Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Bas :)
Dovodis me u iskusenje da ga isprobam :)

Probaj garantujem da ces biti zadovoljan. Tako sam i ja stavljao razne rom-ove cekao da izadju prepravke, ispravke patch-evi, finalne verzije. Od kad sam stavio AOKP ni jedan jedini problem.
Telefon konacno radi kako bog zapoveda ;)

CM9 i AOKP su najbolji. Trenutno sam na AOKP.

Vidim na XDA da se pojavio prvi port Jelly Bean-a za SGS.

Biće zanimljivo ako ga u potpunosti osposobe za dnevnu upotrebu.

Opaaaa, sad cu da procitam malo o tome.
Btw, ja sam tek juce provalio kako da osposobim viber u potpunosti, nisam znao da postoji resenje.

Devovi su stvarno brzi. Naravno jos je debela alfa ali svejedno naterati JB da butuje na nasem fonu za par dana?
Svaka im cast!
Evo i LINK ako nekoga zanima.

Poslednja izmena:
Ma uradice i CM pretpostavljam da ce se uskoro Cm9 bazirati na 4.1 JB , jos je rano, nije ga ni Nexus S dobio! Ovi mi djeluju ko djeca neka mkalter....! :D

DRugari, imam taj JVH ginger i presao bih na ICS, ne secam se tacno koja verzija roma i sta sve, davno bilo, i nisam siguran kako mogu da izvedem ICS prelazak.
Da li mi se isplati prelazak ili da ga osvezim nekim dobrrim stabilnim i brzim gingerom?

Molim za neko usmerenje, linak ili sl, fon mi je jedva upotrebliv duze vreme :(

Tnx

Posle koriscenja ICS-a vidim da brzi ginger ne postoji, tako da, ako zelis dobar i brz rom drzi se ICS-a i CM9-AOKP romova... A verujem da ce tek SGS da poleti kada portuju i ispeglaju 4.1.

dobro tu si mi dosta objasnio, mogu samo da te zamolim da me usmeris kako da se prebacim sa jvh-a koji imam, a da ne brickujem fon :/ :)
Tnx

Ima na ovoj strani

Poslednja izmena:
Desava li se nekome, na CM9 , da nekad nece ekran da se ugasi sam, pa moras na dugme! Da li je do CM9 ili programa NoLED posto njega imam! :)

dobro tu si mi dosta objasnio, mogu samo da te zamolim da me usmeris kako da se prebacim sa jvh-a koji imam, a da ne brickujem fon :/ :)
Tnx

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=665
U ovom delu na xda za SGS imas romove da biras... Ja sam konkretno trenutno na RemICS 1.2 ( izasao je i 1.3) ,imas i TiramiSlim,CM9 nightly official,unnoficial,Slim ...itd...pa izaberi nesto sta ti se svidja... Pre flesovanja samo skini neki ICS kernel (Semaphore ICS,Devil,Midnight ) i flesuj...upasces posle u bootloop,izvadi bateriju,wipe sve i factory reset iz Recovery ( imas i kernel cleaning script,mozes i nju da pokrenes,mada nije moranje,imas je u RemICS temi ) i kad to odradis samo flesuj ICS rom po zelji i nema greske,to je to...sacekas samo malo duze prvi boot,da se ne iscimas ako ne digne sistem za 2 min ;) ... End of story ...po ne znam koji put,ali ajde :bottle:

DRugari, imam taj JVH ginger i presao bih na ICS, ne secam se tacno koja verzija roma i sta sve, davno bilo, i nisam siguran kako mogu da izvedem ICS prelazak.
Da li mi se isplati prelazak ili da ga osvezim nekim dobrrim stabilnim i brzim gingerom?

Molim za neko usmerenje, linak ili sl, fon mi je jedva upotrebliv duze vreme :(

Tnx

Jel ti nas zezas? Postavio si isto pitanje tri posta iznad i dali smo ti odgovore sa sve linkovima...
Jel si uopste pogledao odgovore na tvoje pitanje?

Jedno pitanje, na telefonu je JW4, root odradjen, svaki par dana iz čista mira ekran skroz poludi, počne da menja boje, da skači ikonice, samo resetart pomaže. U čemu bi mogao da bude problem?

