Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Zdravo,interesuje me jel neko nasao gde je TV out na Tsunami rom-u.Svuda sam ulazio ali nema ga nigde :) Skoro svi romovi su imali advanced settings(valjda se je tako zvalo) i tu je imalo da se cekira.Ako neko zna neka napise bio bih mu mnogo zahvalan!!!!

Da, ram na cm10.1 postaje kritican. Ovo je poslednji cyanogen koji ce moci da se koristi, i ovaj je vec nategnut. Inace da ima jedno 768 MB rama ne bi ga menjao sigurno jos par godina. Nadam se da ce bar izaci neki odlican high end telefon sa 4 ili 4.3 ekranom.

Brate opet bolje radi nego na SGS2 i SGS3 vjeruj sto je najtuznije. Ne znam jeste li upoznati sa ovim :)

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=31873214&postcount=7773

Zakljucak, ne kupovati telefone sa Exynos procesorima.

Ne znam za taj. Ali cackao sam ih baguju vise nego moj, sto je i rezultat ove price sa XDA. Ne mora znaciti da ako je bolji na papiru da je bolji i u praksi, kad je losa veza izmedju HW i SW.

Ovo vazi samo za CUSTOM Romove, nadam se da si to procitao, a vecina ih i koristi Custom. Prvi ja ne bih koristio Samsungov ROM.

Nemoj izvrtati rijeci iz konteksta, nisam rekao da je "bolji (po specifikacijama)", vec da Custom JB bolje radi!

Eh, a vidiš GS2 je dobio official JB i radi kao Nexus, ja sam slabo koristio stock, ali ovo je neverovatno... Nabacim mu AOSP temu i ni ne znaš da je stock :)

Znaš zašto ljudi koriste CM? Zato što ih je Samsung, LG, Sony zaebao i nemaju update... Ne znam ko voli da koristi nešto što je bez bugova, ali ovako moraš da koristiš neki CM zato što hoćeš da imaš najnoviju verziju androida po ceni SOD-ova, nedostatka ostalih stvari, bugova itd...

Inače za tvoju informaciju, par dana sam otišao na Aokp čisto da vidim kako radi (dok čekam da ovaj lik odradi temu za stock novi) , a radi lepo tako da to što si ti ostavio, pogledaj kad je codeworx ostavio taj post, prošlo je odavno od tada... Došli su novi devovi koji su sredili sve...

Poslednja izmena:
Sinoć sam odradio hard reset, vratio sve na fabrička podešavanja i ponovo instalirao Tsunami rom, i nema promena što se tiče baterije, kako uključim wi-fi, baterija se prosto topi. Prvih dana nisam imao taj problem, praznio je bateriju kao i svaki drugi rom, a onda je počeo da divlja i da nekontrolisano prazni kada uključim wi-fi. Mislio sam da će ponovo i detaljno obnavljanje roma da reši problem, ali nije. Isprobaću još da vidim da li mi Next launcher 3d crpi bateriju.

Sinoć sam odradio hard reset, vratio sve na fabrička podešavanja i ponovo instalirao Tsunami rom, i nema promena što se tiče baterije, kako uključim wi-fi, baterija se prosto topi. Prvih dana nisam imao taj problem, praznio je bateriju kao i svaki drugi rom, a onda je počeo da divlja i da nekontrolisano prazni kada uključim wi-fi. Mislio sam da će ponovo i detaljno obnavljanje roma da reši problem, ali nije. Isprobaću još da vidim da li mi Next launcher 3d crpi bateriju.
Upravo to se i meni desavalo prvih dana fon radi perfektno i posle jedva mi spoji celu smenu pa sam nosio usb kabl za svaki slucaj. Iznervirao sam se i uzeo S2 ali taj fon prodao drugaru. I sad njega muci ista muka pa ako ima neki rom na kome je baterija malo duze traje da mu ubacim jer njemu nije bitno koji OS ima. Moze cak i ICS samo da mu baterija traje sto duze. Hvala

Au ljudi, stigla mi je baterija juce. Kineska za 5$, radi bar 50% bolje od one original. Nisam verovao da ce ovoliko bolje biti, izgleda da se stara malo umorila.

http://dx.com/p/replacement-3-7v-17...msung-i897-i9000-i9003-i9010-i9088-more-93330
Cekao sam 20-ak dana. Ipak nije 5$, pogledao sam i order, 7$ sam je platio.

Povlacim ono da je 50% bolja.
Na poslu imam ometac signala koji mi poprilicno posrce bateriju koja koliko vidim nije bas bila u najboljem stanju. Tek sada kad mogu da uporedim vidim koliko je stara losa. Nije rom kriv, baterija je.
U poslednje vreme moram da se stekam opasno i vracam se kuci s jedva zivim telefonom. Ostane mi 10-15% koje mi iscure za 10 minuta citanja preko tapatalk-a sa max smanjeni pozadinskim.
Sinoc sam nakacio fon na punjac s novom baterijom, danas ga skinuo kad sam posao na posao... Koristio sam ga danas mnogo vise nego u poslednje vreme jer sam video da mnogo bolje drzi i dosao sam oko 23h sa 47% baterije.
100% bolja od stare :d

Pa da. Bacio sam ja pik na nju malo pre nego sto si ti pisao ali nisam tada imao para na kartici. Odmah posle toga sam je narucio, reko da probam. Braaate, kao da imam nov fon.

