Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Factory reset briše samo aplikacije.Ne briše foldere na internoj memoriji. Za to mora format sdcard.

Hvala na odgovorima.

Nego, sad bih malo da čačkam...kako radi ICS na SGS u odnosu na Gingerbread? Znam da nema zvaničnog ali ima više nezvaničnih ICS romova za SGS. Na xda sam pročitao da je ICS brži od GB, jel' to stvarno tačno? A kako stvari stoje po pitanju stabilnosti, bugova, baterije? To vjerovatno zavisi od roma pa me zanima koji ICS rom biste mi preporučili, i ako može link na temu gdje može da se skine, a nadam se da tamo ima i uputstvo za instaliranje (posebno ako je drugačije od ovoga kako sam stavio 2.3.6 u Odinu). Vidim da su ovde na temi neki puno hvalili Tiramisu, a i CM9 se često spominje. Koji bi bio onako optimalan, na prvom mjestu me zanima stabilnost a onda brzina, a i baterija? Mogu li nakon tog eksperimenta, ako nešto ne bude radilo kako treba, da samo vratim 2.3.6 JW4 na isti način na koji sam ga juče stavio preko Odina? Ili bi vraćanje bilo komplikovanije?

I ovako generalno kakav vam je ICS u donosu na GB na SGS-u: stabilnost, brzina, funkcionalnost, interfejs, baterija, bugovi? Vrijedi li ga stavljati?

Stavi CM9 poslednji nigthly po uputstvu. Lako ćeš se vratiti na GB flešovanjem iz Odina uz repartition, ako budeš imao želju da se vratiš.

Tiramisu je nabudženi AOKP. Ova tri roma su veoma slična i ja nisam primetio razliku u trajanju baterije. Šta god da instaliraš, svejedno.

+1 za ICS CM9 meni radi mnogo bolje od GB.

Cek, 'el sam lud il' je Tiramisu na CNA osnovi koja se prestala razvijati pa mozda tek predju na AOKP... U svakom slucaju na 2.x.x verzije vise i ne pomisljam...

Rekao bi da nisi lud, jeste CNA baza, tako i pise u samom nazivu roma, ali podseca dosta na CM...

Stavi CM9 poslednji nigthly po uputstvu. Lako ćeš se vratiti na GB flešovanjem iz Odina uz repartition, ako budeš imao želju da se vratiš.

Koje je opšte pravilo o tome kada se koristi a kada ne koristi repartition? Kad sam stavljao stock rom tada se ni slučajno ne koristi, tako kažu i tako sam uradio. A ako bih se vraćao sa ICS na 2.3.6 tada ide repartition?

A preko CM9 stavi Tiramisu... :) Bolji je, pre svega zbog baterije...
Šta znači "preko CM9"? Zar ne može Tiramisu da se instalira sam, na ovaj 2.2.6 koji imam?

Ako sam dobro vidio koja je Tuiramisu tema oni su naveli ovo:

1) Flash a Stock Gingerbread ROM
2) Flash a custom GB kernel
3) Flash an ICS kernel (Like the latest Midnight ICS)
4) Your phone will go into a bootloop -> Remove the battery and put it back.
5) Use 3-button-combo to get into recovery.
6) USB-Mount your SD Card & Place the ROM on your Internal-SD Card
7) Flash the ROM and follow the AROMA Installer instructions.

Nije mi baš najjasnija procedura.
1. valjda to već imam.
2. ne znam na šta misli, valjda imam stock kernel. Moram li stavljati neki custom kernel?
3. kako stavljam ICS kernel, gdje šta ide u Odinu? (možda je liverpoll mislio na ovo kad je rekao da Tiramisu ide preko CM9)
4. bootloop je neizbježan?
6. i 7. nije mi najjasnije, prethodno stavim ovaj Tiramisu+ I.C.E. A.G.E. V. 1.9.5 Final!.zip od 365 MB na SD karticu pa ga nekako pokrenem iz recovery moda?

Root mi nije potreban u svemu ovome? Pošto nisam rootovao.

