Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Zašto ne mogu da kupim neke igre sa Marketa, npr. Asphalt 5 ili Modern Combat 2: Black Pegasus?

Kad gledam preko sajta piše "This app is incompatible with your Telenor Samsung GT-I9000.", dok je Market aplikaciji ni ne izlistava! Zar nije bilo reči da je kupovina aplikacija omogućena i za nas u Srbiji? Ili je ovde neki drugi problem?

Jeste...ali i dalje moras koristiti onu aplikaciju koju smo ranije koristili za pristup placenim aplikacijama, ali samo kod nekih slucajeva....

Čime si brisao to? Tim programom ili nekim drugim?

Bila bi super opcija kada bih imao auto :). Tako da mi treba neko drugo rešenje....

EDIT: Meni je prob, skida mi 30% po spavanju. U idle. Ok uključene su mi push notif za 2 gmail-a, google+, vremenska prognoza i to je to mislim. Ali ne znam kako da obrišem ****** kao što su google maps itd itd.... Pre 2-3 nedelje mi je baterija držala 2 dana sa pa da kažem zahtevnijem korišćenjem, sada se prazni u 7 uveče a napunim je ujutru..

Ako ti push bude bio aktivan po zemljama bivše SFRJ usra*eš se od računa. A kad je net isključen baterija traje koliko hoćeš doslovno. Evo meni je na 5-om danu jer sam u roamingu, dakle samo poneki poziv, sms, i slikanje kamerom :)

:wave:

Da pretpostavljam i ne planiram gprs i 3g ali tu mi je par procesa koji su mi nonstop ukljuceni a koje nikada i ne koristim. Logout-ovao sam se iz Latitude i dalje je google maps aktivan proces cas i kada ga ubijem preko ATM-a sam se ubrzo ukljuci. Wifi i gps su mi iskljuceni

Tapatalk

Ovaj darky 10.1 extreme edition mi je djelovao fino radi brzo sve samo se po nekad restartuje iz cista mira i baguje izlazi iz aplikacija :(
Koja je razlika sa ovim Darky resurrection edition 10.1? I da li mogu odmah da ga instaliram preko ovog sto sad imam posto na upustvu kad ga instaliraju pise da imaju JVQ a meni je trenutno JVH deodxeed?

Instalirah ovaj darki ressurrection 10.1 ali ne znam kako da zamijenim na pocetnu stranicu izgled. Sad mi je drugacije imaju 3 ikonice CALL , MENI i NET. Kako da vratim ono po defautlu? I kad udjem u menu isto mi je drugacije moram da idem gore dolje po ekranu nije vise u stranu...?

Sporo mi nesto radi rijetko koji da dobro radi bas baguje ali ovi darky sibaju ka ludi. Nesto je vezano za touch dugmad na darky ne svijetle i ne koci tel a na ostale stock svijetle i koci :(

E ovaj lik sa zutom maskom je najjaci od sve dece,nego da vam preporucim Advanced Task Manager uz koji baterija izgurava 3 dana i na 50% je,mada slabo koristim tel. za razgovore jer imam jos jedan ali nije los pomak cak i od onih 1% po satu na idle :) Napomena-ATM mora da je uvek ukljucen(show notification icon i autostartup,takodje idite na opciju applications i ukljucite autoend running apps.Takodje,obrisao sam,a ne secam se koje tacno,sistemske programe-generalno nebitne i mozda je i to zasluga za vek baterije,znam samo da sam se odmah otarasio Mapsa i sve u vezi njih.
Ziko ziko, nemoj da pokazem maske koje si narucivao.
PS Svaka cast na Photoshopu, jel to u u ovom novom, CS5?:)

Jel zna neko da mi objasni detaljnije kako da namestim da mi se u odredjenom vremenskom intervalu cekiraju mailovi preko data network ali da se ista zagasi sama nakon sto cekira i upali kad treba da odradi synch ?

Pozdrav svima!

Prvi put postujem,mada pratim forum duze vreme.Koristim sgs od avgusta 2010-e bez znacajnih problema.Trenutno sam na F1 jvp mod V6 i pre neki dan mi se desila neobicna stvar.Naime,na telefonu imam igricu solitaire,koja je radila besprekorno na svakom romu koji sam probao.Nakon instalacije angry birds,go launcher,neke teme za go launcher,karte na solitaire su se toliko smanjile da se jedva razaznaju.Pokusao sam reinstal ali nije pomoglo.Kao sto vidite,nije bas neki problem,ali me interesuje sta se desilo.Da li je neko imao slicna iskustva sa nekom aplikacijom ili mozda,neka ideja,misljenje sta bi moglo da bude u pitanju?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Zašto se registruje samo 392mb rama kada u specifikacijama piše 512mb? Jel tako nije na ostalim stock romovima ili jeste? Imam telenorov 2.2.1.

Imam samsung i9000 galaxy s.Hteo bih da ubacim novi softver.Skinuo sam jvq 2.3.4 i raspakovao ga sa hot file-a
link
http://hotfile.com/dl/122481899/943a689/I9000XXJVQ.rar.html

.Ali imam jedan mali problem.Kad udjem u jvq folder tamo su mi opet zipovani neki fajlovi code,csc i modem.Moje pitanje je da li treba i njih da raspakujem pa ih onda ucitam u odin program ili se tako zipovani ubace u odin bez raspakivanja?Ako moze neko da mi odgovori.

tako zipovani

Ok hvala na brzom odgovoru.Sad cu da probam.Vidim da im je extenzija tar a prethodni koji sam skinuo jvp 2.3.4 je bila extenzija md5.Pa me to malo bunilo da li treba samo promeniti extenziju ili moze ovako zipovan file da se ucita u odin i tako flesuje.

