Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Moja je stara 1.5 god pa jedva gura. Proizvodjaci davaju garanciju najmanje 2 godine valjda bi toliko trebalo da radi bez problema. Ali opet kad razmislim bolje i ovo nego kineza od 3€ :)

Kako bre ljudi tako malo... meni izdrzi ceo dan na auto osvetljenju, sve je auto sync.. a bogme imam 4 maila, fb, twit, 4sq, i nasu patrolu... pola dana sam na wifi, a 1/4 na 3g. Nisam srecan, ali ***, tu je punjac za kola, pa izguram do uvece.. ako izlazim negde, onda ume oko 4am da rikne :D

Kako mislis malo, 3-3.5 sata upaljenog ekrana na ne auto osvetljenju je neki maksimum na ovom telefonu.

Ne znam kako vam toliko izdrzi.. Ja sam samo na 2g ili wi fiju i opet 2h i 30min max.. Moguce da je do toga sto ga nikada nisam celog izbrisao u smislu kao kada formatiras memorisku karticu.. Moguce da ostatci nekih programa gruvaju bateriju, ne znam.. A opet mozda mi je baterija krs :)

Meni je na 3G isto ispod 3h izdržavao. Naguram 3h ali se ugasi mob posle 9h od skidanja sa punjača.

Moja je stara 1.5 god pa jedva gura. Proizvodjaci davaju garanciju najmanje 2 godine valjda bi toliko trebalo da radi bez problema. Ali opet kad razmislim bolje i ovo nego kineza od 3€ :)

Garancije na punjace i baterije su po 6 meseci. I sta ti znaci "Ali opet kad razmislim bolje i ovo nego kineza od 3€" jel to bolje da mi ova baterija traje krace nego neka druga duze?

I ti sati displeja zavise i od vremena posle punjenja, nije isto 3 sata displeja posle 6 sati rada i posle 24 sata...

Poslednja izmena:
Garancije na punjace i baterije su po 6 meseci. I sta ti znaci "Ali opet kad razmislim bolje i ovo nego kineza od 3€" jel to bolje da mi ova baterija traje krace nego neka druga duze?

I ti sati displeja zavise i od vremena posle punjenja, nije isto 3 sata displeja posle 6 sati rada i posle 24 sata...

Hocu da kazem da ne vrijedi kineza kupovati. Izgubice kapacitet posle 5 punjenja. Da valja ne bi to bilo toliko jeftino. Mada mozda se naleti i na dobar primjerak, ko zna.
A i rizican postupak je koristiti neoriginalnu opremu, postoji mogucnost curenja baterije, pregrijavanje (overheating i overcharging zastita) i sl. o tome niko ne razmislja!

Evo 3h ravno screen on, on battery 8h 45m. Najduze da traje 24h tad screen on bude oko 2h plafon. Sta mislite da li je baterija zrela za zamjenu :D

Poslednja izmena:
Nema potrebe za tom skupom. Cak i ona od 7$ sto smo ostavljali linkove je duplo jaca od ovih starih originalnih. Neki se toliko plase da zamene bateriju kao da je to ne znam sta.

Hocu da kazem da ne vrijedi kineza kupovati. Izgubice kapacitet posle 5 punjenja. Da valja ne bi to bilo toliko jeftino. Mada mozda se naleti i na dobar primjerak, ko zna.
A i rizican postupak je koristiti neoriginalnu opremu, postoji mogucnost curenja baterije, pregrijavanje (overheating i overcharging zastita) i sl. o tome niko ne razmislja!

Evo 3h ravno screen on, on battery 8h 45m. Najduze da traje 24h tad screen on bude oko 2h plafon. Sta mislite da li je baterija zrela za zamjenu :D

To ako kupis na pijaci polovnu koju je covek sam napravio... Pa i original ti je Made in China, 5€ doplatis samo na ime ili na marzu u prodavnici... Bolje da kupis proverenu kinesku koje ce ti 6 meseci, godinu a mozda i duze drzati 24-48h nego da cuvas original koja ti drzi 3 sata.

To ako kupis na pijaci polovnu koju je covek sam napravio... Pa i original ti je Made in China, 5€ doplatis samo na ime ili na marzu u prodavnici... Bolje da kupis proverenu kinesku koje ce ti 6 meseci, godinu a mozda i duze drzati 24-48h nego da cuvas original koja ti drzi 3 sata.

Jeste original made in China, ali su je samsungovci (po licenci) napravili i testirali. Velika je to razlika. Made in China ti je svugdje u svijetu, jer je jeftinija radna snaga, to nema veze sa kineskom robom. Slazem se ja da to ne vrijedi toliko po 30-40€ ali ***. A to da drzi 24-48h mozda jedino ako se koristi za pozive (ugasen ekran) i SMS :D Ne drzi meni baterija 3 sata, vec je screen on toliko. Ako upalim neku igricu (8 Ball Pool Multiplayer to najsecse igram) nista od baterije. Inace, 24h plafon WiFi, Sinhronizacija, 1200MHz, malo Tapatalka, TuneIN-a i Vibera.

Pogledacu sutra u prodavnici ove po 5-8€, ako ne bude bolja lako je baciti, a nije velika para :D I javiti ovde utiske svakako :smoke:

Poslednja izmena:
Jedino je baterija koja dodje uz telefon stvarno malo kvalitetnija. Sve ostale zamenske pa makar bile original nisu istog kvaliteta kao te. Zamenske samo imaju celije malo losijeg kvaliteta, bice im kraci zivotni vek.
Kako je moja original izdrzala 2 godine i 700 punjenja dolazim do zakljucka da ni original nisu bas najbolje.
Ta tvoja baterija ako skrpi 24h pod tim uslovima i ne deluje lose. Moja nije mogla da izdrzi radni dan ali koristio se tt i whatsapp, zato sam i kupio kinesku u zamenu.
Dali je vredelo dati 7$ za kinesku bateriju koja je duplo jaca?
HELL YEAH! :D

Poslednja izmena:
Moram u delimican off :( : koliko je sigurna kupovina sa dx.com? Jel stize roba uredno kod nas?

Stize uvek koliko sam ja imao iskustva... Ali vreme za koje ce ti stici se nikada ne zna.. Nekada je to mesec dana a nekada 15dana.. Nrma pravila :)

Uvek stize 100%, moj brat je vec 50 narudzbina dobio, a ako ne stigne vracaju pare...
A racunaj bar tri nedelje cekanja da stigne u proseku...

Poslednja izmena:
Jeste original made in China, ali su je samsungovci (po licenci) napravili i testirali. Velika je to razlika. Made in China ti je svugdje u svijetu, jer je jeftinija radna snaga, to nema veze sa kineskom robom. Slazem se ja da to ne vrijedi toliko po 30-40€ ali ***. A to da drzi 24-48h mozda jedino ako se koristi za pozive (ugasen ekran) i SMS :D Ne drzi meni baterija 3 sata, vec je screen on toliko. Ako upalim neku igricu (8 Ball Pool Multiplayer to najsecse igram) nista od baterije. Inace, 24h plafon WiFi, Sinhronizacija, 1200MHz, malo Tapatalka, TuneIN-a i Vibera.

Pogledacu sutra u prodavnici ove po 5-8€, ako ne bude bolja lako je baciti, a nije velika para :D I javiti ovde utiske svakako :smoke:

A evo ti koliko mi izdrzi kineska baterija, menjao sam rom pa sam ga 3+ sata non stop cackao, podesavao, vracao sa titanium backup-om aplikacije isprobavao dal sve radi i pred spavanje mi je ostalo jos 50%... I sutra sam ga koristio, do duse malo slabije....

screenshot-1362268269417.png screenshot-1362268254463.png

Jeste GB to sam sad stavio, nesto testiram, na JB-u traje krace ali ne 30%... Ali i dalje drzi 100% duze od tvoje original. Baterija je 1700 mAh ali je iste velicine kao original, nije ona debela, i sa obzirom da je kinez ja racunam da je to nesto manje.

Jel to ista ona na slovo P sto pocinje, sto smo kacili linkove? Super baterija skroz.
Ne brinite za narucivanje sa dx-a, profesionalni su skroz. Sve stize regularno samo je pitanje koliko vremena treba, zavisi od ture.

Zadnji CM10.1 i Spirit FM? Da li imate problema? Cini mi se kao da su nesto cackali audio na CM10.1. Zvuk kao da je ubrzan i isprekidan. Probao sam i neke starije Spirit aplikacije i isto pa reko verovatno je do CM10.1.

Zadnji CM10.1 i Spirit FM? Da li imate problema? Cini mi se kao da su nesto cackali audio na CM10.1. Zvuk kao da je ubrzan i isprekidan. Probao sam i neke starije Spirit aplikacije i isto pa reko verovatno je do CM10.1.

Sve OK. Koji ti je Audio mode u Spiritu ? :) Ako je Digital GS1, treba da odcekiras Stereo i bice sve OK. Trenutno je moguce samo Mono sto ne znai da u buduce nece biti Stereo-a :eyebrows: Samo posle koriscenja ces morati restartovati telefon, da povratis zvuk. To je kao neki "sigurni" mode, ne koristi ALSA-u kao potencijalnog izvora problema i stradanja zvucnika

Poslednja izmena:
Sredilo se, nije bilo dovoljno obrisati data u aplikaciji nego tek posle brisanja keša i advanced dalvic u CWM se sve sredilo. Da, Digital GS1 ali nisam odcekirao stereo, i tako stoji na Auto blend što znaci da sam na osnovu kvaliteta signala daje stereo ili mono.

Sve je OK sa baterijom,samo je treba malo oziviti... :D
Nisam mogao cekatina 1% odmah se vidi dobar rezultat, izgurao bih na 4h :) Bez igrica nisam igrao danas nikako!

Auto osvjetljenje, OC-ovan 1200 MHz...

Screenshot_2013_03_06_01_50_12.png
Screenshot_2013_03_06_01_50_20.png
Screenshot_2013_03_06_01_50_32.png

Poslednja izmena:
4,5h screen on izdrzao do 1%, malo li je :D Jos OC-ovan, ali da naglasim namjestio sam CPU Gov: ONDEMAND i Scheduler: NOOP, to nije po defaultu :) Stock Kernel ;)

A osvetljenje u minusu? :p

A osvetljenje u minusu? :p

OSvjetljenje na Auto, i najbolje. Sinhronizacija ukljucena. 4.2.2 je mnogo poboljsao battery life, nisam flashovao novi NIGHTLY 3 dana (to i poremeti bateriju kad svaki dan flesujes), ispraznio bateriju do kraja dok se ne ugasi i napunio sa ugasenim telefonom opet! A jos 30- 50% u CPU Spy bude 1200 MHz :D

Како си успео да навучеш још скоро сат времена са 20% батерије?:confused:

Koliko vidim telefon ti je Awake bio minimalno, jedava da je radio, kao da si samo kliktao da ti radi displej.
Ja sam ranije stavio screenshot gde sam ga slabije koristio, u stvari citao sam neke tekstove, tako da je displaj vise radio nego ostatak hardvera i nagurao sam 5 sati i 46 min a bio je 3 dana i 1 sat ukljucen na JB-u!!!
http://forum.benchmark.rs/showthrea...y-S-GT-i9000&p=3170704&viewfull=1#post3170704

A ovaj poslednji sto sam stavio je od tih 5 sati i 34minuta displeja vecina vremena je procesor bio na 100% jer sam instalirao, brisao i testirao aplikacije...

Како си успео да навучеш још скоро сат времена са 20% батерије?:confused:

Uglavnom tapatalk i surfanje preko wifi. Meni je ovo odlican rez. Cilj mi je bio utvrditi ispravnost baterije i ispostavilo se da je sasvim u redu. :)

Nazad
Vrh Dno