Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Nisam menjao romove jedno 5-6 meseci pa sam zaboravio skoro sve, a imam neka pitanja.
Posto me mnogo privlaci ICS odlucio sam da instaliram neki costum rom koliko vidim TiramiSlim je aktuelan (ali i jos nekoliko njih)
A na telefonu sam bio imao stock, pa miui, pa sam se vratio na stock jer mi se cesto restartovao telefon sa miui.
I sad telefon mi je pun svega i svacega, ima dosta foldera vezanih za miui, backup i trista cuda.
Sad kad sam se odlucio za ICS, koji proces trebam da pratim? I kako da izbrisem sve osim default foldera, posto me nerviraju. (mislim da sam probao wipe data ali nije izbrisalo to, samo app i sl.)

Probajte RemICS 1.2, lepo radi. (+ semaphore kernel 1.2.5)

Nisam menjao romove jedno 5-6 meseci pa sam zaboravio skoro sve, a imam neka pitanja.
Posto me mnogo privlaci ICS odlucio sam da instaliram neki costum rom koliko vidim TiramiSlim je aktuelan (ali i jos nekoliko njih)
A na telefonu sam bio imao stock, pa miui, pa sam se vratio na stock jer mi se cesto restartovao telefon sa miui.
I sad telefon mi je pun svega i svacega, ima dosta foldera vezanih za miui, backup i trista cuda.
Sad kad sam se odlucio za ICS, koji proces trebam da pratim? I kako da izbrisem sve osim default foldera, posto me nerviraju. (mislim da sam probao wipe data ali nije izbrisalo to, samo app i sl.)

Imas dva nacina ili iz telefona preko nekog file manager-a ili da ga nakacis na komp pa preko kompa da izbrises sve sto ti ne treba.
A ako stavljas TiramiSlim obavezno prati uputstvo koje tamo pise, znaci obavezno uradi wipe data(factory reset), wipe cash, wipe davlik cash i format system, sve se to iz recovery-ja radi...

Ubacio sam JVA_JV1_JVT 2.3.5 i sad mi ne radi speed dial, ne pravi poziv već šalje USSD code. Jel ima tu leka?

od skora sam vlasnik i9000 pa me interesuje koji je cfw najbolji u ovom momentu?

Izlazi uskoro Jelly Bean 4.1. Da li ce ga odraditi CM za nas SGS:D

Cudi me da jako malo vas pominje AOKP . Za mene definitivno najbolji rom ni jedan jedini problem nemam a probavao sam razne romove.

imam jedan problemčić:
kako da skinem j***** CM7???!!! :mad:
hoću da instaliram DarkyRom, ali nikako ne mogu da skinem CM7. pokušao sam preko DarkyOTA, iz Recovery, wipe-ovao sve moguće i - ništa. krene Darky instalacija, završi se, krene da diže sistem, i umesto Darky, opet se diže CM7, samo što upadne u infinyty loop, i tako se beskonačno restartuje i pokušava da digne.
jel zna neko nešto, ili da idem na Factory reset, pa sve iz početka...

Preko odina stock, pa šta god.

hteo sam to da izbegnem. prošli put sam ga brick-ovao, pa sam ga na jedvite jade oživeo :(

Stavio sam konacno TiramiSlim final.
Tokom instalacije u Aroma instaleru, cekirao sam neke app da se instaliraju, npr PowerAmp, MXplayer, weather...i jos par , ali njih nigde nema na telefonu sad.
Cudno da ni google maps nema

Zeza te Aroma instaler. Pravi sajze jos od verzije 1.9.6 na Tiramiju.

Google maps nikad nema, imas ih u Update me. a meni je instalirao sve sto sam cekirao, ja sam imao drugi problem, Advanced Tiramislim Settings mi nije radio kako treba, ali sam nasao resenje za to.

Nasao sam u Advanced options- Weather i cekirao, ali nema ni dalje nista

Pozadina imenika je skroz bela, jel postoji mogucnost da stavim da bude crna pozadina sa belim slovima kao sto je bilo na gb.

Jel mogu u Apexu da se ikonice poredjaju onako kao ja zelim? Nema opcije "Edit" pa da zadrzim prst na ikonici i da je prebacujem gde hocu.

