Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Zato što je to normalno. Ni htc ni motorola ni lg ni samsung nemaju ni tastaturu ni ništa drugo isto kao na stock androidu. Mislim na 2.2 i 2.1 nisi imao sivu stock android tastaturu kao što ja na herou i legendu isto nisam imao stock android tastaturu.

Iz razloga zato sto to ima po defaultu na Nexus S-u? Zasto bi Galaxy S bio drugaciji? Ovako mora da se radi framework fora da bi dobili screen off animaciju, i da se instalira gingerbread keyboard sa marketa, a to je samsung trebao da ubaci u official gingerbread rom za sgs.

Nexus S je Google telefon, znaci "stock Android experience", a Galaxy S je Samsung-ov telefon i naravno da ce da ubace i guraju svoje aplikacije, pa tako i tastaturu.

Ok je to, nisam ni mislio da stave samo gingerbread keyboard a izbace svoju samsungovu. Ne vidim razlog zasto ne bi pored samsungove tastature ubacili kao izbor i Gingerbread keyboard, kao i screen off animaciju kakvu Nexus S ima. Google im ne dozvoljava, zato sto to ima na Nexus S? U pitanju su sitne stvari kao sto su tastatura i jos prostija animacija, zar je google postao toliko zadrt? Nije meni tesko da ubacim sam obe stvari ali ipak.

Kako radi push na SGS? Mail i messengeri?

Ok je to, nisam ni mislio da stave samo gingerbread keyboard a izbace svoju samsungovu. Ne vidim razlog zasto ne bi pored samsungove tastature ubacili kao izbor i Gingerbread keyboard, kao i screen off animaciju kakvu Nexus S ima. Google im ne dozvoljava, zato sto to ima na Nexus S? U pitanju su sitne stvari kao sto su tastatura i jos prostija animacija, zar je google postao toliko zadrt? Nije meni tesko da ubacim sam obe stvari ali ipak.

ma nema to veze sa google-om. sve te stvari su opensource... samsungova je odluka da stavi samo svoju tastaturu i da podesi UI i animacije kako hoce!

ako hoces pure GB, imas CM7 ;)

Au...citam na xda,mnogo se zale na official ginger...ne flesujem nista dok se ne preleze decje bolesti i dok neko ne odradi koliko- toliko kompletan custom 2.3.3,kao sto sada ima dobrih 2.2.1...

ma nema to veze sa google-om. sve te stvari su opensource... samsungova je odluka da stavi samo svoju tastaturu i da podesi UI i animacije kako hoce!

ako hoces pure GB, imas CM7 ;)

Potpuno nebitno, stavio sam i ginger keyboard i screen off animaciju na JVB. Kome treba screen off animacija i jos neke stvari, imate ovde za odexed i deodexed verziju.

Au...citam na xda,mnogo se zale na official ginger...ne flesujem nista dok se ne preleze decje bolesti i dok neko ne odradi koliko- toliko kompletan custom 2.3.3,kao sto sada ima dobrih 2.2.1...
Ako nemaš problema sa 2.2 nećeš imati ni sa 2.3, koristio sam oba leak-a i ni sa jednim nisam imao problema. Vidim na xda da je tema otišla u pravac u koji ode tema za svaki jeb..i rom (bio kuvani ili oficijalni) u galaxy temi. Više nikada neću uzeti samsung samo zbog profila ljudi koji su kupili ovaj telefon i činjenice da ne mogu ništa pametno da nađem na xda bez češljanja 300 strana gluposti.

Ako nemaš problema sa 2.2 nećeš imati ni sa 2.3, koristio sam oba leak-a i ni sa jednim nisam imao problema. Vidim na xda da je tema otišla u pravac u koji ode tema za svaki jeb..i rom (bio kuvani ili oficijalni) u galaxy temi. Više nikada neću uzeti samsung samo zbog profila ljudi koji su kupili ovaj telefon i činjenice da ne mogu ništa pametno da nađem na xda bez češljanja 300 strana gluposti.

Pa nemam problema sa 2.2...ajde onda da ti verujem da ce i 2.3 stabilno da radi :)...flesujem ovih dana cim nadjem vremena pa javljam utiske
...a za ovo drugo si na zalost u pravu :(

@salton-iva- sta kaze google po tvom pitanju? Cim se niko ne javlja znaci da niko od nas imao takav problem ...