Ubedili ste me, upravo sam i ja naručio.

Ma sta da te ubedjujemo. Ne verujem da iko od nas zna koliko mu je losa baterija dok je ne zameni. Apsolutno vredi para. Od 14h koristim normalno fon i evo ga na 80%. Sa originalnom bi mi svukao na toliko za 3h stajanja.

Baterija dnevno prodje kroz bar jedan ciklus i posle godinu dana je prosla vec ~400 ciklusa tako da nije ni cudo sto toliko oslabe.
Zato mi se i nesvidjaju telefoni koji imaju neizmenljivu bateriju. Sta sa takvim posle godinu i po?

Otvoris ga i zamenis bateriju? Ili odneses u servis da ti je zamene.

Sta mislis da se takvi telefoni bacaju kad batetija oslabi?

Stigo Cyanogenmod sa 4.2.2 na i9000
Pozdrav za Samsung :)

Od juce koristim fon i imam jos 25%. Ne pamtim kada mi je baterija zadnji put trajala 2 dana :)
Ljudi kupujte baterije, progledacete.

Pohvala za 4.2.2, veoma brzo smo dobili update! :D Kako da znam da mi je losa baterija. Koliko se sjecam ni kad sam ga kupio novog nije Bog zna sta vise drzala. Mozda i jest, ali to je bilo vjerovatno jer sam koristio stock ROM. Ne znam koliko je pametno kupovati "kineza" :D Koliko kosta originalna baterija ?!

Uz cm10.1 preporučujem semaphore bigmem kernel. Uz bigmem patch ima 397 MB memorije. Telefon mnogo življe radi.

Uz cm10.1 preporučujem semaphore bigmem kernel. Uz bigmem patch ima 397 MB memorije. Telefon mnogo življe radi.

Meni jedino dobro radi sa Stock Kernelom. Cim stavim Semaphore krenu iznenadna i cesta restartovanja! :)
Inace primjetio sam da 4.2.2 radi malo brze! :smoke:
EDIT:

Boga pitaj koliko su stare baterije te sto kupujete preko internet oglasa. I stajanjem (nekoriscenjem) baterija gubi kapacitet. Mada evo i ja razmisljam da probam sa novim kinezom :D Ne znam bi li trazio veci kapacitet ili istu bateriju 1500 mAh

4.2.2 je mnogo vise smooth od 4.2.1

Mada sam ja posle sigurno vise od godinu dana apdejtovanja cm-a odradio jedan format preko odina, i onda ponovo stavio cyanogen, mnogo lepse sada radi nego onako kada sam apdejtovao sa 9 na 10 pa na 10.1.

Poslednja izmena:
Kako tebi telep baterija. Menine moze ni dan izgurati, dovoljno je 20ak minuta po Tapatalku (dobar dio vremena upaljen ekran) da spadne skoro 10%. Tuga :)

EDIT:

Inace, telefon je zmaj, nemam rijeci!

Poslednja izmena:
Sam si sebi odgovorio na pitanje. Losa ti je baterija, veruj ti meni na rec. Moja je pre neki dan tek napunila 2 god od datuma proizvodnje i nisam znao koliko je losa dok ovu nisam probao. Nemoj uopste da se razmisljas nego je naruci, imas link na prethodnoj strani. 7$, 550din, 10-11KM! Vredi svakog dinara.

Ima li takvih baterija za S3 :) izvin'te sho trujem temu

Naravno. Malo ti je jedna, hoces i rezervnu?

Svi koji imaju problema sa baterijom na i9000 nek probaju ovo pre nego sto se odluce da kupe novu:
Meni je ovo produzilo trajanje baterije preko 50%
Vecina baterija nije zapravo propala, nego vremenom je potrebno odraditi refresh kako bi se ponovo reformirala na pocetne vrednosti, to je na zalost boljka svih vrsta baterije i ako ne pise za LI-Ion da imaju problema sa time.
Potrebno je koristiti normalno telefon, dakle isprazniti vec postojecu bateriju do minimuma, pozeljno normalnom upotrebom telefona, ne nasilnim ispraznjivanjem, tipa teranjem neke igrice na internetu sa pozadinskim osvetljenjem 100%. Kada indikator pokaza da je na 1% onda ugasiti fon ili moze se cekati da se ugasi sam, onda ga staviti na punjenje tako ugasenog preko usb kabla na kompu posto je manja struja punjenja i bolje je. Ostaviti tako preko noci i sutra ga upaliti sa skroz punom baterijom, osetice se razlika vec posle prvog puta, ali za najbolje rezultate to treba raditi 3x uzastopno, dakle tri ciklusa potpunog praznjenja i punjenja. Zatim se moze koristi normalno baterija, ali je potrebno povremeno ovo odraditi kako bi se ponovo refreshovala, tipa jednom u mesec ili 2 meseca.
Kod vecine ce ovo da upali, osim ako nije prsla baterija, onda je jedina mogucnost kupovina druge.

Nazad
Vrh Dno