Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pa na to sam i mislio, preko 3G mreze...
MTS, proverio sam u poslovnici kad sam bio. Pitao sam sluzbenika iz tehnicke podrske...

a koliki data paket imas ako planiras da koristis voice pozive? :) mislim, da se ne iznenadis kad ti dodje racun.. ;)

a tehnicka podrska.. da se ne lazemo, uglavnom klasicni retardi, bilo da je rec o ISPu ili operateru, veruj mi, imam dosta kontakta sa njima. :)

ponavljam, skajp je potpuno legalna stvar.

Da moguće je, moraš imati voodoo kernel (lag fix), i onda samo skineš aplikaciju sa marketa. Za apn restartuj telefon pa onda upiši.

I mene isto interesuje, ja imam instaliran stari voodoo kernel 2.6.32.9 curio@carton #Voodoo-5-stable-RC1, kada sam skinuo aplikaciju sa marketa kaze mi da aplikacija nije podrzana za moj kerenel. Da li moram da brisem potpuno ovaj, pa da instaliram novi recimo 5.2 ili moze da se odradi upagrade i kako?

Skines *.zip fajl njegovog najnovijeg kernela sa XDA i samo ga pokrenes iz CWM-a i on ce ti zameniti stari kernel novim...

Jel mora CWM ili moze preko ODIN-a?
Molio bih za direktan link za najbolju voodoo verziju kernela sa XDA, ako neko zna? Nebih da stavim nesto pogresno :D

a koliki data paket imas ako planiras da koristis voice pozive? :) mislim, da se ne iznenadis kad ti dodje racun.. ;)

a tehnicka podrska.. da se ne lazemo, uglavnom klasicni retardi, bilo da je rec o ISPu ili operateru, veruj mi, imam dosta kontakta sa njima. :)

ponavljam, skajp je potpuno legalna stvar.

Trenutno sam na MixNet M tj 600 MB a od sledeceg meseca MixNet L tj 1500 MB.

Imam i ja dosta kontakta sa njima, i o tehnickoj podrsci imam samo najbolje misljenje! :)
Barem ove sto ja znam... :)

Ja iskreno ne planiram da koristim Skype...

a da planiras,toliko su fini ti sto ih hvalis (mts-ovci) da ti ne bi dali internet uslugu da koristis :/

pa treba da se RASPADNU

Ja hvalim radnike koji nemaju nikakve veze sa politikom kompanije vec samo rade svoj posao...
To sto je kompanija takva, tu su najmanje radnici krivi.

Izvinjavam se na off-u...

Pitanje, kojim programom konvertujete filmove ako uopste to radite, tj dal' je uopste potrebno? :)

@stoske

Hvala, radi.

Nego ne mogu sad da nadjem, moze li neko na brzinu da mi kaze gde u Bg-u ima futrola za njega?

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo kožnu u Samsungu u Ušću.

Ja hvalim radnike koji nemaju nikakve veze sa politikom kompanije vec samo rade svoj posao...
To sto je kompanija takva, tu su najmanje radnici krivi.

Izvinjavam se na off-u...

Pitanje, kojim programom konvertujete filmove ako uopste to radite, tj dal' je uopste potrebno? :)

Nemas potrebe da radis konvertovanje, sgs cita skoro sve formate

Zašto se diskutuje o aplikacijama za Android u SGS temi? Malo je nepregledno, imaju posebne teme za operatere, posebne za Android aplikacije...

Stavio sam hardcore kernel, a nisam ga ranije koristio. Kad udjem u cwm vidim ima dosta opcija za tweak I lagfix. Moze li neka preporuka sta da ukljucim/iskljucim, ko se bavio sa ovim.

Hvala

U tweak options ukljuci ono sto je recomended. A u lagfix opcijama u principu imas disable i enable. Mislim da mozes i da biras fs tipa ext2

Poslednja izmena:
Inače, što se tiče Hardcore, tj. Speedmod kernela - poprilično troši bateriju više od Voodoo, ostavio sam jedno nedelju dana SpeedMod pa vratio Voodoo, primećuje se razlika.

