Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Kako vama rade igrice? Meni na cm rade jako lose, dok sam probao na samsungovom gb i rade primetno bolje.

Poslednja izmena:
Telep, isto sam primetio...

Jako me smara sto ne mogu ama bas nista da igram, izgleda moram da biram izmedju igrica na odvratnom samsung romu ili cyanogena na kome ne mogu nista osim angry birds da igram... a npr. na cm7 su mi igrice radile bolje nego na samsung romu. Ne znam zasto ovako lose rade.

Ako hocete bas igrice preporuka AOSP CM meni je letelo na tom rom-u.

Ma kakvo crno osvezavanje baterije... nema leba od toga. To se meni svaki dan dogadja da mi se prazni do kuce, isprazni do kraja i da ga punim sutra do 13h i da ode na posao. Tako gledano trebala bi da bude kao devojcica ali dzaba kad joj je krstenica pozutela. Matora baterija i nema joj pomoci.
To vise znaci kada se fon istripuje pa ne pokazuje dobro stanje baterije. Ja lepo kazem sta je problem. 2 god svakodnevnog punjenja... To je vise od 700 ciklusa. Posle toliko vremena mora da pokaze znake starenja.
Probao sam 4.2.2. Za sada radi kao sat.

Meni na nexus 2 romu igre prosto lete. Ali rom izgleda sugavo onako stock...
P.S. kako da mu "nalupam" neki 4.2.1 oficijalni sa samfirmware-a (to ide preko odina i ubacim onaj zip u PDA).

Poslednja izmena:
Kako vama rade igrice? Meni na cm rade jako lose, dok sam probao na samsungovom gb i rade primetno bolje.

Meni je ok sve koliko sam primjetio. Zadnji nightly cm10.1. To je nesto do tbog telefona. Da nije zbog one spore memorije moviNAND ko zna, svakako ne radi svima sve isto.

Pojavi mi se sledeci problem:

Svaki put kad se bootuje OS, na pocetku izbaci sledecu poruku "Unfortunately, YouTube has stopped". Ali YT radi bez problema. Mislim da se to pojavilo posle zadnjeg NIGHTLY-a. Ima li jos neko problem ovaj i kako je rijesio. POkusao sam uninstall/install, clear data & cache medjutim isto. Vidim da je neko prijavio bug na ovoj stranici!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=38137295

Koliko bih dobio sa prelaskom na 4.2.2 sa Nightly-a 9 ?

Dobio bi 1.1 :d
Predji slobodno, ako si se vec resio da spucas fon.

Odradio sam zadnji NIGHTLY i nemam vise one opcije da startujem telefon u recovery mode (Power menu - reboot). Koja je sad fora da ga startujem u CWM (osim Volume Up + Home + Power) :)

ADB reboot recovery - kad ti je mobilni spojen sa kompom i imaš instalirane drivere.

Ili ako imaš root (a imaš) skini neku aplikaciju sa playstora za reboot.

Ili uzmi framework.jar iz CM roma u kojem ima extended reboot menu i prekopiraj ga u određeni system folder ( nisam siguran u koji a sad ni ne mogu da proverim - uglavnom u isti iz kojeg si uzeo taj novi ) i namesti dozvole i restartuj. Pre ove akcije obavezno odradi nandroid backup da imaš ako nešto krene po zlu.

Poslednja izmena:
Ne komplikuj ako Boga znas...

Malo sam google-ao i nasao rjesenje, gdje su ga zavukli!

Settings -> Developer Options i oznaciti Advanced reboot

I onda se pojavi u Power Menu-ju kad se tapne Reboot (Reboot i Recovery) :)

Poslednja izmena:
Pa nije ništa komplikovano od tri rešenja koje sam naveo. :-D

Jeste komplikovano sve dok postoji jednostavnije. Sustina i jeste u maksimalnoj jednostavnosti (kod mene) :D

Pojavi mi se sledeci problem:

Svaki put kad se bootuje OS, na pocetku izbaci sledecu poruku "Unfortunately, YouTube has stopped". Ali YT radi bez problema. Mislim da se to pojavilo posle zadnjeg NIGHTLY-a. Ima li jos neko problem ovaj i kako je rijesio. POkusao sam uninstall/install, clear data & cache medjutim isto. Vidim da je neko prijavio bug na ovoj stranici!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=38137295

Ovo sam rijesio tako sto sam izbrisao Adobe Flash i Youtube i ponovo instalirao prvo Flash pa YT! Sad je OK!

