Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Napisao je i na XDA neki lik da mu nije hteo, pa je pukao standardni gtalk i onda inverted i proradilo je.

Ajd sad cu da vidim ako mogu da nadjem CWM zip-ove za oba.

Imam svoj SGS vise od godinu dana, ali nista nisam cackao na njemu... sve je kao od prvog dana.
Verzija FW je 2.1, tako da sam resio da ga update-ujem.

Nisam dugo nesto slicno radio, pre skoro 2 godine na iPhone-u. Pa ako moze neki link sa upustvom kako to da odradim sa sve backup-om itd. I npr koju verziju bi mi preporucili? Jel moze uopste ICS da se nabaci, ili mozda neki custom ROM?

Moze odgovor i na PM, ukoliko ima dobrovoljaca sa viskom vremena. :D Hvala!

Imam stock 2.3.3 XWJVH koji sam stavio preko Kiesa kad je izašao za moj product code (kasnije nego za mnoge druge, product code je ATO, kupljen u Austriji). Kakav je generalno ovaj novi 2.3.6 Value Pack u poređenju sa njim? Prije svega me zanima brzina. Naime nisam prezadovoljan brzinom u određenim situacijama pa me i zanima vaše iskustvo oko toga, radi on sasvim fino ali kada u kratkom periodu pokrenem par programa, pa iz jednog izađem a u drugi uđem tada vidno uspori, recimo kada izađem iz programa na desktop treba mu nekoliko sekundi da prikaže ikonice i widgete na desktopu, postane osjetno trom. Da li se to i vama dešava, da li je to do verzije Androida ili je to generalno boljka GS-a?

Može li to da ima veze sa tim što nisam rootovao ni stavljao onaj Lag Fix pa mi je fajl sistem onaj RST? Koliko se dobije sa tim da ga rootujem i stavim Lag Fix? Čitao sam da sa sve novijim verzijama Androida GS radi sve brže pa nema prevelike razlike između toga stavili li se Lag Fix ili ne.

Nažalost ovaj 2.3.6 Value Pack još nije izašao za moj product code na Kies. Ako bih se upustio u to da ga sam stavim preko Odina što do sada nikad nisam radio koju tačno verziju preporučujete, mislim na stock verziju (mada može biti i rootovana u startu ako ima i toga)? I ako nešto ne bi valjalo hoću li moći kasnije preko Kiesa staviti zvaničnu verziju kad izađe?

Ali ništa to ne vrijedi ako 2.3.6 nije generalno bolji i brži od 2.3.3, i ako baterija ne drži dobro pa me zanima kakva su vaša iskustva oko toga.

Generalno je 2.3.6 dosta bolji od 2.3.3 pogotovo od JVH. Na poslednjim oficijelnim ROMovima nisam koristio lagfix, ali sam instalirao semafor kernel jer je po defaultu task killer suviše agresivan pa ubija aplikacije u pozadini.

Poslednja izmena:
Meni se JVU 2.3.6 ili kako ga zovu Value lose pokazao, non stop pali i gasi ekran, a da je brz jeste. Probao sam vise puta da instaliram, iz CWM-a, Odin-a, gazio sa semaphore 2.5 nista ne pomaze, jednostavno ne lezi, dok JVZ 2.3.6 otkida kako radi.

Nikad nisam imao taj problem ni sa jednim ROMom, i JVZ i taj Value Pack su radili savršeno, ali ipak CM9 je meni zakon.

Ljudi imam problem,
kada ucitam neki sajt na telefonu, umesto flash sadrzaja mi se pojavi neki kvardratic i u njemu zelena strelica i kada kliknem na to tek tad mi se ucita flash sadrzaj.
Zna li neko resenje?

Da u podesavanjima browsera namesti za plugin da stoji always sada ti je na on demand.

Hvala na odgovorima, znači samo JVU 2.3.6 je Value Pack, skinuo sam ga a skinuo sam i JVZ ali bih prvo probao JVU. Pošto ovo nikad nisam radio pretpostavljam da jer ovo ovde pravilna procedura, tu su stavili link za JVU i opisali proceduru. Tu kaže da mi PIT ne treba ako nisam imao custom ROM, a nisam, znači ništa PIT. Factory reset ako se ne varam ide i prije i poslije stavljanja ROM-a? I to onaj factory reset iz menija, ne moram aktivirati onaj posebni meni kombinacijom tastera pa iz njega resetovati? Ili moram? Ima li još nešto što treba da znam?