Za repartition nisam ni sam siguran, ali je ponekad potreban iz mog iskustva. Mislim da ne može.da.zezne stvar osim što je ponekad nepotreban. Prvo probaj bez njega pa ako dobijaš bootloop probaj sa.repartition.

Na stock rom moraš staviti neki kernel koji ima cwm recovery. Obično se flešuje odgovarajući cfroot kernel preko Odina. Na xda nađi chainfire root temu sa gomilom kernela. Potom iz cwm recoveryja flešuješ bilo koji ICS rom.

Ovo uputstvo za tiramisu je čudno ali ga prati ako su tako napisali. Pošto se CNA ICS više ne razvija, bolje probaj CM9 ili AOPK

Poslednja izmena:
Na stock rom moraš staviti neki kernel koji ima cwm recovery. Obično se flešuje odgovarajući cfroot kernel preko Odina. Na xda nađi chainfire root temu sa gomilom kernela.

To je valjda onaj fajl CF-Root-XX_OXA_JW4-v4.4-CWM3RFS.zip koji sam našao na CF-ROOT temi? Ako je to to onda ne bi trebalo biti problema, koliko vidim on se stavi pod PDA u Odinu i to je sve.

Potom iz cwm recoveryja flešuješ bilo koji ICS rom.
Koliko sam sad našao CWM je novi recovery mod koji imam kad stavim CF-ROOT, sad mi je jasnije. Ali mi nisu jasni koraci 3,6 i 7 u prethodnom postu, kaže da prvo stavim neki ICS kernel (a ne kaže kako se to radi) nakon čega ću imati bootloop pa tek onda preko recovery moda da stavim ICS rom.

Sad tek vidim da si i ti naknadno napisao da je ovo uputstvo za instalaciju čudno :), a i meni tako djeluje :)

Ics kernel fleshujes preko cwm-a, a sto se tice 6 i 7 da ne bi morao iz recovery-a da mountujes, pre fleshovanja ics kernela stavi taj tiramisu i kad fleshujes ics kernel dolazi do bootloop-a, izvadis bateriju, odes u recovery fleshujes i vozi... Kad se to pokrene, dobijes aroma taj instaler i onda kao na kompu imas next next next, naravno oznacis usput sta hoces uz ROM da instaliras...

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

Poslednja izmena:
gde da skinem stock gb? :)

Ics kernel fleshujes preko cwm-a
OK, znači uzmem na primjer onaj Midnight ICS kernel sa teme na koju su uputili u Tiramisu uputstvu, ali tamo ima više verzija tog kernela: MNICS-202 i MNICS-202LR, koji da uzmem?

A što se tiče samog flashovanja kernela da li to radim preko opcije "Install zip from sdcard" u CWM (slika)?

Preko iste te opcije nakon bootlopa stavim Tiramisu rom?

Ovaj ICS kernel i Tiramisu rom stavljam na SD karticu?

Mada oni kažu da se baš uradi mount "USB-Mount your SD Card & Place the ROM on your Internal-SD Card".

... Kad se to pokrene, dobijes aroma taj instaler i onda kao na kompu imas next next next, naravno oznacis usput sta hoces uz ROM da instaliras
Na Tiramisu temi kaže da se može više stvari birati (7 boot animacija, 6 launchera, pa onda neki GApps | Inverted GApps | No GApps (šta god to bilo) i druge stvari, ima li negdje screnshotova da vidim šta mi se sviđa, ili se to može kasnije dodati a ne samo kod instaliranja rom-a?

@ Vader

Vidi procitaj tamo jel ima neke razlike izmedju obicne i LR verzije... Pa stavio ti pre bootloop-a ili posle ROM isto ti se 'vata... kernel fleshujes preko cwm-a install from sd card, ako je za cwm verziju, mozda ima i za odin, ali vecina je u cwm verziji tj .zip formatu. Na internu memoriju stavljas ROM i kernel i sam si napisao INTERanAL sd card....

Sto se tice Aroma installer-a biras sta hoces, a mislim da u tiramisu temi ima kako to sve izgleda na slikama...

