Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Da li su zaista otklonjeni problemi na novom MIUI ROM-u tipa problem sa kamerom, curenje baterije... ? Upravo zbog toga ga nisam još uvek probao.
Mislim na MCGv1 - 1.5.13 MIUI BUILD

Ja sam probao poslednji cyanogenmod i nije bilo problema sa kamerom, stoga bi i na miui trebalo da budu otklonjeni. Radi čak i 720p snimanje. Jedino što je sama aplikacija za kameru lošija od fabričke.

Koje ludilo je trajanje baterije na ovom fonu... :S: Uporedite ono iz prethodnog posta i sad ovo. Ovoliko mi baterija nije držala ni na Froyo-u.

Primetio sam i neke manjkavosti u ovoj temi (drugi skrin), da li se i kod vas ostalih javlja ovaj problem?

Drugo, WiFi na JVH slabije radi nego na Froyo-u. Kao što se sa skrina možete videti, nemam pun signal, a nalazim se na 2m od wireless rutera, naravno bez ikakvih prepreka između. Nekad ode i na max, ali se uglavnom "klacka" između ove dve crte. Čim izađem iz prostorije gde je ruter i udaljim se 10ak metara, signal padne na jednu crtu, dok na laptopu primera radi sa te udaljenosti imam pun signal. :S: Jel ovo očekivano funkcionisanje WiFi-a na JVHu ili nešto nije OK? :S:

I treće zapažanje je da preko Samsung Apps ne mogu da preuzmem Asphalt 5 igru. :sceptic: Zna li neko znašto? Pretpostavljam da možda ima veze sa područjem za koje je namenje ROM?

I još nešto... Gmail aplikacija počela da zahebava kada šaljem mejl. Stoji "Sending..." crvenim slovima i po 10 minuta neće da ode email, iako je WiFi uključen i recimo mogu iz browsera da otvorim bilo koju stranu. Proradi tek kada odradim FC gmail aplikacije, pa je ponovo pokrenem. Ovo je 99% počelo da se javlja tek nakon flešovanja JVHa, ranije bukvalno nijednom, sad jako često.

Prilozi

• SC20110513-191543.png
    SC20110513-191543.png
    72.5 KB · Pregleda: 104
  • SC20110513-193805.png
    SC20110513-193805.png
    53.5 KB · Pregleda: 99
Poslednja izmena:
Isti probkem sa WIFI-em imam i ja,dakle verovatno je to do ROM-a a sto se tice asphalta,zavisi od podrucija kao sto si i sam rekao...

I meni wifi prijavljuje slabiji signal.

Pa zato vam i baterija duze traje ;)

@DarkoPhantom

Ja sam na zadnjem MIUI-u i sada zvanicno radi 720p, ali iskren da budem jedva cekam da se vratim na Serendipity.

Kod MIUI-a sam napravio da izgleda sve kako sam zeleo (Dark tema, ikone) i look je full, ali sporije radi, seckaju meniji, uvek fali RAM-a, a ni baterijom se ne mogu pohvaliti.

Dok sam MIUI koristio na Desire-u, nije bilo boljeg ROM-a.

Poslednja izmena:
Jel ce neko narucivati back cover za galaxy S? Voljan sam da platim troskove slanja u punoj cifri, jer sam izludeo sa mojom karticom, stalno mi izbacuje error pri placanju :(

Problem sa placanjem nije redak slucaj... Ja imam taj problem konstantno vec dva meseca..
Resenje je sledece: Kada treba da platis za robu, izlogujes se sa svog naloga i ulogujes se ne ebay(.)co(.)uk i placanje ide bez greske... Nemam pojma zbog cega ali tako radi bez problema...

Ovaj miui je stvarno odlican, al me ubi baterija. Max 12h. Jel ima negde jvh sa bootloaderima ako moze link. Ili prvo jvb sa bootl pa onda jvh?

Hvala
Imas u Ramadovoj temi na xda JVH sa bootloaderima,ne treba ti JVB...

2-3 puta u toku dana restartuje se fon sam od sebe na jvh stok,jos nekom?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

NA 2.1 i na 2.2.1 čim ubacim karticu mtsa, automatski mi se pojave podešavanja za MMS i GPRS, a sada to nije slučaj na 2.3.3. KAda ih učitam ručno, Internet radi, ali ne i MMS. Da li neko zna zašto?

Sinoć oko 23h baterija bila na 41%, ujutru oko 10h sam zatekao ugašen fon, alarm se nije aktivirao u 9h. Tako da, yebeš JVH, ja flešujem nazad Froyo i čekam neku prečišćeniju verziju Gingera. :)

Na Froyo-u i poslednjim voodoo kernelom nisam imao nijedan veći problem, bukvalno. Ginger je doneo minorna (više kozmetička) poboljšanja, ono što bih ja istakao je:
- Podrška za Last.fm iz defautlnog playera
- Multitouch u Maps
- i ne mogu da se setim da li ima još nešto bitno...