@VladaP85 ..ge se nalazi Update me

Ne bi bilo lose da neko ko vec duze vreme koristi TiramiSlim da napise koja podesavanja stavlja u Aroma instaler, tipa: koji kernel, modem, audio...tako te bitnije stvarcice koje su vam se pokazale da dobro funkcionisu.

Poslednja izmena:
Cudi me da jako malo vas pominje AOKP . Za mene definitivno najbolji rom ni jedan jedini problem nemam a probavao sam razne romove.

Ja sam prekjuče počeo da ga koristim i brže radi od dosadašnjeg favorita CM9. Ne znam da li je to zbog glitch kernela ili je sam rom bolji, ali ću se zadržati na njemu. Jedina zamerka je gej logo
AOKP-SetYourUnicornFree.jpg

Update me ti je medju aplikacijama, za weather moras rucno upisati svoj grad, meni je tak tada proradilio.
Kerneli koji sam uglavnom koristio su Midnight i Devil, oba su mi bila odlicna, Devil koristim u poslednje vreme, a modem ZSJPG, ovo ostalo kako kad...

hvala,

weather sam probao to sto si rekao i nece ni dalje. Update me sam nasao :)

Probah da napravim account za facebook, ali ga nema.

Jel mozes da mi kazes jos ono za imenik i Apex?

Nisam trazio to u apexu, mozda i nema, procesljaj opcije, ako ima trebalo bi biti u Drawer settings, sorting ili tako nesto. Za weather kucaj grad pa zemlja (Novi Sad, Serbia - kod mene)ako nema moguce da nema tvog grada, probaj novi sad pa ce videti i trebas da podesis u Statusbar weather style ma weather panel. A imenik na znam dal ima inverted, trebao si da proveris u aromi ili nadji na xda verovatno ima.

Sredio sam weather, pojavo se u notification bar. Apex ipak nema opciju za sortiranje aplikacija po zelji, vec ima samo unapred definisane.

hvala

Opet imam isti problem i ne znam u cemu je fora. Ponovo je pocela da mi curi baterija. Sada malo manje nego ranije ali curi. Po instaliranju novog sw-a sljaka super po 2-3 meseca i onda odjednom krene da curi, Android OS jede bateriju. Nista novo nije instalirano, svaki put pocne u nekom trenutku ali jos nisam utvrdio zasto. Jel ima neko ideju?

Opet imam isti problem i ne znam u cemu je fora. Ponovo je pocela da mi curi baterija. Sada malo manje nego ranije ali curi. Po instaliranju novog sw-a sljaka super po 2-3 meseca i onda odjednom krene da curi, Android OS jede bateriju. Nista novo nije instalirano, svaki put pocne u nekom trenutku ali jos nisam utvrdio zasto. Jel ima neko ideju?

Kolko ti drzi baterija:p

Ranije kada mi se to desavalo nije mogao da izgura dan sa minimalnim koriscenjem. Sada izgura sa umerenim koriscenjem ali do pre par dana sam opusteno mogao da ga koristim i za pozive i za net i muziku i da se vratim kuci sa 40-50% baterije. Sa normalnim koriscenjem mogao sam 2 dana da ga koristim. Bukvalno odjednom pocne da curi i ne znam u cemu je fora. 3 razlicita SW-a sam koristio i na svakom mi se pojavio isti problem nakon nekog vremena.

Ranije kada mi se to desavalo nije mogao da izgura dan sa minimalnim koriscenjem. Sada izgura sa umerenim koriscenjem ali do pre par dana sam opusteno mogao da ga koristim i za pozive i za net i muziku i da se vratim kuci sa 40-50% baterije. Sa normalnim koriscenjem mogao sam 2 dana da ga koristim. Bukvalno odjednom pocne da curi i ne znam u cemu je fora. 3 razlicita SW-a sam koristio i na svakom mi se pojavio isti problem nakon nekog vremena.

Da li si probao sa BetterBatteryStats da utvrdis u cemu je problem?

Ja se u tom BBSu ne snalazim nikako...i meni baterija ne moze ni dan izgurati, wifi mi je ukljucen non stop, uglavnom po netu idem, sto je opet zalosno. Ali za utjehu je da nema bolje nigdje....

Nazad
Vrh Dno