Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja furam LP+ od kako imam Android fon, probao sam i druge, ali ovaj je nekako najbolji...Pogotovo sto ima svoje widgete za kalednar, twitter, fb i sl..

Ima i GO svoje widgete, developeri su aktivni na XDA, izlaze u susret korisničkim zahtevima, svaki čas ima update, free je. :)

Go launcher je odličan, koristim ga duže vreme. Jedino je potrebno malo ga podesiti, ali kada se to odradi onda je savršen, nekako su mi adw i lp sada dosadni posle njega.

Ja sam sada na 2.3.4 stavio go launcher i nije toliko smooth kao lp+ jos to sto nema gmail widget opasno smara..

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ljudi koja je budalastina oko garancije u VIP-u prilikom kupovine android uredjaja. Ovo vam pricam u slucaju da hocete da prodajete telefon nekome sa garancijom. Pozovem korisnicki servis, pitam da li mi vazi garancija oko updatovanja oficijalnog software-a preko Samsung Kies-a? Oni mi kazu gubite garanciju, ja stao ne verujem.. Pitam ih da li postoji neki nacin nadogradnje software-a, a da se prilikom toga ne gubi garancija? Oni mi kazu "ne postoji nacin". Ja kazem, to je nemoguce, nisam kupio telefon da ga gledam i ne pricam ovde o ubacivanju tweekovanog software-a, nego oficijalnog preko KIES-a. Onda mi ona operaterka kaze, ustvari jedini nacin je da donesete telefon u VIP prodajni lokal, da oni posalju ovlascenom servisu na nadogradnju software-a. Ako je ovo jedini nacin da se ne gubi garancija, ja onda nemam sta da kazem, to je bruka i sramota za jednu firmu. :mad:

A i ti si nasao koga da pitas. Ne gubis garanciju. Zovi bgelektronik pa pitaj. Oni ce ti ne daj boze i popravljati a ne vip

Pazi sad ovo, bio sam do VIP prodajnog objekta, pitam ih to isto i od njih dobijem isti odgovor. Kazem im, dajte mi ko je ovlasceni servis za Samsungove telefone uvezene kod vas, kaze mi ovaj sto radi da je Belgram. Pozovem ja malopre Belgram, kad oni mi kazu isto, mora telefon da se salje, u slucaju updatovanja preko KIES-a gubite garanciju. Sada sam gledao kod mene, meni pise da je garancija izdata od Roaming-a. A za servise pise BG Electronic i Belgram. Ko ovde koga pravi ludim ne znam, samo vidim da ce mnogi da izvise sa telefonima u slucaju kvara.
I sto je najgore, sad ja treba da prodam nekom fon sa garancijom, a taj za mesec dana da me zove i kaze kako mu garancija ne vazi :/

Poslednja izmena:
neko je ovde pisao da je isao u bgelektronik na nadogradnju. I? Sta sad? Jel izgubio? Kies je samsungov softver. Nema sanse da se gubi garancija ako koristis njihov program

Kies je samsungov softver. Nema sanse da se gubi garancija ako koristis njihov program
To sam im i ja rekao, ali dzabe. Cak su mi i ovi iz VIP-a rekli, da su neki donosili telefone na servis sa oficijalnim updateom preko Kies-a, i odbili su ih zbog toga.
Jedino da se nosi kod njih na nadogradnju, sve ostalo se ne priznaje.

Ma to su sve indijanci. Kome crkne nek nosi u bgeletronik jer oni priznaju. To znam iz licnog iskustva. A sto se tice kies programa, to je toliki krs od programa da bi i ja ukinuo garanciju da se pitam. Ziveo Odin

Sutra cu da okrenem Bg Electronic da pitam, pa cu preneti njihove utiske.

Kad izlazi darky 10.2 zna li ko?
Kad fleshujem neki stock ROM i skinem neki kernel sa XDA kako ga instaliram? Da li preko odina ubacim u PDA i da li je posle ubacanja kernela rutovan tel??

@zola ti si meni faca velika :)

@foreceptor nemoguce da se gubi garancija...to je apsurd...ja dok sam imao nokiu e 71 normalno su uvazili garanciju jer sam bio digao softver sa nokia pc suita...to je isto kao i kies... bezobrazluk veliki...ja bi otisao do samsunga i rekao im za to sto VIP radi...

@Djilkosh_ns i ja mislim da je apsurd, ali izgleda da im se moze. Sutra cu da kontaktiram sve ovlascene servise, da vidim ko tu majmunise. Begram je inace ovlasceni i za HTC kupljen preko vip-a, a mozda i telenor-a. U protivnom, ako se desi, da Bg Electronic i Roaming budu pravili problem kao Begram, onda cu licno da pisem Samsungu o ovoj diskriminaciji prema fizickim licima.