Koji je poslednji ,oficijelni ROM za GT-i9000 i koji modem za nase podneblje?
I ,ako neko zna ,koji kernel za root i voodoo sound?
Hvala!

posle 2 meseca sam se vratio sa s3 na s1 jer sam s3 morao da vratim :D znaci stari dobri s1 najaci mob ikada.. mogao bi da kazem da je bolji i od s3 samo ga baterija ubija :D:D inace imam problem.. instalirao sam poslednji cm 10.1 i trazim vec sat vremena opciju da namestim weather widzet koji se dobija u defoltu na pocetnom lock screenu.. nikako mi to ne uspeva samo mi stoje sat(sat je cak digitalni a bilo bi dobro da moze analogni da se ubaci) i datum.. jedino sto sam uspeo da uradim jeste da stavim taj vidzet na levi screen lock screena ,ako razumete o cemu pricam...

Jedino da stavis maximize widgets u settings, drugacije ne moze po defaultu da prkazuje oba.

posle 2 meseca sam se vratio sa s3 na s1 jer sam s3 morao da vratim :D znaci stari dobri s1 najaci mob ikada.. mogao bi da kazem da je bolji i od s3 samo ga baterija ubija :D:D inace imam problem.. instalirao sam poslednji cm 10.1 i trazim vec sat vremena opciju da namestim weather widzet koji se dobija u defoltu na pocetnom lock screenu.. nikako mi to ne uspeva samo mi stoje sat(sat je cak digitalni a bilo bi dobro da moze analogni da se ubaci) i datum.. jedino sto sam uspeo da uradim jeste da stavim taj vidzet na levi screen lock screena ,ako razumete o cemu pricam...

Pravi si saljivdzija :D
To sto ti bila frka da ne ispustis S3 ne znaci da je S1 bolji :d
Imao sam s1 4 meseca i solidan je, ali mi je i solidno kidao zivce :) (posebno baterija na 3G)

Hvala na pomoci, na kraju sam odradio neki kompromis ;) ma veruj mi, s1 je mama za s3 jedino baterija ubija, mada kada bi nabavio rezervnu i sibnuo je u novcanik gde bi mi kraj bio :) ne mogu da svarim s3, a posto nisam smeo da se resim budjavog tw (jer telefon nine bio moj) povracalo mi se koliko je los uredjaj.. Valjda cu nekako nabaviti kes za htc one,n4 ili neki treci telefon.. S4 nikako jer osecam da ce biti vise manje uvecana verzija s2jke kao sto je s3 uvecana verzija s1 :)

^^^ sta li si ti sad napisao!? :-D sta sve necu da procitam... Ja ipak mislim da je Samsung x640 bolji od buduceg S4 jer je on uvecana verzija x460 xD :-D :p

Vidim da se zalite na bateriju i dalje...
Otkako sam kupio drugu bateriju ja vise ne gasim 3G uopste :)

Hvala na pomoci, na kraju sam odradio neki kompromis ;) ma veruj mi, s1 je mama za s3 jedino baterija ubija, mada kada bi nabavio rezervnu i sibnuo je u novcanik gde bi mi kraj bio :) ne mogu da svarim s3, a posto nisam smeo da se resim budjavog tw (jer telefon nine bio moj) povracalo mi se koliko je los uredjaj.. Valjda cu nekako nabaviti kes za htc one,n4 ili neki treci telefon.. S4 nikako jer osecam da ce biti vise manje uvecana verzija s2jke kao sto je s3 uvecana verzija s1 :)

Sve znam, milioni vlasnika su prosto na ivici samoubistva koliko je telefon loš :d

Meni baterija izdrzi oko 3 sata upaljenog ekrana na 70% osvetljenja, mozda moze 3.5 sata (na wifi-u), na 3g-u oko 3 sata. Sta znam meni to nije los rezultat. I s2 i s3 su naravno bolji u svemu jer su noviji, ali samsung hvala nikad vise, samo ako bude nexus, onda moze, posto vidim da je i sa s2 is3 ista prica kao i sa s1 po pitanju softvera.

Poslednja izmena:
Telep to je dobar rezultat. Jel imas novu bateriju? Ja na GS2 isto tako izvlacim oko 3ipo-4 sata.

^^^ sta li si ti sad napisao!? :-D sta sve necu da procitam... Ja ipak mislim da je Samsung x640 bolji od buduceg S4 jer je on uvecana verzija x460 xD :-D :p

ma milsio sam na izgled i izgradu.. s1 je kao s3 a s2 ce biti verovatno ko s4.. a meni se prosto k*** od plastike koju koriste.. zato sam ovako napisao.. a s3 ko s3 ,prosecan mobilni... a kada smo kod baterije.. ja izvucem max 2h i 30 min sa osvetljenjem od 20 posto.. ne znam gde gresim. da dodam da od sinhornizacije sve mi je na manual i imam whatsapp

Poslednja izmena:
Vrh Dno