Ko voli darky rom ima nova verzija 9.4 bolja, brza, i sa duzim trajanjem baterije, bar tako kazu. Ja sad skidam pa cu probati sta kako funkcionise. http://www.multiupload.com/FEPWSRSGGG
Changelog

Based on latest XWJS8
Faster UI, smoother experience.

Introducing Dark Voodoo Kernel
- Made by ficeto [Team Darky Dev]
- Based on Voodoo 5.5 [by supercurio]
- Voodoo Sound 5.5
- Usual Tweaks and Hacks like BLN etc.
- Rewritten Recovery [mount scripts, other more reliable scripts, new graphics, new UI]
- Reported very good battery life [3.5 days with heavy use]
- Speed of Voodoo, means: blazing speed

Included my RAM Hack Script [more free RAM and less lags]
Dozens of my new build.prop scripts [faster, more stable, better]
Reworked zipalign binary and scripts [faster startup, apps use less RAM // thanks Bo$s]
Cleanued up /system [sysctl etc.]
4 completely new Ringtones / Alarm Sounds and 1 new SMS sound [I spent more hours on those than on the ROM]
Speed Improvements for internal & external SD-Card // up to 1.5x speed [faster mediascanner etc. // thanks ickyboo]
Fixed Bluetooth A2DP Connectivity [thanks ickyboo and spoidar@xda]
New Bootanimation by Goldieking [best he has done so far! you'll be impressed...]
New HQ 960 x 800 Wallpapers I've custom collected
Disabled increasing ringtone [like it was in v9.2]
Changed call connect / disconnect sounds [Samsung default now]
Updated update-script
Implemented FuguTweaks for more speed [Gingerbread 2.3.3 smoothness]

Ima i verzija 10 beta 3 koja je zasnovana na android 2.3.2 pa ko voli moze da proba , ja cu sacekati stabilnu verziju . :)

Evo malo uputsvo za instalaciju
A little Guide to upgrade from Darky´s ROM 9.3 to 9.4

- Download the ROM file http://www.multiupload.com/FEPWSRSGGG

- Copy it on your internal sdcard

- Now shutdown your phone and go into Recovery Mode (Press and hold Volume-UP + Home +
Power at the same time, and let go of the buttons when the screen turns on and shows the
Samsung Screen. Not your bootanimation)

- It´s not a must, but is it recommended to wipe your phone. Select wipe data factory/reset.

- Select: install zip from sdcard

- Select: choose zip from sdcard

- Now choose the zip file (Darkys_v9.4_Extreme_Edition.zip) and select after that: YES

NOW IT STARTS TO INSTALL THE ROM( maybe some blue text will be shown, no panic, it´s normal)

- After installing the rom, select: go back and reboot your phone. At first reboot, it takes maybe a longer time to boot. No panic ;)

- After boot, you have succesfully upgraded Darky´s ROM

Jel se pominje negde u darky ju koriscenje drugih jezika? Jel neko ubacio da kaze da li ima srpskog?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

ljudi, malo sam googlao ali ne uspeh da nadjem, mozda i ne moze...izvinjavam se ako je bilo reci o ovome, ali jel moze da slika u kontaktima bude vece rezolucije??? bas mi je sugavo ovako, ne znam zasto smanjuju rezoluciju, nije bitni neka je mala, ali neka rezolucija bude veca...:p

Google bug, ali ima neka fora sa dupliranjem kontakata i rucnim namestanjem fotografija.

Realno je cimanje, tako da nema elegantnog resenja...

Za svaki kontakt posebno učitaš sliku koju želiš, a imaš je u telefonu. Nekada davno sam probao preko Kies-a ali isto je šugavo kao i preko googla, prema tome samo ručno.