Ne verujem da se gubi garancija ako flashujes preko Kiesa.... preko odina je vec druga stvar.
Kod Kiesa, koristio si njihov zvanican softver preko kojeg su ti isporucili update.

@alexa021 ja sam samo preneo kako je meni receno, od strane vip korisnickog servisa, vip prodavaca i begram ovlascenog servisa. Jeste da nema veze sa zivotom, ali na zalost je tako.

Ibejko: a sto je preko odina druga stvar? Stavis odg rom i isto ti je. Nadje li ti poklopac baterije? Ovaj mi nece jos dugo od silnih menjanja baterija

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Pa druga je stvar jer ti uz telefon ne dobijas Odin nego mkies :) znam da je odin zvanican alat za flashovanje ali ne za korisnike vec za samsung servis...za korisnike je tu Kies... no, kako god bilo, ukoliko pre nosenja aparata u servis namestis poslednju verziju softvera pustenu preko Kiesa za Srbiju, ne verujem da mogu da skontaju da si sam instalirao softver... Forceptor, verujem da si preneo sta su ti rekli, ali znas vec kako to ide...preko telefona bude jedno a uzivo sasvim nesto drugo... Ukoliko ti, ne daj boze, zatreba servis, a oni nece da prime telefon, slobodno nazoves inspekciju i ima da ga poprave samo tako :)

Trazio si mi poklopac baterije? :) evo evo sad cem pogledam...hoces u boji? Zuta, plava, ljubicasta? :)

Kakva god.
A za ove nesrecnike je najbolje flesovati rom koji ste dobili s njim, znas kad ce da provale

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Ispunila ti se zelja, pada cena ovim poklopcima :)

1.130 all inclusive cena :)

alexa naruci mu ti jedno 5-6 komada, jer ako ovako nastavi trebace mu :) bas bedak sto baterija tako bedno traje... kako nisu razmisljali na ove malo naprednije korisnike koji voste telefon pa da barem baterija izgura 20 sati...

sale a nisi razmisljao o jacoj. bateriji ?

Ma nema sta da se zali, kupio je dve rezervne :)

To su oni namerno tako uradili da korisnici ne cackaju previse po telefonu kao sto su mogli na prethodniku :)

alexa naruci mu ti jedno 5-6 komada, jer ako ovako nastavi trebace mu :) bas bedak sto baterija tako bedno traje... kako nisu razmisljali na ove malo naprednije korisnike koji voste telefon pa da barem baterija izgura 20 sati...

sale a nisi razmisljao o jacoj. bateriji ?
Glavna stavka u reklami je bila 8.6mm :)
Zeza i ovo flesovanje svaki cas. Vise i ne cekam 100% da bude puna, nego flesujem i sa 20%. A i ovu temu sto pokusavam da napravim, Probaj sad, pa sad, pa sad... Sve to utice...
Ma nema sta da se zali, kupio je dve rezervne :)

To su oni namerno tako uradili da korisnici ne cackaju previse po telefonu kao sto su mogli na prethodniku :)

lol :d

Pricao sam danas i sa Bg Elektronikom, kod njih nije isto kao u Begram-u. Odnosno, priznaju garanciju u slusaju nadogradnje oficijalnog software-a, ali ako dodje do nekog sjebavanja preko Kies-a, garancija se odbija. I zbog toga preporucuju da se odnese kod njih da oni urade nadogradnju, ovo mislim ko hoce da bude mirne glave da mu je garancija i dalje vazeca. :) Ipak, svi koji imaju Samsung, bolje je nositi u Bg Elektronik.

Ha, ha. A dok sam pricao sa serviserom, na desktopu mu stajao odin. Nije bio kies nigde

ma kakav Kies, mozes samo da zeznes :D Ovo je cisto za one, koji ne zele nista da cackaju i da rizikuju. Za ostale sa ove teme, 90% njih, odin je neizostavna stvar :)

Pricao sam danas i sa Bg Elektronikom, kod njih nije isto kao u Begram-u. Odnosno, priznaju garanciju u slusaju nadogradnje oficijalnog software-a, ali ako dodje do nekog sjebavanja preko Kies-a, garancija se odbija. I zbog toga preporucuju da se odnese kod njih da oni urade nadogradnju, ovo mislim ko hoce da bude mirne glave da mu je garancija i dalje vazeca. :) Ipak, svi koji imaju Samsung, bolje je nositi u Bg Elektronik.

Ovo je takva glupost naših "serviser", za takvo ponašanje je najbolje odneti telefon i napraviti se lud izjavom ugasio se i neće da se upali, sredite ga.

Treba ipak pisati Samsungu i obavestiti ih o ovim ciganima nasim i o njihovim zabranama

A šta piše na International warranty? :) da li je ta "jača" od naše domaće?

Nazad
Vrh Dno