Koliko ja znam, ne trebaš da diraš extenzije, kakve su takve ubacuješ. A *.tar jesu navodno zipovani fajlovi, ali ih ne možeš unzipovati niti će funkcionisati ako to uradiš. Ovo ti pričam po iskustvu u drugim poljima a ne flešovanja :D. Ja svoje treba da obavim kasnije kada mi dosade serije. Ali koliko znam, 3 ili 4 fajla, svaki ubaciš na pravo mesto u odin-u i klikneše i to je to...

Odradio.2.3.4 JVQ.Imao sam problem sa JVP takodje 2.3.4.Problem se ogledao u tome da jednostavno neki put nece da se upali ekran na fonu.Juce ujutru mi se aktivirao alarm tacno na vreme kada je trebalo ali se ekran nije upalio_Onda pomaze samo vadjenje baterije.Isti slucaj mi se dogodio i dva dana ranije za redom.Znaci display ne reaguje i ja pomislio da se telefon ugasio sam od sebe ali kad pozoves on zvoni ali nema slike na ekranu.Tacnije ekran ugasen.Zato i hocu da probam ovaj 2.3.4 ali JVQ.Dok sam bio na 2.3.3 tih problema nisam imao.Mada mozda me i neki instaliran program zezao.
Za sada mi JVQ radi dobro ali trebace mi par dana da ga istestiram i vidim kako se ponasa.

^ ja sam imao slican problem sa aplikacijom simple alarm clock. doduse obrunuto od tebe, moj ekran nije hteo da se ugasi, kad pritisnes taster lock on ne reaguje kao ni na tajming.. i to se desavalo samo kad mi odradi alarm. pa moram restart telefona.

Koji je najbolji launcher? Touchwiz, launcher PRO ili default gingerbread? Nekako mi je najljepsi Touchwiz ali i spor mi je u odnosu na ove je li i vama tako?

Ok odradio sve, onako kako valja, sada me nervira jedna stvar i nemam pojma kako da je promenim... Treba mi quertz tastatura a ne querty kako je po defaultu. Na froyo sam mogao to da promenim mada ovde nemam tu opciju. Kako da dodam to u telefonu?

Koji je najbolji launcher? Touchwiz, launcher PRO ili default gingerbread? Nekako mi je najljepsi Touchwiz ali i spor mi je u odnosu na ove je li i vama tako?
Ja koristim GO Launcher... DUgo sam ga izbegavao zbog toga sto su ljud pricali da mnogo lici na iOS, al mene cak i ne podseca... Mozda trosi malo vise RAM kao brojku, ali sve sljaka i pored toga odlicno ( HD film pusta bez laga)...

Čudno mi je da vezuješ glatkoću reprodukciju HD filmova sa pričom o launcheru i koliko rama on troši :) . Koliko god on trošio rama, uvek će isti iznos biti rezervisan za pomenutu powerVR 540 grafiku i uvek će HD filmovi raditi odlično iz stock playera, tako da nemaju dodirnih tačaka sa ramom i launcherom. Just saying..

Da li može pomoć. Krenuo sam da flashujem telefon na jvq (2.3.4) koji sam skinuo sa www.samfirmware.com (http://hotfile.com/dl/122481899/943a689/I9000XXJVQ.rar.html) i zaglavio se.
Prvo sam startovao Odin. Učitap fajlove u njega (PIT, PHONE, PDA, CSC). Uključio telefon u download mode. Priključio na računar koji ga je prepoznao na COM9 portu. Dobio sam sledeće poruke:

<ID:0/009> Added!!
<ID:0/009> Odin v.3 engine (ID:9)..
<ID:0/009> File analysis..
<ID:0/009> SetupConnection..
<ID:0/009> Initialzation..
<ID:0/009> Set PIT file..
<ID:0/009> DO NOT TURN OFF TARGET!!

i tako stoji već pola sata. Kako da izađem iz ove situacije a da ne uništim telefon, ako ga već nisam uništio.
Samo da napomen da sam juče flashovao telefon bez problema na jvh (2.3.3) verziju bez PIT fajla bez problema (trajalo je 10-tak minuta). Pošot mi se baterija jako brzo trošila (trajala je oko 5 sati) odlučio sam se na upgrade.

Unapred hvala

Kada nešto radi odin, treba da se pojavi kao neka linija koja se ispunjava kako vreme prolazi. Ako ti se nije pojavila odin ništa nije ni počeo da radi, dešavalo se meni par puta. Samo otkači usb, izvadi bateriju i probaj ponovo.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Hvala na informaciji. Bio si u pravu, ODIN nije ništa radio. Izvukao sam kabel i izvadio bateriju i ponovo ušao u download mod. Srećom proradio je. :happy:

Stara garda favorizuje LP+ i ADW, ali lično ne vidim nijednu prednost (za mene) tih launchera u odnosu na GO, dok obrnuto, GO ima neke sitnice koje mi više odgovaraju. Probaj ih sve pa odluči, takođe probaj Zeam, koji ima sve bitne stvari, a od svih launchera je najviše light-weight.

Ja furam LP+ od kako imam Android fon, probao sam i druge, ali ovaj je nekako najbolji...Pogotovo sto ima svoje widgete za kalednar, twitter, fb i sl..

Nazad
Vrh Dno