Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Potrebno je da iskljucis lagfix, a PIT, barem ja, uvek sam stavljao ako ide PDA PHONE i CSC odvojeno

sada sam iskljucio lagfix, ali ne iz cwm-a, nego iz one voodoo app na tel i jos uvek mi je na startnom ekranu darkyy roma. nikako da mi digne os. 0.0

isključio lagfix, ubacio pit i sv eostale fajlove i krenuo sa downloadom. odin mi se zabio na setup connection. stoji već par minuta. nadam se da će da nastavi dalje.

Neće nastaviti. Uostalom jako komplikujete. Ako stavljaš pit ne moraš da isključiješ lagfix, barem ga ja nikada ne isključujem. Znači kada stavljate pit fajl ne morate ništa da radite, on će sve srediti da bude kao što samsung želi.

Poslednja izmena:
? doobro. i šta sad? što je stao? jel sam uspeo da ga brickujem?

Iskopčaj ga, izvadi bateriju, upali ga u download modu i flešuj ponovo. Ne znam da li znaš ali telefon pribadaš tek kada ubaciš sve fajlove u odin, nikako pre.

ok, sada vidim editovanu poruku. da li sada mogu da da ga skinem sa usb-a, isključim aparat, ponovo uđem u download i probam ponovo?

znam uradio sam to. hvala. javljam rezultate.

3 fajla -> pit
1 fajl -> bez

Kako da na Tiramisu podesim da mi prikazuje onaj Navigation bar? Nikako da ga namjestim da radi.

Danas mi je stigao telefon ali nisam dobio slushalice :( probao sam slushalice od lg-a optimus 2x i rade al se loshe chuje nema basa i bash je losh zvuk, sad me zanima jel to do telefona nece da prima druge slushalice ili neshto ne valja telefon?

odradio, sada da flešnem semaphore 2.7.4, pa neki ICS, pa ovaj Tiramisu. :)

flešnuo semaphore 2.7.4 i ušao mi je u bootloop. zar ovo ne treba da se desi kada flešnem neki od ICS kernela?

Flešni odgovarajući cfroot kernel umesto semaphorea.

moja greška. nisam flešovao odgovarajući semaphore. sada je ok.

uf. situacija je sledeca. flesnuo semaphore gb/semaphore ics/izvadio bateriju/prekopirao tiramisu 1.9.6/pokrenuo i prosao instalaciju kroz aromu. kada mi je restartovao fon i krenula boot animacija posle nekog vremena je izbacio da nesto nije dobro uspeo da kofigurise (ne mogu da se setim poruke, ovo sam radio pre 4 sata) i da moram da uradim fctry reset. iskljucio sam ga, pokusao da udjem u recovery da to odradim i umesto toga tel mi je usao u bootloop. jos nekoliko puta sam probao da ga upalim ili udjem u recovery ali ulazio je u boot loop.
na kraju sam morao download/vracanje na stock 2.3.6. pa cu sada ponovo da okusam srecu sa tiramisuom. u medjuvremenu, jel ima neko ideju sta se desilo?

A zasto prvo ne flesujes cm pa onda da normalno predjes na tiramisu, mnogo je jednostavnije.

sa stocka da flesnem cm? cm9? on se flesuje iz odina onda predpostavljam? sada cu da pogledam na xda.

Polako, polako. Sad si izgubio recovery, moraš to da vratiš. Dakle skini neki stock gb sa 3 fajla i flešuj ga iz odina sa pit-om. Kad uspeš sve da bootuješ, flešneš cf-root za taj gb da dobiješ cwm recovery. Kad i to uspe i kad se uključi tel. normalno, skineš cm9 i staviš negde na internu sd karticu, npr. sdcard/Flashable zips napraviš folder i tu sve držiš. Kad ga prebaciš, uđeš u recovery i flešneš cm9. Onda wipe svega (za svaki slučaj) pa još jednom flešuješ cm9. Onda bi trebalo da si dobio funkcionalan cm9 rom. Ako bi da pređeš na tiramisu, skineš i njega i prebaciš na sd karticu i flešuješ ga iz cwm i onda ti kreće instalacija.

Ako ti treba pomoć sa konkretnim koracima, ili ne možeš da odabereš fajlove koje da skidaš i flešuješ, reci pa ćemo pomoći.

CM flesujes sa stock roma koji si rutovao sa cf rutom (zbog cwm-a), odes u rekaveri, wipe, odradiš i format system, cache, datadata (bar je meni ovo ostalo navika da radim), instal, samo izbodi eksternu sd karticu kada flesujes.

Poslednja izmena:
CM9 nightly koliko se secam? ;)
Btw. resio sam se Tiramisu - a. ROM je sasvim dobar ali ima 2 stvari koje su me dovodile do ludila. Prva je sareni, okuugodni Aroma instaler. Go*** svaki put modifikuje ROM kako on misli da treba. Druga je da svaki drugi dan moram restartovati fon jer se uspori iz cista mira. Bilo kako bilo sada sam na Elit-ovom Gnexus ROM - u pa videcu kako se ponasa. Laku noć.

Kako da ubacim cwm ubacio sam neki preko rom managera ali imam samo 4 opcije i ne mogu nishta da instaliram?

Ako instalirani CM9 nightly pregazim novijim CM9 iz CWM-a oće mi ostati instalirani programi, adresar i kontakti?

Ako instalirani CM9 nightly pregazim novijim CM9 iz CWM-a oće mi ostati instalirani programi, adresar i kontakti?
Hoće.
Bez obzira uvek se preporučuje backup. Za kontakte nema razloga da ne koristiš google sync.

XXJPY je froyo rom, koliko se sećam. Preporučljivo je instalirati neki gingerbread rom zbog, navodno, drugačijeg bootloadera, pa tek onda cfroot pa fleš nekog ICS roma iz cwm-a.

Nazad
Vrh Dno