Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Reci mi odakle si skinuo 2.3.3, tako verovatno mogu da vidim da li imas odexed ili deodexed verziju. Veoma je jednostavno i ima samo dva download linka koja te zanimaju, bat1 ili bat2 u zavisnosti sta ti se od te dve verzije indikatora baterije vise svidja.

Nema sta da tu bude stabilno ili nestabilno :D . To je prosta animacija, promenjen izgled indikatora menija i produzeni power meni.

Instalira se iz CWM-a kao sto sam napisao bio. Pogledaj, trebas da imas CWM u aplikacijama. Prvo prebacis zip na root SD kartice naprimer pa udjes u CWM. "U njemu Reboot into recovery mode> Install zip from SD> Choose zip from SD>ime fajla" . Veoma je jednostavno.

evo ispravio sam u medjuvremenu post :).
link je u postu iznad.

sto se baterije tice, stvarno curi ko luda, pogledao sam sad i u about, evo vec 87posto, a bilo je 90 kad sam kucao prethodni post dakle pre 20min.
Da li mi se cini ili je to previse?

Aha, to je ona Odexed verzija koju sam ja prvobitno fleshovao, dakle Odexed ti treba.

Za bateriju , sta znam, zavisi koliko si koristio telefon u tih 20min, 3% nije mnogo i brzo ode.

@Gizmor
odradio ovo, radi super :).
E sad, za bateriju, evo 78% baterije sa minimalnim koricenjem, dakle pala mi je 22% za 3 sata. to je previse.
Po toj matematici nekih 15sati maks mi traje i to bez ikakvog posebnog koriscenja (3g, wifi off), totalno nista...

Restartuj telefon, isto se desavalo ortaku. Sta kaze da najvise trosi u Battery, Android System?

da, android 53%, display 24%...
kako mislis reset?
gledam po netu i to znaci da mi obrise sve sa fona i vrati na fabricka podesavanja? ili nije to to?
Ne nalazim objasnjenje u ginger uputstvu o tome.
tnx :)

Da, upravo to sto sam mislio, android system zeza. Tako je i mene jednom, nisam uspeo da nadjem objasnjenje. Sredilo se samo od sebe posle iskljucivanja telefona i od tad se nije vracalo. Prati CPU on time u toj stavci, ako ostavis telefon a par minuta i ne diras ga a cpu time se povecao brojcano od trenutka kad si zadnji put pre ostavljanja pogledao, onda znaci da nesto zeza i koristi procesor u pozadini.

Jok bre, samo ugasi telefon pa upali, ili idi na Reboot iz power menija :)

:D, odradio, tnx
i ne menja se nesto mnogo, par sekundi samo u par min. evo, u zadnjih 40min pao je na 73%.
ako se ovako nastavi moracu da uradim nesto po tom pitanju.
Namerno necu ceo dan da ga prikljucujem za komp da vidim koliko moze da izdrzi bat.
idalje je android najveci potrosac sa oko 50%...

Poslednja izmena:
Jel postoji neki code za life timer kao sto je na nokia telefonima onaj " *#92602789# " ?

^^^ Pa jel postoji onda neki nacin da se vidi koliko fon ima sati razgovora???

Postoji da vidis Call Duration, osim ako nije restovan, A life timer ne postoji na Samsungu, bar koliko sam ja upucen.

ajoj ova baterija.
uz minimalno koriscenje evo od 10 jutros dosao sam do 30%,
razgovor 25min, 3poruke, i zezanje sa angry birds pola sata.
neverovatno nesto, evo jos malo izlazim u grad i po toj matematici u 10 cu biti na 0%.
Iskljucicu ga kad se isprazni da ga punim preko noci tako, pa da vidim izjutra.
sad mi je najveci display 48% trosi, posle toga android OS sa 19%...

dodje mi da se vratim na zvanicni froyo...kad sam uzeo fon 2 dana mi je drzalo otprilike...

