliko su ekrani napredovali, cipsetovi, mnogo vise memorije, bolje kamere. Apsolutno ne vidim nacin da se polemise na temu S7 vs S10. [emoji3]
Po meni i sa devetke itekako vredi preci, ako nista drugo onda zbog boljih baterija i wide angle kamere. [emoji4]

S10 je fantastican i svakako ima smisla da se predje sa S7/E ukoliko novac nije problem. sve je bolje, brze...ali je pitanje koliki je realan dobitak. ja i dalje imam S7E i obozavam ga. toliko sam zadovoljan njime da mi je prosto zao da se rastanem od njega iako je to sada vec 3 generacije star telefon. vrlo dobra kamera, vrlo dobar display, solidna specka, IP68, fast wireless, odlican osecaj u ruci itd. cak mi se i dizajn posle 3god jako svidja. znam da je cudno da se na tech forumu neko odusevljava 3god starim modelom ali ozbiljan sam :)
e sada, S10 ima sve to jos bolje pa ako kao sto rekoh novac nije problem, sto da ne. ja razmisljam da ga kupim na leto ali i da ga ne kupim nikakav problem ne bih imao da koristim S7E jos godinu dana. eventualno zamenim u ovlastenom servisu bateriju i teraj jos godinu bez da se osecam kako mi nesto fali ili propustam. S11 vec vrv biti blaga evolucija kao sto je S9 bio u odnosu na S8, davace i skuplji poklon sigurno (sat ili tablu) tada pa ni to da sacekam ne bi bio smak sveta.

Napredak se vidi u svim aspektima. Džabe kada je kamera najvažnija stvar na svetu. Društvene mreže i selfiji su čudo... Gde sam bio - šta sam radio...

NOTE 9
Ja napravim stotinak slika mesecno, ni jedna ne ode na web. Ne delim slike klinaca nigde. E sada, meni je najbitnija dobra kamera na telefonu, pa onda sve ostalo. I znam ja da moze dslr/mirorless da napravi bolje slike, ali dok ti uzmes aparat, upalis, otvoris, namestis, klinac otisao na drugi kraj stana, a mob je uvek pri ruci. Plus secaj ga sa sobom. Skoro svi moji drugari(ukljucujuci i mene) su isprodavali foto opremu i slikaju iskljucivo telefonima.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ma ne vredi druže... Ovde samo kamera...kamera... i samo kamera.
Ne samo ovde, u svim temama.
NOTE 9
Razumem sve ali je u najmanju ruku neozbiljno porediti modele izmedju kojih je razlika 3 godine.
Samsung je svestan da im je Huawei za petama i na sve nacine se bore da zadrze prvu poziciju a najbolji pokazatelj te borbe su ovogodisnji S modeli. Verujem da ce Note biti jos bolji.
Samo da se ogradim, mozda je covek mislio da njemu ne vredi doplate i to je sasvim ok, individualna stvar. Ali ne moze se reci da je od S7 na ovamo samo kamera napredovala.

Juče sam imao telefon u rukama nekih desetak minuta i moj utisak je uglavnom pozitivan. Pošto trenutno koristim S8 utisak je stvoren na osnovu poređenja sa njim. Što se tiče kvaliteta izrade rekao bih da mi S10 za nijansu deluje kvalitetnije i kompaktnije izrade u odnosu na S8. Npr. kada sam sa S6 prešao na S8, moj zaključak je bio da je S6 napravljen od čvršćih i kvalitetnijih materijala u odnosu na S8. Što se tiče brzine rada S10 nemam zamerke, sve je tečno i brzo, doduše i moj sadašnji telefon je takođe brz. Generalno rekao bih da je sve bolje, ekran, brzina, izgled, izrada itd. ali ipak su to samo nijanse u pitanju. Not led prsten koji se nalazi oko prednje kamere signalizira kada je prednja kamera uključena ali rekao bih da su to samo pikseli ekrana koji se nalaze oko kamere a ne zasebna svetleća celina. Ne znam da li će imati funkciju not led a to nisu znali ni zaposleni u prodavnici da mi kažu. I da, svi izloženi modeli su imali fabričku foliju preko ekrana što mu može doći kao zaštita ekrana od grebanja za neki određen period. Otključavanje otiskom nisam imao priliku da probam.

S10 je fantastican i svakako ima smisla da se predje sa S7/E ukoliko novac nije problem. sve je bolje, brze...ali je pitanje koliki je realan dobitak. ja i dalje imam S7E i obozavam ga. toliko sam zadovoljan njime da mi je prosto zao da se rastanem od njega iako je to sada vec 3 generacije star telefon. vrlo dobra kamera, vrlo dobar display, solidna specka, IP68, fast wireless, odlican osecaj u ruci itd. cak mi se i dizajn posle 3god jako svidja. znam da je cudno da se na tech forumu neko odusevljava 3god starim modelom ali ozbiljan sam :)
e sada, S10 ima sve to jos bolje pa ako kao sto rekoh novac nije problem, sto da ne. ja razmisljam da ga kupim na leto ali i da ga ne kupim nikakav problem ne bih imao da koristim S7E jos godinu dana. eventualno zamenim u ovlastenom servisu bateriju i teraj jos godinu bez da se osecam kako mi nesto fali ili propustam. S11 vec vrv biti blaga evolucija kao sto je S9 bio u odnosu na S8, davace i skuplji poklon sigurno (sat ili tablu) tada pa ni to da sacekam ne bi bio smak sveta.
Mozemo samo da nagadjamo sta ce doneti S11 i koji pokloni ce ici uz njega. Polako, nije se jos desetka pojavila na trzistu. Uostalom niko nam ne garantuje da se nece davati neki skuplji poklon kroz koji mesec, ili pri predstavljanju Notare. [emoji4]
Po meni je ovo ta "evolucija", sa S9 na S10. Sve je bolje na S10. Mozda neko ne vidi toliki napredak, mozda mu ne vredi tolike razlike u ceni u odnosi na model koji trenutno poseduje, ali da je S10 napredak u odnosu na proslu generaciju svakako jeste.
A kad smo vec kod poklona nikakve slusalice, tableti, satovi ne dolaze u obzir. Huawei je tu zadao domaci zadatak ostalima. [emoji4]

Molim da mi neko objasni zbog cega S10+ vredi 550e doplate u odnosu na S9+.
Mozda i ja predjem na 10 (zavisi od konkurencije), ali uz ovoliku doplatu ne vidim svrhu. Neka je sve za nijansu unapredjeno, osim baterije koja je znacajno veca, opet ne vredi tolike doplate, ako gledamo trenutne cene.
Ako kamera nije medju najbitnijim stvarima, sta jeste? Mozda SoC? Da li je bolje igrati zahtevne igre na telefonu ili napraviti uspomenu kad kod pozelite posto je telefon stalno pri ruci? Imam 1000 slika, a samo par su na drustvenim mrezama, da ne ispadne da sam urbani gay selfi manijak. :d

Ne vredi svakako tolike doplate, bolje je kupiti polvan Note 9 dodatno za tih 500-550e :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno