Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ima na threadu tamo i objasnjenje za BBS, kad skontas, lepo vidis sta vuce bateriju... Imas i prost program cpuspy da vidis na koliko ti se vrti prcesor za tih 14-15 sati...

Sve OK djeluje i nema visokih procenata u "Battery"! Telefon uredno ide u deep sleep kad ga ne koristim, ali kad ga koristim procenti opasno spadaju (Uglavnom Tapatalk i Browseri, Auto osvjetljenje, sigurno za pola sata spadne 10%), ali ne znam sta mi vuce bateriju! Imam osjecaj da mije na GB dosta bolje bilo! Ali ne vraca mi se na GB nikako uprkos svemu! :D

Na koliko vama ide cpu minimalno? Meni je 57% na 200MHz, 35% u sleep-u...

To je dobro... Ne valja kad se puno vrti na 1000 i tako na visokim frekvencijama... mada sve zavisi i od governor-a, kernela koliko su agresivni itd.

Pa to je ono sto me i buni, sve izgleda ok ali baterija curi lagano. Kako mi se cini opet ce da padne reinstalacija. Danas sam ga slabo koristio jer sam na tabu svw vreme bio i sad sam na 40% ali Android OS opet luduje sa 22%. Neka glupost je ali mesecima imam isti problem i nikako da provalim sta je! Grrrrrrrr
Kernel nije menjan i do pre neki dan je sve bilo savrseno.

Pa to je ono sto me i buni, sve izgleda ok ali baterija curi lagano. Kako mi se cini opet ce da padne reinstalacija. Danas sam ga slabo koristio jer sam na tabu svw vreme bio i sad sam na 40% ali Android OS opet luduje sa 22%. Neka glupost je ali mesecima imam isti problem i nikako da provalim sta je! Grrrrrrrr
Kernel nije menjan i do pre neki dan je sve bilo savrseno.

Ma i 15h ako izgura dobro je :D Evo sad sam promjenio CPU Governor na "Conservative" pa cemo vidjeti hoce li sta ustedeti...mada njega osvjetljenje ekrana najvise kolje, a stoji mi na Automatic :D

Sajber, meni je "ludovala" opera mini i podigla Android OS na 40% i dosta stvari... Onda sam odlucio jedan vikend da obrisem sve aplikacije koje koristim (nekih 35) i instaliram ih ponovo... Pa da vidim sta pravi problem... Pravio mi je stari tapatalk, jer je izasao update i pravila mi je opera mini problem, kasnije kad sam je ponovo instalirao, sasvim je bilo ok... Mobile Opera takodje pravila problem i izbrisao je i prebacio se na Dolphin HD iako vise koristim Chrome, al da se nadje... gledaj da aplikacije koji imas koje su uzete "ispod tezge" stalno budu update-ovane, ne znam zasto, ali posle nekog vremena hoce da prave problem starije...

Joooj ako je tapatalk polupacu ga! Nisam znao da aplikacije umeju to da rade ali obraticu sutra paznju na to pa cu javiti sta se dogadja. Hvala drugar ;)

Posle par dana na TiramiSlim, presao sam na CM9.

jel moze neko da mi kaze kako da napravim account za facebook. Kada odem na add account, nema kao na GB ponudjen fb.

ICS nema tu mogućnost.

znaci ne mogu da sinhronizujem kalendar(zbog rodjendana) i kontakte...

Moguće da postoje aplikacije za to. Progooglaj.

pihh... zgodno bilo ono da kontakti dobiju slike kad sinhronizujem
progooglacu

hvala

Da li se mogu kombinovati PDA, modem i csc prilikom flesovanja preko odina? Posto ja bih stavio nas modem i csc, a australijski PDA I9000XXJW6. Da li ce imati neke probleme u radu?

Edit: I da li ima neke razlike u koriscenju njihovog i naseg modema/csc ?

Poslednja izmena:
zadnji australijski PDA je I9000XWJW6 a ne I9000XXJW6
mislim da mozes da kombinujes samo xx sa xx i xw sa xw

Pa da na xw XWJW6 sam mislio.
Ja sam citao, na xda, da je neki lik kombinovao XXJW4 modem i csc sa ovim australijskim XWJW6

Sajber, meni je "ludovala" opera mini i podigla Android OS na 40% i dosta stvari... Onda sam odlucio jedan vikend da obrisem sve aplikacije koje koristim (nekih 35) i instaliram ih ponovo... Pa da vidim sta pravi problem... Pravio mi je stari tapatalk, jer je izasao update i pravila mi je opera mini problem, kasnije kad sam je ponovo instalirao, sasvim je bilo ok... Mobile Opera takodje pravila problem i izbrisao je i prebacio se na Dolphin HD iako vise koristim Chrome, al da se nadje... gledaj da aplikacije koji imas koje su uzete "ispod tezge" stalno budu update-ovane, ne znam zasto, ali posle nekog vremena hoce da prave problem starije...