Poslednja izmena:
Zdravo svima, krenuh od prve strane da čitam postove. Stigao sam trenutno do cirka 40te, ali sam zaključio da dok stignem do 250te - ova tema će imati 1000 postova. Dok ja stignem do 1000te - biće 2000 postova...
Probah da nađem kroz pretragu, ali nije baš "zicer":

Flešnuo sam Darkijev 9.3 XWJS5 rom, i sada nemam Srpska slova u Dialeru (pre toga bio engleski original rom, i imao je srpska slova u dialer-u?!). Za poruke i drugi tekst koristim Smart keyboard pro, i super sam zadovoljan, ali kada biram Đorđa kroz dialer imam problem...

Postoji li neki način da se to prevaziđe?

Postoji li neki bolji dialer uopšte? Kao i dosta drugih, prešao sam sa WinMo Sense na Android, i strašno mi nedostaje sense tanstatura, sa filtriranjem osoba kroz dial pad po imenu, prezimenu, broju cipela...:)

Hvala na odgovoru,
pozz,
N

ljudi, malo sam googlao ali ne uspeh da nadjem, mozda i ne moze...izvinjavam se ako je bilo reci o ovome, ali jel moze da slika u kontaktima bude vece rezolucije??? bas mi je sugavo ovako, ne znam zasto smanjuju rezoluciju, nije bitni neka je mala, ali neka rezolucija bude veca...:p

Imaš na marketu app koji prikazuje sliku preko celog ekrana - Full Screen Caller ID

Inače, što se tiče Hardcore, tj. Speedmod kernela - poprilično troši bateriju više od Voodoo, ostavio sam jedno nedelju dana SpeedMod pa vratio Voodoo, primećuje se razlika.

Kolika je to razlika otrpilike? Znam da je ext4 losiji sto se tice baterije ali ja nisam primetio bitnu razliku u potrosnji baterije sa lagfixom i bez.

Evo da podelim moje iskustvo sa MIUI romom za galaxy s, probao sam beta5 (uskoro će beta6) i sve radi normalno osim što ne može da se očita muzika i slično sa eksterne sd kartice (biće sređeno u beti6), bugovi su isti kao na cyanogenu (prilikom rada nećete primetiti ništa), sve u svemu cool rom kome se sviđa baš totalan iOS izgled, ja sam ipak vratio serendipity. Probaću ponovo kada kinezi puste oficijalnu verziju, mada ću verovatno pre koristiti cyanogen.

Video sam u Sofiji da prodaju SGS sa belom maskom, tacnije samo ovaj poklopac iza...Moze li posebno da se kupi samo poklopac negde, bela mi nije nesto ali me zanima dal moze jer ako se zagrebe poklopac samo se zameni grugim...!?!?

Evo da podelim moje iskustvo sa MIUI romom za galaxy s, probao sam beta5 (uskoro će beta6) i sve radi normalno osim što ne može da se očita muzika i slično sa eksterne sd kartice (biće sređeno u beti6), bugovi su isti kao na cyanogenu (prilikom rada nećete primetiti ništa), sve u svemu cool rom kome se sviđa baš totalan iOS izgled, ja sam ipak vratio serendipity. Probaću ponovo kada kinezi puste oficijalnu verziju, mada ću verovatno pre koristiti cyanogen.

I ja se radujem zbog oba roma, ali ti projekti bas sporo idu. CM se vec razvija nekoliko meseci I nikako da izbace stable release. Znam da im nije lako, ali i suvise se to sve vuce...

Ostaje nam da se nadamo da je Samsung romania govorila istinu i da ce oficijalni ginger izaci do kraja marta. Kada se to desi imacemo mnogo stabilnije custom romove bazirane na 2.3.3.

ma ne moze,stavljao manuelno slike i opet smanji rezoluciju, a nisam hteo full screen samo sam hteo da bude bolje rezolucija slike,a da ostane isti izgled kad pozivas i primas pozive... nista hvala! :D

Nazad
Vrh Dno