Poslednja izmena:
Drugovi ma pokušao sam 5 verzije da flešujem,normalno ulazi u download mode,u recovery mode ali u recovery piše
E:Can't mount /dev/block/mmcblk0p1
(No such file or directory)
E:copy_dbdata-media:Can't mount SDCARD: i isto iznova i iznova.U recovery modu kod onih opcija wipe cashe obriše normalno,wipe data factory reset uradi normalno a kada hoću format internal sd nikako neće i sada kada se reboot-uje više ne dolazi do onog Galaxy S sada se samo pojavi GT i9000 galaxy s i pocrni ekran pa ponovo ista slova pa pocrni...*** izvinite što vam dosadjujem ali da li možda ovo ima veze sa lagfixom što ste spominjali..HVALA vam,ne znam na kojoj strani ima ako je već neko imao problem da pročitam!

Dobio sam neki kao odgovor na jednom stranom forumu;
This happened to me too, i think it happens when you forget to remove any lag fix
before you flash another rom on your phone. Mine is done too

Da li to znači BYE BYE ili ima leka apoteka!!

telep druze sada sam ga ubio nacisto,ne daje nikakve znakove života

telep povratio sam ga uz pomoć jig-a koji mi je ostao još od i7500.Ponovo sam ga flešovao sada sa ovim zadnjim Gingerbread JVB medjutim sad ništa nije prepoznao,pa sam ga flešovao sa onim 2.1 JM1 a sada ne ulazi u recovery mod,samo downloading mode,*** stvarno ne znam šta više da probam i radim!:wall:

A mislim da ces na takvu situaciju naici i sa drugim markama telefona... Ljudi su problem :D

telep povratio sam ga uz pomoć jig-a koji mi je ostao još od i7500.Ponovo sam ga flešovao sada sa ovim zadnjim Gingerbread JVB medjutim sad ništa nije prepoznao,pa sam ga flešovao sa onim 2.1 JM1 a sada ne ulazi u recovery mod,samo downloading mode,*** stvarno ne znam šta više da probam i radim!:wall:

A da probam sa drugim pit fajlom i firmware-om 803 pit i neki firmwer koji ide uz 803 pit?

Ne znam druze onda,mozda da probas sa 803 pit-om... Mozda da re-flash-ujes bootloader, ali to nije bas bezbedno koliko sam citao,ako tu zeznes ne znam dal ima nazad...

Mislim da ce problem resiti kada skine firmware sa bootloaderom i zakaci opciju Phone bootloader update i repartition naravno.

Flešovao sam sa 803 pit-om ali isto i kada pokreneš telefon samo se pojavi onoGALAXY S GT-I9000 i restartuje se i tako non stop nikako da pokrene sistem:Juče je dolazio do onog S a sada neće dalje od ovih slova.

Ovako..

predlazem da instaliras najnoviji officijalni gingerbread
link za verziju sa bootloaderima sa csc fajlom NEE http://www.multiupload.com/ZYSFTX1DV9
Ako je ovo verzija sa 3 fajla (pda, csc i modem) onda ubaci i pit 512 i obavezno obelezi repartition. Takodje, posto ovaj firmware ima bootloadere, zakaci opciju phone bootloader update.
Javi da li je to sredilo stvar

Poslednja izmena:
Mali off, ali ko je na sk forumu, neka baci pogleda na review galaxy s-a, jedan od moderatora radio :)
Npr Telep i Gizmor ce biti odusevljeni :d
Morao sam da odreagujem i borim se sa onolikim elementarnim neznajem, sramota za jedan ozbiljan IT forum..

Mali off, ali ko je na sk forumu, neka baci pogleda na review galaxy s-a, jedan od moderatora radio :)
Npr Telep i Gizmor ce biti odusevljeni :d
Morao sam da odreagujem i borim se sa onolikim elementarnim neznajem, sramota za jedan ozbiljan IT forum..

Evo idem da se roknem što je neko napisao nešto u vezi šljamsunga galaxy s, ja sam ljubitelj androida ne samsunga i neke marke u globalu (mada mi je ovo prvi samsung telefon (verovatno i zadnji)).

Samo sam rekao da ko moze baci pogled. Elementarno nipodistavanje svega, ne samo Samsunga, to je najmanji problem.

Nikada do sada nisam posetio taj sajt i forum tako da ni ne znam ko je pisao. Bacio sam pogled na tekst i video sam da je otprilike sve prepisano sa xda (pritužbe). Neke stvari stoje a neke su odavno rešene. Niko ga nije terao da koristi odin ako je tele i ne ume da ga koristi (neka sačeka update preko kiesa), priča oko GPS je odavno ispričana, mislim da većina ljudi ovde nije imala problema sa njime.

Poslednja izmena:
Nego ajde ovako, samo me zanima ovo oko WiFi, kako tebi npr radi ? Ili se ''slab WiFi'' resava cackanjem kroz one Samsung kodove ?

Nazad
Vrh Dno