Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

@lazo...jedno pitanjce...jel to moze i sa free verzijom?

Meni nije problem snimanje zvuka, nego in call mic ktvalitet, tj kako me drugi cuju

Poslednja izmena:
Free verzija radi samo na kernelima sa voodoo podrškom dok ova plus valjda na svima. Ta opcija.pomaže kod snimanja zvuka i video klipova, mislim da nema veze sa razgovorima, čudno je da sa tim imaš problema. Provaj eventualno neki drugi modem, to može da ti pomogne.

Za GPS probaj jos jednu sitnicu. Kod mene je gps.conf bio za Severnu Ameriku pa sam stavio za Evropu. Kapiram da onda skine tacnije pozicije satelita i brze ih fiksira.
Imas uputstvo i gps.conf u zipu.
Ja pokrenem "GPS Status" aplikaciju i ona skine nove podatke ako su stariji od jedan dan. Posle toga navigacija jako brzo pronalazi poziciju.
A ako si u kolima ipak je najbolje da zastanes sa strane pa ce cas posla uhvatiti, dok vozis je sporije fiksiranje.

Prilozi

• gps.conf.zip
    766 bajta · Pregleda: 17
Cao :) Od juce sam vlasnik ovog telefona, pa bih da pitam...

1. kako srediti problem sa losim kvalitetom mikrofona? distorzija issue

Nisam jos cuo da je neko na Galaxy S-u imao takav problem, moze biti da je to zbog neodgovarajuceg modema ili roma... A ako se nastavi i posle menjanja moze biti da je hardvarski problem...

Za GPS probaj jos jednu sitnicu. Kod mene je gps.conf bio za Severnu Ameriku pa sam stavio za Evropu. Kapiram da onda skine tacnije pozicije satelita i brze ih fiksira.
Imas uputstvo i gps.conf u zipu.
Ja pokrenem "GPS Status" aplikaciju i ona skine nove podatke ako su stariji od jedan dan. Posle toga navigacija jako brzo pronalazi poziciju.
A ako si u kolima ipak je najbolje da zastanes sa strane pa ce cas posla uhvatiti, dok vozis je sporije fiksiranje.

U uputstvu stoji:
"Preimenovati odgovarajuci u gps.conf i zameniti u sistem/etc sa
root eksplorerom (prebaciti na Mount r/o) i srediti permission kao sto je bio orginalni."

ok ovo, da zamenim gps.conf u sistem/etc...mada su podesavanja indeticna sa mojim (faster fix je to sredio)

ne razumem ovaj drugi deo "srediti premission kao sto je bio originalni". Sta treba tu da sredim ?

Ne znam kako kod vas, meni gps gresi u jedno 50 m kad mu trazim moju lokaciju. To zna da pravi probleme kad sam na putu i kad me prikaze da sam u nekoj susednoj ulici :).
Pogotovu kad treba da predjem neku petlju ili malo komplikovaniju raskrsnicu. 50 m je mnogo za gresku u tom slucaju.

Ma skinuo sam i instalirao GoLauncher, ali me kod njega nervira što kada uiključim rotaciju ekrana, on mi rotira i Home screen, tj rotira mi ekran uvek. A u suštini mi je potrebno samo prilikom korišćenja aplikacija (kucanje, multimedija, browser, itd)

Miui launcher ti stavlja sve aplikacije na home screen, a za GoLauncher imas sigurno da podesis u setings-u da ti ne rotira home screen. Ali ja bi ti preporucio da probas ADW Launcher EX, ja sam njega koristio dok sam bio na GB, cini mi se da radi malo gladje od GoLaunchera a i on ima opciju da ukljucis ili iskljucis rotiranje Home Screen-a.

Poslednja izmena:
Imao sam taj problem odavno.Probaj sa JVT ili JVU modemom.

U uputstvu stoji:
"Preimenovati odgovarajuci u gps.conf i zameniti u sistem/etc sa
root eksplorerom (prebaciti na Mount r/o) i srediti permission kao sto je bio orginalni."

ok ovo, da zamenim gps.conf u sistem/etc...mada su podesavanja indeticna sa mojim (faster fix je to sredio)

ne razumem ovaj drugi deo "srediti premission kao sto je bio originalni". Sta treba tu da sredim ?

