Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Caesare, lako je i sada, napisao sam pre par postova kako ide.

Posle ubacivanja GB telefon više ne čita SIM, kupljen kod Telenora, ima li pomoći?

Pravo da ti kazem trenutno me I ne zanima da prelazim na cm. Bio sam skoro, stvarno lepo radi ali mi nije jos za daily. Trenutno sam na stock jvh + cf + ockova gb tema. Jako zadovoljan...
I ja sam to koristio (i bio baš zadovoljan) ali me uhvatila želja za flešovanjem.

da, telenorov

Ako ti ista znaci, mogu da ti posaljem moj efs folder koji sam backup-ovao pre dekodiranja

Nisam ni rekao da ubeđuješ, nego kada bi hteo da ubediš nekoga, šta bi naveo kao ključne prednosti. Onako ukratko, 2-3 rečenice, da ti ne oduzme previše vremena, a da nekome opet bude jasno šta se time dobija. Svakako ću ga pre ili kasnije sam isprobati, ali eto čisto me je interesovalo da čujem mišljenje unapred. :)

Prednost je nazavisnost od samsungovih updatea sistema. A razlog prelaska na cm7 je radoznalost i zavosnost od flešovanja. :)

Audio formati

Upravo sam provalio da na Gingeru više neće da radi OGG format, dok je na Froyo-u radio, player samo kaže da format nije podržan, iako korektno pročita tagove iz samih fajlova. MPC nije radio ranije na Froyo-u uopšte, a ni sada ne radi. Inače, ovim formatima dajem prednost u odnosu na mp3 za isti bitrate.

Počeo sam svoju FLAC kolekciju da konvertujem u OGG, kad cvrc, izbacili podršku za taj format. FLAC mi je nepraktičan za telefon, em se dugo prebacuje, em puno zauzme mesta.

Kako mi se čini, sada se izbor upravo svodi na FLAC ili buđavi mp3. Ima li neko nešto pametno da kaže po ovom pitanju pre nego što krenem da konvertujem svoju FLAC kolekciju u mp3? :)

ja cu sa ovog Darky Rom-a preci na ovu kombinaciju sto ste napisali vas dvojica (telep i caesar) JVH + root cf + tema od ock-a...

darky ima neke sitne bagove...nervira me sto skoro svaki put kad udjem u galery, i kad pogledam neku sliku, pritisnem BACK ili HOME dugme da izadjem nazad na homescreen,a ono ponovo ucitava ceo launcher, ponovo sve widgete... :/

isti slucaj i sa browser-om...ali ne znam tacno zasto nekad restartuje launcher,a zasto ne... par puta ponovim isti korak, i nekad zeza nekad ne :/

oticicu i ja na stock, dok neko ne napravi FULL stabilnu verziju custom Rom-a, necu da se nerviram na sitnicama jer sam bas zahtevan korisnik (ono sto ja primetim, mnogi ne bi)

Ja zaista sumnjam da ću prelaziti ponovo na neke custom romove, JVH radi toliko dobro toliko da nema koristi od nečega custom. Baterija je zaista najbolja od svih romova do sad, Display Time on 2h 25m , telefon je na 42%.

Touchwiz 4 radi savršeno na JVH, dok je bagovao strašno na JVB-u, evo nedelju dana kako sam ga stavio i nije se nijednom zakucao telefon, a dok sam imao JVB i Touchwiz4 kombinaciju barem dva puta na dan zaglavljivao, upravo zbog TW-a. Stavio sam sve moguće aplikacije sa SGS2 a prethodno oslobodio sve one koje su sistemske a koje ne koristim. Ljudi se čude zašto kada instaliraju neke aplikacije sa sgs2, a ne pojave se na telefonu, to je upravo zbog toga - nema dovoljno prostora na sistemskoj particiji, tj. u /system preko root explorera. Samo sam ih cutovao na sd karticu i tako oslobodio gomilu prostora koji je potreban za SGS2 aplikacije. Kome treba:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1058221

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1058654

Caesare probaj TW4 opet ako hoćeš, radi lepo ovaj put.

Baterija na JVO. (WiFi radio skoro sve vreme, kad nije radio, korišćen je mobilni net, displej skoro 5 sati, telefon maltretiran instalacijama launchera i igricama). :)

BTW, zašto TW4 daješ prednost u odnosu na GO EX ili Zeam (naravno, ako si ih probao i uporedio)?

Prilozi

• 1.png
    1.png
    34.3 KB · Pregleda: 81
  • 2.png
    2.png
    40.2 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Zato što je fensi iskreno, a i nekako sam se navikao na SGS2 look. Kod TW4 mi se sviđa to što možeš da šaltaš neprestano kroz ekrane u aplikacijama, na primer kada šaltaš do kraja u desno, opet počinješ od prvog ekrana. Koristio sam ADW EX baš dugo vremena, ova dva nisam još probao.

TW ,nebitno koji,generalno nikad ne moze biti funkcionalan iz prostog razloga sto nema opciju backup & restore settings.

Kako cega ? Pa samog launchera... kad se stavi novi rom moram sve precice i widgete kod TW-a ponovo da izbacujem... ako sam izboo reci... mozda tu moze TB tu da pomogne,a ja nisam znao?

Pokrenuo sam factory reset na telefonu jer sam hteo sve da izbrisem pre stavljanja novog roma...

U recovery sam dobio sledece:
E:format_volume: rfs format failed on /dev/block/mmcblkop2

E:format_volume: rfs format failed on /dev/block/stl10

E:format_volume: rfs format failed on /dev/block/stl11

i na kraju data wipe failed.

Da li ce mi to smetati prilikom ubacivanja novog roma?

^ al mi trujete mozak sa ovim "novinama" i "mogucnostima" xD sad sam i ja na tankoj ivici da flashujem s novim rom-om...

pitanje je glavno,jasno i jedino> jel mogu da flashujem novi ROM a da mi ostanu sacuvane slike, folderi (jer imam neke powerpoint i word dokumente za fax i lepo rasporedjene albume slika isto za fax... znam da sam ranije morao da odradim u recovery-u wipe, format etc..)
kakva je situacija s tim?

^ al mi trujete mozak sa ovim "novinama" i "mogucnostima" xD sad sam i ja na tankoj ivici da flashujem s novim rom-om...

pitanje je glavno,jasno i jedino> jel mogu da flashujem novi ROM a da mi ostanu sacuvane slike, folderi (jer imam neke powerpoint i word dokumente za fax i lepo rasporedjene albume slika isto za fax... znam da sam ranije morao da odradim u recovery-u wipe, format etc..)
kakva je situacija s tim?

ne znam o kakvom brisanju pricas, ono sto imas na karticama ti uvek ostane osim ako ne uradis format. znaci - mozes da menjas romove i neces izgubiti nista od fajlova sa sd kartica

Ukoliko neko bude imao ovakvih problema, jedan reflash uz repartition resava problem ..

Pokrenuo sam factory reset na telefonu jer sam hteo sve da izbrisem pre stavljanja novog roma...

U recovery sam dobio sledece:
E:format_volume: rfs format failed on /dev/block/mmcblkop2

E:format_volume: rfs format failed on /dev/block/stl10

E:format_volume: rfs format failed on /dev/block/stl11

i na kraju data wipe failed.

Da li ce mi to smetati prilikom ubacivanja novog roma?

Nazad
Vrh Dno