Sa druge strane, imam gomilu sitnih problema, od toga dva i ne tako sitna, a to je battery drain u idle režimu koji se javlja skroz random i WiFi koji radi očajno (danas na OMV pumpi nisam mogao da uhvatim signal sa mesta gde sam sa starim ROMom imao sasvim OK signal, ne max, ali radilo je).

Sve u svemu, mislim da je JVH još uvek nedovoljno očišćen od bug-ova i da treba sačekati sa update-om, naravno, ovo se odnosi na korisnike koji žele 100% funkcionalnosti i što manje bug-ova.

NA 2.1 i na 2.2.1 čim ubacim karticu mtsa, automatski mi se pojave podešavanja za MMS i GPRS, a sada to nije slučaj na 2.3.3. KAda ih učitam ručno, Internet radi, ali ne i MMS. Da li neko zna zašto?

Zbog product code-a. Još nema CSC-a za naše područje za JVH. Tu su definisani apn-ovi.

Probao sam i ovo, pomoću Austostarts disableovao SW update i Maps, rekalibrisao bateriju, sve pažljivo po koracima kako je dato, i opet Android System i OS jedu bateriju... Tako da je jedina opcija sada flešovanje ROMa ponovo, osim ako neko ima još neki predlog ili XDA link? :)

Lazo, hvala ti na objašnjenju. Znaš li možda zašto mi ne prihvata podešavanja za MMS? Zapisao sam pre nego što sam flešovao na 2.3.3 sva podešavanja za gprs i mms. Gprs radi, ali mms nikako.

@mako_n Ja sam takodje na JVH i sem problema sa WIFI-em sam prezadovoljan. Baterija mi je trajala 21h od toga 5min poziva dvadesetak poruka,21h non stop ukljucen wifi. Da kucnem u drvo prezadovoljan sam baterijom.:)

ubacio sam novi Darky's Rom v10 Rc6 i sve sljaka ok... nije BAAAS TOOOOLIKO koliko sam mislio da ce biti smooth, ali definitivno je odlican... javljam se samo da pitam za onu CRT animaciju kad se lockuje telefon (kao na nexus-u)... na koju foru da stavim?
bas gledam na youtube-u, isti taj rom, lik otkljucava/zakljucava i sve radi bez problema,a ja nemam nigde podesavanja za to :)

hvala ;)

To zavisi od teme i bitno je da uključiš u opcijama (settings-display-animations) da se prikazuju sve animacije pošto pretpostavljam da tema koja dolazi uz taj rom već ima u sebi taj crt off, pošto je to sad baš popularno.

Lazo, hvala ti na objašnjenju. Znaš li možda zašto mi ne prihvata podešavanja za MMS? Zapisao sam pre nego što sam flešovao na 2.3.3 sva podešavanja za gprs i mms. Gprs radi, ali mms nikako.

MMS radi normalno, verovatno da si ipak nešto pogrešio u podešavanjima. Napiši ovde ili okači sliku svojih podešavanja mms apna da ti kažemo u čemu si pogrešio.

Na kojem si.provajderu? Ako si kod vipa oni imaju slanje.podesavanja preko sajta... Ne znam da li telenor ima isto tako nesto... Kod mtsa to cas radi cas ne pa ih nespominjem :)

MMS radi normalno, verovatno da si ipak nešto pogrešio u podešavanjima. Napiši ovde ili okači sliku svojih podešavanja mms apna da ti kažemo u čemu si pogrešio.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

ime: mts: mms
apn: mms
proksi i port nije podešeno
korisničko ime: mts
šifra: 064
server: nije podešeno
mmsc: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc (probao sam i .rs umesto .yu)
mms port: 8080
mcc: 220
mnc: 03
tip autentikaije: pap (probao i ostale)
podešavanje pristupne tačke: mms

Vratio sam na 2.2.1, automatski je instalirao i podešavanja za gprs i mms, ali mms i dalje ne radi.

Adresa je sa rs, CHAP autentifikacija, i fali ti proxy 172.17.85.131

Poslednja izmena:
Jesam, samo sam izgleda preskočio da napišem. Ali pitanje je sada zašto ne radi kada je sam instalirao podešavanja, na 2.2.1

Šta se dešava? Možda je prevelika slika koju šalješ ili ne možeš da primiš mms?

Upravo sam rešio "misteriju". Vraćao sam na fabrička podešavanja (pokušavam da rešim zašto displej troši 98% baterije koja brzo gubi energiju). U uvodnom delu, kada podigne sistem, pita me da li želim na net samo wi-fi ili to i 3g. Uvek sam stavljao samo wi-fi, a malopre sam stavio kombinovano. Onda sam uspeo da dobijem mms. E, sada da vidim šta ću sa prevelikom potrošnjom displeja. Hvala na pomoći.

Nazad
Vrh Dno