Vec drugi puta mi se desava sledeca stvar: displej na telefonu mi se pali i gasi sam od sebe.Zakljucam ga i nakon odredjenog vremena on pocne da se pali i gasi,tako minut-dva i onda stane.I nakon odredjenog vremena ponovo.Prvi puta sam to resio tako sto sam sistem ponovo stavljao,ali me sada mrzi do jaja to da radim.Ima neko resenje za ovo?Imam gingerbread 2.3.6 XXJVU.

Moj predlog za obojicu je da pređete ili na AOKP ili CM9. Progledaćete.

Moj predlog za obojicu je da pređete ili na AOKP ili CM9. Progledaćete.

Potvrdjujem za CM9 :)

AOKP jos uvek nisam probao

@Bukinjo

Ovde imas jednostavno sve napisano za CM9, nije tesko instalirati :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1592131

Installation

- First time flashing ICS to your Galaxy S (or coming from another ROM)?

1. Root your device and install ClockworkMod Recovery.
2.Reboot into Recovery using 3-button-combo
3. Do a Nandroid backup!
4.WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)
5.Install the ROM from internal sdcard using ClockworkMod Recovery
6.Optionally install the Google Addon
7.WIPE again or Calendar Sync will not work.

Latest nightly: http://get.cm/?device=galaxysmtd --odavde skines onaj koji je na vrhu (tj. najnoviji)
Google Apps: http://goo-inside.me/gapps/

Poslednja izmena:
Au al ovi peglaju JB, svaka im cast :Klanjanje Ja mislim da cemo za 2-3 dana imati skroz funkcionalan rom.

^^

Pratim tu temu i stvarno im svaka čast kako brzo sređuju stvari...

Ljudi otkidaju, nikada jos nisam video da se ovako brzo razvija rom. Eto koliko je velika SGS zajednica. Svakih 2-3h srede ponesto, wifi samo sto nije, samo cekam vesti :D

Ljudi otkidaju, nikada jos nisam video da se ovako brzo razvija rom. Eto koliko je velika SGS zajednica. Svakih 2-3h srede ponesto, wifi samo sto nije, samo cekam vesti :D

Zato i volim SGS, i ne planiram da ga mijenjam! Jer sa drugim telefonom necu vidjeti razliku nikakvu, a ovaj ce gurati jos dugo dok god Hardwareski goni! A goni i te kako, izasao je prije 2 godine, ravan je vecini telefona iz 2011!

Ja cu cekati CyanogenMOD JB 4.1 nekako mi oni najvise leze i sve radi ko sat! :)

CM10 ce biti super ali 99% cu ovo probati cim srede JB jos malo.

Nisam video zvanicno ali spominje se sve cesce na xda. Samo je pitanje vremena kada se krenuti s novim romom baziranim na 4.1.

JB v2 okacen. Sljakaju kao crvi :)
Changelog
-New Devil kernel (Thanks to DerTeufel1980)
-Based on Galaxy Nexus ROM, made by nasif619. Big Thanks to him
-Fixed camera
-Fixed internal/external SD
-Logcat (DerTeufel1980)
-Added NStools (for overclock)
-Added IO file manager
-SU
-Notification Bar lag fix (bhu1)

Da li postoji fm radio za CM9? Cuo sam za onaj sprint radio i njegove mesane kritike kako nekima je unistio zvucnik, a nekima normalno radi, pa ne bi tu da experimentisem

Jedno pitanje, na telefonu je JW4, root odradjen, svaki par dana iz čista mira ekran skroz poludi, počne da menja boje, da skači ikonice, samo resetart pomaže. U čemu bi mogao da bude problem?

Evo, postavio sam i video... Nemam telefon trenutno pored sebe, samo sam "dobio" video preko neta...

http://youtu.be/mHECsowWNDE

Nije valjda odleteo touchscreen?:(

spirit fm jedino, nema drugog načina, osim neki striming da nadješ

Da li postoji fm radio za CM9? Cuo sam za onaj sprint radio i njegove mesane kritike kako nekima je unistio zvucnik, a nekima normalno radi, pa ne bi tu da experimentisem

Ovaj novi spirit izgleda da je bezbjedan. Nema reporta vec dugo vremena. Ja ga koristim ponekad....:)

Nazad
Vrh Dno