Vidi procitaj tamo jel ima neke razlike izmedju obicne i LR verzije
Već sam gledao i LR znači "large ram":

- ram: 340Mb (stock), 370Mb (CM9 version) or 386Mb (LR version) for prepared ROMs or \w standalone patch

Samo onda ne znam šta će im obična ne-LR verzija ako je ova LR bolja, osim ako ima još nekih razlika koje nisu naveli. Ali stavio bih onda LR.

Pa stavio ti pre bootloop-a ili posle ROM isto ti se 'vata...
OK, mislim da mi je jasno, ako sam dobro shvatio mogu odmah da stavim kernel i rom u internu memoriju (bilo gdje ili negdje u root?) i sve radim preko "Install zip from sdcard", ili rom stavim na eksternu karticu pa idem na "mounts and storage" u CWM da to mountujem? Prva opcija mi djeluje elegantnija.

Na internu stavljas, ne u root... Odes u recovery instaliras taj kernel ICS... Dobijas bootloop, vadis bateriju, vracas nazad, instaliras tiramisu i to je to, kasnije sa Aromom ides next next i oznacavas sta ces jos da instaliras uz ROM...

Na internu stavljas, ne u root
Da ali mislio sam da li kreiram u internoj memoriji neki folder i stavim kernel i rom u njega ili ih stavim izvan bilo kog foldera.

Ali mislim da mi je jasno sada sve, možda već večeras probam da stavim Tiramisu. Da unaprijed pitam u slučaju nekih nepredviđenih problema: stock 2.3.6 mogu da vratim u bilo kom trenutku preko download moda i Odina na isti način na koji sam ga nekidan stavio, preko PDA i bez repartition? Ta procedura će "poravnati" bilo kakvo drugo (među)stanje bilo kod drugog roma i kernela i staviće umjesto njih stock rom i kernel?

Može u folder, ne mora.

Stock uvek možeš da vratiš preko download moda i Odina na isti način na koji si ga nekidan stavio. Ako bude problema probaj sa repartition i pit fajlom, ali ne bi trebalo. Ta procedura će "poravnati" bilo kakvo drugo (među)stanje bilo kod drugog roma i kernela i staviće umjesto njih stock rom i kernel :)

Hvala :)
A taj PIT, gdje njega da nađem? Da li on tj. njegova verzija koju trebam da koristim zavisi od rom-a koji stavljam?

Obično se nalazi u zip arhivi sa Odinom. Koristi s1_odin_20100512.pit

Fleshnuo danas MIUIv4_I9000_ODEX_2.5.4 ...za sad je super,videcemo za par dana.. Tiramisu mi otkinu bateriju...12h jedva sastavim:O

Stavio sam Tiramisu. Na prvu nije uspjelo, vrtio je onaj loading screen sa onim blokovima u boji (išao sam na default Tiramisu instalaciju, ne custom) pa sam opet stavio kernel i rom i onda je bilo bolje (ovaj put sa custom instalacijom), stavio sam bio TW4 launcher ali se on nakon par minuta nekako zaglavi, više puta mi se to desilo, uspori kretanje kroz ekrane, pa sam iz CWM opet stavio samo rom i gledao šta sve ima od opcija za instalirati, ima tamo više kernela, launchera, tema, nemam pojma šta da stavim, sad bi trebalo možda probavati sve kombinacije ali mogu li to raditi bez ponovnog instaliranja Tiramisu rom-a? Znači da idem samo da pokrenem Tiramisu iz CWM i onda u Tiramisu instalaciji idem na modify? Mogu li nove teme dodati tako, bez reinstaliranja rom-a? Stavio sam CR7S temu a ona mi i djeluje nešto bolja gledajući uporedne slike na Tiramisu temi.

Sve u svemu stavio sam onaj neki Apex launcher, on ne zaglavljuje kao TW4, on radi za razliku od TW4 :). Nakon par sati čačkanja mogu reći da mi se dosta sviđa Apex. Radi brzo, sad da li je to do tog launchera ili do ICS-a ne bih znao.