Ne znam kako kod vas, meni gps gresi u jedno 50 m kad mu trazim moju lokaciju. To zna da pravi probleme kad sam na putu i kad me prikaze da sam u nekoj susednoj ulici :).
Pogotovu kad treba da predjem neku petlju ili malo komplikovaniju raskrsnicu. 50 m je mnogo za gresku u tom slucaju.

Ovom telefonu GPS je boljka, mnogo se ljudi zalilo na to, meni radi OK, mada sam na nekim romovima imao bas problema. Mnogi pricaju da je to hardverski problem i citao sam da je ovo nekima resilo problem i da im sad radi odlicno pa ti probaj i to ako ne resis softverski:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1043034

Nisam jos cuo da je neko na Galaxy S-u imao takav problem, moze biti da je to zbog neodgovarajuceg modema ili roma... A ako se nastavi i posle menjanja moze biti da je hardvarski problem...

Nije hardverski, to je moj fon koji sam do prekjuče koristio. ;) Samo sam stavio poslednji deodexed JW5 (pre toga je bio JVU), video sam da se promenio modem i da nije JVU, poslaću Marku JVU baseband da proba sa njim., ovamo je neki UV1 čini mi se.

Ma skinuo sam i instalirao GoLauncher, ali me kod njega nervira što kada uiključim rotaciju ekrana, on mi rotira i Home screen, tj rotira mi ekran uvek. A u suštini mi je potrebno samo prilikom korišćenja aplikacija (kucanje, multimedija, browser, itd)

Kao sto ti rekao Vlada, imas u go launcher settingsu da namestis da ti se ne okrece home screen

Devil kernel za ICS SGS je nedopravljeno smeće... uvek se iznerviram kad ga probam posle nekog vremena ....restart fona sam od sebe ,BT cas radi cas ne... my 0.02$.

ista situacija je bila i na JVZ i na JVU i sada na JW5

ostalo je jos da probam ovo sa papircicem

hvala

Ostavi stock kernel, najbolje radi meni bez problema ikakvih, *** te kernel dobio si par novih opcija i probleme.:D

Devil kernel za ICS SGS je nedopravljeno smeće... uvek se iznerviram kad ga probam posle nekog vremena ....restart fona sam od sebe ,BT cas radi cas ne... my 0.02$.

Ja sam vec duže vreme na Devil kernelu sa TiramiSlim RC2 i nisam imao nikakvih problema, štavise jako mi lepo radi, još sam ga podesio za performance, ni jedan jedini restart i sve radi kako treba...

Imam jedan problem na Galaksiju koji me iritira. Imam GB 2.3.6 i desava mi se kada kliknem na ikonicu Messaging da mi udje u poruke i odmah izbaci na desktop i tako tri cetri puta dok ne ucita valjda sve. Isto mi se nekad desava kad udjem u imenik. Jel zna neko u cemu je problem?

To ti ne treba...

Ako si ga podesio da ti automatski gasi aplikacije da. Meni je to radio AutoKiller Memory Optimizer, kad sam podesio da imam malo vise slobodnog rama on mi je gasio dialer ili imenik cim ga ukljucim...

Deinstaliraj pa ces videti... Ne treba ti ,jer sistem sam regulise gasenje aplikacija i oslobadjanje memorije.

Evo deinstalirao sam ako se sutra ne javim znaci da sve radi kako treba. Hvala!

I kod mene radi odlicno, redovno probam Semaphore i Devil mi ima bolje perfomanse + trajanje baterije u odnosu na Semaphore.

Sto se tice restarta, imao sam problem, ako je ukljucen deep idle i recimo slusam muziku, hoce da zabode fon. Iskljucio deep idle i sve OK.

Javljam se opet da prijavim da mi deinstalacija Advanced Task Killera nije pomogla oko resavanja problema sa porukam:( sta sad da radim?

Sent from my cigla using Tapatalk

Ja se otpočetka žalim na to, ali niko nije našao rešenje. Imam neki prastari fw, froyo 2.2 JPP JP7 :)

Pa tu su dve mogucnosti ili los mikrofon ili modem.

Meni svi govore da me odlicno cuju i tako je bilo sa vecinom modema koje sam koristio.

VladaP85 je napisao(la):
Izaso TiramiSlim Final v1.0 :)

Cekao sam ga preksinoc i jos ga nisu okacili a danas mi je fon sam ponudio update. Mrzi me da ga spucavam 0.9.9 sljaka mi ko zmaj, nebih da kvarim :d

Nazad
Vrh Dno