Nadam se da ništa neće poći po zlu, da brickujem telefon ili nešto slično, ako ova dva ROM-a ne uspiju valjda ću moći staviti neki treći, ili se vratiti na 2.3.3 JVH mada vidim da telep kaže da taj JVH nije nešto.

Ne znam zasto ne bi stavio JW4, ima touchwiz 4, lepsi, po brzini nema razlike od JVU

edit: ima vise RAM-a, 364 mb, dok JVU ima oko 320 mb

Poslednja izmena:
Meni za RAM piše 271MB/329MB.

Na šta se inače te dve vrijednosti odnose, kada telefon ima 512 MB RAM-a?

Ostatak memorije ti ode na GPU.

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

Ne znam zasto ne bi stavio JW4, ima touchwiz 4, lepsi, po brzini nema razlike od JVU

edit: ima vise RAM-a, 364 mb, dok JVU ima oko 320 mb

Znači bolji je JW4 od JVU? Skinuo sam oba, valjda je to to (CSC_OXAJW4.tar, PDA_XXJW4_Sbl.tar, PHONE_XXJW4.tar).

Ovaj PDA ima nešto "_Sbl" u imenu, ali valjda nije neki custom ROM, cijela arhiva gdje sam to našao se zove GT_I9000_XXJW4_XXJW4_OXAJW4_Sbl.

Radi li tv out na tiramisu? Ne mogu da ga nadjem u podešavanjima a search na xda ne pomaže.

Hvala danee. Da li je to stock verzija, za room i kernel?

Nije mi jasna struktura fajlova, u nekim paketima se dobiju ona tri fajla koja idu u PDA, PHONE i CSC u Odin, a sa linka koji si ti dao se dobije sedam fajlova sa ekstenzijama bin, lfs i efs, kao i zImage fajl bez ekstenzije. Mislim da se ista struktura fajlova dobije kad se skine sa samsung-updates.com. Kako se onda radi sa tim, koji fajl ide gdje u Odinu?

Ustvari to se sve nalazi u jednom jedinom tar fajlu. Gdje njega stavim u Odinu? Na koje polje? Ostala polja i Repartition ne diram?

Znači ima verzija da se sve dobije u jednom tar fajlu a ima verzija sa tri md5 fajla (mada i oni imaju .tar u imenu), bar koliko ja vidim.

Poslednja izmena:
Da to je oficijalni rom.
Kada raspakujes rar fajl koji si skinuo, dobijas fajl pod nazivom JW4_JW4_JW4.tar
Taj fajl ubacis u PDA, Reapartition NE DIRAS (znaci mora da bude NE oznaceno).
Start i to je to

d4c84113-d509-8e3b.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1336333511990.jpg
    uploadfromtaptalk1336333511990.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Hvala drugar. Btw. jesi li probao radi li to?

Poslednja izmena:
Probao ja radi ali samo softverski dekoder, sto znaci da seckaju i koce hd filmovi na tv-u dok na fonu rade normalno.

Poslednja izmena:
Da to je oficijalni rom.
Kada raspakujes rar fajl koji si skinuo, dobijas fajl pod nazivom JW4_JW4_JW4.tar
Taj fajl ubacis u PDA, Reapartition NE DIRAS (znaci mora da bude NE oznaceno).
Start i to je to
Hvala, uradio sam to i sve je prošlo dobro, lijepo radi i lijepo izgleda :)

Imam samo jedno pitanje, ne znam koliko je to greška i problem, uradio sam factory reset i clear cache iz recovery moda prije stavljanja JW4 ali sam zaboravio uraditi factory reset nakon toga a pošto je sve radilo brzo i lijepo nisam to ni primjetio nego sam instalirao i podešavao razne programe koje koristim, tek kasnije sam vidio da u internoj memoriji imam foldere od ranije što me začudilo jer sam mislio da će factory reset to obrisati, ali nije, bar onaj factory reset iz recovery moda, ne znam da li ovaj iz opcija radi drugačije. Kao što rekoh sve radi fino ali da li bi bilo dobro da odradim taj factory reset pa da opet instaliram programe? I ima li razlike između hardverskog i softverskog factory reseta?

Za cm9 znam, dugo sam na njemu bio, ali promenih na tiramisu i nema šanse da nađem ovo za tv out. Smor.

Pa koliko ja znam nema nikakve razlike izmedju resetovanja iz recovery moda i iz softverskog. Lepo udjes u settings, privacy, factory data reset i stikliras format USB storage, to ce ti izbrisati sve sto imas u telefonu

Nazad
Vrh Dno