Dakle što se brzine tiče zasad mi radi dosta dobro. Sviđa mi se što ima dosta opcija za podešavanje svega i svačega.

E sad UI, grafičko okruženje...čudno je, na prvu mi nije bilo dopadljivo kao Gingerbread. Recimo UI kod uspostavljanja i prihvatanja poziva je očaj, mnogo manje dopadljivo nego u GB. Izgled Dialera i Contacts je isto dosta manje lijep ali sam odmah stavio Go SMS i Go Contacts i to je dosta bolje. Notification bar mi je isto bio čudan i manje lijep ali sam se brzo navikao, a i može se preko opcija više stavki ubaciti na gornju liniju, toggle prečice, što je dobro. Gmail je drugačiji nego na GB, treba se malo naviknuti ali mi djeluje OK. Zapravo trebalo mi je za sve par sati da se naviknem i steknem bolji utisak i što više čačkam sve mi se više sviđa.

Jedino...nakon skoro četiri sata kad sam ga dosta čačkao potrošio sam nekih 70% baterije, vidjeću kakav je u odnosu na 2.3.6 po tom pitanju. Meni je na primjer GB skidao samo po 1-2% preko noći.

Eh da, tamo u opcijama ima sekcija Codename, to je ako se ne varam došlo sa kernelom, to nije iz ICS. Tu pod Performance ima "Minimum CPU frequency" i podešeno je 200 MHz (GB ga spušta do 100 MHz) ali kada ja podesim 100 MHz on opet vrati na 200 a ako odaberem 400 on će zadržati na 400 MHz. Zašto ne dozvoljava 100 MHz? Da li to ima veze sa onim šta je odabrano pod opcijom "CPU governor"? Po defaultu tu stoji "Conservative" (a imaju još dve opcije).

Kakva su vam iskustva sa GPS na Tiramisu? GPS je poznata boljka Galaxy S-a, meni je na GB radio dosta ćudljivo, nekad radi a nekad ne.

Evo večeras je izašla nova verzija Tiramisua, 1.9.6, može se skinuo preko OTA a i klasičnim downloadom. Ako bih recimo skinuo tu novu verziju i stavljao je preko CWM-a (samo rom, ne i kernel) da li bi to obrisalo sve programe, kontakte, SMS-ove, podešavanja?

Poslednja izmena:
U vezi sa baterijom, ne možeš da porediš 1-2% preko noći i 70% uz 4h čačkanja. Telefon može da sastavi oko 5h rada uz rad ekrana i to je to. Stock romovi su malo bolji po pitanju baterije (po mojoj proceni za 20ak%).

Meni GPS radi perfektno i brzo na svim romovima. Jedino ako ne koristiš data, pa ti sporo nalazi lock.

Što se tiče brzine procesora, nema potrebe da se time opterećuješ.

Nova verzija roma sadrži i kernel. Obično su sve verzije no-wipe, tj sve ostaje od programa i podešavanja ali se preporučuje backup.

Poslednja izmena:
U globalu nisu losi ICS ROM-ovi, probao sam nekoliko i najbolje se pokazao Infinitum v2.2.
Vratio sam se na GB ROM Amestris v7.3, svaka preporuka, verovatno jedan od najboljih.

Što se tiče brzine procesora, nema potrebe da se time opterećuješ.
Meni zapravo i odgovara da ima veći minumum na kojem radi, jer će biti brži, jedino ne znam koliko se to odražava na bateriju.

Sinoć kad sam legao baterija je bila na 85% a jutros kad sam pogledao bilo je 86%, pa sam ga punio i opet čačkao do 88% i ostavio ga na neka dva sata kada je prikazao 90% :)

da li koristi neko darky 5.5???? da li vam se desava da se telefon sam restartuje prilikom razgovora?

ja sam koristio par dana Dark Knight 5.5 i nije se restartovao u toku razgovora ali je sam od sebe iz cista mira dva puta se restartovao presao sam na drugi rom.Ali u globalu ne radi lose.

Nazad
Vrh Dno