Definitivno da potvrdim da je baterija prestala da curi instaliranjem nove verzije tapatalk-a i poweramp-a. Hvala puno, imas vops za ovo ;)

Eto, drago mi je da sam pomogao :)

Treba mi pomoc

hteo sam da instaliram gb, da ga rootujem i stavim CM9 na novo, sve lepo

problem je sto ne mogu uopste da radim sa Odinom

Na lap-topu (Win 7, 32 bit) sam uspeo svega jednom da flesujem telefon. Inace, pa i sad, Odin ga "ponekad" prepozna i krene flesovanje i zakuca negde. Ali najcesce, sad vec redovno,izbacuje "Use device not recognized". Nemam resenje za lap top.

Na kompu u kancelariji (win 7 64 bit) Odin ga na prepozna i krene instalacija, ali redovno zakuca na "DO NOT TURN OFF TARGET; ili ako to predje zakuca na " factoryfs.rfs" pri instalaciji.

Menjao Usb portove,brisao sam drajvere, restartovao komp, instalirao ponovo drajvere i nista ne vredi.

Na lap top uopste ne mogu da racunam sto se tice flesa.
Do sad sam instalirao na kompu u kancelariji, ali ni tamo vise ne funkcionise.

Palo mi na pamet da mozda nije kabal, ali cisto sumnjam.

Telefon mi sad stoji na stolu neupotrebljiv sa onom slicicom sa telefonom i kompjuterom i trouglastim zutim znakom izmedju sa znakom uzvika.

Trenutno nisam u mogucnosti da odem na neki treci komp da probam da ovo odradim.

Hvala

Poslednja izmena:
Mozda Kies pravi problem, ako je instaliran.
Iskljuci ga i zaustavi proces u task menadzeru. Ako nije to, probaj da restartujes komp opet. Meni je to pomoglo, mada koristim xp.

Poslednja izmena:
na laptopu je bio Kies i uvek sam ga iskljucivao u task menageru

na kompu sam samo instalirao Samsungove drajvere za usb, tu nisam nikada Kies instalirao....i radilo je

Sad je samo na oba instaliran samsungov dreiver za usb

Npr.. kad ubacim tel u dl mod i krene Flesc na Odinu, i recimo zakuca...Ja sve to iskljucim, izvadim bateriju iz telefona i vratim je ponovo. Desi se onda da kada ponovo prikacim tel u dl modu na kopm, komp izbaci da ne prepoznaje uredjaj, probam drugi usb, ni on ne prepoznaje uredjaj. Onda restartujem komp i onda nekad upali da ga prepozna, ali fles opet zakuca tamo gde sam vec gore napisao.

Poslednja izmena:
Drugari, pre godinu dana sam flesovao JVH rom
i iskreno pojma se ne secam sta kako i sada bih da ga sredim zato sto jedva moze da se kaze da imam telefon koliko lose radi.

Hteo bih neki skroz stabilan sveden fabricki rom ICS, kako to da izvedem bese?
Kopah stranice ali se diskusija mnogo razvukla i nemogu relevantne informacije da nadjem.

Bese mi treba sd kartica? :D
dajte neki how to link, da li trebam da flesujem neki drugi rom preko ovog mog ili mogu direkt ICS?

Tnx

Poslednja izmena:
da li je ovaj ics za preporuku? ovaj jvh radi uzasno ***,
iskljucuje se, sam salje poruke, blokira, mada ga imam godinu dana.

sta mi je najstabilnije?

da li je ovaj ics za preporuku? ovaj jvh radi uzasno ***,
iskljucuje se, sam salje poruke, blokira, mada ga imam godinu dana.

sta mi je najstabilnije?

Mani definitivno najstabilniji i najbolji je AOKP. Ne znam sto ga niko ne pominje.

Al sam uporan :)

Meni na primer taj TiramiSlim (i ranije Tiramisu) katastrofalno radi, sad nikako da skupim vremena da ga pregazim.

Nazad
Vrh Dno