@Gizmor - To je ono sto ja pricam. Baterija se normalizuje samo kad uradim wipe stats, inace ode za 10 sati.

Jednostavno procesi flešovanja na samsungu umeju da sj..u bateriju, pa posle treba da je sredite. Ja sam danas slabo koristio telefon i izgubio je nekih 15-16%, mada ja sam samo jednom imao problema sa baterijom i to baš davno.

Ja uzeo fon pre 4 dana, i prvo punjenje sam uradio na kraju drugog dana, sto smatram da je ekstra jer sam ga stvarno maltretirao... E sad, juce odigrah pola sata Angry Birds, i to mi je svuklo sa 75% na 40%, znaci samo tih pola sata :p

Jel zna neko gde bih mogao da nadjem onaj "back cover" ili ti poklopac za bateriju, znaci ne one navlake ili tako nesto nego bas (kao)fabricki deo?

@whipsplasher
sta znaci whipe stats?
pomagaj molim te :D.

@telep
kako mislis sredjivanje baterije? i sjebavanje?
tnx

@whipsplasher
sta znaci whipe stats?
pomagaj molim te :D.

@telep
kako mislis sredjivanje baterije? i sjebavanje?
tnx

Udjes u CWM i uradis Wipe battery stats. Ali po meni to nije nikakvo rjesenje. Vjerovatno ce nekom novijom verzijom roma to da srede.

@s16
Back cover imas na ebay-u. Meni treba da stigne za par dana (beli), pa cu opisati kvalitet.
Sto se tice baterije, ja sam izgleda izuzet od tih patnji. Radio upgrade na GB 2.3.3 i nemam tih problema. Naravno drzim se one preporuke o flash-ovanju sa punom baterijom.

Sto se tice baterije, ja sam izgleda izuzet od tih patnji. Radio upgrade na GB 2.3.3 i nemam tih problema. Naravno drzim se one preporuke o flash-ovanju sa punom baterijom.

Ja flešujem kako stignem i šta stignem i samo jednom sam imao problem (mada je to bilo do neke aplikacije), nije mi jasno kako drugi imaju problema.

Ja uzeo fon pre 4 dana, i prvo punjenje sam uradio na kraju drugog dana, sto smatram da je ekstra jer sam ga stvarno maltretirao... E sad, juce odigrah pola sata Angry Birds, i to mi je svuklo sa 75% na 40%, znaci samo tih pola sata :p

Jel zna neko gde bih mogao da nadjem onaj "back cover" ili ti poklopac za bateriju, znaci ne one navlake ili tako nesto nego bas (kao)fabricki deo?

Poklopac imas kod nas da uzmes, servis bg electronics, samo treba da poruce ;)

Ono sto sam ja primetio kod JVK..... Desava mi se da Android poludi, i da kad pogledam pod Battery Use, pise npr da Android OS bude i preko 50%. Nasao sam resenje na XDA koje je i meni pomoglo - ugasite telefon, izvadite bateriju na 1-2 min, vratite sve i okljucite telefon. Ubrzo ce se sve stabilizovati tj nece Android OS toliko da vuce.

jedno kratko pitanje od početnika:

imam sgs sa eclair verzijom nekih mesec dana i sad me interesuje
da li će se REGULARNO apdejtovati na froyo preko kies-a?
je li to nekome u srbiji uspelo?

kačim ga svakodnevno ali uvek piše 'this is the last firmware...'

tnx

Udjes u CWM i uradis Wipe battery stats. Ali po meni to nije nikakvo rjesenje. Vjerovatno ce nekom novijom verzijom roma to da srede.

u swmu ne nalazim nista nalik tome?
probacu i ovo kalibrisanje ujutru kad mi se napuni fon...
evo za nekih 14 sati spala mi je baterija na 10%, cudo jedno...

Jel si ti siguran da imas CWM? Sta ti pise kad udjes u recovery mod?

Nazad
Vrh Dno