Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

po yutube klipovima izgleda prilicno bagovito..

Nego jel neko odavde beše se raspitivao za zamenu ovog srebrnog okvira oko telefona?
Sinoć mi ispao na beton pa se sav oljuštio ali samo taj okvir pa reko da vidim jel ima šanse to ds se zameni?

Da li je neko probao da flešuje sa Mobile Odin-om, kakvi su utisci?

Hteo bih da instaliram fugu mod kernel na cm7, kako se instalira? Samo iz recovery-a instaliram zip? Imate li neki drugi predlog za kernel za cm7, mada ih i nema mnogo?

Da li neko moze da mi potvrdi bugs na zadnjem Cyanogen-u, vidim ljudi pricaju o bateriji, problemu sa AVI i mp3... Hvala.

Jel je moguće da niko osim mene ne drži ICS Alpha 6 verziju? Fenomenalan je za Alphu i napreduje neverovatnom brzinom - samo par stvari ne radi. Imaćemo punu funkcionalost veoma uskoro, mada i sada radi ko zmaj. Bez kamere, bluetootha, GPS-a i video snimanja mogu da preživim barem za sad, ali me nervira što ne radi YouTube, za koji su najavili fix u Alpha 7 verziji.

Šta čekate ljudi? Flešujte, isprobavajte :)

Pa ja trenutno ne mogu jer bas zavisim od stabilnosti telefona zbog posla a rasprodao sam rezerve, al cim se malo slegne ovo ludilo oko kraja meseca krecem da flesujem opet na dnevnoj bazi.

A inace trenutno sam na DarkyRom Base JVT + DarkCore 4.1 i telefon radi kao nikad do sada, znaci extra brzo u poredjenju sa svime sto sam probao, a stabilno i baterija drzi bas bas dosta :)

Poslednja izmena:
Fora je u tome što ICS Alpha 6 ne baguje, ne bih ga ni ja držao da mi ne radi osnovna funkcija telefoniranja ili da se gasi, smrzava ili restartuje. Odličan su posao odradili, a biće još bolje u narednom periodu.

Nego jel neko odavde beše se raspitivao za zamenu ovog srebrnog okvira oko telefona?
Sinoć mi ispao na beton pa se sav oljuštio ali samo taj okvir pa reko da vidim jel ima šanse to ds se zameni?

Ja sam se raspitivao. Ima da se nadje samo okvir na ebay, inače u našim servisima traže 5000 rsd.
Ako možeš da naručiš nekako nije skupo, nešto 5-10 eur

Evo sada ću ja baš da probam ICS, vidim da ne radi kamkoreder i bt, bez toga mogu da izdržim dok ne srede.

Ne mogu da izmenim prethodni post, koliko ovom čudu od ics-a treba da se prvi put butuje, pustio sam ga 15 minuta pa sam ponovo flešovao iz početka na svež jvt, pa ics, da znam da ga možda ne prekidam ako treba duže?

Nešto neće kod mene, sada traje već 17 min, u noob uputstvu piše da stavim u jedan folder sve fajlove pa ću probati tako.
Imam jedno pitanje za one koju flešuju cm npr. da li i kod vas upadne u neku vrstu bootloop-a u rekaveriju posle prvog flešovanja, onda izvadim bateriju, i posle sve normalno ide (nije uvek bilo tako, tek od pre par meseci, mislim na cm nightlies)?

Edit: očigledno moraju da budu u jednom folderu ,)

Poslednja izmena:
Neće ti nikad bootovati tako. Moraš da uradiš clear cache i format iz recovery-a posle instalacije. Tek onda krene normalno sa boot-om. Isto mi je bilo na alpha 4 i na alpha 6.

OK, fuck it, sada ću sve ponovo da skinem, i da krenem iz početka.

Poslednja izmena:
Izgleda da mi je riknuo GPS :( Nisam ga nešto ni koristio a skoro kad mi je trebao nije mogao da uhvati lock, ali sam bio u nekoj klisuri kad sam pokušavao, nije uspeo pa sam batalio. I sad pokušavam da uhvatim lock, neće, stoji pola sata i ništa. Probao sam prvo na miui, pa na cm7, pa na stock, pa na simplicity, ništa. Skinuo sam neku aplikaciju, gps essentials, ima da se odabere satellites, kaže no fix, najčešće je 0 visible, ponekad se pojavi 1 visible. Sećam se da sam ranije imao neku drugu aplikaciju sličnu ovoj ali se ne sećam kako se zove, pokazivala je po 4-5 vidljivih satelita. Sad kad razmislim, ne sećam se kad sam zadnji put koristio gps.

