Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Kucao poruku ali nije otisla u etar.
vezano za srpsku tastaturu.
Instalirao sam app,
i opominje me da tako mogu da mi maznu sifre i ostalo,
da li da se igram sa tim ili? :D
nesto sam skeptik...

@Caesar
Hvala! :)

Prebacio sam se sa Samsung na Swype keyboard, međutim, nerviraju me sugestije u pop-up prozoru u trenucima kada kucam web adresu ili search na nekom sajtu (google, market, ...) jer tu već postoje (bolje) sugestije, swype me samo debelo usporava. Jel postoji neko pametno rešenje za ovo?

@Caesar

Kako si zadovoljan rom-om?

Planiram da konačno pređem sa darky 9.3 na neki GB...

Fino radi za sad. Ali najbolje merilo ti je posle nekih 10-ak dana. Vecina njih u pocetku radi dobro, pa posle iz nekog razloga krenu da usporavaju. Npr Juwe GB mi je bio ok prvih 5-6, posle poceo da zabada. Ovaj sam tek sinoc stavio, pa cu da vidim. Bio sam i na Darkyjevom GB-u i skroz je ok radio. Nije bilo usporenja.

Prelazak na GB si trebao odavno da uradis :)

Prešao bih na GB, trenutno imam stock 2.2.1 + voodoo stable 5.5.3.

Planiram da iz boot managera samo disbleujem ex4, restart, i onda odradim sve kako je Gizmor napisao strani 298? S tim, da mislim da nije potreban CF-Root posle Voodoo-a, pa bih to preskočio. Da li je to - to, ili predlažete neki drugi način?

Tako sam ja uradio, a imao sam identicnu situaciju: Froyo 2.2.1+ Voodo 5.5.3. Radio disable Voodoo iz CWM-a, pa instal JVB i Voodoo-a preko Odina (onaj od 19. aprila, bez "dev" u imenu). Posle sam samo skinuo Superuser apk. Sta cu kada volim vise stock... Voodoo je izuzetak.

Da li ce biti mozda nekih problema sa telefonom ukoliko se telefon zakljucan na MTS mrezu flesh-ne Cyanogen modom ili bilo kojim drugim modom? Predpostavljam da ce fon ostati sim-lock i sa novim firmware-om?

Ja se ne bih igrao dok ga ne otkljucas.To je moje misljenje. Neko drugi?

Neće biti problema i ostaće lock-ovan. Možeš da ga otključaš nezavisno od ROMa, pre ili posle flešovanja.

Ima. Sgs unlock - unlocker na marketu,a u ovoj temi je spomenuto bar 10 puta...

Hvala na informaciji!
btw. ima li nekog Free nacina za otkljucavanje?

Probaj ovaj tool, ako ne ide, mogu da ti objasnim kako to da odradiš za pola minuta na 100% siguran način, koji se za pola minuta može revertovati tj. da vratiš telefon u zaključano stanje (zbog garancije). Potreban ti je rootovan telefon, bilo koji hex editor za PC i osnovno znanje rada u konzoli da bi ovo odradio.

Poslednja izmena:
Fino radi za sad. Ali najbolje merilo ti je posle nekih 10-ak dana. Vecina njih u pocetku radi dobro, pa posle iz nekog razloga krenu da usporavaju. Npr Juwe GB mi je bio ok prvih 5-6, posle poceo da zabada. Ovaj sam tek sinoc stavio, pa cu da vidim. Bio sam i na Darkyjevom GB-u i skroz je ok radio. Nije bilo usporenja.

Prelazak na GB si trebao odavno da uradis :)

U pravu si,trebao sam odavno,ali nikako da nađem vremena! ;)
A ,i hteo sam da sačekam pa da vidim koja verzija GB-a će najbolje da se pokaže.

Ovaj SGS II Rom mi deluje zanimljivo.Večeras ili sutra flešujem. :smoke:

Ja koristim iz romkitchen GB sa Voodoo kernelom, radi super već dve nedelje. Inače, primetio sam da je GPS bolji na GB nego na 2.2.1.

Tako sam ja uradio, a imao sam identicnu situaciju: Froyo 2.2.1+ Voodo 5.5.3. Radio disable Voodoo iz CWM-a, pa instal JVB i Voodoo-a preko Odina (onaj od 19. aprila, bez "dev" u imenu). Posle sam samo skinuo Superuser apk. Sta cu kada volim vise stock... Voodoo je izuzetak.

Disableovao sam voodoo, sada Kies vidi fon, pa sam hteo baš da vidim nudi li official GB, međutim ništa:
kies.png

Da li mi možeš dati tačne linkove na XDA teme za download ROMa koji si ti ubacio?

Ja koristim iz romkitchen GB sa Voodoo kernelom, radi super već dve nedelje. Inače, primetio sam da je GPS bolji na GB nego na 2.2.1.

Hm, jel može link do kuhinje ili kako to već ide? Kada ide direktno na romkitchen.org, pa SGS, pa Generator, rekao bih da je ponudi i dalje Froyo kao base ROM?

Poslednja izmena:
Ima li neko problem sa alarmom na ovom telefonu? Nekih nedelju dana nisam imao problem ali od juce 2x mi se nije aktivirao alarm...

Bas sam se slatko nasmejao... U potrazi za par ikona u zelji da ih promenim natrcim na ovo Ikona za Face je bas "fluffy". :d

Nazad
Vrh Dno