Imate li neke ideje? Probao bih sve živo pre nego što telefon odnesem u servis, naročito što nije moje ime na ugovoru nego moram drugara da cimam. Još jedna stvar je što mi je jednom ispao, malo je okrnjena ona lajsna sa donje strane, pa se plašim da mi zato ne odbiju garanciju, da kažu da zbog toga ne radi, šta mislite o tome?

I na jvt ti ne hvata uopšte? Ako je tako onda je crkao pošto meni na jvt uhvati i bez neta za nekih 15 sekundi.

Poslednja izmena:
Ma ja sam probao v7 sa starim fajlovima, izmešao sam ih potpuno, sada sam skinuo nove. Sada je i kernel drugačiji, ja sam probao v7 sa v6 kernelom.

@daxyco možda se prilikom pada nešto "otkačilo" pa zato ne radi.

Uspeo sam ipak je morao wipe posle flash-a, hvala Gizmo. ICS je :sceptic: leti na sgs-u. Jedino me malo nervira ona žućkasta nijansa kao što je kod cm-a bilo u početku.

Poslednja izmena:
Nisam siguran, ali mislim da je radio posle pada. Ništa, odoh ja po nedelji do telekoma da ga reklamiram...

brz je...

Za alfu extra to radi ako cemo iskreno :)

Flashomani obavezno probajte ICS Alpha7. Daje novi život našoj galaksiji;)

PS. Nije za picajzle i one koji traze dlaku u jajetu ;)

PSS. Da, pun je bagova...

Izgleda da mi je riknuo GPS :( Nisam ga nešto ni koristio a skoro kad mi je trebao nije mogao da uhvati lock, ali sam bio u nekoj klisuri kad sam pokušavao, nije uspeo pa sam batalio. I sad pokušavam da uhvatim lock, neće, stoji pola sata i ništa. Probao sam prvo na miui, pa na cm7, pa na stock, pa na simplicity, ništa. Skinuo sam neku aplikaciju, gps essentials, ima da se odabere satellites, kaže no fix, najčešće je 0 visible, ponekad se pojavi 1 visible. Sećam se da sam ranije imao neku drugu aplikaciju sličnu ovoj ali se ne sećam kako se zove, pokazivala je po 4-5 vidljivih satelita. Sad kad razmislim, ne sećam se kad sam zadnji put koristio gps.

Imate li neke ideje? Probao bih sve živo pre nego što telefon odnesem u servis, naročito što nije moje ime na ugovoru nego moram drugara da cimam. Još jedna stvar je što mi je jednom ispao, malo je okrnjena ona lajsna sa donje strane, pa se plašim da mi zato ne odbiju garanciju, da kažu da zbog toga ne radi, šta mislite o tome?

E, i meni je juče zezao GPS, probao sam sa svim romovima/stock firmware i nije hteo i na kraju stavim Simplicity i hvata opušteno, 8-9 satelita. Ne znam šta je to bilo, popizdeo sam, danas sam vozio 2-3 sata po gradu i radio je bez greške.

Probao sam simplicity, neće. Hardverski je kvar očigledno. Sad se razmišljam da li da nosim u servis uopšte, nije mi toliko neophodan gps, ponekad zatreba, ali ne toliko da ostanem bez telefona na potencijalno mesec dana. Razmisliću narednih dana pa ću da vidim.

Probaj sa Semaphore kernel-om, meni je pomoglo.

Druze jel si probao da skines sa marketa program GPS test (besplatan je) i probaj ga. I ja sam se tripovao stalno da mi ne radi GPS (posledica od jailbarovanja Iphona :) )
Mnogo brzo trazi satelite i imas uvid o poziciji gde se nalazis. Probaj ne kosta te nista pa javi.

Sad imam semaphore kernel, ne pomaže. Skinuo sam i tu aplikaciju, isti slučaj, nadje jedan satelit i to je sve. Hvala na predlogu u svakom slučaju.

Nazad
Vrh Dno